UPS-što kupiti

poruka: 8
|
čitano: 5.051
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
UPS-što kupiti

U mom gradu imamo veliki problem sa nestancima struje, niskim naponom te mi često PC štreca. Molio bih Vas za savjet što kupiti, neki best buy, a naravno da je i kvalitetan. Prvenstveno mi služi kako bi komponente skupog računala ostale čitave...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
UPS-što kupiti

Koja je snaga PSU(napajanja)koje imas?Na snagu moras paziti da je ista ili veca koju UPS isporucuje od sage koju povlace uredjaji/napajanja.

dasHHa
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
UPS-što kupiti

Napajanje mi je corsair 550 W

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
UPS-što kupiti

Postoji 3 nacina:

1. Bezbedno gasenje PC-a ukoliko nestane struje.-najjeftinija opcija

2. Kraci rad na UPS back -up bateriji u slucajevima kada ti cesto pada napon mreze ili nestaje struja ucestalo na par sekundi/minuta-nesto skuplja varijanta,

3.Bezbrizan rad i do 1-2 sata-izrazito skupa opcija.

Ti imas napajanje od 550W koje zaokruzi na 600W i tome dodaj Monitor koji trosi do 150W i ako zelis jos neku periferiju napajati dodaj i to.Izracunaj sve skupa koliko snage ti treba pa javi da ti mogu tocno predlozit.

dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2010 16:57 (dasHHa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
UPS-što kupiti

Trebam preporuku za UPS, treba mi da pri nestanku struje PC i monitor rade minimalno pola sata, po mogućnosti i više.

Imam neko no name napajanje pretpostavljam ne jače od 300W i samsungov 15'' monitor.

Koliko bi wati trebalo imati napajanje da se postigne gore navedeno?

Hvala.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
UPS-što kupiti

Znači ovako, kupio sam gore navedeni UPS.

Samo sam prespojio sve kablove iz starog UPSa i novi i ostao mi je jedan USB kabal (kao što ide u printer) koji je bio uštekan u stari UPS a novi UPS nema takav utor. 
I kad sam upalio PC sve se normalno pokrenulo jedino mi je XP izbacio baloon error u stilu "cannot communicate with UPS backup battery, plug in USB or serial cable". Da li to ima veze s ovim što nisam uštekao taj USB kabal, ako da kako da to riješim obzirom da ovaj UPS nema taj USB port?

Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: UPS-što kupiti
flip kaže...

Znači ovako, kupio sam gore navedeni UPS.

Samo sam prespojio sve kablove iz starog UPSa i novi i ostao mi je jedan USB kabal (kao što ide u printer) koji je bio uštekan u stari UPS a novi UPS nema takav utor. 
I kad sam upalio PC sve se normalno pokrenulo jedino mi je XP izbacio baloon error u stilu "cannot communicate with UPS backup battery, plug in USB or serial cable". Da li to ima veze s ovim što nisam uštekao taj USB kabal, ako da kako da to riješim obzirom da ovaj UPS nema taj USB port?

Hvala

A odi u device manager i deinstaliraj driver starog ups-a.

dasHHa
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice