Povećana brzina, dojam brzine isti

poruka: 6
|
čitano: 1.313
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Nedavno su mi povećali brzinu sa 10 na 30 Mb-ita. Kad provjerim na Speedtest, brzina je OK, samo mi je dojam da se stranice istom brzinom učitavaju, jedino je download i upload brži. Dali je možda računalo sporo ili su serveri spori? Očekivao sam sa ovom brzinom da će se stranice učitavati, dok okom trepnem. Koristim HP probook 4545s, uz ugrađeni SSD, 4gb memorije, CPU 2,5-3 Ghz.

Za zahvalu klikni na Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Povećana brzina, dojam brzine isti
ivo454 kaže...

Nedavno su mi povećali brzinu sa 10 na 30 Mb-ita. Kad provjerim na Speedtest, brzina je OK, samo mi je dojam da se stranice istom brzinom učitavaju, jedino je download i upload brži. Dali je možda računalo sporo ili su serveri spori? Očekivao sam sa ovom brzinom da će se stranice učitavati, dok okom trepnem. Koristim HP probook 4545s, uz ugrađeni SSD, 4gb memorije, CPU 2,5-3 Ghz.

U pravilu su serveri "spori".

14 godina
Re: Povećana brzina, dojam brzine isti

Speedtest i brzina downloada si ti pokazatelji brzine veze.

Na brzinu učitavanja stranica ti ovisi dosta toga. Server na koji se spajaš, sadržaj stranice, browser, add-on u browseru, čak i antivirus, dns...

Ako si na Win 10, probaj Edge browser, i neku lokalnu stranicu tipa Bug.

Možeš i probati staviti Google DNS, za probu (googlaj, lagano je).

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
11 godina
neaktivan

Nisu serveri toliko spori, problem je u broju zahtjeva za informacijama sa različitih servera koje računalo mora poslati pa onda primiti podatke. Zato ti je download speed kad skidaš neku datoteku dobar jer komuniciraš s jednim serverom a kad otvaraš neku prosječnu stranicu, šalješ zahtjeve na bog zna koliko servera ovisno o sadržaju.

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Isključio adblock i antivirus, sad je brz dok okom trepnem. 

Za zahvalu klikni na Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Bravo, samo drži ugašen antivirus da ti još brže "uleti nešto" u komp. :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail: