Power wifi adapteri

poruka: 7
|
čitano: 1.433
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Power wifi adapteri

Nadam se da nisam promasio naziv teme, jer sam slabo upoznat sa njima.

Situacija je slijedeca. Wireless router je kad nize. Gradja kuce je takva da dijagonalno ne moze nikako probiti wireless. Malo je izdignut taj dio kuce.

E sada mi na pamet pao taj adapter da ga ustekam tocno iznad routera, kat iznad, jer tu je signal dobar.

Tu dolazim do nekih pitanja. Jel' potreban kabel ili moze nekako sluziti kao 'repetitor' wifi signala, bez kabela. Ako moze, kakav je ping, ako tko ima iskustva i moze i neki savjet oko uredjaja. Vidim da su oko 200-300 kuna.

Ili cu morati razvlaciti kabel i neku drugu ideju smisliti... Zahvaljujem...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Power wifi adapteri

TP-LINK TL-WA830RE

Uzeo prije dva tjedna. Stavio sam ga tamo gdje je mob praktički gubio wifi signal i radi ok. Brzina preko speedtesta praktički ista kao na routeru (jad od 3,2 Mbita). Kad dođe androidbox onda će bit pravo testiranje :)

Konfiguracija je vrlo brzo gotova i ne treba nikakvih mrežnih kabela.

Mislim da je to bolje uzeti nego one male koji se stave direktno u strujnu utičnicu. 

*** Gentlemen, Start Your Engines ***
16 godina
odjavljen
BlackM kaže...

TP-LINK TL-WA830RE

Uzeo prije dva tjedna. Stavio sam ga tamo gdje je mob praktički gubio wifi signal i radi ok. Brzina preko speedtesta praktički ista kao na routeru (jad od 3,2 Mbita). Kad dođe androidbox onda će bit pravo testiranje :)

Konfiguracija je vrlo brzo gotova i ne treba nikakvih mrežnih kabela.

Mislim da je to bolje uzeti nego one male koji se stave direktno u strujnu utičnicu. 

Gledao sam taj, ali problem je sto nemam nikakvog signala na tom mjestu, a ne da gubi signal. Jednostavno ga nema. Ili vozas okolo uredjaj da ulovis, ako imas srece i to onda bude jedna 'crtica' i pukne. I to navecer. Preko dana dok se ljudi secu obicno mrtvilo je. Nema sanse da signal dobijes.

17 godina
neaktivan
Power wifi adapteri

Pa staviš ga, kako si i rekao, kat iznad točno iznad routera, ili čak sobu do - bliže mjestu gdje ti treba. Trebao bi pokrivati cijeli kat ako su zidovi od cigle.

Ako pak imaš sve u betonu, vuci mrežni kabel, ili pak uzmi dva uređaja :D

*** Gentlemen, Start Your Engines ***
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
BlackM kaže...

Pa staviš ga, kako si i rekao, kat iznad točno iznad routera, ili čak sobu do - bliže mjestu gdje ti treba. Trebao bi pokrivati cijeli kat ako su zidovi od cigle.

Ako pak imaš sve u betonu, vuci mrežni kabel, ili pak uzmi dva uređaja :D

Ma stavim ga iznad, ako treba na hladnjak. Ima jedna vrata izmedju do kompa, a izmedju 'toga' i routera jedna ploca. Znaci nema kablova, radi kao repetitor ?

17 godina
odjavljen
Mrgud Veliki kaže...

Ma stavim ga iznad, ako treba na hladnjak. Ima jedna vrata izmedju do kompa, a izmedju 'toga' i routera jedna ploca. Znaci nema kablova, radi kao repetitor ?

Stavljanje WiFi repeatera na veliku metalnu kutiju baš i nije najbolje rješenje jer ta kutija blokira signal. Sa repeaterima je znalo biti problema, pogotovo u kombinaciji s bugovitim routerima koje daju operateri.

Kabel je daleko bolja opcija i zbog toga i zbog veće propusnosti (iako bolji repeateri imaju dva WiFi-a, pa tako riješe propusnost). Ako provlačenje kabela nije opcija, onda bih ti preporučio powerline adaptor. Znači, jedan uštekaš kabelom na router, a drugi ide na utičnicu tamo gdje ti nema WiFi-a i daje ti WiFi. Oni međusobno komuniciraju putem električne mreže. Uvjet je da imaš utičnicu na istoj fazi (ako je trofazni priključak) i da su oba kata na istom priključku (obično brojila blokiraju signal).

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
16 godina
odjavljen
MrBlc kaže...
Mrgud Veliki kaže...

Stavljanje WiFi repeatera na veliku metalnu kutiju baš i nije najbolje rješenje jer ta kutija blokira signal. Sa repeaterima je znalo biti problema, pogotovo u kombinaciji s bugovitim routerima koje daju operateri.

Kabel je daleko bolja opcija i zbog toga i zbog veće propusnosti (iako bolji repeateri imaju dva WiFi-a, pa tako riješe propusnost). Ako provlačenje kabela nije opcija, onda bih ti preporučio powerline adaptor. Znači, jedan uštekaš kabelom na router, a drugi ide na utičnicu tamo gdje ti nema WiFi-a i daje ti WiFi. Oni međusobno komuniciraju putem električne mreže. Uvjet je da imaš utičnicu na istoj fazi (ako je trofazni priključak) i da su oba kata na istom priključku (obično brojila blokiraju signal).

Ovo sa fazama mi nije bas najsretnije rjesenje. Vidim ja da cu ja morati vuci na kat kabel i tu staviti 'neki' uredjaj da preko wifia salje po katu signal.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice