Vaš audio kutak izdvojena tema

poruka: 11.767
|
čitano: 2.763.430
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Savjetnik za izbor pc zvučnika, Koji media player kupiti?
3 godine
Re: Vaš audio kutak
goddard kaže...
tatekIV kaže...
goddard kaže...

Ako misliš na Q Concerto, čini mi se da ćeš teško negdje drugdje dobiti toliko kvalitetnih drivera za tu cijenu, kao ovdje, i u vrlo solidnoj kutiji. Možda stvarno jesu preambiciozni za 60-tak kvadrata, ali ja sam stekao dojam da mogu ići u vrlo veliku sobu. Mislim, ima u toj seriji i veći model za ne preveliku doplatu, ali meni se čini da je baš Concerto najbolje pogođen, i svojevrsni best-buy. Naravno, ima i drugih velikih zvučnika za tu cijenu, ali ja sam uglavnom primjetio kompromise kod takvih, ako je riječ o velikim kutijama sa puno drivera.

misliš na ove/ovakve?
https://www.ronis.hr/zvucnici-kef-q7-meta-walnut-par/887660/product/

obzirom na veliku razliku u cijenu u odnosu na elac... mogu li im oni parirati? Pitam jer sam sada već pogubio... sve što čitam mi ima smisla, ali neke stvari se međusobno pobijaju.
znaš kako kaže izreka... ako ne znaš što valja, znaš što je skupo 

Pa da, referirao sam se na taj model, ali nemoguće je reći kako bi se međusobno usporedili obzirom na hrpu faktora. U prvom redu u odnosu na prostor i pojačalo. Ta su dva zvučnika relativno slične koncepcije, jedino što je KEF bas-refleks a Elac ima pasivne membrane, što znači da traži jače i sposobnije pojačalo. Opet, u krajnjoj usporedbi to ne mora ništa posebno značiti. Elac je model kojeg više nema u katalogu firme, dakle, discontinued je, a KEF je potpuno novi model.

Nema boljeg savjeta nego da poslušaš sam - uostalom, pa ne kupuješ zvučnike svaki tjedan. To što sad izabereš slušat ćeš godinama, pa nema smisla da nešto kupuješ putem preporuke sa foruma, bez da sam prije poslušaš. To će ti svakako biti lakše ako kupuješ novo.

Dodajem još jedan prijedlog, čini mi se odlična cijena za dokazano dobar zvučnik, isto čini mi se linije koja se više ne proizvodi:

https://www.ronis.hr/zvucnici-revel-f35/489793/product/

Mislio sam na Vestlyd. Nisam ih imao prilike čuti, a specifikacije su solidne.

16 godina
Just Outlaw kaže...
goddard kaže...
tatekIV kaže...
goddard kaže...

Ako misliš na Q Concerto, čini mi se da ćeš teško negdje drugdje dobiti toliko kvalitetnih drivera za tu cijenu, kao ovdje, i u vrlo solidnoj kutiji. Možda stvarno jesu preambiciozni za 60-tak kvadrata, ali ja sam stekao dojam da mogu ići u vrlo veliku sobu. Mislim, ima u toj seriji i veći model za ne preveliku doplatu, ali meni se čini da je baš Concerto najbolje pogođen, i svojevrsni best-buy. Naravno, ima i drugih velikih zvučnika za tu cijenu, ali ja sam uglavnom primjetio kompromise kod takvih, ako je riječ o velikim kutijama sa puno drivera.

misliš na ove/ovakve?
https://www.ronis.hr/zvucnici-kef-q7-meta-walnut-par/887660/product/

obzirom na veliku razliku u cijenu u odnosu na elac... mogu li im oni parirati? Pitam jer sam sada već pogubio... sve što čitam mi ima smisla, ali neke stvari se međusobno pobijaju.
znaš kako kaže izreka... ako ne znaš što valja, znaš što je skupo 

Pa da, referirao sam se na taj model, ali nemoguće je reći kako bi se međusobno usporedili obzirom na hrpu faktora. U prvom redu u odnosu na prostor i pojačalo. Ta su dva zvučnika relativno slične koncepcije, jedino što je KEF bas-refleks a Elac ima pasivne membrane, što znači da traži jače i sposobnije pojačalo. Opet, u krajnjoj usporedbi to ne mora ništa posebno značiti. Elac je model kojeg više nema u katalogu firme, dakle, discontinued je, a KEF je potpuno novi model.

Nema boljeg savjeta nego da poslušaš sam - uostalom, pa ne kupuješ zvučnike svaki tjedan. To što sad izabereš slušat ćeš godinama, pa nema smisla da nešto kupuješ putem preporuke sa foruma, bez da sam prije poslušaš. To će ti svakako biti lakše ako kupuješ novo.

Dodajem još jedan prijedlog, čini mi se odlična cijena za dokazano dobar zvučnik, isto čini mi se linije koja se više ne proizvodi:

https://www.ronis.hr/zvucnici-revel-f35/489793/product/

Mislio sam na Vestlyd. Nisam ih imao prilike čuti, a specifikacije su solidne.

https://www.bug.hr/recenzije/vestlyd-v12c-trese-lupa-udara-svira-35670

Bio je i na sajmu, mislim prošle godine. Da imam sobu za to, bio bi moj 

Reporter: What is your ambition in life? Parvulescu: To become immortal, and then to die.
3 godine
Vaš audio kutak

Vidio sam, ali nisu bili spojeni, samo izloženi sastrane. Šteta. 

0 0 hvala 0
11 mjeseci
Krellac kaže...
xarelto kaže...

A kako bi se ponasali
https://www.eliteaudio.hr/proizvod/evo-4-4/
U takvoj prostoriji?

Ništa lošije od ovih ovdje predloženih. Istina je da 60 kvadrata prostora ipak traži bolji zvučnik, ali onda ulazimo u drugi problem.

koji još problem? 

p.s. malo sam oko bacio i na ove EVo 4.4.... vidim da idu do 44Hz... znači li to da uz njih trebam i subwoofer ili su dovoljni sami za sebe? kontao sam da bi bilo dobro da zvučnici mogu reproducirati do 30Hz... ali vidm da u ovom cijenovnom rangu ću to teško dobiti. svi se vrte tu negdje oko 40.... 

Poruka je uređivana zadnji put danas u 15:05 (tatekIV).
4 godine
Vaš audio kutak

Idu moguće oni i niže od 40 Hz, samo možda uz -12dB ili sl.

Malo je glazbe koja ima zapis koji ima jako niske frekvencije.

Puno je bitnije da su te niske frekvencije odsvirane definirano i kontrolirano, nego da idu još dublje i bumijaju.

Onaj Elac npr. nema bass refleks otvore već pasivne radijatore (drivere) što je za definiciju basa (većinom) malkice bolje.

Kod tebe je zbog velike sobe bitno da zvučnik daje veliku količinu zvučnog tlaka ("velikog zvuka").
A to može samo ako uz veći volumen kabineta ima i veće (ili više) bas drivera.

Sub inače ne služi samo tome da odsvira najniže frekvencije, već da upotpuni i skupni fundament tog ukupnog niže tonskog područja. 

A ti sub uvijek lako dodaš, pače, u takvoj sobi nikad neće biti viška (pa niti dva komada).
Ima kolega Rel sub u sobi od 45 m2 (ostao od K. Kina).
Iako su unutra Elac koji idu do 30 Hz, ne misli ga se riješiti.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 15:46 (analogni).

3 0 hvala 0
2 mjeseca
tatekIV kaže...
Krellac kaže...
xarelto kaže...

A kako bi se ponasali
https://www.eliteaudio.hr/proizvod/evo-4-4/
U takvoj prostoriji?

Ništa lošije od ovih ovdje predloženih. Istina je da 60 kvadrata prostora ipak traži bolji zvučnik, ali onda ulazimo u drugi problem.

koji još problem? 

p.s. malo sam oko bacio i na ove EVo 4.4.... vidim da idu do 44Hz... znači li to da uz njih trebam i subwoofer ili su dovoljni sami za sebe? kontao sam da bi bilo dobro da zvučnici mogu reproducirati do 30Hz... ali vidm da u ovom cijenovnom rangu ću to teško dobiti. svi se vrte tu negdje oko 40.... 

Ništa strašno... problem novca.

8 godina
analogni kaže...
.

Sub inače ne služi samo tome da odsvira najniže frekvencije, već da upotpuni i skupni fundament tog ukupnog niže tonskog područja. 

....

da, inace ako se cuje ko odvojen zvucnik - nevalja, nesto nije dobro slozeno.

ugl dug dan danas s mackie switchevima, a jucer san pretjera pa mi se skoro zapali dobri stari produzni, u pauzi od pravog posla gledan obicni 3x2.5 kabel sta san uze za zaminit i mislin se steta ne napravit neki nered, pa evo samo za kolegu analognog, slike u privitku.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Savjetnik za izbor pc zvučnika, Koji media player kupiti?
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice