Najbolji internet?

poruka: 42
|
čitano: 28.749
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Najbolji internet?

Evo ovako, student sam i podstanar, adsl priklučak je doveden do stana al je deaktiviran, zanima me koje su mi najbolje opcije za net? Neki flat uvest (koji je najjeftiniji?), uzeti neki stik sa 10 gb ili? Trojica smo u stanu i troškove bi podijelili, to je ovako otprilike za jednu akakdemsku godinu a kasnije šta bude.

Svi savjeti dobrodošli (:

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Najbolji internet?

u kojem gradu

ljepo li je hrvat biti,majko hvala ti
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Najbolji internet?
Carnet daje za studente povoljniji net, pa si ovdje pogledaj http://www.carnet.hr/studenti/pristup_internetu
15 godina
neaktivan

Iskon ima suradnju sa Carnetom i nude jeftinije pakete. Ako ne zelis Carnet, onda optima ako ti je dostupna, i tako nizes redom dok ne dodes do poslijednjeg koji tvojem studentskom budzetu najmanje odgovara - T-Com :)

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
14 godina

Moj ti je savjet B.net. Mislim da je on jedini koji dozvoljava opciju da kao korisnik nisi i vlasnik stana u kojem živiš. Možeš jednim udarcem ubiti dvije muhe (TV+Internet: http://www.bnet.hr/cro/2d/2d_internet_televizija) ili tri (TV+Internet+telefon: http://www.bnet.hr/cro/3d/3d_televizija_internet_telefon). Korisnički račun možeš prenijeti na neku drugu lokaciju (jednom u 6 mjeseci ili 1 godišnje).

Opciju s Carnet-om ti ne preporučam (šogorica je ima i nije baš zadovoljna).

Pitanje je samo da li je B.net dostupan na tvojoj lokaciji.

17 godina
neaktivan
Najbolji internet?

Najisplativiji za studenta je Iskon DUO.CARNet - za 5 Mbps flat internet i telefon naknada je samo 100,81 kn mjesečno. Osim toga, trenutno je na akciji, za prijave do 30.11.2010. vrijedi naknada u iznosu od -30% u prva 3 mjeseca, dakle svega 70,57 kn.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Iskon ima suradnju sa Carnetom i nude jeftinije pakete. Ako ne zelis Carnet, onda optima ako ti je dostupna, i tako nizes redom dok ne dodes do poslijednjeg koji tvojem studentskom budzetu najmanje odgovara - T-Com :)

Više njih ima suradnju sa carnetom. Optima, bnet pa čak i T-com. Ovdje sve piše http://www.carnet.hr/studenti/pristup_internetu

Mi smo koristili carnet preko bnet-a, mislim da nam je flat bio 100 kn.

16 godina
neaktivan
Najbolji internet?

bilo što osim T-Hitlera

SLOBODNA DALMACIJA Osmoškolci ubili Boga u vjeroučiteljici...Posjetite www.chillaona.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.9.2010 12:38 (al zagorec).

8 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Najbolji internet?

Imam Iskon Duo Carnet već skoro godinu dana, i usluga je besprijekorna!

100 kn godišnje za internet + telefon, još ni jednom nisam imao probleme.

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
struja kaže...

Više njih ima suradnju sa carnetom. Optima, bnet pa čak i T-com. Ovdje sve piše http://www.carnet.hr/studenti/pristup_internetu

Mi smo koristili carnet preko bnet-a, mislim da nam je flat bio 100 kn.

Vidis ovo nisam znao, doduse pretpostavljao sam ali nisam znao koliko njih.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
15 godina
neaktivan
Najbolji internet?

Ja koristim Metronet i oni po meni imaju odličnu konekciju, imaš dosta opcija sa njima, telefonski flet, televiziju, inernet flat, šta god oćeš, ja ti njih predlažem :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Najbolji internet?

-svo provideri (osim ThT..)imaju opciju CarNet, kod svih su cijene slične, kod svih je +1kuna flat. Bnet samo u zgradama i kvartovi koji su pokriveni.

-ima jedan problem, samo vlasnik može tražiti uvođenje, tako da je vjerojatniji neki wnw, tele i sl.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.9.2010 20:16 (ihush).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ihush kaže...

-svo provideri (osim ThT..)imaju opciju CarNet

Imaju i oni, doduše mobilni ali ime im je prebolesno: čita se "Stick to CARNet" :D

domicius
16 godina
domicius kaže...
ihush kaže...

-svo provideri (osim ThT..)imaju opciju CarNet

Imaju i oni, doduše mobilni ali ime im je prebolesno: čita se "Stick to CARNet" :D

-ali (ako se ne varam) odnosi se samo na akademsku zajednicu, ne na đake-studente...

i da, bolsesno.. čak nebi rekao slučajno odabrano S-2-C Osmijeh

btw, dali itko zna kako se Tcom izvukao od te obaveze prema carnetu? (na klasičnim linijama) ... ili, što pitam, kad se zna.... ;-)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
ihush kaže...

-svo provideri (osim ThT..)imaju opciju CarNet, kod svih su cijene slične, kod svih je +1kuna flat. Bnet samo u zgradama i kvartovi koji su pokriveni.

-ima jedan problem, samo vlasnik može tražiti uvođenje, tako da je vjerojatniji neki wnw, tele i sl.

Upravo zbog toga sam i preporučio B.net jer kod njih ne moraš biti vlasnik stana da bi postao korisnik. Mislim također da jednom godišnje možeš promjeniti lokaciju (ili svakih šest mjeseci nisam siguran).

15 godina
neaktivan
ihush kaže...
-ali (ako se ne varam) odnosi se samo na akademsku zajednicu, ne na đake-studente...

Koliko vidim, na toj stranici piše da "Pravo korištenja usluge imaju isključivo korisnici iz sustava školstva i visoke naobrazbe te učeničkih domova. Korisnici iz akademske zajednice moraju pripadati skupu djelatnika, studenata, vanjskih suradnika i gostiju koji sudjeluju u obavljanju poslova vezanih uz temeljne djelatnosti ustanove, a ne i u njenim eventualnim komercijalnim poslovima.", kao i na drugima. Uostalom, link je sa ove iste prije spomenute stranice: http://www.carnet.hr/studenti/pristup_internetu. :)

domicius
15 godina
neaktivan
Nemo_BJ kaže...

Imam Iskon Duo Carnet već skoro godinu dana, i usluga je besprijekorna!

100 kn godišnje za internet + telefon, još ni jednom nisam imao probleme.

E da je bar tako..... Cool

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
16 godina

živim u splitu, vlasnik nije problem, prijavljen sam i reka je da ako oću uvesti da mu samo javim šta ću, razmišljao sam baš i ja o carnetu, ta opcija za 100 kn mi se čini sasvim odlična :) 

Pa da razjasnimo, odem do carnet centra (imam ga na faksu), tražim prijavu, oće li gazda onda morati još šta? kažem net je već bija u stanu, priključak je tu, sad nema telefona, pa bi htio to što bezbolnije riješiti. I za koliko bi to moglo biti gotovo?

17 godina
Electroroll kaže...

živim u splitu, vlasnik nije problem, prijavljen sam i reka je da ako oću uvesti da mu samo javim šta ću, razmišljao sam baš i ja o carnetu, ta opcija za 100 kn mi se čini sasvim odlična :) 

Pa da razjasnimo, odem do carnet centra (imam ga na faksu), tražim prijavu, oće li gazda onda morati još šta? kažem net je već bija u stanu, priključak je tu, sad nema telefona, pa bi htio to što bezbolnije riješiti. I za koliko bi to moglo biti gotovo?

Ak ne zivis u zgradi ili nekom naselju slicnom, na B-net, Metronet,Amis i ostale mos zaboravit slobodno znaci ak si u privatnoj kuci. IskonDuo Telefon+Internet Flat paket je 150 kn mjececno, s obzirom da djelite troskove na troje to je onda vrlo povoljno. Nazovi Iskon pa pitaj jel ti dostupan na toj adresi uopce, inace telefonski te internet prikljucak je 1 kunu na ugovor od 18 mjececi ili se moze bez ugovora no onda se daje 450 kn. Uglavnom dok te ne spoje doma i tak to treba cekat recimo 15-20 dana i to je to.Cool

http://www.iskon.hr/za_kucu/iskon_duo/internet_telefon2/vise/narudzba_flat

15 godina
protjeran
Najbolji internet?
moze mi netko preporuciti koji net da si uzmem s obzirom da sam u zg-u i mislim si uzeti flat i net+telefon.
How yes no.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Najbolji internet?
e da i nudi li neki provider besplatnu instalaciju kablova i ostaloga potrebnog za net?
How yes no.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
rambox kaže...
Ak ne zivis u zgradi ili nekom naselju slicnom, na B-net, Metronet,Amis i ostale mos zaboravit slobodno znaci ak si u privatnoj kuci. IskonDuo Telefon+Internet Flat paket je 150 kn mjececno, s obzirom da djelite troskove na troje to je onda vrlo povoljno. Nazovi Iskon pa pitaj jel ti dostupan na toj adresi uopce, inace telefonski te internet prikljucak je 1 kunu na ugovor od 18 mjececi ili se moze bez ugovora no onda se daje 450 kn. Uglavnom dok te ne spoje doma i tak to treba cekat recimo 15-20 dana i to je to.Cool

http://www.iskon.hr/za_kucu/iskon_duo/internet_telefon2/vise/narudzba_flat

Kako možeš reć nekome da zaboravi na Bnet, Metronet, Amis i ostale dok za Iskon neka nazove i pita jel dostupan. Nije nemoguće da je i neki kabelski operater dostupan i nekome tko ne živi u zgradi ili "nekom naselju sličnom" (BTW, kakvo je to naselje slično zgradi? Osmijeh). Istina, manje vjerojatno ali ne 100% nevjerojatno, dakle tko je itko od nas tu da pretpostavlja di nisu dostupni kabelski operateri bez da znamo točnu adresu? I onda mu veliš da Iskon pita da li su dostupan. :) Ispričavam se na ovom možda malom rantu ali hoću reć da treba pitati, kao i Iskon, tako i druge a ne pretpostavljati.

domicius
15 godina
neaktivan
EZY-E kaže...
e da i nudi li neki provider besplatnu instalaciju kablova i ostaloga potrebnog za net?

Misliš na računalo? Koliko se ja sjećam meni je iz Bnet-a došao čovjek da dones modem, da ga instalira (pitao nas gdje ga želimo i kak smo ga htjeli u jednoj sobi a kak kabeli u stan ulaze u dnevnom borakvu gdje je TV, trebao je tamo instalirati razdjelnik i provući kabel sve do sobe gdje smo mi htjeli modem) i ostao je provjeriti da li radi na mom računalu. Sve je bilo u redu, nisam ništa platio iako ne znam što bi mi napravio recimo da je bio neki problem sa mojim računalom.

Dok s druge strane, znam da je T-com mom prijatelju naplatio dolazak (nije informatički potkovan pa ih je pitao u T-com centru kad je potpisivao ugovor da li mu može to netko doći instalirati sve da se on s time ne zeza) i to čak ako se ne varam i nemalu cifru (tipa 500 kn ili tak nešto) da bi frajer došao, i kako mi on priča u 2 minute spojio modem u zid, probao jel radi na svom laptopu i otišao. Nakon što je otišao, moj prijatelj nije uspio aktivirati internet na svom računalu i naravno da je popi*dio - koliko je platio a za što? Na kraju je mene zvao da mu ja to sve sredim...

Ni jedno ni drugo nije bilo nedavno, tako da je moguće da su prakse danas ipak nešto drugačije.

domicius
15 godina
protjeran
domicius kaže...
EZY-E kaže...

Misliš na računalo? Koliko se ja sjećam meni je iz Bnet-a došao čovjek da dones modem, da ga instalira (pitao nas gdje ga želimo i kak smo ga htjeli u jednoj sobi a kak kabeli u stan ulaze u dnevnom borakvu gdje je TV, trebao je tamo instalirati razdjelnik i provući kabel sve do sobe gdje smo mi htjeli modem) i ostao je provjeriti da li radi na mom računalu. Sve je bilo u redu, nisam ništa platio iako ne znam što bi mi napravio recimo da je bio neki problem sa mojim računalom.

Dok s druge strane, znam da je T-com mom prijatelju naplatio dolazak (nije informatički potkovan pa ih je pitao u T-com centru kad je potpisivao ugovor da li mu može to netko doći instalirati sve da se on s time ne zeza) i to čak ako se ne varam i nemalu cifru (tipa 500 kn ili tak nešto) da bi frajer došao, i kako mi on priča u 2 minute spojio modem u zid, probao jel radi na svom laptopu i otišao. Nakon što je otišao, moj prijatelj nije uspio aktivirati internet na svom računalu i naravno da je popi*dio - koliko je platio a za što? Na kraju je mene zvao da mu ja to sve sredim...

Ni jedno ni drugo nije bilo nedavno, tako da je moguće da su prakse danas ipak nešto drugačije.

Ma ne, ja sam imao jednom davno telefonski prekljucak, dok mi nije dosao racun na ~4000 kn, te sam prestao placati telefon. Proslog ljeta zovem ja iskonovce(jer sam njihov internet uzeo) da mi srede sve potrebne kablove za net, kad ono on kaze covjek da ne moze naci telefonsku liniju :S Sad ja ne znam trebam li zvati elektricara da to sredi ili su u iskonu nesposobni?

How yes no.
17 godina
neaktivan
Jedini internet koji ces uvesti je onaj koji ti stanodavac dopusti...

Jer vjeruj mi puno njih nece HTJETI potpisati ugovore na 24 mjeseca... ni na 12...
In Control
15 godina
protjeran
EnlightenedPhoenix kaže...

Ma nije to nikakav problem, problem je sto ne znam sta sad napraviti...

How yes no.
17 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

Pa kako ne? nadjes koji ti provideri nude internet na toj lokaciji, potom pregledas ponude, uzmes najbolju (brzina + flat a jeftino), objasnis stanodavcu sve, odete zajedno, potpisete ugovor (UGOVOR mora potpisati onaj na kome glasi stan)... i onda cekate cca 15 do 1 mjesec i eto ga...

In Control
15 godina
protjeran
EZY-E kaže...

Pa kako ne? nadjes koji ti provideri nude internet na toj lokaciji, potom pregledas ponude, uzmes najbolju (brzina + flat a jeftino), objasnis stanodavcu sve, odete zajedno, potpisete ugovor (UGOVOR mora potpisati onaj na kome glasi stan)... i onda cekate cca 15 do 1 mjesec i eto ga...

Kao sto sam gore rekao kad su iskonovci dolazili da me prikljuce nisu mogli naci telefonsku liniju. :/

How yes no.
17 godina
neaktivan
Mozda je nemate... jeste li pomislili na to... onda se prvo trebate prikljuciti... a to je zafrknut proces ako se ne ide preko tcoma, jos da ne kazem da treba iskesirati novca ako se ne ide preko tcoma...
In Control
15 godina
protjeran
Mozda je nemate... jeste li pomislili na to... onda se prvo trebate prikljuciti... a to je zafrknut proces ako se ne ide preko tcoma, jos da ne kazem da treba iskesirati novca ako se ne ide preko tcoma...

A ako idem preko tcoma onda trebam uzeti njihov net?

How yes no.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice