ADSL - LAN & bezicno

poruka: 43
|
čitano: 12.888
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
ADSL - LAN & bezicno

pozZ!

kako da spojim 2 kompa na jedan modem (jedan preko lan-a, a drugi bezicno). da li se moze tako, ako da, sto treba za to. HVALA!

Kupujem neispravan Logitech Rumblepad 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: ADSL - LAN & bezicno

Izravno na modem, ne..

Treba ti router, sad jesi li mislio na njega, ne znam..

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
15 godina
neaktivan

Jedno računalo spojiš kablom na router, i uključiš wlan na routeru, u priručniku te piše kako to napravit, uglavnom otvoriš preglednik na ovom kompu koji si spojio kablom, i upišeš 192.168.1.1, i onda pod opcijama nađeš wlan te ga uključiš. Zatim s računalom/laptopom pokušaš nać dostupne mreže, kad nađeš svoju tražit će te lozinku koja ti piše ispod routera, nju upišeš, i kasnije ju obaveznom promjeni da ti se nebi neko priključivao na router.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2011 17:58 (mrog 33).
15 godina

da, premalo detalja sam dao. uglavnom, router je. znaci, moze kablom biti spojeno. modem je neki novi siemens od t-coma. mozete li mi samo dati link na neku PCI karticu za wlan ili ako ima sto jeftinije - usb. ali da je kvalitetno... (links ili adm)

HVALA!

15 godina
neaktivan

Upute za sve T-com routere. http://www.t-com.hr/privatni/kzona/podrska_savjeti/maxadsl_uredjaji_wlan.asp 

A što se tiče kartice za komp, osobno bih išao na usb varijantu jer se da spojit na usb kabel i pozicionirat na optimalniju poziciju, dok je pci verziji antenica iza kućišta što često nije tako idealno.

15 godina

ISPRAVAK: router je thompson LINK

ok. a da li je moguce na taj nacin spojiti racunala tako da mogu pristupiti njegovom racunalu (kako imaju skole). i da li MOLIM vas moze link (preporuka) za taj usb?

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2011 19:21 (Idealist).
15 godina
neaktivan

Spojiti računala kako imaju škole? Pod tim misliš da mogu dijeliti podatke?

A ovaj usb se čini dobar kao i svaki drugi. U principu svi su oni iste snage. Plus ovaj ima n verziju za budućnost.

http://www.links.hr/?option=artikl&id_artikl=053.509.173

15 godina

da. tako da ne moram s njegovog racunala kopirati podatke prvo na usb pa onda na svoj komp, vec da se tak rijesi...

EDIT: vidim da je USB 2.0... koliko bi mi trebalo da skopiram sa njegovog kompa par gb podataka? isto kao i sa obicnog usb-a ili je mozda nesto brze? htio bih da je brzina barem kao zicana veza (ako je to moguce)

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2011 19:36 (Idealist).
15 godina
neaktivan

To da djelite podatke preko routera nije uopće problem, na oba računala mora biti isti os, recimo win 7, i onda napravite homegroup na jednom računalu,  i dobiješ password, i onda na drugom računalu nađeš homegroup koju si napravip uneseš password koji si dobio i to je to

15 godina
Quiem kaže...

Spojiti računala kako imaju škole? Pod tim misliš da mogu dijeliti podatke?

A ovaj usb se čini dobar kao i svaki drugi. U principu svi su oni iste snage. Plus ovaj ima n verziju za budućnost.

http://www.links.hr/?option=artikl&id_artikl=053.509.173

da, da se dijele podaci. radije bih PCI ako je brze. dal valja kaj ova marka? (http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_32&products_id=9276)

15 godina
Idealist kaže...

da. tako da ne moram s njegovog racunala kopirati podatke prvo na usb pa onda na svoj komp, vec da se tak rijesi...

EDIT: vidim da je USB 2.0... koliko bi mi trebalo da skopiram sa njegovog kompa par gb podataka? isto kao i sa obicnog usb-a ili je mozda nesto brze? htio bih da je brzina barem kao zicana veza (ako je to moguce)

Naravno da ne može biti brže od HDD-ova npr. koji se spajaju USB-om. Samo sporije, i to dosta.

Preko 802.11g mreže možeš očekivati brzine od oko 1 MB/s, što znači da bi ti za file od 2 GB trebalo oko pola sata.

Ubrzati taj prijenos možeš nabavljanjem 802.11n kompatibilne opreme. Dakle, morao bi kupiti novi router s podrškom za 802.11n, te prijamnik koji taj standard također podržava. Njime se mogu dobiti brzine od oko 4 MB/s, što znači da bi ti za file od 2 GB trebalo nešto manje od 10 minuta.

Naravno, ja govorim o brzinama koje se dobivaju u praksi. One teoretske koje se mogu pročitati u specifikacijama standarda i routera/prijamnika su naravno daleko veće, tako da nemoj da te to zavara.

15 godina
neaktivan

Nije ograničenje što je USB 2.0 nego činjenica da router ima samo 802.11g standard a teorteska mu je brzina kao što i piše 54Mb/s, ali u praksi dobiješ samo pola te brzine i brzinskim preračunavanjem dolaziš do brzine od nekih 2 do 3MB/s max. U tvom slučaju sporije i od loših USB memorija.

A za file sharing. Googlaj file sharing i kombinaciju OSeva na ta dva računala. Net je pun tutorijala kako to odradit. :)

Edit: DH brže tipka! :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2011 19:49 (Quiem).
15 godina

niste me shvatili. ja sam samo mislio da li je PCI verzija brza od USB varijante. ako je isto, onda mi je svejedno...

15 godina
neaktivan

Kao što sam napisao. Sve one postižu u principu istu brzinu. Moja preporuka je bio USB jer ga je lakše pozicionirat pomoću usb kabela koji je relativno jefin i naći mjesto gdje je jači signal. Dok za PCI verziju moraš nadokupit antenu (za koje nisam siguran kako se kreću cijene).

15 godina

vec sam stavio prije link - nasao sam ovo (http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_32&products_id=9276). ima antenu, ali ne znam kakve kvalitete je ta marka. (ovo je onda bolje posto je duljina kabla 94cm, a usb kabel takve duljine nemam)

15 godina

Uzmi kaj ti više paše..sve su to nijanse..

15 godina

i jos jedno pitanjce. ta bezicna veza bi trebala "prolaziti" kroz 3 zida (dvije prostorije između soba). ne znam kak lovi to cudo...

15 godina

Bez problema.

15 godina

jos jedno VAZNO pitanje: da li se moze sa novijim modemima napraviti dial up. znaci, ne routerski nacin rada vec da se moram konektirati svaki puta na internet. (znam da je vec par tipova modema od t com-a dolazilo iskljucivo sa routerskim postavkama. nemam taj novi modem, pa ne znam). 

15 godina

Daj reci samo točan model routera..

15 godina

Thomson TG 782(i)

ali nisam siguran. jer imam stari kasda i zatrazio bih novi modem (ne znam kojeg bih dobio). posto znam od frenda posuditi net, ovako mi je jednostavnije prebacivati dok imam dial up prostup...

15 godina
neaktivan

Ako se ne varam T-com daje nove routere samo ako produžuješ ugovor i zatražiš novi free router. Naravno više detalja možeš dobit na 0800 9000. I može se  prebacit u bridge mode (ili kako ti to zoveš dial-up).

15 godina

ma zvali su bili susjede moje i ispitivali da li imaju problema sa starijim modemima i nudili nove. ak ja tak velim, valjda ce ih dati...

15 godina
ADSL - LAN & bezicno

ima li slucajno veze ako su jedni windowsi 32, a drugi 64-bitni?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ne.

17 godina
protjeran
mrog 33 kaže...

To da djelite podatke preko routera nije uopće problem, na oba računala mora biti isti os, recimo win 7, i onda napravite homegroup na jednom računalu,  i dobiješ password, i onda na drugom računalu nađeš homegroup koju si napravip uneseš password koji si dobio i to je to

uopće ne mora biti isti os.

Članak 12. Ustava Republike Hrvatske: U Republici Hrvatskoj u službenoj je uporabi hrvatski jezik i latinično pismo.
15 godina
ADSL - LAN & bezicno

nabavio sam si karticu i problem - ne mogu se spojiti na modem. zapravo, na susjedov se spojim od prve, makar je veza jako losa, a na svog sam se samo jednom uspio spojiti kada sam napravio mrezu bez zastite i to je potrajalo par sekundi. na modemu svijetli crvena lampica kod wireless... pomoc

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ADSL - LAN & bezicno

itko?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Idealist kaže...

nabavio sam si karticu i problem - ne mogu se spojiti na modem. zapravo, na susjedov se spojim od prve, makar je veza jako losa, a na svog sam se samo jednom uspio spojiti kada sam napravio mrezu bez zastite i to je potrajalo par sekundi. na modemu svijetli crvena lampica kod wireless... pomoc

Lampica baš crvena ili narančasta? Svijetli ili blinka?

15 godina

dobro, to sam skuzio, crvena je jer nisam stavio zastitu na mrezu. nego, zasto mi puca wireless veza? ako se uspijem spojiti, prvo je internet jako spor, a nakon par sekundi mi pukne veza i to je to...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice