Bridge mode LAN, win xp i win7

poruka: 11
|
čitano: 6.591
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ovak, imam router thompson speed touch (bullshit), u bridge modu je, i imam 2 PC-a, jedan sa win xp, jedan win7, zanima me kak da ih spojim u LAN, kad nesmijem mjenjat IP, odma na net nece, plz help

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Bridge mode LAN, win xp i win7

-ako računala mogu na internet, mreža je spremna. Ostalo je samo do postavki sherova itd.

Thompson je OK, problem može biti u firmwareu, jer ISP zaključava određene funkcije. Na nekima nećeš moći preko žice umrežiti računala (kroz wireless radi), potreban je switch ili originalni firmware.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

pa to me zanima, kak postavit shared folder

16 godina

-čudotvorni desni klik? na željenom disku ili folderu, desni klik, share...

Prvi korak u CMD utipkaj ''ipconfig'' i enter. tu ćeš vidjeti trenutni ip-računala i gateway. (na oba raačunala).

Zatim pingaj gateway, pa drugo računalo. ... ako ping prolazi pređi na sheranje, ako ne prolazi onda ti je router zaključan.

Za sharanje je potrebno podesiti ako je blokirano firewall i antivirus. Tu je već previše kombinacija pa se moraš snaći.

15 godina
neaktivan

ok, probat cu tak, FW mi vjerojatno nebi trebao smetati, jer sam vec to radio dok sam imao stariji d-linkov router koji je bio u "router" modu i jedino sam za igre trebo radit ili exceptions-e ili iskljucit, a AV nesmeta

15 godina
neaktivan

e, mogu pingat kompove medusobno, al s jednog nevidim drugog, kad kliknem na network places

16 godina

Provjeri da li su u istoj workgroupi.

A ako i nisu, pod start, run, upisi dvije kose crte i ime onog drugog kompa (npr, '\\komp2').

http://img413.imageshack.us/img413/9758/offtopicpost.jpg
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.12.2010 19:02 (Ged).

0 0 hvala 0
16 godina

-ponekad network jednostano ne refresha .. upiši UNC stazu oblik \\računalo\C$ to mora raditi osim ako si sasvim isključio sharing.

Napravi jedan folder (bilo gdje), desni klik -šeraj ga. ...

Ako pinga, onda je sve OK što se tiče mrežnog dijela.

btw ime workgroupa je sporedno, pogotovo za sedmicu...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

e, hvala, radi, al sad jos kad probam otic s kompa s win7 na komp s xp-om, trazi pass, a neam pass, jel mogu to iskljucit??

16 godina
Aces_High kaže...

e, hvala, radi, al sad jos kad probam otic s kompa s win7 na komp s xp-om, trazi pass, a neam pass, jel mogu to iskljucit??

-sasvim izvrnuta logika.. password postoji s razlogom i obavezni je mrežni dio.

Potrebno je korisititi acc. koji ima prava čitanja na ciljanom računalu. Dva rješenja, kreiraj na tom računalu korisnika (može user ili admin..) s imenom i passwordom koji koristiš ili koristiš postojeći user/password s tog računala, prvi put kad te treži šifru označiš da zapamti...

Za prvi slučaj:

opis prvog raćunala:

naziv računala: PC-1

user: korisnik-1

password: 123

na tom PC-1 kreiraš usera Korisnik-2, korisnik-3 ... i postaviš im postojeći pass (koji je jednak na PC-2 u primjeru 456)

opis drugog raćunala:

naziv računala: PC-2

user: korisnik-2

password: 456

na PC-2 je postojao već korisnik-2, kreiraš korisnik-1 i password 123....

Tad ti je mreža automatski dostupna (i vidljiva) jer si prepoznat kao auth. korisnik. Samo pripazi dali ti je potreban i administratorski ili običan pristup.

15 godina
neaktivan

ok, ty

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice