Otkljucas si thompsona ( ubacis samo u konfiguracijski fajl da ti je Administrator s root privilegijama) dobit ces sve postavke za VOiP i onda te postavke upucaj u koji god hoces router koji podrzava VOiP
Router na router (DUO.Carnet)
- poruka: 208
- |
- čitano: 141.626
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
Pozdrav svima. Eto, nakon čitanja ovog svega pokušali smo spojiti dva SX763 routera. Iskonov na otključani t-comov.
I eto, sve je radilo...Internet na jednom kompu, kao i internet na drugom kompu. Razlog iz kojeg smo radili sve to je bio WLAN koji je bilo nemoguće osposobiti na
iskonovom routeru. Dakle, wlan na NDS-u i PS3 je radio bez ikakvog problema. Sve dok nismo otkrili da telefon koji je spojen na iskonov router ne radi (radi sve dok se ne upiše broj, a zatim javlja kratke isprekidane signale).
Dakle,na iskonovom sx763 je ostao spojen samo telefon na phone 1 i UTP kabel na LAN1 sa WAN-a na T-comovom sx763. Na tom T-comovom smo stavili dsl liniju i utp kablove za oba računala. (LAN1,LAN2) i onaj koji iz WAN-a odlazi na iskonov.
Zna li itko rješenje za ovaj problem?
pozdrav,
jel itko zna da li je iskoncarnet nesto mijenjao,jer sam imao spojen dlinkDI524 na siemens od iskona,konfiguriran ko sto je macak napisao na prvoj strani topica,i sve super radilo jedno tri mjeseca al od jucer mi router se nece spajat
probo resetirat i rekonfigurirat router jedno 4,5 puta,palit ga i gasit,al nece mi se spajat na net
....sve mi je slozeno isto ko proteklih mjeseci i tada je sve 5 radilo al od jucer nece pa nece...
pomoc molim!!!!!
Kod mene ista stvar - ne želi se povezati preko drugog routera. Iako, što mi je vrlo čudno, Skype radi bez problema. Ostalo ništa.
Ne znam o čemu se radi, sve postavke su kao i inače, osim što je ping neubičajeno velik (inače uvijek manje od 30 ms).
Mislio sam da je neki problem kod mene, ali ovako je jasno da se radi o nečemu drugom. Nadam se samo da je to neka privremena poteškoća.
Kod mene ista stvar - ne želi se povezati preko drugog routera. Iako, što mi je vrlo čudno, Skype radi bez problema. Ostalo ništa.
Ne znam o čemu se radi, sve postavke su kao i inače, osim što je ping neubičajeno velik (inače uvijek manje od 30 ms).
Mislio sam da je neki problem kod mene, ali ovako je jasno da se radi o nečemu drugom. Nadam se samo da je to neka privremena poteškoća.
da i ja mislio da je problem samo kod mene al vidim nije...
nesto su izgleda ovi u iskoncarnetu zeznuli ili promjenili
javi ak sto saznas...
UPDATE:
u međuvremenu sam isprobavao na razne načine i došao do rješenja.
Naime, u routeru (D-Link) potrebno je pod WAN promijeniti DNS servere:
Primary DNS: 193.198.184.130
Secondary : 193.198.184.140
umjesto dosadašnjih 213.191.128.8 i 213.191.128.9
UPDATE:
Naime, u routeru (D-Link) potrebno je pod WAN promijeniti DNS servere:
Primary DNS: 193.198.184.130
Secondary : 193.198.184.140
umjesto dosadašnjih 213.191.128.8 i 213.191.128.9
RADIIIIIII !!!!!!!!!!!
fala macak legendo,vidi se da znas znanje
Pozdrav svima,
korisnik sam DUO.carnet usluge i odlučio sam kupiti još jedan router da si omogućim bežično spajanje. Prvo sam kupio još jedan Siemenes Gigaset SX763, ali od T-com-a, te na njega stavio tvornički firmware.
Pratio sam upute i uspio spojiti da radi wireless, ali telefon nije radio (crni ADSL kabel prema Iskonovoj podršci za korisnike mora biti spojen u njihov router da bi voip radio, a da bi ja imao wireless, taj kabel je morao biti spojen u drugi, T-com-ov router). Nakon dosta natezanja sa postavkama odustao sam od tog routera i kupio D-link DI-524 jer sam vidio da ga koristi većina ljudi koja je pisala u ovoj temi. Problem je što ne mogu pristupiti konfiguracijskoj stranici routera.
Upisao sam 192.168.0.1 (kako kažu upute) ali na firefoxu piše samo "connecting to" i na kraju javi grešku. Router sam resetirao ali se ništa nije promijenilo. Zvao sam bivšeg vlasnika koji mi je rekao da je routeru pristupao samo bežično (??).
Zanima me mogu li što učiniti da pristupim routeru (direktno sam ga spojio UTP kabelom na kompjuter). Hvala
RADIIIII!!!
Nakon godinu dana pokusavanja, proradilo. Nisam se mogao ulogirati na D-link jer su ostale upisane DNS i IP adrese od sugavog gigaseta, zapalit cu ga koliko mi je zivaca poturpijao...
Uglavnom, hvala macku na napisanom tekstu i slikama.
Danas složio i spojio Netgear na Thompsona, sve radi, sad samo čekam uključivanje usluge da vidim da li radi i login
moze mi neko reći username modema siemens sx763 lozinku znam a username neznam...zanima me gdje mogu naci username???
POMOĆ!!!
moze mi neko reći username modema siemens sx763 lozinku znam a username neznam...zanima me gdje mogu naci username???
POMOĆ!!!
Gdje te traži user? El ne traži samo password prilikom ulaska u router?
Men' to nikak ne radi.
Men' to nikak ne radi.
Koje to? Router na router?
Jep. Ma sve spojim kak piše (zabavno: Iskonov SpeedTouch 780I WL i moj D-Link 524DI, IskonCarnet Trio) i nope. Ništa.
Jel mi ostaje još samo čekić ili?
Može, ali prije toga vidi da li je dobro spojeno i konfigurirano..
Iz Carnet-ovog routera Lan1 porta, spojiš u WAN port od D-Linka, pa onda u D-Linku pod WAN->PPPoE uišeš svoke korisniče podatke od Carnet-a user i pass.
Odeš na Applay, i nisam siguran da li trebaš još negdje stisnu Reboot, pogledaj malo..
Ne zaboravi postaviti:
VPI = 0, VCI = 33
Alternativno, ako ti to ne proradi:
VPI = 0, VCI = 86
Ma sve je to bilo tak ljepo postavljeno, ali ne. Ne da se.
Da ne bi bilo da ne radi, radi, isprobano na drugome routeru (običan net, ne carnet), kablovi rade, mrežna radi, u biti sve radi kad je "tvornički". Samo sa Dlinkom ne :S
Molim te, reci mi da ne moram u speedtouch ulaziti... Ni jedan poznati pass ne pali, a u D-Linku to nemrem nač.
i dal netko zna narkau kako spojiti speedtouch 780wl i dlink 524 ?, ja bas nikako nemogu ga spojit, stavim na pppoe i sve namjestim ali se neda spojit. e jos jedno pitanj, jel se ovo postavlja na speedtouchu ili dlinku
Ne zaboravi postaviti:
VPI = 0, VCI = 33
Alternativno, ako ti to ne proradi:
VPI = 0, VCI = 86
ako je na dlinku, kako na dlinku, a kako na speedtouchu ?
Evo samo da javim kako sam uspio nekako.
U biti uzeo sam od frendice stari Zyxel P660HW - D3, koji je dobila od T-coma davno, ubacio novi firmware, poštelao po uputama od mačka, uz manja kemijanja i sad radi.
Izgleda da je meni jednostavnije ić težim putem.
ja sam rijesio jednostvano, kupio novi router, a router mi automatski postavio bas sve, DNS servere, korisnicko ime, samo sto sam ja morao upisati sifru i eto tako, a nitko od vas nezeli pomoci prkoletnici ;)
prvo-žao mi je što dižem temu nakon par mjeseci,ali besmisleno mi je stvarati novu kada je ova već tu...
prije nekoliko tjedana sam se prebacio na DUO.Carnet i dobio SX763 koji je zamijenio isti taj router,samo od t-coma. otključao sam t-comov router i spojio sve po uputama navedenima ranije-znači žica iz zida u adsl port na iskonovom sx763, pa iz lan1 porta u adsl port t-comovog i na kraju iz t-comovog routera u računalo. t-comov router sam podesio kako je opisano ranije (PPPoE,DNS...) i nikako ne radi. na iskonovom router NE svijetli lampica za LAN preko kojeg je spojen s t-comovim. istu stvar sam probao i s dlinkom dir-300 pa nije radilo.
dali je problem u tome što sam ja nešto napravio krivo, ili je carnet podesio router tako da ne može raditi s drugima?
Nemoj spajati u adsl port T-comovog routera, nego u LAN4 port, jer on ima WAN funkciju.
Jel netko imao situaciju thomson speedtouch ST780i WL (bivši metronet brandirani firmware, sada ga flasha na neki od speedtouch-a) i siemens sx 763 (taj je od iskona, i u njga bi ka tribala biti žica iz tel utičnice)
Ja se eo mučin dva dana i ništa!!!
@macak, mozes li ti kako pomoc??
Probaj se logirati na Thomson putem telneta. Ako se ne varam, username - administrator, a password je !M1PhoIAD2
Zatim redom unosi sljedeće komande:
:ppp relay flush
:ppp flush
:eth flush
:atm flush
:atm phonebook flush
:eth bridge ifdelete intf=ethport3
:eth ifadd intf=eth_wan
:eth ifconfig intf=eth_wan dest=ethif3
:eth ifattach intf=eth_wan
:ip ifadd intf=ip_wan_eth dest=eth_wan
:ip ifconfig intf=ip_wan_eth status=up
:ip ifattach intf=ip_wan_eth
:nat ifconfig intf=ip_wan_eth translation=enabled
:dhcp client ifadd intf=ip_wan_eth
:dhcp client ifconfig intf=ip_wan_eth metric=5 dnsmetric=5
:dhcp client rqoptions add intf=ip_wan_eth option=dhcp-lease-time
:dhcp client rqoptions add intf=ip_wan_eth option=dhcp-renewal-time
:dhcp client rqoptions add intf=ip_wan_eth option=dhcp-rebinding-time
:dhcp client rqoptions add intf=ip_wan_eth option=subnet-mask
:dhcp client rqoptions add intf=ip_wan_eth option=classless-static-routes
:dhcp client rqoptions add intf=ip_wan_eth option=default-routers
:dhcp client rqoptions add intf=ip_wan_eth option=classfull-static-routes
:dhcp client rqoptions add intf=ip_wan_eth option=domain-name-servers
:dhcp client ifattach intf=ip_wan_eth
:saveall
S time bi se port 3 na Thomsonu trebao pretvoriti u WAN, dakle spajaš iz Siemensa u port 3 na Thomsonu.
Hmmm...
To konfiguriranje sam napravio najmanje 10 puta, i to sa raznoraznim firmware-om.
Našao sam na nekoj wiki stranici koje su naredbe vezane za firmware ispod 5.3 i firmaware poviše 6.1.
Dakle zaključit je i da sam si probao sve moguće firmware (većina je bila international version).
U većini slučajeva ili nisam moga prenamjenit LAN port a ako sam mogao onda nisam moga kreirat PPPoE konekciju u routeru (valjda zbog dummy web sučelja u itom firmware-u)
Nadalje, napokon sam pogodio firmware (6.2.17) gdje sam mogao i podesit LAN port u WAN i konfigurirat PPPoE. Međutim nakon što bi sve spojio, ipconfig bi izbacio dva gateway-a.
Tu sam vidio da bi možda trebao promjenit IP-adresu thomspona (pošto nije u istoj subnet maski sa siemensom) međutim taj web dummy interface nema tu mogućnost(vjerojatno preko telneta bi i moga) pa san sve lagano odjeba!
Potrošija san 8 sati rada, tj.čitav jedan dan, i ništa . . . svejedno fala na pokušaju pomoći alil ja odustajem od ovog.
PS: Eo jedno priopćenje za smradove iz Iskona (tehnička "pametnija" služba).: Kupio sam neku igru i želim da mi portovi (UDP 57xx) budu otljučani, kasnije shvatim da su automatski otključani zbog bridge moda, ali također shvatim da mi igra ne trpi multiple networks (comp client PPPoE te LAN router veza) i ja njih lijepo nazovem i objasnim kako sam legalno kupio igru, kako želim legalno igrati te kako želim legalno konfigurirati lokalnu mrežu ili bar legalno da mi objasne kako ću napravit port forwarding na njihovom zaključanom routeru. Oni su meni na to sasvim legalno rekli(nakon šta san se 5 minuta skrišija od objašnjavanja u čemi je problem): Mi Vam ne pružamo podršku za to! JA: I to je to? Oni: Da do slušanja. (poklopi slušalicu).
Mislim katastrofično!!!
@macak
Evo podesio sam speedtouch (sa t-com firmwareom 6.2.17.5) kako si gore naveo preko telneta.
Ruter sada vidi iskonov router (isto speedtouch) - vidi sliku
Ali sada je problem gdje upisati korisnicko ime i lozinku za napravit stalnu konekciju
Nema vise oene internet ikone gdje se upise user / pass ? vidi sliku i sliku
Drugo pitanje, dali se moze ovaj moj t-com router iskonfigurirati da upotpunosti zamjeni isti iskonov router (posto je isti hardware) , sa time da radi i telefon i TV i internet i naravno ruter u ruter modu?
Ako ne onda bi bar volio da uspijem ovo ruter na ruter osposobit...
Unaprijed hvala na pomoći.
to sam uspio napraviti ali onda u ruteru vise nema onog izbornika internet gdje se upisue user / pass za pppoe ??? , tako da neznam dalje a i mucu me ip adrese, koju stavit na iskonov ruter, koju na ovi moj...
http://tinyurl.com/28bte8t
[ ppp.ini ]
ifadd intf=Internet
rtadd intf=Internet dst=0.0.0.0/0 src=0.0.0.0/0 metric=10
ifconfig intf=Internet dest=RELAY accomp=enabled mru=1492 doddelay=120 dnsmetric=10
http://tinyurl.com/2vhofa2
http://tinyurl.com/2vmut7c
Evo uspija sam sam, nasa sam neki pdf za neke video servere:
http://www.technicolorbroadbandpartner.com/getfile.php?id=5525
pa sam svasta kombinacijom toga i ovih postojecih naredbi za wan port uspio
napraviti da mi ruter napokon radi!
Dakle iskonov router je ostao, na njega telefon i TV, a na ethernet port 1
je spojen t-comov router u ethernet3 sa t-com firmwarerom i originalnim
postavkama.. Onda preko telneta (hyper terminal: 192.168.1.1 port23) je
ukucano
user: administrator
pass: !M1PhoIAD2
onda sam redom ukucao vjerovatno ima i viska koda ali koga briga, radi!
(zamjenite korisnicko ime i lozinku dolje svojom za carnet):
:env set var=SESSIONTIMEOUT value=0
:ppp relay flush
:ppp flush
:eth flush
:atm flush
:atm phonebook flush
:saveall
:eth bridge ifdelete intf=ethport3
:eth ifadd intf=eth_wan
:eth ifconfig intf=eth_wan dest=ethif3
:eth ifattach intf=eth_wan