Hoću DSL , a ne želim plaćati telefonsku pretplatu

poruka: 47
|
čitano: 50.366
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Hoću DSL , a ne želim plaćati telefonsku pretp
Batista kaže...
rustweaver kaže...

Tih 70-ak kuna koliko znam nije telefonska pretplata (pretplata koja se iskljucivo tice fiksne telefonije), nego naknada za koristenje T-Com-ove telefonske infrastrukture (kablovi, jel), dakle tice se i DSL-a.

Mozda ti ovo gore zvuci cudno, ali jesi li kada npr, pogledao racun za struju, koliko tek tamo razlicitih stavaka ima?

Koje smo mi platili...

Kao npr. naknada za poticanje proizvodnje iz obnovljivih izvora energije. {#}

(EDIT: Sorry za offtopic, ali nisam izdržao.)

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2011 19:45 (vlad0).
15 godina
neaktivan

ja jos dan danas lajem na faxu, a kaj mi je drago, jedan od najjacih ekonomista u RH slaze se sa mnom, da smo 1998. za HT trebali provesti kuponsku privatizaciju, pa da svatko, sukladno njegovok uplati za tel.prikljucak, dobi dionica HT-a. ne, neki od nas su platili 3x te iste dionice i onda se jos falili kako su zaradili XD

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ljudi često imaju krivu precepciju, dakle ono inicijalno uvođenje linije od famoznih 1000 maraka je u biti bila cijena razvlačenja parice do vaše kuće (ne niste kupili paricu), nakon toga ide pretplata što se definira kao usluga iznajmljivanja te parice. i ti nju plaćaš išao preko nje samo pots ili DSL ili ISDN, T-comu je svejedno.

16 godina
protjeran
RE: Hoću DSL , a ne želim plaćati telefonsku pretp
LupusInFabula kaže...

Da, sve je super i sve je za pet ukoliko se živi Zagrebu. Ljudi koji žive u drugim dijelovima Hrvatske, npr. kao ja koji živim u Slavonskom Brodu (i to u krvavom centru), osuđeni su na T-Com, Optimu i njima slične.  

H1 telekom uopće ne nudi internet uslugu, barem ne na mojoj adresi. Ponavljam, centar grada je u pitanju.

Amis pruža usluge samo u Zagrebu, Samoboru, Sesvetama, Velikoj Gorici

ISKON ne nudi uslugu ISKON.ADSL u Slavonskom Brodu. Zvao sam ih na telefon i poslao mail s upitom hoće li možda skoro uvesti uslugu u SB i naravno da su rekli ne. Kažu može njihov internet (HR.DUO) ali samo ako s T-Com sklopim ugovor o pretplati na fiksni telefonski broj.

Metronet nudi uslugu samo u nekim dijelovima Zagreba.

B.net ne nudi usluge u Slavonskom Brodu.

Ostale marginalce neću ni spominjati.

Jasno mi je da se usluge isplati nuditi u mjestima visoke gustoće naseljenosti. Brod je grad sa 80ak tisuća ljudi ali vjerojatno ne posjeduje kritični broj potrebnih stambenih naselja, u kojima je visoka gustoća naseljenosti i u kojima bi se malim ulaganjem u infrastrukturu došlo do velikog broja potencijalnih klijenata. Plus što Brodu i brodskoj županiji baš i ne ide ovih godina, županija smo s najnižim BDP po stanovniku u RH i da ne kukam dalje....

potpuno te razumijem kompa...ni u Petrinji nije niš bolje. Operateri su klasični strani kapitalisti - radije idu u veće gradove gdje će ih ljudi zajebavat i selit sa jednog operatera na drugog - ovisno koji će im ponudit majica, šal, kapu, privjesak, a nas koji bi potpisali za jednog i amen, tko jebe.

tako da smo oduđeni na T-kobile-mobile...

i potpuno podržavcam tvoju spiku da ponudse ono što se traži kod pojedinih profila građana - šta će penzićima ADSL kad i je i prastara pulsna centrala za njih dosta - a meni kojem treba samo brzi internet bez telefona i max TVja - šipak.

15 godina
neaktivan
Quiem kaže...

Ljudi često imaju krivu precepciju, dakle ono inicijalno uvođenje linije od famoznih 1000 maraka je u biti bila cijena razvlačenja parice do vaše kuće (ne niste kupili paricu), nakon toga ide pretplata što se definira kao usluga iznajmljivanja te parice. i ti nju plaćaš išao preko nje samo pots ili DSL ili ISDN, T-comu je svejedno.

al zasto bi ja platio 5 hiljada maraka a ti 1 kunu, zasto? iz toga samo proizlazi jedina logika, da je za tebe netko drugi napravio mrezu, a ja sam sam sebi morao XD

15 godina
neaktivan

A netko je infrastrukturu morao platit! :) Šala naravno! Ali mislim da je logika operatera jasna! Money, money, money! 

17 godina

Evo me nakon duuugo vremena u temi koju pokrenuh. Negdje sam načuo kako će s prvim siječnja 2012. operateri početi nuditi DSL neovisno o telefonskoj pretplati. Je li to točno?

It may be that your whole purpose in life is simply to serve as a warning to others!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
LupusInFabula kaže...

Evo me nakon duuugo vremena u temi koju pokrenuh. Negdje sam načuo kako će s prvim siječnja 2012. operateri početi nuditi DSL neovisno o telefonskoj pretplati. Je li to točno?

T-COM nece.Cisto da se zna.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
LupusInFabula kaže...

To ne znam ali znam da ja vec najmanje 3 a mozda i 4 godine imam internet bez telefona. Iskon.

15 godina
Eld kaže...
LupusInFabula kaže...

To ne znam ali znam da ja vec najmanje 3 a mozda i 4 godine imam internet bez telefona. Iskon.

Koliko znam ista je situacija i kod B.Neta, Amisa, Metroneta i ostalih operatera. T-Com ima glupu (barem je do nedavno tako bilo) logiku da moraš imati telefonski broj kao temelj za ostale usluge.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
15 godina
Da svi nude bez, ali kad hoces podnjeti zahtjev traze telefonski broj kao recimo iskon! Osobno sam ukljucio samostalni adsl od t coma i jedino on od meni dostupnih je mogao to izvest bez potrebe za tel. Brojem. Samo sto moras uzeti instalaciju od strane tehnicara ako uvodis na liniju gdje nema nista kako je kod mene bilo! Cijena je skuplja kao da imas telefon ali nemoras platiti ukljucivanje telefona i samoinstalaciju rutera 200kn! Naravno to su bile cijene bez ugovorne obveze posto meni nista drugo ne dolazi u obzir!
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan

može i na t-comu internet bez telefonske linije ALI cijena je kao da imaš i telefonsku liniju

pozdrav iz Slavonije
13 godina
neaktivan

Pozdrav! Unaprijed se ispričavam što ću postaviti malko blesavo pitanje koje možda postavljam u temu u koju ne pripada.

Uselio sam se kao podstanar u novi stan te mi treba internet radi fakulteta. Potpisao sam ugovor sa Iskonom za DSL bez telefona koji mi ne treba. Prije par dana došao mi je čovjek iz Iskona spojiti router, ali ovaj nije radio te mi je rekao da je problem vjerojatno sa kutijom, valjda razvodnom, te da će mi doći drugi čovjek koji će mi to popraviti. On je došao jučer te je utvrdio da je sa kutijom i svime sve u redu te da je meni problem sa telefonskim žicama u stanu te da na priključak uopće ne dolazi signal. Rekao mi je da trebam obavijestiti stanodavca koji bi to trebao popraviti. Nazvao sam stanodavca i prenio mu sve sto mi je rečeno, a on mi je rekao da ja DSL ni ne mogu imati jer iako u stanu postoji telefonski priključak i žice, nikad nije postojala prijavljena telefonska linija, a da DSL treba neki telefonski broj na koji će se spojiti (?). Ja prvi put čujem za tako nešto, ali kao što sam i rekao ne razumijem se previše pa sam pitao prijatelja koji se malo više razumije i on mi govori da je stanodavac u krivu. Čovjek iz Iskona mi je bio ponudio da provuče žicu direktno iz kutije do routera dok mi stanodavac ne sredi žice što sam ja, budala, odbio jer sam mislio da će se sve brzo srediti.

Stick nije solucija jer mi je signal na mobitelu užasan iako sam doslovno 5 minuta pješke od centra Rijeke, a i sestra je u prošlosti imala loša iskustva s njima pa bi ih u svakom slučaju volio izbjeći.

Mene sad zanima tko je sad ovdje u pravu i tko od mene, osim mene samoga, radi budalu? Unaprijed vam hvala!

Imagination will often carry us to worlds that never were. But without it we go nowhere.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Stanodavac nema pojima(ili ne želi imat pojima)... Ako signal ne dolazi od razvodne, pa do routera, tada je 100% u pitanju instalacija, nema telefonski broj nikakve veze sa time... Da je trebao broj, iskon ti ne bi ni ponudio internet, bez da uzmeš telefonsku liniju...

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.10.2014 11:57 (MasterPeace).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Reichz kaže...

..Čovjek iz Iskona mi je bio ponudio da provuče žicu direktno iz kutije do routera dok mi stanodavac ne sredi žice što sam ja, budala, odbio jer sam mislio da će se sve brzo srediti.

..

-eh.. (šteta). Rješenje, povuci žicu ili zovi iskonovce, možda provuku (nema razloga zašto bi sad odbili.. osim obraćuna troškova, ali pitaj, 'možda'..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan

ima ti optima paket o2 tv plus kosta 255 kuna sve šljka bezprjekorno.

0 0 hvala 0
15 godina

Bezveze mučite čovjeka, neka jednostavno kupi vipov mobilni internet, nek ga plača 25 kn mjesečno i zdravo

http://www.youtube.com/user/Brzi559
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.11.2014 22:52 (Gremlin144).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice