Vaš audio kutak izdvojena tema

poruka: 11.848
|
čitano: 2.823.330
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Savjetnik za izbor pc zvučnika, Koji media player kupiti?
4 godine
Re: Vaš audio kutak
goddard kaže...
tatekIV kaže...
goddard kaže...

Ako misliš na Q Concerto, čini mi se da ćeš teško negdje drugdje dobiti toliko kvalitetnih drivera za tu cijenu, kao ovdje, i u vrlo solidnoj kutiji. Možda stvarno jesu preambiciozni za 60-tak kvadrata, ali ja sam stekao dojam da mogu ići u vrlo veliku sobu. Mislim, ima u toj seriji i veći model za ne preveliku doplatu, ali meni se čini da je baš Concerto najbolje pogođen, i svojevrsni best-buy. Naravno, ima i drugih velikih zvučnika za tu cijenu, ali ja sam uglavnom primjetio kompromise kod takvih, ako je riječ o velikim kutijama sa puno drivera.

misliš na ove/ovakve?
https://www.ronis.hr/zvucnici-kef-q7-meta-walnut-par/887660/product/

obzirom na veliku razliku u cijenu u odnosu na elac... mogu li im oni parirati? Pitam jer sam sada već pogubio... sve što čitam mi ima smisla, ali neke stvari se međusobno pobijaju.
znaš kako kaže izreka... ako ne znaš što valja, znaš što je skupo 

Pa da, referirao sam se na taj model, ali nemoguće je reći kako bi se međusobno usporedili obzirom na hrpu faktora. U prvom redu u odnosu na prostor i pojačalo. Ta su dva zvučnika relativno slične koncepcije, jedino što je KEF bas-refleks a Elac ima pasivne membrane, što znači da traži jače i sposobnije pojačalo. Opet, u krajnjoj usporedbi to ne mora ništa posebno značiti. Elac je model kojeg više nema u katalogu firme, dakle, discontinued je, a KEF je potpuno novi model.

Nema boljeg savjeta nego da poslušaš sam - uostalom, pa ne kupuješ zvučnike svaki tjedan. To što sad izabereš slušat ćeš godinama, pa nema smisla da nešto kupuješ putem preporuke sa foruma, bez da sam prije poslušaš. To će ti svakako biti lakše ako kupuješ novo.

Dodajem još jedan prijedlog, čini mi se odlična cijena za dokazano dobar zvučnik, isto čini mi se linije koja se više ne proizvodi:

https://www.ronis.hr/zvucnici-revel-f35/489793/product/

Mislio sam na Vestlyd. Nisam ih imao prilike čuti, a specifikacije su solidne.

16 godina
Just Outlaw kaže...
goddard kaže...
tatekIV kaže...
goddard kaže...

Ako misliš na Q Concerto, čini mi se da ćeš teško negdje drugdje dobiti toliko kvalitetnih drivera za tu cijenu, kao ovdje, i u vrlo solidnoj kutiji. Možda stvarno jesu preambiciozni za 60-tak kvadrata, ali ja sam stekao dojam da mogu ići u vrlo veliku sobu. Mislim, ima u toj seriji i veći model za ne preveliku doplatu, ali meni se čini da je baš Concerto najbolje pogođen, i svojevrsni best-buy. Naravno, ima i drugih velikih zvučnika za tu cijenu, ali ja sam uglavnom primjetio kompromise kod takvih, ako je riječ o velikim kutijama sa puno drivera.

misliš na ove/ovakve?
https://www.ronis.hr/zvucnici-kef-q7-meta-walnut-par/887660/product/

obzirom na veliku razliku u cijenu u odnosu na elac... mogu li im oni parirati? Pitam jer sam sada već pogubio... sve što čitam mi ima smisla, ali neke stvari se međusobno pobijaju.
znaš kako kaže izreka... ako ne znaš što valja, znaš što je skupo 

Pa da, referirao sam se na taj model, ali nemoguće je reći kako bi se međusobno usporedili obzirom na hrpu faktora. U prvom redu u odnosu na prostor i pojačalo. Ta su dva zvučnika relativno slične koncepcije, jedino što je KEF bas-refleks a Elac ima pasivne membrane, što znači da traži jače i sposobnije pojačalo. Opet, u krajnjoj usporedbi to ne mora ništa posebno značiti. Elac je model kojeg više nema u katalogu firme, dakle, discontinued je, a KEF je potpuno novi model.

Nema boljeg savjeta nego da poslušaš sam - uostalom, pa ne kupuješ zvučnike svaki tjedan. To što sad izabereš slušat ćeš godinama, pa nema smisla da nešto kupuješ putem preporuke sa foruma, bez da sam prije poslušaš. To će ti svakako biti lakše ako kupuješ novo.

Dodajem još jedan prijedlog, čini mi se odlična cijena za dokazano dobar zvučnik, isto čini mi se linije koja se više ne proizvodi:

https://www.ronis.hr/zvucnici-revel-f35/489793/product/

Mislio sam na Vestlyd. Nisam ih imao prilike čuti, a specifikacije su solidne.

https://www.bug.hr/recenzije/vestlyd-v12c-trese-lupa-udara-svira-35670

Bio je i na sajmu, mislim prošle godine. Da imam sobu za to, bio bi moj 

Reporter: What is your ambition in life? Parvulescu: To become immortal, and then to die.
4 godine
Vaš audio kutak

Vidio sam, ali nisu bili spojeni, samo izloženi sastrane. Šteta. 

0 0 hvala 0
12 mjeseci
Krellac kaže...
xarelto kaže...

A kako bi se ponasali
https://www.eliteaudio.hr/proizvod/evo-4-4/
U takvoj prostoriji?

Ništa lošije od ovih ovdje predloženih. Istina je da 60 kvadrata prostora ipak traži bolji zvučnik, ali onda ulazimo u drugi problem.

koji još problem? 

p.s. malo sam oko bacio i na ove EVo 4.4.... vidim da idu do 44Hz... znači li to da uz njih trebam i subwoofer ili su dovoljni sami za sebe? kontao sam da bi bilo dobro da zvučnici mogu reproducirati do 30Hz... ali vidm da u ovom cijenovnom rangu ću to teško dobiti. svi se vrte tu negdje oko 40.... 

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.11.2024 15:05 (tatekIV).
4 godine
Vaš audio kutak

Idu moguće oni i niže od 40 Hz, samo možda uz -12dB ili sl.

Malo je glazbe koja ima zapis koji ima jako niske frekvencije.

Puno je bitnije da su te niske frekvencije odsvirane definirano i kontrolirano, nego da idu još dublje i bumijaju.

Onaj Elac npr. nema bass refleks otvore već pasivne radijatore (drivere) što je za definiciju basa (većinom) malkice bolje.

Kod tebe je zbog velike sobe bitno da zvučnik daje veliku količinu zvučnog tlaka ("velikog zvuka").
A to može samo ako uz veći volumen kabineta ima i veće (ili više) bas drivera.

Sub inače ne služi samo tome da odsvira najniže frekvencije, već da upotpuni i skupni fundament tog ukupnog niže tonskog područja. 

A ti sub uvijek lako dodaš, pače, u takvoj sobi nikad neće biti viška (pa niti dva komada).
Ima kolega Rel sub u sobi od 45 m2 (ostao od K. Kina).
Iako su unutra Elac koji idu do 30 Hz, ne misli ga se riješiti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.11.2024 15:46 (analogni).

3 0 hvala 0
3 mjeseca
tatekIV kaže...
Krellac kaže...
xarelto kaže...

A kako bi se ponasali
https://www.eliteaudio.hr/proizvod/evo-4-4/
U takvoj prostoriji?

Ništa lošije od ovih ovdje predloženih. Istina je da 60 kvadrata prostora ipak traži bolji zvučnik, ali onda ulazimo u drugi problem.

koji još problem? 

p.s. malo sam oko bacio i na ove EVo 4.4.... vidim da idu do 44Hz... znači li to da uz njih trebam i subwoofer ili su dovoljni sami za sebe? kontao sam da bi bilo dobro da zvučnici mogu reproducirati do 30Hz... ali vidm da u ovom cijenovnom rangu ću to teško dobiti. svi se vrte tu negdje oko 40.... 

Ništa strašno... problem novca.

8 godina
analogni kaže...
.

Sub inače ne služi samo tome da odsvira najniže frekvencije, već da upotpuni i skupni fundament tog ukupnog niže tonskog područja. 

....

da, inace ako se cuje ko odvojen zvucnik - nevalja, nesto nije dobro slozeno.

ugl dug dan danas s mackie switchevima, a jucer san pretjera pa mi se skoro zapali dobri stari produzni, u pauzi od pravog posla gledan obicni 3x2.5 kabel sta san uze za zaminit i mislin se steta ne napravit neki nered, pa evo samo za kolegu analognog, slike u privitku.

4 godine
Vaš audio kutak

Musical Fidelity KW 500, integrirano pojačalo - Osvrt

I dalje ne posustajemo sa druženjima, a nađe se i poneki uređaj za testiranje (sedmi integrirac ove godine).
Tako je na red došao i teškaš iz gornjeg naslova.

MF KW 500 integrirac, u dvije komponente (napajanje/pojačalo), sa uvjerljivih, ukupnih 45 kg i 550 W snage.

Klasični MF dizajn, jednostavan, bez suvišnih kerefeka, tenkovska izrada.
Dual mono ustroj i hibrid jer u preamp sekciji ima dvije Philips JAN6112 cijevi.

https://www.musicalfidelity.com/uploads/manuals/English/kW500.pdf?fbclid=IwY2xjawGmCgFleHRuA2FlbQIxMAABHdXTHCoP3aDRxiuKoTfaxBvfBHMiZKoUm9Gcq_h3FAAkgPfOu8G8SyuzyA_aem_FyNGB02SoJE20O67yWOVTQ

Dvije zasebne kutije se povezuju sa parom internih strujnih kabela, a vanjski napajački kabel ide samo u napajačku kutiju.
Komponente međusobno spaja i jedan link kabel (za funkcije daljinskog).

DAC smo prebacili dole, te u liniju pokraj smjestili amp i napajanje.
Bez problema smo sve spojili i čekali da se to malo zagrije.
Nožice ispod napajanja svijetle plavo, a ispod pojačala prvo narančasto, a nakon pola sata zagrijavanja zasvijetle isto plavo.

Zvuk !?

Bilo bi dovoljno kazati; vrlo dobar i taman onako kako treba !!!
Ali naravno, ne mislim da je to baš informativno.

Ali, iskreno, ne znam od kuda bih početo sa opisom kada je sve na svom mjestu, ništa ne nedostaje ili strši, a glazba samo teče.
Cjelokupna prezentacija je vrlo slušljiva

Ajd, da počnemo sa srednjetonskim spektrom, koji je ispunjen sa dovoljno detalja, jasan je i transparentan.
Zvuk je dovoljno otvorenog i "neutralnog" karaktera, ali bez ikakve "sterilnosti" ili zamora.

Timbar instrumenata i vokala je prirodan.
Klavir ima dobar klang i sustain.

Visokotonski spektar je također jasan, bez sibilanata i kvalitetno je stopljen sa srednjim tonovima.

Bas je kontroliran, primjerene dubine i definicije, uz veliku lakoću izvedbe.

Pozornica je vrlo dobro iskazana i u širini i u dubini.
"Velik" je zvuk koji daje ovaj snagator, ali bez ikakve doze agresivnosti, fino i aristokratski izvedeno.

Vrlo brzo prestaneš analizirati ove "audiofilske" parametre zvuka i onda se (uz cupkanje nogom) jednostavno prepustiš glazbi.
Netko bi rekao; " MF kućni zvuk u najboljem svijetlu" !

Nakon što smo malo prezalogajili je sve bilo još bolje, jer se amp dovoljno zagrijao.

Izbor glazbe je sadržavao Jazz, Blues, klasiku, Rock, Pop....
I Elvis i W. Nelson i Cash su zvučali vrlo dobro; isto kao i Amira, D. Krall...itd.
Svirali smo i sa PC Lenovo (Win/Roon) i sa mini PC Terra (Linux/Audacious).
Ovaj zadnji bolje zvuči.

Zaključno, odlično integrirano pojačalo; "gospon snagator" za skoro sve vrste zvučnika, vrlo lijepog i slušljivog zvuka.
Još jedno lijepo druženje.

SUSTAV:
Izvor: PC Lenovo (Win/Roon), mini PC Terra (Linux/Audacious)
DAC: Musician Draco
USB kabel: Mogami, Sumić Audio BH
Preamp: Musical Fidelity, M2 Phono
Izlaz: Pass Labs Aleph 5
Integrirano pojačalo: Musical Fidelity KW 500
Interkonekt: Sumić Audio Ultra 3 RCA
Zvučnici: Hyperion HPS 938
Zvučnički kabeli: Sumić Audio Overture+
Strujni kabeli : Kharma Reference, Yarbo

LP svima !

8 0 hvala 1
4 godine
Vaš audio kutak

MF KW 500 od jutra svira već u drugom sustavu. 

Tamo je isto MF preamp/monoblokovi ali nižeg nivoa.

Svira to hebeno i tamo...

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.11.2024 10:12 (analogni).

2 0 hvala 0
14 godina
Vaš audio kutak

Bonnie Raitt - Have a Heart (1989 Single Version) HQ

Neko Case - "Buckets Of Rain" [Live from Austin, TX]

Moj PC  
3 0 hvala 0
4 godine
tatekIV kaže...

Musical Fidelity KW 500 u drugom sustavu - kratki Osvrt

Ovaj Musical Fidelity KW 500 (2x550 W) me baš potaknuo da ga zamislim u tvojoj prostoriji od 60 m2.

Daje to veliki zvuk, što smo najbolje primjetili kod kolege na REL subu kojeg smo morali stišati sa 5 na 2 položaj (High Level spoj).

Očito nije isto s kojim bi pojačalom pogonio one Elac ili Fyne Audio zvučnike u tavoj sobi.

Ovdje je KW 500 polučio bolje rezultate od koleginog Musical Fidelity preampa i dva MF izlaza (kao monoblokovi, 2X260 W).

Najviše se to osjetilo u jačem i dubljem iznošenju najnižih frekvencija.
A i srednji spektar je bio malo detaljniji.

Njegova soba je 45 m2 i tu se čuje što znači amp sa dosta šusa i još bolje kvalitete.

SUSTAV:

Zvučnici: Elac Vela FS409
Zvučnički kabel: Elac Reference
Preamp: Musical Fidelity X-Pre V3

Izlaz: MF X-P200 (2 monobloka)
Integrirac: MF KW 500
DAC: Musical Fidelity MX6
Interkonekt: Sumić Audio Silver Cotton
Strujni kabeli: Audioquest NG-Y3 i Yarbo SP-1100PW
Strujna letva: Audioquest Powerquest 3

LP svima !

12 mjeseci

Hvala, stari.

Zovem danas u onaj multimediju da odem pogledati elace. Već sam zvao prošli tjedan, pa je lik rekao da se čujemo ovaj tjedan. Ali da budem iskren, djelovao mi je nekako nezainteresirano preko telefona čim sam pitao za te zvučnike.
Gledam sada taj MF, ali ne nalazim ga nigdje na prodaju u RH.

u svijetlu tog tvog savjeta... je li bolje ići na D klasu veće snage ili AB manje snage?

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.11.2024 8:13 (tatekIV).
4 godine
Vaš audio kutak

Ja osobno bih za takvu sobu išao na AB klasu.
D klasa može dati jaki bas, ali da bi ostalo bilo isto kao i kod A ili AB klase mora se također izdvojiti dosta love.

Svakako dogovori slušanje ovih Elac i onih Fine Audio, pa ćeš biti iskusniji.

1 0 hvala 0
16 godina

analogni kaže...

A i onaj Marantz M1 je pojačalo D klase (ima sve skupa samo 2,2 kg !!!) i teško da se može mjeriti sa onim gore Sony ampom (18 kg).

Nije niti taj Sony i oni Revel zvučnici primjeren za tako veliku sobu, ali kada je budget ograničen, barem da to onda (u nekom dijelu sobe, sa slušnim mjestom cca 3m od zvučnika) bude barem kvalitetno. 

tatekIV kaže...

sony sam (onako amaterski) doživljavao više kao neku konfekcijsku marku... po čemu se vidi da je bolji od onog NAS-a?

Tog Sony-a ima ja i mislim da je to jako dobro pojacalo.

Izrada je TOP, kvaliteta i osjcaj kad se vidi i opipa uzivo je prva liga.

Zvuk je cist i drzi zvucnike pod kontrolom.

Pogonio sam (i jos uvijek pogonim) nekoliko zvucnika sa njim i nije bilo problema...Tannoy XT6F, Revel Performa M106, JBL L82, KEF LS50 i trenutne Linton 85.

Istovremeno imam jos jedno pojacalo Nurime IDA-8 i on se pokazao boljim samo na KEF LS50, za sve ostale zvucnike je SONY bio bolji.

Evo jedne odlicne recenzije tog pojacala:

https://zokiaudio.com/sony-ta-a1es-esprit-again/?lang=sr

Just Outlaw kaže...
tatekIV kaže...

e sad se već približavamo.... sviđaju mi se ovi veći zvučnici.

I Elac i Fyne.

Moram malo pročitati o oba. 

A što se tiče streamera, za wiim sam čitao da je lošiji od noda. ali ako sam dobro shvatio, važniji je dac nego streamer.

da ne zaboravim.... momci, hvala za pomoć i savjete. 

Ovo je isto dobra prilika JBL L82 Black Edition.

BTW ovaj oglas za JBL je moj, pa ako nekog interesira neka se javi.

Korekcija cijene je moguca kao i zamjene + nadoplata.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
12 mjeseci
djigibao kaže...
-8 i on se pokazao boljim samo na KEF LS50, za sve ostale zvucnike je SONY bio bolji.

Evo jedne odlicne recenzije tog pojacala:

https://zokiaudio.com/sony-ta-a1es-esprit-again/?lang=sr

Bok.

Malo čitam tu recenziju i zapazim ovu rečenicu:  Strujni kabl koristi klasičan IEC priključak što omogućava korišćenje kvalitetnog mrežnog kabla, no treba paziti da pojačalo nije uzemljeno.

Znači pojačalo ne smije biti spojeno na uzemljenje?

4 godine
Vaš audio kutak

Pa, koliko se vidi na donjoj slici, taj IEC ulaz na Sony pojačalu ima samo 2 pina (faza i nula) i ako staviš neki (bolji) 3 pinski stujni kabel, onaj njegov treći pin (uzemljenje) ionako nema utjecaja (nema pin prihvata na pojačalu).

Tako da nema problema da staviš neki brendirani strujni (3 pinski) kabel.

Taj 2 pinski ulaz ima prednost što ne stvara petlju uzemljena.
A sigurnost (zbog nedostatka uzemljenja) se postiže dvostrukim izoliranjem šasije.
Kod jednostruko izoliranih uređaja uzemljenje štiti od udara struje (kod proboja), kada dodirneš metalnu šasiju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.11.2024 9:49 (analogni).

3 0 hvala 1
12 mjeseci

aha... sad kuži što je pjesnik htio reći. ali nema straha... fidovka to štiti 

misliš da je 80W dovoljno za one ELAC-e AF61, d aneće biti previlik zalogaj za njega?

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.11.2024 10:07 (tatekIV).
4 godine
Vaš audio kutak

Pa, moglo bi biti dovoljno za normalno glasno slušanje.
Važna je i "kvaliteta Wata", odnosno kvaliteta zvuka pojačala (imaš na privat poruku za oglas onog MF).

Dakako da bi sa onim Musical Fidelity KW 500 sasvim riješio amplifikaciju za skoro bilo koje zučnike u prostoru od 60 m2, ali i košta duplo više od Sony.

Prvo poslušaj predložene zvučnike i ovdje napiši svoj dojam jer uvijek ima zainteresiranih kojima takve informacije dobro dođu.

1 0 hvala 0
4 godine
Vaš audio kutak

Taj Sony je kvalitetom 2 klase iznad MF.

2 0 hvala 0
4 godine
Vaš audio kutak

Daj nemoj biti smiješan !

Jesi li sušao taj MF KW 500 ?

0 0 hvala 0
4 godine
Vaš audio kutak

Dovoljno sam ih vidio pokvarenih da taj brend ne uzimam za ozbiljno. Eektro si struke, pogledaj malo tehnološka riješenja u Sonyu pa usporedi s MF. Jedino gdje MF ima prednost je snaga, sve drugo zaboravi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2024 0:18 (Just Outlaw).

2 0 hvala 0
4 godine
Vaš audio kutak

Imao sam 4-5 Musical Fidelity uređaja i niti jedan se nikad nije pokvario !
Moguće da neke serije/modeli imaju više problema od prosjeka, ali tako je i kod mnogih drugih brendove.

Taj Sony jeste dobar ali naspram MF ima manje puncha i manji zvuk.
MF bi bitno uvjerljivije tjerao neke zvučnike u velikom prostoru, a to je najbitnije.

0 0 hvala 0
3 mjeseca
Vaš audio kutak

I tako unedogled.

Uređaj u nekim kombinacijama bolje radi, u nekim lošije. Tako je to kod HIFI. Kod nekog je bolje, kod nekog je lošije i tako dalje.
HIFI je čisti subjektivizam.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Volio bih i ja u sistemu oprobat amp od 500W…jos na 4 Ohma ide do 770W..ozbiljna snagator koji svakom zvucniku a posebno mojim gladnim Sonus Faberima daje neogranicenu snagu!
E sad jel kvarljiv ili ne..nemam blage ali nissm fan Engleza
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Da se nadovezem,kad sam doma testirao AVM pojacalo koje ima 2 x 180W za razliku od Pathosa sa 2 x 110W i skoro duplom cijenom,Pathos je na kraju izasao kao pobjednik i vecinu vremena se ponasao kao dosta snažnije pojacalo s puno ozbiljnijim i boljim zvukom!Jednostavno AVM nema ono nesto,tek pri vecim glasnocama je puno bolje kontrolirao SF od Pathosa.Da se razumimo na prvu u dosta toga zvuce podjednako,razlike su minimalne ali s vremenom kad sve sjedne na svoje i posebno kad sam se vratio na Pathosa razlike su se jos bolje razjasnile!
Naravno da nije sve u snazi ali nje nikad na odmet!
AUDIOFIL
Moj PC  
5 0 hvala 1
12 mjeseci
volegradele kaže...
Volio bih i ja u sistemu oprobat amp od 500W…jos na 4 Ohma ide do 770W..ozbiljna snagator koji svakom zvucniku a posebno mojim gladnim Sonus Faberima daje neogranicenu snagu!

kako stvari stoje... dobro pojačalo i puno snage... ispada da mi je najjeftinije pregradit sobu 

16 godina
tatekIV kaže...
volegradele kaže...

kako stvari stoje... dobro pojačalo i puno snage... ispada da mi je najjeftinije pregradit sobu 

Pa ne nužno. Koliko sam shvatio, još zapravo ništa nisi ni probao, a bez obzira na veliku sobu, sigurno je da određenih rješenja ima. Najvažnije je što nemaš do sada neko posebno iskustvo, pa će ti vjerojatno dosta toga - jednom kad uistinu poslušaš nešto ozbiljnije - zvučati jako dobro. Finese neke, u zvuku, slijede kasnije, a možda uopće nećeš osjećati potrebu da nešto mijenjaš.

Ako te brine bas-fundament, danas ima jako puno subwoofera na tržištu, a primjerice već Wiim Amp (Pro) za kojih 400 eura ima  izvrstan bas-managment, gdje možeš jako dobro uklopiti međusobni rad nekih dobrih zvučnika - mogu to biti i jeftniji samostojeći - sa subwooferom. Još bolji izbor bi bio Marantz M1, koji sam ti već linkao, koji isto tako ima sub-bas-management, a njegovo pojačalo je još i bolje od Wiima, u nekoj mjeri.

Čak i ako gledaš samo jedan par dobrih zvučnika, i tu ima rješenja - napomenuo sam ti Vestlyd zvučnik, koji ne košta puno, a zahvaljujući koncepciji može odsvirati dosta duboke tonove bez pomoći subwoofera, a pritom postići i glasnoću od 130 dB, što ti bez problema može izbiti prozore. Pročitaj još jednom test koji sam linkao. Uz to, ti zvučnici su dosta efikasni, impedanca im je stabilna a osjetljivost 93 dB, što znači da ćeš sa dobrih 50 w po kanalu moći ispuniti zvukom čak i svojih 60 kvadrata, a recimo Marantzovih 100 w može ih stvarno dovesti do glasnoće koje i više nije zdravstveno sigurna, a da se pritom ne pojave distorzije.

Općenito ove priče o neadekvatnosti D-klase uglavnom dolaze od ljudi koji takva pojačala i nisu uistinu isprobali, a da i jesu, njihove zvučne preferencije ne moraju značiti apsolutno ništa za tebe osobno. Danas stvarno možeš dobiti gomilu dobrog sounda za svoje novce, i to na više različitih načina (2.5 soma eura, jel tak?), pa nema nikakvog razloga da odustaješ, ili da se nečeg plašiš. Dapače, uživaj u procesu nabave, i novih saznanja koje će tijekom toga steći.

Reporter: What is your ambition in life? Parvulescu: To become immortal, and then to die.
12 mjeseci
goddard kaže...

Pa ne nužno. Koliko sam shvatio, još zapravo ništa nisi ni probao, a bez obzira na veliku sobu, sigurno je da određenih rješenja ima. Najvažnije je što nemaš do sada neko posebno iskustvo, pa će ti vjerojatno dosta toga - jednom kad uistinu poslušaš nešto ozbiljnije - zvučati jako dobro. Finese neke, u zvuku, slijede kasnije, a možda uopće nećeš osjećati potrebu da nešto mijenjaš.

Ako te brine bas-fundament, danas ima jako puno subwoofera na tržištu, a primjerice već Wiim Amp (Pro) za kojih 400 eura ima  izvrstan bas-managment, gdje možeš jako dobro uklopiti međusobni rad nekih dobrih zvučnika - mogu to biti i jeftniji samostojeći - sa subwooferom. Još bolji izbor bi bio Marantz M1, koji sam ti već linkao, koji isto tako ima sub-bas-management, a njegovo pojačalo je još i bolje od Wiima, u nekoj mjeri.

Čak i ako gledaš samo jedan par dobrih zvučnika, i tu ima rješenja - napomenuo sam ti Vestlyd zvučnik, koji ne košta puno, a zahvaljujući koncepciji može odsvirati dosta duboke tonove bez pomoći subwoofera, a pritom postići i glasnoću od 130 dB, što ti bez problema može izbiti prozore. Pročitaj još jednom test koji sam linkao. Uz to, ti zvučnici su dosta efikasni, impedanca im je stabilna a osjetljivost 93 dB, što znači da ćeš sa dobrih 50 w po kanalu moći ispuniti zvukom čak i svojih 60 kvadrata, a recimo Marantzovih 100 w može ih stvarno dovesti do glasnoće koje i više nije zdravstveno sigurna, a da se pritom ne pojave distorzije.

Općenito ove priče o neadekvatnosti D-klase uglavnom dolaze od ljudi koji takva pojačala i nisu uistinu isprobali, a da i jesu, njihove zvučne preferencije ne moraju značiti apsolutno ništa za tebe osobno. Danas stvarno možeš dobiti gomilu dobrog sounda za svoje novce, i to na više različitih načina (2.5 soma eura, jel tak?), pa nema nikakvog razloga da odustaješ, ili da se nečeg plašiš. Dapače, uživaj u procesu nabave, i novih saznanja koje će tijekom toga steći.

Hvala stari. Javim saznanja (u svojim početničkim mogućnostima) i konačnu odluku.

3 mjeseca
tatekIV kaže...
goddard kaže...

Hvala stari. Javim saznanja (u svojim početničkim mogućnostima) i konačnu odluku.

Da, ovi Vestlyd zvučnici su vrlo zanimljivi i vrijedni probe, a ja ću ti još jednom spomenuti i Fyne Audio. Elac, po onome što sam čitao, zbog svog ustroja s pasivnim radijatorima izvana i pripadajućim wooferima od tek 16-ak cm iznutra bi ti možda učinili problem nedovoljnog basa za toliki prostor. Sve ovo je nagađanje pa je najbolje ako se sve ovo može čuti vlastitim ušima u svom prostoru. Sretno.

3 mjeseca
tatekIV kaže...
goddard kaže...

A evo prijedloga i od jednog starog majstora audiofila, mog prijatelja, Klipsch RP-8000F Reference Premiere Floorstanding Speaker:

https://www.amazon.de/-/en/Klipsch-RP-8000F-Reference-Premiere-Floorstanding/dp/B07G3D2S9R?crid=77Y9SWT3MHZQ&dib=eyJ2IjoiMSJ9._dgrENMAlcDuAX1dCJw0e4FNNJFYkdVAMeJAU_IwrC32ev_rGhzop0S6_Y_G7E51iNPEjq2e_qXmyhlsiK0BbeCIlT-yFZAL7f_daO_KtenoL-idVLhQsjuyI333eVLmJjwrAAyH1l4-LejCsPiFTIQWblOLNeDfcl0DrJx96htmBL6Ytsm6qIH7X7ucdKE4M_SZmAl1n-1MqHHOfG2zs3oN3SBrKQyq03LZuRKFfnw.OMWoiU72b6beE5aKc-dHXTb4pERlQuLydBl8GtCIAz0&dib_tag=se&keywords=klipsch+rp280f&nsdOptOutParam=true&qid=1732285929&sprefix=klipsch+rp280f%2Caps%2C144&sr=8-4

Sposobni, masivni floorstanderi visoke osjetljivosti koji bi svojim basom ispunili tvoj prostor. Nije ni cijena dostave za bacit.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2024 15:56 (Krellac).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Savjetnik za izbor pc zvučnika, Koji media player kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice