Iskon "iskustvo"! izdvojena tema

poruka: 3.337
|
čitano: 1.348.164
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Iskon "iskustvo"!

Prije jedno 5-6 stranica teme smo puno pisali o repeateru bas za moj slucaj. (Pra)Stari ruter je jos veci shit, a Siemenx SX763 kako se vec zove bi trebali vratit T-Comu, iako ekipa jos uvijek nije dosla po njega (proslo mj. dana).

Stvar je da je sestrina soba dosta daleko od rutera sa debelim zidovima izmedju pa koji got uzeli mislim da bi bilo problema, stoga taj powerline adapter vidim kao najbolje rjesenje. U njenoj i mojoj sobi su izvuceni ethernet kablovi, treba ih skrimpat i produljit za sto mi fali zadnji dio opreme, ona kutijca, ethernet extender za 10kn koji mi se nikak neda kupit. Kada to i rjesim, opet ce bit problem Wifi-a za mobitel i eventualno laptop, ako misli gledat npr. serije na krevetu, a ne na stolu. Njoj je pun k vec Iskona, nemre gledat youtube bez da joj steka, puca signal itd., ja se tu malo zauzimam jer znam da rjesenje nemre bit skupo, samo treba imat volje. 400-500kn je jeftino naspram ustede od 2400kn kojih bi otislo T-Comu da smo produljili s njima ugovor. Uostalom kad je full signal na laptopu, brzine su bolje sa Iskonom. Naravno, cim jeftinije, a efikasno rjesenje je bolje.

Bas zato sto je izvucen ethernet kabel u njenoj sobi, a potreban je bolji Wifi me dosta zanima kako radi Powerline, treba li se u njega zabit ethernet kabel da bi bolje funkcionirao ili on direktno iz strujnog kruga nekak salje signale od rutera, sta vec i po kojem to onda principu, tj. je li ga bolje stavit u krajnju tocku ili na pola puta.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.3.2015 12:06 (The_Fichek).
11 godina
The_Fichek kaže...

Prije jedno 5-6 stranica teme smo puno pisali o repeateru bas za moj slucaj. (Pra)Stari ruter je jos veci shit, a Siemenx SX763 kako se vec zove bi trebali vratit T-Comu, iako ekipa jos uvijek nije dosla po njega (proslo mj. dana).

Stvar je da je sestrina soba dosta daleko od rutera sa debelim zidovima izmedju pa koji got uzeli mislim da bi bilo problema, stoga taj powerline adapter vidim kao najbolje rjesenje. U njenoj i mojoj sobi su izvuceni ethernet kablovi, treba ih skrimpat i produljit za sto mi fali zadnji dio opreme, ona kutijca, ethernet extender za 10kn koji mi se nikak neda kupit. Kada to i rjesim, opet ce bit problem Wifi-a za mobitel i eventualno laptop, ako misli gledat npr. serije na krevetu, a ne na stolu. Njoj je pun k vec Iskona, nemre gledat youtube bez da joj steka, puca signal itd., ja se tu malo zauzimam jer znam da rjesenje nemre bit skupo, samo treba imat volje. 400-500kn je jeftino naspram ustede od 2400kn kojih bi otislo T-Comu da smo produljili s njima ugovor. Uostalom kad je full signal na laptopu, brzine su bolje sa Iskonom. Naravno, cim jeftinije, a efikasno rjesenje je bolje.

Bas zato sto je izvucen ethernet kabel u njenoj sobi, a potreban je bolji Wifi me dosta zanima kako radi Powerline, treba li se u njega zabit ethernet kabel da bi bolje funkcionirao ili on direktno iz strujnog kruga nekak salje signale od rutera, sta vec i po kojem to onda principu, tj. je li ga bolje stavit u krajnju tocku ili na pola puta.

Brkas ti tu nesto. Ovaj powerline zamisli kao "most' aka bridge izmedju dvije lokacije koje bi inace bile spojene ethernetom. Znaci s obe strane mora biti ethernet ustekan inace nema smisla. Sad stavi ga gdje ti kabli i performanse dozvoljavaju. Links je ok jer u roku 8 dana mos vratit u original stanju sa svime kak si dobil pa imas "risk free" probu ak ispadne da ti  nece raditi ;)

P.S. ak powerlink radi jos pikni tplink il neki jeftilen ruter i ustekaj u drugi port i digni sestri wifi u sobi. Bar bi ja tak. Ne repeater neg obicni wifi, naravno ispravno konfan da moze na net ...

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.3.2015 13:21 (srcipesak).
11 godina

Ja sam mislio na taj powerline kao pojacivac signala za koji sam mislio da bi jace pojacivao signal kada bi bio ustekan u ethernet, a cuo sam pricu da on direktno dalje salje signal, samo ocito to nije taj nego neki drugi uredjaj. I tu je problem, neznam koji kupit.

Znaci nekakav Powerline adapter sa 2 ethernet porta i neki jeftini best buy router je kombo koji predlazes?

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.3.2015 16:17 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
Najjednostavnije, kad veci imas utp, skrimpaj, produzi, kod sestre u sobu stavi access poin konfan da s lan porta daje nat na wifi, i rafi sve i jeftino, sve skupa okk 200 kn, a sigurno ce radit.
S powerlineom zna bit problema ako imas u kuci trofaznu struju ner onda se odredeni strujni balansiraju izmedu 3 fazw a powerline nebude radio izmefu 2 faze
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
14 godina
protjeran
Iskon "iskustvo"!

Pozdrav, trebao bih savjet. Naime korisnik sam usluga Hrvatskog Telekoma i plaćam mjesečno oko 350 kn za 10 Mbps download i 512Kbps upload, telefon sa 60 min prema fiksim mrežama te osnovni MaxTV paket. Na mojoj adresi mi je dostupna Iskonova narančasta zona u kojoj imam mogućnost uzeti paket sa do 50 Mbps download i do 10 Mbps upload, telefon sa 1500 min te Iskon.TV sa sportskim paketom za 299 kn mjesečno. Jedino što me brine je pouzdanost s obzirom na manji broj djelatnika? Biste li vi prešli na mom mjestu? Inače skidam i filmove i serije i igrice.. Zadovoljan sam sa sadašnjim operaterom samo neće nuditi po njihovim podacima na mom području u sljedećih godinu dana sigurno takvu brzinu po toj cijeni..

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.3.2015 23:08 (lovacmaki).

1 0 hvala 0
11 godina

Ja se tu nebi sta mislio. Moji su isto presli i kvalitetnija je sveukupna usluga, brzine vece (kod T-coma 10Mbit nije bilo 10Mbit), rad na TVu fluidniji, jedino modem losiji, ali to cu rjesit i oke je to s obzirom na ustedu. Btw. to sto si u narancastoj zoni nemora znacit da mozes imat tolke brzine, ako si ih pitao onda ok.

13 godina
protjeran
lovacmaki kaže...

Pozdrav, trebao bih savjet. Naime korisnik sam usluga Hrvatskog Telekoma i plaćam mjesečno oko 350 kn za 10 Mbps download i 512Kbps upload, telefon sa 60 min prema fiksim mrežama te osnovni MaxTV paket. Na mojoj adresi mi je dostupna Iskonova narančasta zona u kojoj imam mogućnost uzeti paket sa do 50 Mbps download i do 10 Mbps upload, telefon sa 1500 min te Iskon.TV sa sportskim paketom za 299 kn mjesečno. Jedino što me brine je pouzdanost s obzirom na manji broj djelatnika? Biste li vi prešli na mom mjestu? Inače skidam i filmove i serije i igrice.. Zadovoljan sam sa sadašnjim operaterom samo neće nuditi po njihovim podacima na mom području u sljedećih godinu dana sigurno takvu brzinu po toj cijeni..

ako trebas savjet , bjezi od TELEcoma na Iskon sto prije.

s uključena dva TV-a brzina mi je VDSL-a 20/5, 1500 min telefona prema SVIM mrezama a ne kod t-coma samo prema njihovim mrezama i to sve za manje od 300kn.

sve preporuke kao i sto ti je rekao kolega iznad.

tko ima ima a tko nema tko ga j.....
14 godina
protjeran

Znam da ne mora značiti, detaljnije će oni pogledati kada zatražim prelazak.. Modem je lošiji u smislu stabilnosti kod večeg broja konekcija i dometa Wifi-ja koliko sam pročitao u ranijim postovima?

13 godina
lovacmaki kaže...

Znam da ne mora značiti, detaljnije će oni pogledati kada zatražim prelazak.. Modem je lošiji u smislu stabilnosti kod večeg broja konekcija i dometa Wifi-ja koliko sam pročitao u ranijim postovima?

Da.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
14 godina
protjeran
CyberDemonVZ kaže...
lovacmaki kaže...

Da.

To se odnosi na otprilike koji broj konekcija, bi izdržalo, jedan komp žičano, jedan laptop bežično i dva mobitela? Po vašem iskustvu? I domet Wifija je ograničen na cca koliko prostorija (znam da ovisi o instalacijama u zidovima, debljini zidova kao i drugim uređajima pa samo tražim neku konzervativnu procjenu)? I može li se na njihove modeme zamjeniti antena za jači domet?

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.3.2015 11:03 (lovacmaki).
11 godina

Ja imam onaj najshitniji Zyxel i veza je stabilna kod mene za 2 laptopa, TV, 2 mobitela, a signal u najudaljenijoj sobi, 15m od routera je slab, ali postoji i isto tak tu se radi o 3 vece prepreke, 2 zida i ogroman ormar, a zavisno o poziciji u sobi mogu bit 4 prepreke. Moj laptop preko 1 debljeg zida i udaljenosti jedno 5-10m hvata full signal. Paket je 10Mbit. Znaci radi se ja mislim o najslabijem mogucem modemu, ti bi sa VDSLom trebao dobit jaci i skuplji modem.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.3.2015 11:56 (The_Fichek).
14 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Ja imam onaj najshitniji Zyxel i veza je stabilna kod mene za 2 laptopa, TV, 2 mobitela, a signal u najudaljenijoj sobi, 15m od routera je slab, ali postoji i isto tak tu se radi o 3 vece prepreke, 2 zida i ogroman ormar, a zavisno o poziciji u sobi mogu bit 4 prepreke. Moj laptop preko 1 debljeg zida i udaljenosti jedno 5-10m hvata full signal. Paket je 10Mbit. Znaci radi se ja mislim o najslabijem mogucem modemu, ti bi sa VDSLom trebao dobit jaci i skuplji modem.

Hvala na info. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.3.2015 11:56 (lovacmaki).
11 godina

Nema problema, da i ja nekako pomognem, kad su meni vec dosta pomogli na ovoj temi :)

Isao sam edit, ali si vec citirao pa cu tu napisati jos dodatak. Naravno, neznaci ako spojim 3. mobitel da ce se sve srusit, 1-2 mobitela su uglavnom uvijek na wifiu, to sam htio reci. Mislim da dosta toga tu zavisi i o tome kolko ti je blizu ili daleko centrala, ako sam dobro skuzio uvod iz teme "Kvaliteta vaše parice" meni je Iskonova centrala blize nego T-comova.

17 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Nema problema, da i ja nekako pomognem, kad su meni vec dosta pomogli na ovoj temi :)

Isao sam edit, ali si vec citirao pa cu tu napisati jos dodatak. Naravno, neznaci ako spojim 3. mobitel da ce se sve srusit, 1-2 mobitela su uglavnom uvijek na wifiu, to sam htio reci. Mislim da dosta toga tu zavisi i o tome kolko ti je blizu ili daleko centrala, ako sam dobro skuzio uvod iz teme "Kvaliteta vaše parice" meni je Iskonova centrala blize nego T-comova.

Nope, Iskonova centrala ti je na istoj lokaciji di i T-comova....

Da se nadovežem na onaj powerline, nije to nikakav wireless extender niti pojačivać brzine etherneta. To ti služi samo da ethernet kabel provučeš kroz strujnu instalaciju do druge sobe. Znači da ti trebaju dva (obično se prodaju u kompletu), jednoga pikneš u zid tamo gdje ti je ruter i na njega spojiš utp kabel od rutera. Drugi adapter spojiš u drugoj sobi gdje ti treba internet. Treba paziti da su utičnice na istoj fazi, inače ti neće raditi. I nemoj stavljati više od jednog kompleta, jer ako su dva para istih uređaja mogli bi se poklati. Skuplji powerline adapteri mogu i s time izaći na kraj.

Ako treba u drugoj sobi wireless onda staviti ili neki repeater, ili nabavi wireles ruter, pa ga spoji u drugoj sobi u kombinaciji sa powerlineom....

Sve me žene oko kuće jure, kaže majka to je zbog frizure...
17 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

1) Ima li Zyxel P-2601HN-F3 Open-WRT ili DD-WRT i sto bi dobio s njime, ako ga ima (nebi nista spajao u wireless bridge)?

Gledao sam slubene specs: http://www.zyxel.com/products_services/p_2601hn_fx_p_2601hnl_fx_series.shtml?t=p i ovaj post sa nekog foruma: http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?p=711451 I dalje mi nije jasno ima li ili nema taj firmware.

Ima OpenWRT ako si ga sam skompajliraš, s tim da se moraš spojiti na konzolu i instalirati preko bootloadera i tftp-a... Ako to i uspiješ, nemaš garancije da će ti raditi, trebaš znati sve parametre konfiguracija. Ne preporučujem to raditi.

Jedan frend je uspio, ja sam isto htio složiti openwrt, ali nikako da nađem vremena za to...

Sve me žene oko kuće jure, kaže majka to je zbog frizure...
14 godina

imaju li novi VDSL modem QoS mogucnosti? moze li se ograniciti upload/dowload preko wifi-a?

Respect the Raise...!
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.3.2015 11:58 (definho).
13 godina
Iskon "iskustvo"!

UP/DL možeš ograničiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ovaj novi Zyxel može ograničiti wifi brzinu i ograničiti broj korisnika koji se spaja na njega.

Ja sam 26.2. dao zahtjev za paket 20/5- vdsl.
Na Rastočinama sam (Rijeka), udaljen od centrale Kozala oko 960m, a prema atenuaciji 19-21db-1300m. Max brzina na adsl-u je bila do 17mbps. Prebačen 9.3. na novi DSLAM u centrali, sada na adsl-u ide do 18-19mbps.
Ujutro 13.3. prebačen na VDSL i imam gore podatke nego na ADSL-u;
Upload mi je prije bio max 1.2mbps a sada je 0.3mbps, DL je bio do 18mbps a sada je 14mbps. Čak se i PING povećao.
sada;
http://www.speedtest.net/result/4210530347.png
http://i.imgur.com/VpdN2pT.png
prije;
http://i.imgur.com/6MZFyBL.png

tj. http://i.imgur.com/RrJN54w.png

Žalio sam se isti dan, tehničkoj službi
I on tako nešto pokušava, mijenja profile, pitam ga može li mi probno staviti ADSL, on samo da se veza sinkornizira i kada ono imam što vidjeti, nekim čudom i na ADSL-u imam dvostruko goru liniju nego prije.
Ili je u centrali DSLAM-u/portu nešto zeznuto jer ovo nema nikakvog smisla.
Kako je i na ADSL-u ovo od jučer postalo danas:
http://i.imgur.com/cJlbhQs.png
Po adresi nude i 20 i 30 i 50mbps a na kraju ispalo velika nula. Zvao sam opet danas Iskon i nema naloga da dođe do mene tehničar.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
16 godina
Iskon "iskustvo"!

Evo da i ja napišem koju: Znači, bio sam na Iskon DUO paketu, IP TV i 5 Mbps / 512 Kbps.

Iz početka je sve štimalo, kad bih gasio IP TV dobivao bih DL čak do 8 Mbps no s vremenom je tih

3 Mbps negdje nestalo pa je čak i onih osnovnih 5 Mbps najčešće bilo rijetko iznad 4 Mbps.

I tako, vidim ja nude oni nove pakete pa podigao nogu da i mene potkuju,

ponadah se da će 20/5 paket uz nešto veću cijenu donijeti i nešto veće brzine.

No ovo je živi očaj i užas. DL je ostao u dlaku isti kao prije, UL je 0,95 Mbps.

Nakon što sam kontaktirao SZK, frajer je pri tome resetirao modem pa mi savjetovao

da pokušam s mjerenjem na drugom računalu (što je dalo jednake rezultate)

instalirao sam Speedtest aplikaciju na mobitel i na mobu dobio poprilično dobre rezultate.

Na mobilnom je to 9.43 Mbps DL i 4.91 Mbps UL.

I tko je sad tu lud? Moj komp je povezan s routerom žičano, od klinaca komp povezan bežično.

Oba računala su nova, stara tek par mjeseci. 

Nemam pojma što dalje nego gnjavit SZK da pošalju tehničara da pogleda u čemu je kvaka.

Edit: Hah, izgleda da je urodilo plodom biti uporan, ugnjavio sam ih u još 2 navrata i sad je brzina OK.

Tigar Krezumica
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.3.2015 13:06 (fromcelltohell).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Iskon "iskustvo"!

Evo danas mi je stigao net.

uzeo sam 30/5. Ovo so brzine

http://www.speedtest.net/my-result/4221717287

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Za moju lokaciju pise tijekom veljace ozujka da ce biti paketi velike brzine... Nekak mi se cini da ce to krenuti 31.03. Al je do tkoma il koga jer treba centralu nadogradit i istestirat. Iako provjereno znam da gradic/selo 5km dalje ima vdsl aktivan, bar prek tcoma haha. 

13 godina
srcipesak kaže...

Za moju lokaciju pise tijekom veljace ozujka da ce biti paketi velike brzine... Nekak mi se cini da ce to krenuti 31.03. Al je do tkoma il koga jer treba centralu nadogradit i istestirat. Iako provjereno znam da gradic/selo 5km dalje ima vdsl aktivan, bar prek tcoma haha. 

Isto i kod mene pise, centar Varazdina. Valjda cim veca centrala, dulje traje prelazak...

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
13 godina
protjeran
agent_00klc kaže...

Evo danas mi je stigao net.

uzeo sam 30/5. Ovo so brzine

http://www.speedtest.net/my-result/4221717287

bez brige, torrent ide 33/5.8

ja imam 20/5 a torrent pici 24/5.8

tko ima ima a tko nema tko ga j.....
15 godina
Iskon "iskustvo"!

Može li mi netko objasniti kako je zgrada / telefonski broj koja je 2010. bila u narančastoj zoni sada u bijeloj. Imao sam ugovor, koristio tv, telefon i internet, a zatim sam odselio na drugu lokaciju. Sad u istom stanu na istoj adresi više nije narančasta nego bijela zona. How?

0 0 hvala 0
14 godina
Iskon "iskustvo"!

Do sada imao iskon trio no danas odlucio poslati zahtjev za iskon duo 30/5(ako budem mogao 50/10 uzet cu to,al sumnjam da ce ici).

Troduplo veca brzina od sadasnje,a placati cu jeftinije,ako bude sve sljakalo meni super.  TV ionako ne gledam,a danas je sve moguce prek neta pogledat. 

Nego koliko ste dugo cekali da vam dode vdsl modem???

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Punti kaže...

Može li mi netko objasniti kako je zgrada / telefonski broj koja je 2010. bila u narančastoj zoni sada u bijeloj. Imao sam ugovor, koristio tv, telefon i internet, a zatim sam odselio na drugu lokaciju. Sad u istom stanu na istoj adresi više nije narančasta nego bijela zona. How?

Mozda ono sto je neko ovdje pisal, slazu se lokalne centrale (il kak se to zove) da bi bio kraci "link" do korisnika pa da mogu ljudi vece brzine uzimat. A *kao* to radi HT tak da ce svi ostali morati bitstream koristiti. Nek me neko ispravi ak sam zabrijal :)

10 godina
srcipesak kaže...
Punti kaže...

Mozda ono sto je neko ovdje pisal, slazu se lokalne centrale (il kak se to zove) da bi bio kraci "link" do korisnika pa da mogu ljudi vece brzine uzimat. A *kao* to radi HT tak da ce svi ostali morati bitstream koristiti. Nek me neko ispravi ak sam zabrijal :)

Misliš na FTTC optika do ormarića a dalje bakrenom paricom VDSL. Sumnjam, možda Iskon je imao svoju infrastrukturu u toj centrali ali se pokvarilo nešto pa im se nije isplatilo mijenjati jer možda nisu imali dovoljno korisnika na vlastitoj infrastrukturi.

12 godina
CyberDemonVZ kaže...
srcipesak kaže...

Isto i kod mene pise, centar Varazdina. Valjda cim veca centrala, dulje traje prelazak...

meni su iz iskona rekli da cu isto moci jer sad kao rade na centrali, al kad provjerim br ne pise da cu moci vece brzine, a susjeda koja je ulicu blize centrali kad provjerimo za njen br pise toko drugog ili krajem treceg mj ce moci imati velike brzine. pula kvart sijana

15 godina
Iskon "iskustvo"!

vidim netko se buni, a ja u narancastoj, a nemogu imat preko 10mbit...zasto su uopce stavili u narancastu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Iskon "iskustvo"!

cijene u narancastoj su nize nego u bijeloj, trio paket 10 mbit u bijeloj kosta 320 kn mjesecno a za te pare dobis 30 mbit u narancastoj

Bolje biti glup nego celav, manje se vidi...
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice