Koja je razlika a1 kabelski internet ili optika A1, ima i dvije teme pa valjda ima razlike..
Koja je razlika a1 kabelski internet ili optika A1, ima i dvije teme pa valjda ima razlike..
U tehnologiji.
Prva djelomično koristi stariju infrastrukturu kabelskog interneta, unaprijeđenu novih načinima prijenosa podataka, pa su time postignute i veće brzine prijenosa. U jednom prijenosnom dijelu bi se trebala koristiti optika, a u nastavku koaksijalni kabel.
Druga koristi optiku.
O brzinama i cijenama piše sve na stranicama A1.
U mom slučaju izbor se svodi na onu tehnologiju koja je dostupna, a to je koaksijalni kabel. Optike nema.
Zdravo, podstanar sam u stanu i plaćam uslugu turbo brzi 150mbits 124kn, vlasnik valjda ima nekakav popust... Selim se u drugi stan, i tamo bi htio istu uslugu, na stranici od a1 pise usluga turbo brzi 100mbits 200kn... Jel mogu kakav popust dobiti? Tipa bio sam u ovom drugom stanu podstanar tri godine ali sam i plaćao račune, ili nekako drugačije?
Zdravo, podstanar sam u stanu i plaćam uslugu turbo brzi 150mbits 124kn, vlasnik valjda ima nekakav popust... Selim se u drugi stan, i tamo bi htio istu uslugu, na stranici od a1 pise usluga turbo brzi 100mbits 200kn... Jel mogu kakav popust dobiti? Tipa bio sam u ovom drugom stanu podstanar tri godine ali sam i plaćao račune, ili nekako drugačije?
-možeš li? ovisi o tebi, cjenkanju.. prvo moraš nešto pitati-tražiti, cjenkati se.. tad možda dobiješ.
-koliko netko drugi-treći plaća s tobom nema baš veze, tj ima samo toliko da i ti tražiš takvu cijenu no to ne znači da ćeš i dobiti, npr korisnici koji su prije 1-2 god u promjeni cjenika imali dobro cjenkanje dobili su neke popuste izvan cjenika, recimo 20-50kn.. kao kompenzaciju, no već za mjesec možda će i taj gazda stana plaćati više 150-200 ako mu ističe ta pogodnost koju je dobio recimo cjenkanjem..
-svi mogu računati na cjene iz aktualnog-važećeg cjenika, ispod samo ako tako ugovoriš i to opet nije vječno.. nego se odnosi na klasičnu ugovornu od 24 mj..