U mom gradu imamo veliki problem sa nestancima struje, niskim naponom te mi često PC štreca. Molio bih Vas za savjet što kupiti, neki best buy, a naravno da je i kvalitetan. Prvenstveno mi služi kako bi komponente skupog računala ostale čitave...
U mom gradu imamo veliki problem sa nestancima struje, niskim naponom te mi često PC štreca. Molio bih Vas za savjet što kupiti, neki best buy, a naravno da je i kvalitetan. Prvenstveno mi služi kako bi komponente skupog računala ostale čitave...
Koja je snaga PSU(napajanja)koje imas?Na snagu moras paziti da je ista ili veca koju UPS isporucuje od sage koju povlace uredjaji/napajanja.
Napajanje mi je corsair 550 W
Postoji 3 nacina:
1. Bezbedno gasenje PC-a ukoliko nestane struje.-najjeftinija opcija
2. Kraci rad na UPS back -up bateriji u slucajevima kada ti cesto pada napon mreze ili nestaje struja ucestalo na par sekundi/minuta-nesto skuplja varijanta,
3.Bezbrizan rad i do 1-2 sata-izrazito skupa opcija.
Ti imas napajanje od 550W koje zaokruzi na 600W i tome dodaj Monitor koji trosi do 150W i ako zelis jos neku periferiju napajati dodaj i to.Izracunaj sve skupa koliko snage ti treba pa javi da ti mogu tocno predlozit.
Trebam preporuku za UPS, treba mi da pri nestanku struje PC i monitor rade minimalno pola sata, po mogućnosti i više.
Imam neko no name napajanje pretpostavljam ne jače od 300W i samsungov 15'' monitor.
Koliko bi wati trebalo imati napajanje da se postigne gore navedeno?
Hvala.
http://www.pc-shop.hr/artikl/ups-c-lion-blazer-vista-2000va/B0901077/periferija
Ovaj mi je zapeo za oko
Znači ovako, kupio sam gore navedeni UPS.
Samo sam prespojio sve kablove iz starog UPSa i novi i ostao mi je jedan USB kabal (kao što ide u printer) koji je bio uštekan u stari UPS a novi UPS nema takav utor.
I kad sam upalio PC sve se normalno pokrenulo jedino mi je XP izbacio baloon error u stilu "cannot communicate with UPS backup battery, plug in USB or serial cable". Da li to ima veze s ovim što nisam uštekao taj USB kabal, ako da kako da to riješim obzirom da ovaj UPS nema taj USB port?
Hvala
Znači ovako, kupio sam gore navedeni UPS.
Samo sam prespojio sve kablove iz starog UPSa i novi i ostao mi je jedan USB kabal (kao što ide u printer) koji je bio uštekan u stari UPS a novi UPS nema takav utor.
I kad sam upalio PC sve se normalno pokrenulo jedino mi je XP izbacio baloon error u stilu "cannot communicate with UPS backup battery, plug in USB or serial cable". Da li to ima veze s ovim što nisam uštekao taj USB kabal, ako da kako da to riješim obzirom da ovaj UPS nema taj USB port?
Hvala
A odi u device manager i deinstaliraj driver starog ups-a.