Amis telekom varalice-problem!

poruka: 39
|
čitano: 27.104
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Amis telekom varalice-problem!
guls kaže...

Pa to se bar jednostavno riješi, razbit cijelu centralu ili razvodnu kutiju na stupu koja predstavlja problem. Potom nevino nazvati SZK i reći kako odjednom niš ne radi, a taman imaš važan konferencijski poslovni poziv...

hahaha to bi im najrade iso napravit ali problem je što imam kutiju u kanalizaciji(podzemni vod). dal znate gdje se ta kutija kod podzemnog voda nalazi? {#}

13 godina

ugradi u govno uređaj za praćenje :)

Fuck me I'm famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Rhodin kaže...

Znam kad sam jos kod svojih zivio i presli smo sa t-sh*ta na iskon.

Iskonovci imaju bolje tehnicare, tj. strucnije osoblje, i oni su nedostatke na infrastrukturi rjesavali rekonfiguracijom mreze. Tj. bilo je vise resenda, malo veci delay i slicno, ali veza vise nije pucala (ne sjecam se vise napamet, znam da su sumovi i latencije bili strasni da je lik bas reko da su jedva uspjeli ovo narihtat da lici na nesto konekcija, da je to visestruko vise bilo od uobicajenog, te zato i imamo sve probleme koje smo imali na t-sh*tu).

Oni sami su znali da se kuca u kojoj su moji spaja na stup koji je u susjedovom dvoristu, i njihov tehnicar kad je dolazio provjeravat stanje na terenu je zatekao "truli" stup. tj. kutija na njemu je bila cijela zahrdjala, da ne kazem da je 20 godina tamo na kisi, x puta prespajana, prebrikavana i slicno, da bi "gurala i dalje".

Zvali su me i rekli situacija je takva kakva jest, oni su T-comu (cija to jest infrastruktura) uputili zalbu tj. molbu za zamjenu te kutije na stupu, ali su mi sami rekli da su sanse da t-sh*t to zamijeni dokle god postoji kakva takva pozevivost ravne nuli i da oni na to ne mogu utjecat vec samo rekonfigurirat mrezu i odrzavat postojece stanje.

Napomenimo da je rekonfiguracija mreze za posljedicu imala to nam nisu mogli isporucivati brzinu preko 3.5 Mbps pa smo presli sa paketa 5 ili 6 na 3Mbps jer su i sami rekli da nema smisla placat nesto sto ne mogu isporucivati (da, bili su toliko posteni) iako je ovaj brzi paket imao neke druge pogodnosti koje su nam u jdenom trenutku i pasale, ali bio je preskup s obzirom da nisu mogli pratiti brzinu.

Ali sto smo dobili time? Nije vise bilo nikakvih ispada mreze tj. pucanja konekcije koje su bile vise pravilo nego iznimka (na t-sh*tu sa lopovskim modelom poslovanja), pa sam tako jednom u sat vremena izbrojao 22 prekida konekcije - ludio jer sam igro nesto, ali nije bilo pomoci.

T-sh*t nas je ravno godinu i pol dana je*ao i navlacio za nos tvrdeci da ne vide kvar, da mora da je do nas, da oni ne vide sa svoje strane nikakav problem i da ne mogu to rijesiti tj. da nije do njih, uvjeravajuci nas da negdje u nasoj kuci postoji problem, iako su sve instalacije bile nove, a mi smo uredno placali racune do isteka ugovorne obveze i onda pobjegli glavom bez obzira. u Iskon (iako na prvu lici da je to isto sra*e, drugo pakovanje buduci su firma kcer t-sh*ta) smo otisli slucajno, cisto jer su bili najpovoljniji, ali u 2 tjedna iskona SVI problemi su nestali - IPTV je radio bez prekida, internet konekcija nije pucala, a brzina je bila mjerljiva sa onom koju smo ostvarivali dok smo bili preko t-sh*ta - tj. u onim trenucima kad konekcija nije pucala ko blesava, napomenimo bilo je perioda i po 2-3 dana ponekad da nije bilo pucanja konekcije (osim IP reseta).

Iz tog iskustva zakljucio sam slijedece -> t-sh*tu je bitno JEDINO naplacivati racun na kraju mjeseca. U infrastrukturu (koju su nezakonito dobili i to samo u ovoj banana drzavi moze proc) ne misle ulagati do daljnjega. Optiku u stanovima mozete ocekivati iza 2020. iako je vani to vec sasvim uobicajena stvar i ako nemate opaku vezu nemojte se nadati da ce vam oni izac na teren i ucinit bilo sto vise od onoga na sto ih zakon ili sudstvo u RH prisili.

Moj savjet, taman bilo isto, idite bilo kojem drugom provideru, po mogucnosti bnet/metronet ili nesto preko optike/kablovske da zaobidjete t-sh*t koliko je to u vasoj moci. Ako i idete preko parice, vas provider ce se svadjati i pravdati sa t-sh*tom koliko je u njihovoj moci umjesto vas, stedeci vam donekle muke sa njihovom sluzbom za korisnike.

Nemojte placati pakete brzine koje vam ne mogu isporucit -> do 15Mbps se isplati placati ako vam isporucuju preko 12, ako je maksimum 11 onda uzmite paket 10 -> 10 vam sigurno mogu isporucit, razliku od 10 do 11 necete TOLIKO primjetit u brzini koliko po novcaniku.

Ako vam treba pravna pomoc obratite se pravnom fakultetu, ili udruzi potrosac, oba imaju instituciju besplatnog pravnog savjetovanja i mogu vam protumaciti sva vasa prava i obaveze.

hvala rhodin! definitivno cu traziti pravnu pomoc, zalit cu se i Hakom-u. napisat cu prituzbu t-com-u i zahtjevat testiranje ako ne i zamjenu podzemne parice.

17 godina
Oldy kaže...

Da i on je imao 12 godinu i pol kao i ti 13 pa mu je naglo palo na 5, a da i tebi tako padne sa 13na 5 odjednom  isto ne bi baš bio zadovoljan jel da?

Ma on bi bio odusevljen i da mu padne na 0.1, jerbo placa do 24

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
11 godina
protjeran

Što se opće može više učinkovito poduzeti nakon što HT otkanta amisove prijave problema na podzemnom vodu uz obrazloženje da je kvaliteta iznad zakonskog minimuma  ?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

HAKOM?

1 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Pričao sam sa njima, i nevide ni oni nekaj prostora za napredak. Pravno, sve je u okvirima. Linija stabilna, pucanja nema, brzina mrvicu iznad zakonskog minimuma, al skoro triput manja nego kad sam dobio novi zračni vod. HT boli briga, a amis tvrdi da je ispucao sve mogućnosti. 

0 0 hvala 0
12 godina
Loto kaže...

Evo ovako da se potužim. Imam problema sa ISP Amis-om telekomom vezanih u isporuku dsl veze. Ovako je sve pocelo: Presao sam sa T-coma na Amis prije tocno godinu i 6. mjeseci. Nakon duzeg razmisljanja i dogovora odlucio sam uzeti 3u1 paket sa 24mbps brzine i flat telefon+internet. Kada sam ih dobio, testirao sam brzinu na speedtestu bila je 12mbps i bio sam zadovoljan jer sam svjestan da to ovisi samo o kvalitete parice(makar placam 24 mbps).Godinu i pol sve je bilo u redu primao sam i dalje 12mbps, sve do prije nekih 2 tjedna dok se adsl brzina nije uzasno spustila na 5mbps. Zovem vec 2 tjedna njih tamo u sluzbu za korisnike. Mijenjao glavnu paricu do glavnog voda, dali mi zamjenske rutere, bio je tehnicar na terenu i nista nije rijeseno. I dalje je brzna na 5mbps. Ja sam se zainatio i ne mislim palacati 300kn za takvu brzinu jer sam prvenstveno uzeo taj paket zbog dsl brzine.

Pa mi recite, kako je moguce da korisnik kao ja 1,5 godina dobiva uredno bez oscilacija cistu brzinu od 12mbps i odjednom samo 5mbps sa ucestalim pucanjima veze, a oni u sluzbi za korisnike i tehnickoj podrsci se drze kao i***** i ama bas nista ne rade da to poprave i vrate kako je bilo? Jos jednom da napomenem  da sam zamijenio sve kablove koje je bilo moguce po kuci sve do vanjskog ormarica na fasadi! znaci parice do ormarica su nove!

Evo upravo sam prijavio isti problem službi za korisnike... Samo što je meni ugovor istekao.

16 godina
neaktivan

Ja sam imao apsolutno istu situaciju! Osim što je u igri bila Optima na t-com infra.

Savršeno je internet radio na 12 mbita, i tako 2 godine, odjednom sve ode u ku***, 4 mbita maksimalno.

Nakon testiranja apsolutno svega, novog rutera, 100001 profila, nema čega ne - ispalo da me je t-com prešaltao na lošiju paricu. Što ovi iz optime samo mogu slati zahtjeve...naravno, riješilo se ništa.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice