Zanima me npr mogu li se ja iz svoje kuce spojiti na internet koji se nalazi dalje od mene
citao sam negdje da se kao to moze rijesiti ali me zanima vase misljenje:
Znaci ja bih se iz npr siska spojio na ujakov internet u Zagrebu jer je on nešto besplatno dobio sa velikom brzinom..:
pa može li se to kako ili je to nemoguća miisija ^^
Spajanje na internet iz daljine
- poruka: 10
- |
- čitano: 2.070
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zanima me npr mogu li se ja iz svoje kuce spojiti na internet koji se nalazi dalje od mene
Znaci ja bih se iz npr siska spojio na ujakov internet u Zagrebu jer je on nešto besplatno dobio sa velikom brzinom..:
ništa od toga stari,,.
Teško niti ima smisla. Eventualno nešto da skidaš kod njega pa prebaciš USB diskom sebi.
Moguće je ako je i tvoja i ujakova kuća na dovoljno visokoj lokaciji, ili možeš postaviti opremu na jako visoki stup, toranj,...
No, oprema će te sigurno stajati nekoliko tisuća kuna.
Isplativije je uzeti paket kod Optime, VIP-a, H1,...
Ili se dogovoriš sa susjedima. Netko uzme paket sa velikim brzinama i onda podijelite troškove. Ali ni to neće biti skroz jeftino. Morate uložiti u odgovarajućuju antenu na koju ćete se spajati, ruter,...
Zatim sve treba povezati. Ako je tvoje znanje iz mrežnih tehnologija slabo, tada ćeš morati nekom platiti da ti to složi ili naučiti sve.
Moguće je ako je i tvoja i ujakova kuća na dovoljno visokoj lokaciji, ili možeš postaviti opremu na jako visoki stup, toranj,...
Zagreb - Sisak?!?
Post godine?

Zagreb - Sisak?!?
Ne znam zašto se čudite. Pogledajte ovu kartu. Nije više up-to-date, ali dobro prikazuje mogućnosti bežičnog povezivanja. Isto se radi o opremi koja radi u 2.4 GHz ili u 5 GHz spektru.
Sve je moguće izvesti ako:
1) imaš odgovarajuću opremu,
2) postaviš tu opremu na dobru lokaciju.
Pretpostavljam da zeli proci sto jefinije i da je glup.
Koliko se potrosi na opremu i uzimanja nekog ko zna to sve sastaviti. Blebletam. Lakse i jeftinije se pretplatit na nekog davatelja internetske usluge.

Čovjek je pitao jeli to moguće izvesti, pa sam mu ponudio rješenje. No, također sam mu naveo da je to vrlo skupo rješenje, te da mu je bolje uzet paket kod nekog ISP-a ili se sa susjedima dogovoriti.
U principu, isto što si sad i ti napisao.
A on neka napravi kako želi.