Pozdrav svima, koristim MaxAdsl t-com, zanima me kolika je maksimalna moguća brzina telefonske linije, na slici su očitani podaci s routera (Thompson 782i), to me zanima zbog povećanja
brzine interneta, a i uvođenja maxtv-a.
Hvala.
Pozdrav svima, koristim MaxAdsl t-com, zanima me kolika je maksimalna moguća brzina telefonske linije, na slici su očitani podaci s routera (Thompson 782i), to me zanima zbog povećanja
Hvala.
Hvala.
Pa dok si otvorio ovu temu jednostavno si mogao nazvati njih i oni bi ti rekli.
A budem, hvala.
Ne može ti to reći nitko osim providera. Svaka parica ima drugačiju propusnost.
OK.
Ne može ti to reći nitko osim providera. Svaka parica ima drugačiju propusnost.
Nadopuna navedenom. Ovi podaci sa prve slike su slika i prilika tvoje parice. To je to. Mislim da ti nebuju dali maxtv jer on "ždere" 1,5 mbps a tcom pazi na to da ti adsl fino klizi... koliko god bio spor i jadan imaš 4mbps.
enivej javi kaj su rekli u tc-u...
po gusenju i margini ovdje jos moze proc uvođenje maxtva sigurno, al jos veca brzina uz to tesko. IPTV trosi oko 3i nesto mb, ne 1,5.
Ova tema je već dosta stara, ali evo update.
Imam Maxtv još od 7 mjeseca i nemam baš nikakvih problema ni sa MAXADSL-om ni sa MAXTV-om (Siemens STB 7710), igram COD2 online, ping je odličan (još bolji otkad su uključili maxtv), nikakvog pucanja veze nema, maxtv ide glatko stalno neovisno o dobu dana (vidil sam da nekima u večernjim satima ne radi), bez obzira na upaljen ili ugašen STB brzina maxadsla je ista (malo više od 4mb/s, upload se povećal -- nekima sam vidil da brzina maxadsla pada ili raste u ovisnosti jel STB upaljen ili ugašen). Eto ga, prezadovoljan sam. T-com.
Evo i slike (slika 1 i 2) s podacima o liniji i pingu.
EDIT: Za info. kod mene maxtv troši 4 mb/s i maxadsl 4 mb/s, znači linija sada ima brzinu 8 mb/s,
mogal bi imat adsl 6 mb/s i maxtv 4 mb/s, to je granica.
Stavil sam sve kablove nove (od kutije na tavanu ide kabel direktno u splitter, bez ikakvih
utičnica i prekidanja, uzel sam kliješta za krimpanje i sam stavil RJ11 konektore).
Po meni ovakav način spajanja je najbolji, više nema šanse da se negdje stvori prekid ili loši spoj,
kabel je u kanalici zatvoren, zaštićen i od vlage ili bilo kojeg vanjskog utjecaja.
Prije mi je pred večer znal SN margin padat, ali sada ni toga više nema, uvijek je isti.
Treba se znat snaći, malo uložit rada i sve radi ko po špagi.
super da si si to sredio, tak bi svi trebali pogotovo ljudi koji zive u kuci i mogu si prckat po kablovima kak zele...telekomi ionako ne odgovaraju za korisnicke instalacije i naplatit ce vam ako se dokaze da je problem do vas, stavi se mjerni uređaj direktno na paricu gdje vam dolazi na kucu. Tek tada je realno moguce pogledat kolko netko ima dobru paricu s obzirom na udaljenost kvalitetu i ostalo
A da sve se da sredit, svi se tu dolaze bunit na forum da imaju problema bilo s adslom ili maxtvom, a niko ne poduzima ništa. Svatko može ako ništa izvadit utičnicu iz zida i ponovo spojit tel. kabel, pa zamjenit kabele od utičnice do splittera ili od splittera do modema, pa posudit modem i splitter od nekoga kolege i isprobat opet.
A lakše se je valjda bunit bez veze, šta ćeš.
EDIT: Ja sam na selu pa mogu i više od toga.
Ova tema je već dosta stara, ali evo update.
Imam Maxtv još od 7 mjeseca i nemam baš nikakvih problema ni sa MAXADSL-om ni sa MAXTV-om (Siemens STB 7710), igram COD2 online, ping je odličan (još bolji otkad su uključili maxtv), nikakvog pucanja veze nema, maxtv ide glatko stalno neovisno o dobu dana (vidil sam da nekima u večernjim satima ne radi), bez obzira na upaljen ili ugašen STB brzina maxadsla je ista (malo više od 4mb/s, upload se povećal -- nekima sam vidil da brzina maxadsla pada ili raste u ovisnosti jel STB upaljen ili ugašen). Eto ga, prezadovoljan sam. T-com.
Evo i slike (slika 1 i 2) s podacima o liniji i pingu.
EDIT: Za info. kod mene maxtv troši 4 mb/s i maxadsl 4 mb/s, znači linija sada ima brzinu 8 mb/s,
mogal bi imat adsl 6 mb/s i maxtv 4 mb/s, to je granica.
Stavil sam sve kablove nove (od kutije na tavanu ide kabel direktno u splitter, bez ikakvih
utičnica i prekidanja, uzel sam kliješta za krimpanje i sam stavil RJ11 konektore).
Po meni ovakav način spajanja je najbolji, više nema šanse da se negdje stvori prekid ili loši spoj,
kabel je u kanalici zatvoren, zaštićen i od vlage ili bilo kojeg vanjskog utjecaja.
Prije mi je pred večer znal SN margin padat, ali sada ni toga više nema, uvijek je isti.
Treba se znat snaći, malo uložit rada i sve radi ko po špagi.
Ne bi ti mogal imati ništa više jer ti router pokazuje da ti je max download nešto više od 8Mbit/s.
Dakle, na granici si s jednim max TV-om i start brzinom na ADSL-u.
Ništa nisi dobio svojim "super" spajanjem.
Kod mene su žice ufrkane bez veze i opet imam skoro duplo veći download od tebe
Evo ti slika, dečko. ;)
A da lako je kad si skoro u centrali (SN Margin je nizak za tu atenuaciju, moral bi bit barem 30 ako ne i više), kod mene tel. kabel ide preko Korane, po polju i tko zna još kuda kuda idu traktori preko njega pa opet radi.
A imaš i pun ku... grešaka.
EDIT:
Ovo je thomson 782i i ovo kaj on pokazuje sada pod bandwidth nije max download
(to je brzina sada puštena kroz liniju),
max download može pokazat siemens sx763, ali thomson 782i ne.
Po tom bi meni max download bil 4 mb/s koliko je thomson pokazal prije uključenja maxtva (slika).
Prvo si sredi instalacije pa ćeš imat manje grešaka, veći SN Margin, možda i još bolju brzinu,
normalno ako se na nju pretplatiš.
Moraš još malo učit pa onda pričat.
A da lako je kad si skoro u centrali (SN Margin je nizak za tu atenuaciju, moral bi bit barem 30 ako ne i više), kod mene tel. kabel ide preko Korane, po polju i tko zna još kuda kuda idu traktori preko njega pa opet radi.
A imaš i pun ku... grešaka.
EDIT:
Ovo je thomson 782i i ovo kaj on pokazuje sada pod bandwidth nije max download
(to je brzina sada puštena kroz liniju),
max download može pokazat siemens sx763, ali thomson 782i ne.
Po tom bi meni max download bil 4 mb/s koliko je thomson pokazal prije uključenja maxtva (slika).
Prvo si sredi instalacije pa ćeš imat manje grešaka, veći SN Margin, možda i još bolju brzinu,
normalno ako se na nju pretplatiš.
Moraš još malo učit pa onda pričat.
O greškama nemaš pojma, ništa ne znače, informiši se, Bog ti pomogao....
http://www.bug.hr/forum/topic/povezivanje-internet/errors-t-com-liniji-/119829.aspx
SN Margin mi nije nizak, opet grešiš, Bog s tobom...
Ako ti je manji SN Margin imaš veći bandwidth i obrnuto, proporcionalno se jedan smanjuje/povećava na uštrb drugog !!!
Thompson pokazuje bez problema max down/up, jer da nije tako onda bih ja imao 831 kbps (kao što router pokazuje) a ne 256 što imam realno ;)
Bog s tobom i duhom tvojim !
Tu ti sve piše