Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.682.972
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Kvaliteta DSL parice?
mirko6 kaže...

Zvao sam  i kažu da sam predaleko ?

Predaleko za sto? Za vecu brzinu?

PC - stručnjak kaže...
Tako da tesko da ce bilo ko drugi uspjet isposlovat vdsl dok se nesto u sustavima ne izmjeni.

Zato trebas to promjenit u sustavu. Meni je predstavnik reko da je vdsl dostupan, kad su me prikljucili je studentska rekla da nije i da nema nista od brzine, pa je predstavnik reko da i njemu sad pokazuje da nema nista i da otkazem onda ugovor, da bi me tehnicar zvao i rekao da pricaju gluposti da ukljucuje vdsl za 2 dana i tako je i bilo i sad sve stima.

Xbox584 kaže...

Evo slika sa svim stavkama...inaće imam thompson speed touch st 780i wl (imao sam bolji ali dobio sam ovaj onda)

a kao što piše ja sam na adslu G.992.5 annex B.

Da, to ti je adsl2+. Tvojih 23db u atenuaciji i to sto vidis tu 23db u vdsl atenuaciji je nesto potpuno razlicito :P

17 godina
PC - stručnjak kaže...
 imam VDSL 8B profil uredno maksimala 34 Mbita down i 2.5 Mbita UP, ali u disu se vodi da je petlja preko 1400 m

Ocito da si los radnik ili neradnik... ili neznas matematiku ili nisi u stanju izmjeriti duzinu vlastite parice.

Za maximalnu sinhronizaciju od 34Mbps-a udaljenost od centrale tj. duzina parice mora biti oko 825m i to je sirova matematika o teorijskoj propusnosti bakrenog vodica sa 8b profilom. Za neki drugi profil vazi druga matematika.

Download:

Primjerice za 800m teoretska maksimala za 8b je ~35Mbps-a.

Primjerice za 900m teoretska maksimala za 8b je ~31Mbps-a.

Primjerice za 1200m teoretska maksimala za 8b je ~25Mbps-a.

Primjerice za 600m teoretska maximala za 17a je ~62Mbps-a.

Primjerice za 900m teoretska maximala za 17a je ~36Mbps-a.

Primjerice za 1200m teoretska maximala za 17a je ~25Mbps-a.

Upload: vazi iskljucivo za 998-M2x-B annex

Primjerice za 800m teoretska maksimala za 8b je ~12Mbps-a.

Primjerice za 900m teoretska maksimala za 8b je ~9Mbps-a.

Primjerice za 1000m teoretska maksimala za 8b je ~6Mbps-a.

Primjerice za 1200m teoretska maksimala za 8b je ~3Mbps-a.

Primjerice za 600m teoretska maksimala za 17a je ~22Mbps-a.

Primjerice za 700m teoretska maksimala za 17a je ~18Mbps-a.

Primjerice za 800m teoretska maksimala za 17a je ~12Mbps-a.

Primjerice za 900m teoretska maksimala za 17a je ~5Mbps-a.

Primjerice za 1000m teoretska maksimala za 17a je ~3Mbps-a.

Primjerice za 1200m teoretska maksimala za 17a je ~1.5Mbps-a.

U slucaju da je DSLAM na 998-M2x-M annexu upload moze porasti oko 30% radi dodatnih Carriers-a ali i nemora.., ovisi o stanju same parice.

To je dakle sirova teorija naravno i cesto odstupa od stvarne situacije jer infrastruktura nije nova niti bez problema tako da PC - stručnjak  ako vec radis to sto radis nauci se teoriju, makar neke osnove pa ce ti biti lakse izmozgati koliko imas dugacku paricu naspram sinhronizacije koju navodis gdje duzina parice i vrijednosti sinhronizacije nemaju blage veze sa vezom naspram teoretskih mogucnosti.

Ovdje imas prikaz annexa koji se kod nas koriste:

http://www.joepeesoft.com/Public/DSL_Corner/DSL_Spectra_VDSL2.html

Tocno se zna koliko koji annex ima Carriers-a tj. koliko koji annex sadrzi Tone Number-a i ako je poznata cinjenica da svaki Tone Number nosi 15 bit-a lako je izracunati teoretsku maximalnu popusnost vs distance ili distancu na osnovu sinhronizacije i konkretnog annex-a naravno - u teoriji. Odstupanja su moguca uvijek radi vec navedenih cinjenica gore ali onda se neces dovoditi u situaciju da napises kako imas 34Mbps-a na ~1400m jer je to teoretski nemoguce i kako onda da te covjek shvati ozbiljno ?

Za 34Mbps-a moras biti blize ili ti router laze ili je nesto trece u pitanju ali jedno s drugim jednostavno ne ide taman i da si na 1000m sa 8b, na 17a da - mozes imati 34Mbps-a.

Pojasnjenje annex-a B vs M imas na wikipediji. ( ADSL terminologija )

9 godina
Kvaliteta DSL parice?

Vele da mi linija ima propusnust 20, a sad da sam predaleko za turbo 20 a prebacili su me na VDSL. Svaki agent ima svoje viđenje što da sad radim ?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

...I moje pitanje je koliko mogu imati brzinu osim ovih 10 mbita. 

I dali je moguć vdsl. Hvala. :)

(slika sa podacima na prosloj stranici)

0 0 hvala 0
14 godina
Kvaliteta DSL parice?

Zanima me pred par dana mi je bio operater da popunim zahtjev za Flat Internet te telefon. 
Sada me zovu na mobitel njihovi koperanti da gdje se taj stan nalazi, da bi oni dosli.

Mene zanima dal oni dolaze samo vidjet liniju ili to i spojit već? 

0 0 hvala 0
17 godina

Obično nose samo router iako čudno da moraju spajati ako već postoji instalacija.

spaljeni, to je neki prosjek. Može biti i bolje i lošije od tvojih podataka.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
14 godina
Ag008 kaže...

Obično nose samo router iako čudno da moraju spajati ako već postoji instalacija.

ma čudno mi je što su me kontaktirali nakon par dana, a operater je bio u Ponedjeljak kod mene za popunit zahtjev,.....

9 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Može li mi netko reći jel ima smisla buniti se Iskonu za ovakav upload? Uzela sam onaj 30/5 paket od Iskona (samo internet) i dok download dosegne 30 mbps, upload nejde dalje od 2.5... 

Može li netko iz ovih mojih podataka s modema zaključiti može li taj upload biti bolji ili da budem sretna i stim što imam?

0 0 hvala 0
11 godina
barfuss kaže...

Može li mi netko reći jel ima smisla buniti se Iskonu za ovakav upload? Uzela sam onaj 30/5 paket od Iskona (samo internet) i dok download dosegne 30 mbps, upload nejde dalje od 2.5... 

Može li netko iz ovih mojih podataka s modema zaključiti može li taj upload biti bolji ili da budem sretna i stim što imam?

Nema tu nekog lijeka...

Ili si a) predaleko žicom od centrale, tipa preko 1000m; prema ovim podacima ispada da si oko 1000-1200m

b) infrastruktura do tebe ili kod tebe je u losem stanju 

Recimo moj slucaj je 1300m i jedva jedvice guram 20/2 jer imam a) i b) problem :D

Mozes jedino pisati prigovor iskonu i zamoliti da spuste marginu uploada buduci da ti trenutno preko 8db. Ako spuste na 6.5-7db mogli bi ugurati jos 0.5-1.5mbit uploada, ali to je onda plafon zbog udaljenosti i/ili infrastrukture u tvom slucaju.

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)
9 godina
neaktivan
srcipesak kaže...

Nema tu nekog lijeka...

Ili si a) predaleko žicom od centrale, tipa preko 1000m; prema ovim podacima ispada da si oko 1000-1200m

b) infrastruktura do tebe ili kod tebe je u losem stanju 

Recimo moj slucaj je 1300m i jedva jedvice guram 20/2 jer imam a) i b) problem :D

Mozes jedino pisati prigovor iskonu i zamoliti da spuste marginu uploada buduci da ti trenutno preko 8db. Ako spuste na 6.5-7db mogli bi ugurati jos 0.5-1.5mbit uploada, ali to je onda plafon zbog udaljenosti i/ili infrastrukture u tvom slucaju.

Thx. I mislila sam da nema nekog posebnog lijeka.. Po mojoj odoka procjeni i jesam toliko udaljena od centrale, a i infrastruktura je vjerojatno u lošem stanju. Vidjet ću kroz koji tjedan koliko će se ovi podaci mijenjati (jer ul se zna malo i podići) pa im se možda obratim da malo dignu ul ako je moguće (i ako im se bude dalo naravno)... 

12 godina
Kvaliteta DSL parice?

Što se tu događa meni nekada neradi download te je jako spor ovako mi ne izgleda tako loše jedino što sam nekada moga imati a i imao sam 50 mbita a sada to kao što vidimo nije moguće.

Link StatusConnectedModulation TypeVDSL2Actual Rate (Up/Down)6512/34329 kbpsAttainable Rate (Up/Down)23203/47000 kbpsNoise Margin (Up/Down)17.7/8.2 dBLine Attenuation (Up/Down)26.4/13.4 dBOutput Power (Up/Down)9.1/14.2 dBmData Path (Up/Down)Interleaved/InterleavedInterleave Depth (Up/Down)29/551Interleave Delay (Up/Down)1/4 msINP (Up/Down)0.5/1.5 symbolsProfile17aLinkEncapG.993.2_Annex_K_PTMCRC Errors (Up/Down)0/27FEC Errors (Up/Down)0/526745HEC Errors (Up/Down)0/232

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.2.2016 12:17 (Doktor-X).

0 0 hvala 0
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Gledam sad razlike u liniji između dva rutera T-comovog sx763 i Iskonovog Zyxel P-260HN-F3. 

Kad spojim SX763 pokazuje mi Noise margin:13.8 dB (downstream) / 12.1 dB (upstream) Line attenuation:41.4 dB (downstream) / 24.4 dB (upstream).

A na Zyxel-u Noise margin downstream: 14 db, Noise margin upstream: 12 db, Line attenuation downstream: 31 db, Line attenuation upstream: 22 db.

SX763 je precizniji jer daje stvarnu vrijednost tj. udaljenost od parice oko 3km što je točno dok Zyxel je smanjio tu udaljenost na oko 2245m što je zapravo fizički gledano prekratko, točno znam u prostoru kojom linijom moja parica ide i gdje je centrala. Tako da iako SX763 zna imati mušice, pogotovo sa wireless barem je u statusu linije točan. :) 

0 0 hvala 0
11 godina
barfuss kaže..

Thx. I mislila sam da nema nekog posebnog lijeka.. Po mojoj odoka procjeni i jesam toliko udaljena od centrale, a i infrastruktura je vjerojatno u lošem stanju. Vidjet ću kroz koji tjedan koliko će se ovi podaci mijenjati (jer ul se zna malo i podići) pa im se možda obratim da malo dignu ul ako je moguće (i ako im se bude dalo naravno)... 

Treba biti uporan i ne odustajati, jer seru ko foke. Mene hranili da je tih 20/1 koje sam imao na pocetku maksimum i da se mogu slikat. Onda kak sam vise gnjavio i poslao par screenova statistika parice od ljudi koji imaju spustenu marginu mi se neko tam s druge strane smilovo i poklikal nizu marginu tak da sam sad eto na 20/2. Sad imam dupli maksimum veze hahahaha. Uglavnom zvati i gnjaviti na maksimum. Ak postanu agresivni, pisat na prigovore i prijetiti raskidom ugovora zbog nedovoljne brzine...

Good luck!

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)
10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Dali konačno može netko meni odgovoriti na moje pitanje.

Pitao sam dali ja mogu imati vdsl ako mogu,koliko mbit/a mogu imati

opet prilažem sliku.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2016 14:18 (Xbox584).

0 0 hvala 0
14 godina
Kvaliteta DSL parice?

Mozes dobiti vdsl, 20 mbit/s u vrh glave

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav , pisao sam tamo u temi o ADSl brzinama ali nitko ne reagira. Dakle od prije par dana imam amis 2u 1 10mb dl i nekih 700kb ul. E sad mene zanima mogu li ih natjerat na punih 10mbit-a jer sad imam 9.2 skoro uvijek, ili je to to. I još jedna stvar dok netko nešto uplaoda, sa bilo kojeg kompa u kući ili mobitela, Dl padne na 4mbita ili manje, jel to normalno? Btw mislim da o VDSLu nemoram ni razmišljat jer sam 5 km od baze.

http://d-u-d.deviantart.com http://500px.com/Dado_D https://dariodrvodelic.wordpress.com/

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
CrossDeath kaže...

Mozes dobiti vdsl, 20 mbit/s u vrh glave

Hvala, nisam ni mislio da mogu više od toga.

14 godina
Kvaliteta DSL parice?

Dal bi mogao dobit brzinu te stabilnost surfanja na Internetu da promjenim DNS podatke u postavkama Wi-Fi povezivanja na prijenosniku, ili to ipak moram preko routera?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ne.

DNS nema veze sa brzinom niti stabilnosti. Domain Name Server. Isto kako ti tel. imenik neće pomoći da prije dođeš do nekog, tako niti DNS neće pomoći u bržem surfanju.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina

Eventualno će ti se možda ponekad koja stranica otvoriti brže promjenom DNS-a ako je HT-ov tada usporen

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
10 godina
tj. neće se učitati brže stranica nego će ti dns brže proslijediti link do te stranice. :)

To ti je kao tel imenik sa nasumično poredanim imenima vs tel imenik sa abecedno poredanim imenima. Naravno tamo gdje je složeno po abecedi brže ćeš naći broj korisnika ali to ne znaći da ćeš ga brže dobiti kad ga zoveš. Tj. ti ćeš ga nazvati u kraćem roku ali njegov odaziv će ovisiti o tome koliko je udaljen od telefona i jel on trci prema telefonu ili sepa. :)

Isto tako gledaš i na DNS.
10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav, koristim Vip internet paket M:

• "Download 5 do 50 Mbit/s
  • Upload od 0,512 do 7,5 Mbit/s"

E sad kažu mi da nemožemo primat brzinu dl-a više od ~10 Mbit/s jer instalacije ne podržavaju. Zanima me dali je moguce poboljšati brzinu kako (upload pogotovo)?

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
srcipesak kaže...

Treba biti uporan i ne odustajati, jer seru ko foke. Mene hranili da je tih 20/1 koje sam imao na pocetku maksimum i da se mogu slikat. Onda kak sam vise gnjavio i poslao par screenova statistika parice od ljudi koji imaju spustenu marginu mi se neko tam s druge strane smilovo i poklikal nizu marginu tak da sam sad eto na 20/2. Sad imam dupli maksimum veze hahahaha. Uglavnom zvati i gnjaviti na maksimum. Ak postanu agresivni, pisat na prigovore i prijetiti raskidom ugovora zbog nedovoljne brzine...

Good luck!

Znam, upoznata sam s njihovim opravdanjima. Par mjeseci sam imala problem na parici (prije nego sam prešla na vdsl), uglavnom, radilo se o tome da se veza na net prekidala malo malo. Grešaka očitavala hrpu na ruteru. Slala im logove. Zamijenili mi besmisleno ruter. Uglavnom, svašta bilo, svakakvih dopisivanja i razgovora. Uspjela sam to riješiti u nekih 5 mjeseci. :( Bio je nekakav loš spoj u nekom ormariću između mene i centrale (to mi je na kraju otkrio neki lik iz t-coma koji je hodao od moje zgrade do centrale i našao grešku na putu između pa me nazvao i pojasnio, Iskon ga je "uposlio" da napokon otkrije o čemu se radi). 

Tako da znam da će ovo biti dug put dok ih "nagovorim" da mi dignu upload... ali gnjavit ću ih.. i uopće mi nije problem, prošla sam i puno gore stvari s njima :D

Uglavnom, thx na savjetima, probat ću, dat ću sve od sebe da ih smorim mejlovima :)

10 godina
HighArT kaže...
E sad kažu mi da nemožemo primat brzinu dl-a više od ~10 Mbit/s jer instalacije ne podržavaju. Zanima me dali je moguce poboljšati brzinu kako (upload pogotovo)?

Po prikazanom, veza ti je odlicna, ali povecanja uploada ces osjetit tek pri prelasku na vdsl. Pitanje je dali oni tako nesto imaju. Neznam kako su te mogli stavit na od "5 do 50" posto si ti na adsl2+ koji ne podrzava 50. Netko te tamo zeza jer da te stave na vdsl imao bi puno puno vise nego sto trenutno imas. Na adslu ti prikazuje max 20. Kakvih 10 :) Jos su i sucelje preveli (iako nestrucno).

10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Koristim Optima tel... Ovako speedtest by ookla ping prema ht serveru 40 ms prema Optimi,Vipu,Terakomu 20ms isprobano preko vip mobilne mreze slicna stvar ot,vip 29ms ht 50 danas sam to zamjetio jel ht mozd ima neki problem ili...?

-
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav, da li s obzirom na podatke sa slike mogu imati VDSL?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Vdsl 20Mbps sigurno, možda čak i paket od 30Mbps ali pitanje je jel bi bila tolika realna brzina, možda nešto manja. Budeš još dobio odg od iskusnijih to je moje mišljenje.

15 godina
Kvaliteta DSL parice?

Decki evo jucer bilo ukopcanje ISKON DUO 30 VDSL PAKETA

i saljem vam trenutno xDSL ocitanje, speedtest, i ocitanje iz TP-LINK rutera od OPTIME koju sam imao do jucer paket TO 10 mbita

zanima me kako se total attenuation smanjio sa 21dB na 15,2 dB

a kako sam oko 880 metara od centrale cini mi se sasvim ok podaci

sto mislite

hvala

pozz

Samsung S6 Edge+
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2016 8:35 (pasko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Inaće nisu iste vrijednosti margina za adsl i vdsl, zato su ti se prividno smanjile margine ali zapravo sve je to isto.
10 godina
pasko kaže...

Decki evo jucer bilo ukopcanje ISKON DUO 30 VDSL PAKETA

i saljem vam trenutno xDSL ocitanje, speedtest, i ocitanje iz TP-LINK rutera od OPTIME koju sam imao do jucer paket TO 10 mbita

zanima me kako se total attenuation smanjio sa 21dB na 15,2 dB

a kako sam oko 880 metara od centrale cini mi se sasvim ok podaci

sto mislite

hvala

pozz

Atenuacije nisu iste jer su te smjestili na neko drugo spojno mjesto, ono blize. Ili se kinez opet igra brojkama kao sto sam vec gore citirao. Ili ti je bilo nesto smrdano po adslu pa kad su te prebacili na vdsl su usput i to popravili.

froxie24 kaže...
Inaće nisu iste vrijednosti margina za adsl i vdsl, zato su ti se prividno smanjile margine ali zapravo sve je to isto.

Margine su iste, nista se "prividno" ne smanjuje. Il se smanjilo il nije :). Jedini odnos su atenuacije koje pri prelasku adsl2+ -> vdsl2 rastu jer se koriste vece frekvencije. Ako, kao u njegovom slucaju padnu, sto fizicki i teoretski nije moguce, ili su ga spojili na blizu centralu, ili se router igra brojkama, ili su popravili stanje pri prelasku na vdsl ako je neki spoj bio smrdan prije.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice