ADSL u BiH izdvojena tema

poruka: 2.541
|
čitano: 911.166
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: ADSL u BiH
cro_blue kaže...

I meni je ovo prvi i zadnji ugovor koji potpisujem s HT-om. Od 01. srpnja kod nas u Kupres dolazi alternativni ISP, tvrtka GlobalNET iz Sarajeva.

Evo Vam cijene njihovih usluga koje su mi poslali mailom na zahtjev.

Dodje mi da placem kad ovo vidim jer znam da u Or ovako nesto povoljno nece ni skoro da se pojavi. . . Neodlučan
Call of Duty 4 RULEZ :D
17 godina
cro_blue kaže...

I meni je ovo prvi i zadnji ugovor koji potpisujem s HT-om. Od 01. srpnja kod nas u Kupres dolazi alternativni ISP, tvrtka GlobalNET iz Sarajeva.

Živim u srednjoj Bosni i kod nas ima ISP Global internet iz Novog Travnika, koji ima potpuno istu tabelu kao ta koju si ti postavio. Pogledaj...

Karma is a funny thing.
17 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Wireless provideri nude bolji bandwidth i brzinu, ali jos nisam naisao na korisnika koji je bas zadovoljan s tim nacinom pristupa. Taj pristup bi bio bolji da je kapacitet nasih odasiljaca veci, ovako dolazi do velikih oscilacija u brzini (velikoj latenciji), pa i do potpunog pucanja veze u losim uvjetima. Ovako moram ostati na HT-u, dok se netko ne smiluje i ne uvede ovdje neki drugi kabel.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
CikaSpaso kaže...
cro_blue kaže...

Živim u srednjoj Bosni i kod nas ima ISP Global internet iz Novog Travnika, koji ima potpuno istu tabelu kao ta koju si ti postavio. Pogledaj...

Haha... Vidi stvarno!

To je samo dokaz da i kod nas u BiH konkurencija ipak prati što se to događa na tržištu. 

EDIT:

Moguće je da te dvije tvrtke imaju nekakve veze. Bilo bi mi čudno da u jednoj državi postoje dvije tvrtke sličnog ili istog imena koje rade jedan te isti posao, a da se ne tuže jedna na drugu.

Belji se 
...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2009 21:54 (cro_blue).
17 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Slicno kao Pincom i Monet u Mostaru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Vakaka kaže...
boxer kaže...

Na pitanje jeli to samo proba za uvodjenje flata u ponudu HT Mostara, odgovorili su sa "vjerovatno" a na pitanje kolika ce biti cijena ako uvedu flat nisu znali odgovoriti jer su nagadjanja...

Drugim riječima, "povlačit ćemo vas za nos još dosta godina". Tako su pričali i prije dvije godine. Viče
 Nisu mi jos uveli internet, mozda danas ili sutra, pa sa posla odgovaram kad uhvatim vremena.
Zaboravio sam napomenuti da kad smo pricali u vezi flata spomenuli su to "vjerovatno" za narednih 6 mjeseci..      
Silence is golden when you can't think of a good answer. Muhammad Ali
17 godina
OdaPudge kaže...

Wireless provideri nude bolji bandwidth i brzinu, ali jos nisam naisao na korisnika koji je bas zadovoljan s tim nacinom pristupa. Taj pristup bi bio bolji da je kapacitet nasih odasiljaca veci, ovako dolazi do velikih oscilacija u brzini (velikoj latenciji), pa i do potpunog pucanja veze u losim uvjetima. Ovako moram ostati na HT-u, dok se netko ne smiluje i ne uvede ovdje neki drugi kabel.

Odakle si?

Ja sam u Mostaru, i ja sam zadovoljan wirelessom. Koristim x-net, placam 30KM/120kn (uracunat pdv) brzina 2Mb/512kb, ali stvarna brzina je 0.8/0.4, a limit je flat(fair use) e sada sta spada u fair use, vjerovatno trosi ali nemoj biti konj. ja trosim sada oko 10-20 GB, ima mjeseci kad dosezem i 50, i nikada mi nitko nije rekao nista. Ne prekida kad je kisa, mozda mrvu uspori ali neznacajno. sto se latencije tice, igram CS i imam manju latenciju od vecine igraca. to znaci ispod 40, nema stopanja.
Ali ima mana, ne mogu otvoriti port za torrent. znaci torrent pati, ide przina oko 10-20 kbps, to mi je jedina mana.
We are born naked, wet, and hungry. Then things get worse. "It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt."- Rami Belson
17 godina
ADSL u BiH

zadnji mjesec dana su povećavali brzine prijenosa između njihovih čvorova i vanjske linkove. Tako da se nadam da će flat uvesti do kraja godine, po valjda razumnoj cijeni

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
goodye kaže...
  Odakle si?

Ja sam u Mostaru, i ja sam zadovoljan wirelessom. Koristim x-net, placam 30KM/120kn (uracunat pdv) brzina 2Mb/512kb, ali stvarna brzina je 0.8/0.4, a limit je flat(fair use) e sada sta spada u fair use, vjerovatno trosi ali nemoj biti konj. ja trosim sada oko 10-20 GB, ima mjeseci kad dosezem i 50, i nikada mi nitko nije rekao nista. Ne prekida kad je kisa, mozda mrvu uspori ali neznacajno. sto se latencije tice, igram CS i imam manju latenciju od vecine igraca. to znaci ispod 40, nema stopanja.
Ali ima mana, ne mogu otvoriti port za torrent. znaci torrent pati, ide przina oko 10-20 kbps, to mi je jedina mana.
  Takodjer Mostar. Ali pogledaj brzinu koja bi trebala biti oko 1.9 (ispravi me ako grijesim), a meni je ping na CS od 10 do 20 na HT... Ja se drzim zice dok god ne dobijem drugu ;)
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.5.2009 10:40 (Pudge).
17 godina
Pudge kaže...
goodye kaže...
  .....
  Takodjer Mostar. Ali pogledaj brzinu koja bi trebala biti oko 1.9 (ispravi me ako grijesim), a meni je ping na CS od 10 do 20 na HT... Ja se drzim zice dok god ne dobijem drugu ;)
 gle, ja sam rekao da je brzina ispod one koju placam, ali zato ja slobodno mogu cijeli mjesec ostaviti da se skida nesto i ne brinuti, a ti (bez uvrede, ne odnosi se samo na tebe, nego na sve korisnije HT ADSL) morate svaki dan provjeravati koliko ste prometa potrosili? iskreno radije uzimam manju brzinu i neograniceno skidanje nego max brzinu i 5 Gb prometa, jbt sta mozes sa 5GB, vjesti citat, ako mislis kakav film skinuti i gledati nesto na youtube, ili muziku, igrati, treba ti puno vise od 5 GB. jer ja osobno mrzio bih svaki put paliti gasiti ruouter da ne jede promet jer nisam na netu.
We are born naked, wet, and hungry. Then things get worse. "It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt."- Rami Belson
17 godina
neaktivan
goodye kaže...
  gle, ja sam rekao da je brzina ispod one koju placam, ali zato ja slobodno mogu cijeli mjesec ostaviti da se skida nesto i ne brinuti, a ti (bez uvrede, ne odnosi se samo na tebe, nego na sve korisnije HT ADSL) morate svaki dan provjeravati koliko ste prometa potrosili? iskreno radije uzimam manju brzinu i neograniceno skidanje nego max brzinu i 5 Gb prometa, jbt sta mozes sa 5GB, vjesti citat, ako mislis kakav film skinuti i gledati nesto na youtube, ili muziku, igrati, treba ti puno vise od 5 GB. jer ja osobno mrzio bih svaki put paliti gasiti ruouter da ne jede promet jer nisam na netu.
  hahaha, ni ja ne gasim modem dok nisam na netu, a opet je meni torrent bitan radi tih nekih malih stvari, vec sam navikao prekoracit podosta, pa to i platim. Jest da sve to stoji od korisnika do korisnika, al meni je bitno (ne bitnije od prometa) da imam dobru brzinu, a bilo je korisnika koji su se zalili na wireless i pucanja veze kod svih providera. Ne mora to bit kod svakoga slucaj...
17 godina
Pudge kaže...
  hahaha, ni ja ne gasim modem dok nisam na netu, a opet je meni torrent bitan radi tih nekih malih stvari, vec sam navikao prekoracit podosta, pa to i platim. Jest da sve to stoji od korisnika do korisnika, al meni je bitno (ne bitnije od prometa) da imam dobru brzinu, a bilo je korisnika koji su se zalili na wireless i pucanja veze kod svih providera. Ne mora to bit kod svakoga slucaj...
 Rijetko pukne, ali bas rijetko. A ne kazem ja da brzina nije bitna, ali kao ce patiti promet, onda biram opciju da imam promet. jer ti platic 40 KM za 4-5Gb prometa i dobru brzinu. i jos neka prekoracis 2GB to je 50KM. hmm... sad da se to isplati, ne znam bas, radije onda uzmi, imas ja mislim u pincomu 90KM flat. jer ovako ako potrosis 7GB placas 50KM, sto po meni nije malo, milim mozes fino otici u ShupaShop i reci da ti sve to nasnime za 10-20KM.
17 godina
neaktivan
goodye kaže...
  Rijetko pukne, ali bas rijetko. A ne kazem ja da brzina nije bitna, ali kao ce patiti promet, onda biram opciju da imam promet. jer ti platic 40 KM za 4-5Gb prometa i dobru brzinu. i jos neka prekoracis 2GB to je 50KM. hmm... sad da se to isplati, ne znam bas, radije onda uzmi, imas ja mislim u pincomu 90KM flat. jer ovako ako potrosis 7GB placas 50KM, sto po meni nije malo, milim mozes fino otici u ShupaShop i reci da ti sve to nasnime za 10-20KM.
  To mi je bila solucija vise puta.;)
17 godina
ADSL u BiH

Danas sam primjetio da mi je konekcija (HT START paket) skroz slaba. Brzina downloada je maksimalno 50 kB/s (do sad je uvijek bila oko 210). Da li neko ima slične probleme?

Prvo što mi je palo na pamet je to da će možda da smanje brzinu nama koji smo sada potpisali ugovori (i imati neograničen promet u 6. mj.). Baš bi volio da se to desi, pa da bude mrtvih...

Karma is a funny thing.
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2009 18:35 (CikaSpaso).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Meni se danas stranice nenormalno sporo ucitavaju, video streaming brzina je uzasna... Download oko duplo sporiji nego inace. I nisam potpisao nista...

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
crni83 kaže...

zadnji mjesec dana su povećavali brzine prijenosa između njihovih čvorova i vanjske linkove. Tako da se nadam da će flat uvesti do kraja godine, po valjda razumnoj cijeni

Koristiti izraz "razumna cijena" i pritom misliti na HT............Smijeh
When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2009 18:46 (scorpion667).
17 godina
ADSL u BiH

Evo jučer mi je firma potpisala ugovor s novim ISP-om (Global Internet) i već sutra dolazi ekipa na spajanje. U ugovoru stoji da je minimalna zajamčena brzina ona deklarirana i da, ukoliko brzina ne bude obećana imamo pravo na reklamaciju i povrat novaca. Za 35 KM dobili smo paket od 18 GB prometa s 2048/256 Kbps brzinom.

Što reći nego bye bye HT! ...crkli dabogda! Cool

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ADSL u BiH

To je za poslovne korisnike, za privatne korisnike su vjerojatno drukcije tarife.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

U pravu si da je za poslovne korisnike jedna tarifa a za fizicka lica druga tarifa ali i drugacije te tretiraju...Na mom ISP-u, Aneks, poslovni korisnik ima zagarantovanu brzinu i ne smije biti odstupanja, zatim tehnička podrška je na raspolaganju 24h, kada se prijave antena im se postavlja u roku od 24 sata, dok za fizička lica nema 24h tehničke podrške, nema garantovane brzine, a kada se prijavis čekaš nekih 15 dana da ti dodju montirati opremu...drugim rječima poslovni korisnije je u prvom planu...a što se tiče pucanja veze na wirelessu...meni veza nije pukla zadnjih 6 mjeseci nijednom... 

He who dares, wins
17 godina
Pudge kaže...

To je za poslovne korisnike, za privatne korisnike su vjerojatno drukcije tarife.

Ovo je sklopljeno kao ugovor s fizičkom osobom...
Pogledaj OVDJE cijene pa se uvjeri! 
16 godina
Pudge kaže...

Meni se danas stranice nenormalno sporo ucitavaju, video streaming brzina je uzasna... Download oko duplo sporiji nego inace. I nisam potpisao nista...

Jesam ja još godinu, NAŽALOST!! Šta ću, nemam izbora... To ili MREŽA
The blue screen of death is the best game I've ever played.
17 godina
neaktivan
cro_blue kaže...
  Ok, vjerujem ja, samo sam nagadjao, jer je inace tako kad se sa firmama potpisuje.Namigiva
16 godina
neaktivan
cro_blue kaže...
Pudge kaže...

hebote... a i prekoračeni promet u ovim paketima što nisu flat košta 4KM=1GB dok je u HT 10KM=1GB
kemal_r kaže...
Pudge kaže...

zar ti se mreža čini lošijim ISP-om od HT-a? Ili nemožeš imati dovoljno kvalitetan signal...
Ako sam ti pomogao svojim postom, slobodno klikni na gumb HVALA! :)
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2009 20:40 (Bellatrix).
17 godina
ADSL u BiH

HT živi od manjih sredina poput Livna, Tomislavgrada, Kupresa, Posušja... gdje je monopolist. Nakon pojave prvih alternativnih ISP-ova očekivati je drastičan pad dobiti HT-a, a samim time i drugačije cijene. Kod nas u Kupresu su se pojavili ovi "Globalci" i pomeli HT. Prema cijenama vidite i zašto.

Koliko se ja razumijem u tržišnu ekonomiju, u tijeku je utakmica koju HT, čini se, gubi!  Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ADSL u BiH

To mi je drago za čuti. Dabogda za par godina od HT-a ostali samo stari računi u ladicama korisnika kao uspomena na jedan propali ISP.Smijeh

Ako sam ti pomogao svojim postom, slobodno klikni na gumb HVALA! :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
ADSL u BiH

Ja sam preselio na novu lokaciju zbog posla.

Uzeo sebi broj i potipisao ugovor na godinu dana.

Sad je sve relativno ok. Zna ponekad puci konekcija ali ne kao prije gdje je stalno pucala.

Brzina je relativno ok. Kao sada nebi vise trebalo biti problema jer su uveli link preko Hrvatske.

Ping mi na CoD4 uglavnom oko 40 nekad i 50..

Za sada zadovoljan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
boxer kaže...

Sad je sve relativno ok. Zna ponekad puci konekcija ali ne kao prije gdje je stalno pucala.

Brzina je relativno ok. Kao sada nebi vise trebalo biti problema jer su uveli link preko Hrvatske.

Za sada zadovoljan.

Vjeruj mi, to nema veze s nikakvim "linkom preko Hrvatske".Namigiva
16 godina
Pudge kaže...
boxer kaže...

Za sada zadovoljan.

Vjeruj mi, to nema veze s nikakvim "linkom preko Hrvatske".Namigiva
  Sto se mene tice cisto me zaboli briga sta su oni uradili ili ne.
Kako mi je prije radilo sad zasad je stvarno ok.
Jos ostaje da se vidi kako ce biti u 6 mjesecu.
Sto se tice Ht Mostara, kod nas su dominantni i skoro imaju 100% pokrivenost i u proteklih par mjeseci su dobli ogroman broj zahtjeva za adsl razlicitih paketa.
Ali, kako god bilo njihova dominantnost polako pocinje slabiti jer su se na terenu pojavili novi manji igraci koji nude wireless internet tipa Zona.ba, dslon i neki Ćutuk Wireless - He he koje ime.
Narod jos nije upoznat i slabo ima iskustva sa wirelessom kod nas pa ostaje za vidjeti kako ce se situacija odvijati.
Ht Mostar - Flat paket najvjerovatnije pocinje uvoditi u jesen ove godine po zadnjim ne sluzbenim inofrmacijama.  
16 godina
Bellatrix kaže...
 hebote... a i prekoračeni promet u ovim paketima što nisu flat košta 4KM=1GB dok je u HT 10KM=1GB
ZAR NIJE 15 KM?
kemal_r kaže...
Pudge kaže...

zar ti se mreža čini lošijim ISP-om od HT-a? Ili nemožeš imati dovoljno kvalitetan signal...
 Nisam bio siguran kakav bi mi signal bio, niti imam opremu koju traže tako da ostajem još godinu tamo.
The blue screen of death is the best game I've ever played.
16 godina
cro_blue kaže...
Pudge kaže...

Što mi se sviđa ovi paket WADSL MAXI  26GB  3072/256 Kbps  50KM s PDVom. Stvarno ovi monopol HT-a nije normalan. Imam paket od 10GB i već sam sprašija 18.2 GB, znači 82KM više ću platit nego što preplata košta.  -.-
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice