Mislim da se vecina slazu da postoji utjecaj i razlika u hifi kablovima,na trzistu ima svega i sinergija samih kablova sa pojedinim komponentama je raznovrsna zato i vecina audiofila isprobava i trazi one koje najbolje sjednu u njihov sistem.Kupovat kablove koju kostaju isto ili cak skuplje od pojedine komponente je po meni suludo.Kad se dobar sistem poslozi i dobije dobra sinergija između sami komponenti onda kablovi mogu posluzit za fine tuning,a ne od kablova trazit neznam sto da poprave u sistemu!Strujni kablovi su po meni posebna prica,tu ima svega i svacega,osobno sam misljenja da doticni ne mogu utjecat toliko enormno na zvuk sto neki misle ili stvarno cuju,a pogotovo ne razumijem ekipu koja bilo koju promjenu bilo ona dobra ili losa deklariraju kao dobru!Slusao sam dosta skupih strujasa i stvarno su cifre bile nenormalne i gledao ekipu kako pada u nesvjest kad se doticni uštekaju,nek se ekipa veseli i nek trose svoje novce kako god zele!Ako tezis boljem zvuk i nesto vam fali u sistemu,niste zadovoljni...promjenite zvucnike..pojacalo kad sve to uskladite onda ako imate vremena i zivaca probajte malo kombinirat za IC i zvucnickim kablovima a kvalitetan solidan strujas se da napravit za razumne novce koji ce prvenstveno cuvat uređaj od raznoraznih smetnji koji pravu ostali kablovi i uređaji,meni osobno samo to treba.
I da naravno da je najveci problem sulude cifre koje proizvođaći traze za svoje proizvode i firme koje nicu ko trava poslije kise.Pomalo postoji i SH trziste gdje se moze za sasvim solidne novce kupit odlicni kablovi!Ja u svom sistemu ima MIT zvucnicke kablove skoro 8 godina i samo sam jedno probao druge,jel postoje bolji,vjerovatno da ali uopce nema vremena i volje to provjeravat,zadovoljan sam i s ovim sto imam.IC kablovi su XLR custom made Neutrik a strujni Furuteck isto par godina! Sljedeci korak je promijena zvucnika pa bumo videli kako ce se uklopit u prostor i sistem!Zato postujte razmisljanje drugih i imajte svoje,budite otvorenog uma i ne sudite drugima.Praksa je jedno teorija sasvim drugo,to sam puno puta naucio u mnogo ozbiljnijim stvarima nego sto je ovaj predivan hobi!