Optima telekom internet izdvojena tema

poruka: 3.235
|
čitano: 1.322.722
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Optima telekom internet
PC - stručnjak kaže...
20 na adsl-u se ne nudi, samo vdsl.

po cijeniku imaju. adsl 20/0.768. ali ga nemaju na letcima i kao da ga nemaju... ko im onda radi cijenike uopće ako se ne nudi.

https://www.dropbox.com/s/u78d597uw772lsd/Screenshot%202015-06-18%2016.40.05.png?dl=0

znači lijepo piše. ako želiš adsl 20/0.786, a ako ti je dostupna vdsl centrala onda možeš dobit 20/1... ali kad ja to pitam nekog operatera muk,  2 put me stavljaju na čekanje i nikad mi ne mogu dat odgovor.

mislim platit ću povećanje brzine, ne želim ništa besplatno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2015 16:43 (ranko091).
10 godina
neaktivan

Pozdrav, imam presao sam na optimu, kompletno na internet ide preko njihove infrastrukture pa je cijena manja, a imam brzinu 10/0.6 tako nesto... uglavnom radilo je dobro nekih 2 mjeseca i od nedjelje pocelo trokirat, cijeli dan je stajao svakih 5-10 min, brzina nekih 2-3 mbps, zvali ih, oni vidjeli smetnje, ovo ono i nista, ponedjlejak malo bolje, medjutim danas vidim steka mi net i gledam brzina 3-4mbps, zovem i kazu da do modema ide cak 11mbps, a kod mene 3 i rekli da pratim preko hakometra iducih par dana... Jel slucajno neko imao ovakvih problema i kako ih je rijesio?

Siky1234
12 godina
neaktivan
Ako ti parica moze podnjet, nazovi ih i trazi da ti puste profil od 13.2 Mbita, ovaj 11.200 ne daje punih 10 Mbita.
i onda prati.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
9 godina
Optima telekom internet

Da li se krenulo sa mini centralama u udaljenim mjestima jer ovo je katastrofa nit 10 mbps nit tv...

Podaci iz rutera Podaci iz rutera
-
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
horihoro kaže...

Da li se krenulo sa mini centralama u udaljenim mjestima jer ovo je katastrofa nit 10 mbps nit tv...

Da. Ali... tko zna gdje i kada će osvanuti.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
16 godina
Optima telekom internet

Pozdrav, 

evo imam problem, koristim Optimin ZXV10 W300B, sve je radilo kako treba do jučer.

Od jučer mi se svakih 10-ak minuta ZX zblesira, a u diagnostics dobijem  >>Ping Primary Domain Name Server . FAIL 

Probao sam promjeniti da koristi Google DNS i OpenDNS u postavkama, ali uvijek je isto. Kad ga rebootam radi dobro, pa onda opet ovaj FAIL.

Zna netko u čemu bi mogao biti problem ili da zovem SZK?

edit: otišao splitter, sva sreća pa sam imao neki stari tu negdje i zamjenio.

usput i da pohvalim ekipu u SZK, nisam čekao više od 30 sekundi oba puta kako sam zvao, a splitter su odmah dijagnosticirali, svaka čast

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Provokator starog kova R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2015 19:42 (mind_challenge).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Na mjerenju se vidi jako dobro kad je splitter u banani, ubiti graficki prikaz bitova na liniji ne izgleda normalno kad splitter nevalja, vecinom fali uploada.
12 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Jel je moguće da me optima odbije zato šta nema mjesta u centrali? Iskon me isto odbio ali  kad bi uzimo t-com onda bi vjerovatno bilo mjesta :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Fr0st kaže...

Jel je moguće da me optima odbije zato šta nema mjesta u centrali? Iskon me isto odbio ali  kad bi uzimo t-com onda bi vjerovatno bilo mjesta :D

Ako ne možeš imati TO paket, onda je bolje da odabereš T-Com. Nakon promjene adrese ugovor sam potpisao s optimom 03/2015, ogorčen i ne zadovoljan sam ga raskinuo (bez penala i plaćanja pretplate) i ne bi ih nikom preporučio. U petak (03.07.) će biti misec dana da sam na T-Comu, odabrao sam 30/5 za 215kn i zadovoljan sam.

30/5mbps 30/5mbps
Hasta La Victoria Siempre
12 godina
neaktivan

Probat cu sa iskonom opet, sa iskonom sam imo problem prosle godine mozda ce bit mjesta u centrali za mene ove godine :D

Uzo sam onaj paket 20/5 flat i telefon 179kn mjesecno sta mi se cini sasvim ok cijena.

12 godina
neaktivan
Mjesta na centrali ima sigurno, al vjerojatno nema dosta zica na izvodu. Jer ak fali u zracnom kabelu to se poveca kapacitet i sve 5, ali u podzemnom do izvoda ak nema se bas nemoze puno osim kopat. HT je isplativiji. Za svog korisnika ce vecinom sve osposobit, a za 215 kn moz dobit 30 Mbita i telefon.
12 godina
neaktivan

Ako nece proc dobro sa iskonom to mi je zadnja sansa :) 

14 godina
Optima telekom internet

Pozdrav Bugovci! Zna li možda netko hoće li i Optima ponuditi povezivanje na internet putem optike? Ekvivalent HT-ovoj UltraMAX usluzi.

0 0 hvala 0
9 godina
D1001 kaže...

Pozdrav Bugovci! Zna li možda netko hoće li i Optima ponuditi povezivanje na internet putem optike? Ekvivalent HT-ovoj UltraMAX usluzi.

Mozd za 10 g..ni vdsl jos ni krenio preko njihovih centrala.....

-
16 godina
Optima telekom internet

Pozdrav.

U zadnjih pet dana mi brzina pala na 3.5Mb/s,a plačam paket od 4 Mb/s.

Zva sam optimu ,i oni su resetirali sa svoje strane ješto,a ja sam resetirao dlink ruter,ali nije pomoglo.

Imali netko sličan problem,ili neku ideju što napraviti ?

Optima me uvjerava da je problem sa brzinom do mene,i straše me da ako ja to želim,oni mogu poslati tehničare koje ja moram platiti ....

1 1
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.7.2015 15:53 (zzz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Moze bit da ti radi nesto u pozadini ili ti se netko na wifi nakacio.
a onda moze bit da ot treba stavit veci profil.
16 godina
PC - stručnjak kaže...

Ugasitću wifi, pa ču ponovo testirati brzinu.

16 godina
zzz kaže...
PC - stručnjak kaže...

Ugasitću wifi, pa ču ponovo testirati brzinu.

Sad sam testirao brzinu sa isključenim wifi ,nema promjene u brzini.

edit:

Evo riješio peroblem sa brzinom,pregrijavao se ruter.

Ugradio sam jedan ventilator ispod rutera i brzina došla na 4 Mb/s.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.7.2015 20:24 (zzz).
12 godina
neaktivan

Mislim da u ugovoru pise brzina od 2-4 mbita :D tako da sve je po propisima

16 godina
Optima telekom internet

Da li se dobije možda na Optimi novi router ako se produži ugovor i uzme novi paket, konkretno To2.

0 0 hvala 0
15 godina
NoOne1 kaže...

Da li se dobije možda na Optimi novi router ako se produži ugovor i uzme novi paket, konkretno To2.

to sam ja napravio. ali ruter nisam dobio. možeš reć jedino da ti je krepao i da si ga bacio u smeće. onda ti moraju dat drugi. inače dokle god ti primarni radi, nebudeš dobio drugi. tj dokle god na serveru piše up and running.

12 godina
neaktivan
Upravo tako dok god stari radi nema novog, ali posto imas to2 paket kad god da ti postojeci crkne dobis besplatno novi.
Ako odmah zelis novi, prijavi da ti na ovome ne radi uopce wifi i dolazi za koji dan tehnicar i da ti novi.
16 godina
Optima telekom internet

Koje rutere sad uopče dijele? 

I meni krajem mjeseca ističe ugovor, pa sam mislio produžiti i uzeti TO2 i isto tako tražiti novi ruter, ako uopće imaju nešto bolje od ovog ZTE-a.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Provokator starog kova R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
TP-Link w8961ND, TB-Band Annex A, obadva su puno bolja od ZTE pogotovo onog w300
16 godina
PC - stručnjak kaže...
TP-Link w8961ND, TB-Band Annex A, obadva su puno bolja od ZTE pogotovo onog w300

Odlično, nazvat ću SZK ovih dana opet.

9 godina
Optima telekom internet

Da ja sam isto na tom to2 paketu i dobio sam TP-Link w8961ND wifi odlican i odlicno se drzi na udaljenim paricama sa velkim gusenjem....

-
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Optima telekom internet

Na Optimi sam oko 7 godina i nisam bio pod ugovorom oko godinu dana te sam danas uzeo taj To2 pa javim kako šljaka kad stigne. 

0 0 hvala 0
16 godina
Optima telekom internet

A za VDSL su isti ti routeri ili? 

Zvao sam danas pa su mi rekli da je VDSL dostupan, pa sam mislio uzeti paket od 20 Mbps.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Optima telekom internet

U ponedjeljak sam zatražio zahtjev za promjenu paketa tj. produženje ugovora i jučer su mi već stavili u funkciju novi paket.

http://www.speedtest.net/my-result/4511520387

Mislim da mogu bit zadovoljan. 

0 0 hvala 0
16 godina
NoOne1 kaže...

U ponedjeljak sam zatražio zahtjev za promjenu paketa tj. produženje ugovora i jučer su mi već stavili u funkciju novi paket.

http://www.speedtest.net/my-result/4511520387

Mislim da mogu bit zadovoljan. 

Ja svoj VDSL čekam od utorka, valjda bude ubrzo.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice