Pozdrav,
Imam 10/1 paket od tcoma, i spojen sam na ruter preko wifija (udaljen oko 10m kroz par zidova), i ping mi je oko 40ms u igrama sto je prihvatljivo, medutim, stari je spojen na njega zicom (jedini na zicu je spojen on) i nekad zna ping skocit do 90ms sto je neprihvatljivo, i stajat tako dok on radi nesto po internetu. nekad i spike-a do 300-1300 i mogu se pozdravit sa igranjem i gledanjem videa. imali smo raspravu oko toga, da spojimo powerline jer ocito ako je on jedini na zici pojede sav promet. nitko od nas mi ne bubne ping preko 100 (koji smo spojeni na wifi) osim njega. jel to stvarno tako ili se meni privida, da on jede sav promet? i kako vam se cini ta opcija sa powerlineom, hoce li sta pomoc? Nekad mi internet zna bit spor i kad taj komp nije ukljucen. tipa 1mbps dl speed i 500 ping.
No najbolja opcija se meni cini promjena instalacija, jer nam ne mogu kao iz tcoma povecat brzinu zbog losih instalacija u zgradi (zgrada na 2 kata, mi smo zadnji kat sa tavanom). ali opet, dota se može igrat sa manjom brzinom, samo mi je ping bitan.
zato mi nije jasno sto napraviti. koliko dodu promjene instalacije u stanu? pa da uzmemo normalan vdsl paket od 50 mbps dl speed.
Hvala!
p.s. na slici je speedtest kad komp na žici skida nesto ili gleda stream.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da bi dobio 50mbps morao bi promijenit cjelokupne instalacije od zgrade do centrale, što je ,kratkorečeno, nemoguče. Taj dio koji je u zgradi ti nosi najmanje gubitaka i on ne utječe na brzinu koliko udaljenost od centrale. Imaš lijepo temu Kvaliteta DSL parice i ovo si komotno mogao pitati tamo, a većinu toga možeš saznat ako pročitaš jedno 10 stranica teme.
Lijepo se prijavi u router i najbolje da se javiš na DSL temu i tamo će ti uvijek netko reci sto je moguće i nemoguce.
A za ping, to ovisi kako netko koristi internet, prirodno je da ping skoči kada router mora dijeliti bandwith, a netko drugi recimo gleda video sto zahtijeva puno prometa