Slušalice

poruka: 7
|
čitano: 4.662
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Slušalice

Trebao bih savjet, koje slušalice kupiti (do 800 kn)?Inače od svojih studenskih dan imam Sennheiser Hd 202,međutim nedavno sam slučajno nagazio na njih pa je došlo do puknuća (samoljepljiva traka čini čuda).E sad,ono što tražim je sljedeće:

1).Slušalice moraju biti komotne kroz duži period slušanja,nošenja na glavi.Ovdje su mi pali na pamet modeli od Sennheisera HD 515 i 555,međutim ne zadovoljavaju ono što sam nabrojio pod dva i tri.

2).Bilo bi dobro da su slušalice zatvorene (zvuk ne izlazi van,a ništa od vanjskog zvuka ne ulazi unutra).

3).Idealno bi bilo (ne i nužno) da je zvuk koje te slušalice reproduciraju ujednačen,znači bez naglaska na bass itd....

4).Headsetovi i slušalice sa 5.1 zvukom ne dolaze u obzir.

Slušalice bi koristio na kompjuteru (gledanje filmova,slušanje mp3-ica dok radim),i koristio bi ih na liniji.

Failure is never an option I'm sorry, but if I want your advice on a gaming rig, I'll ask for it. I make a quarter-million in salary, I can afford the top of the line. Poor people should not be allowed to play this game, like the guy above me.
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.4.2009 14:47 (MegaMass 2000).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Slušalice
MegaMass 2000 kaže...

Trebao bih savjet, koje slušalice kupiti (do 800 kn)?Inače od svojih studenskih dan imam Sennheiser Hd 202,međutim nedavno sam slučajno nagazio na njih pa je došlo do puknuća (samoljepljiva traka čini čuda).E sad,ono što tražim je sljedeće:

1).Slušalice moraju biti komotne kroz duži period slušanja,nošenja na glavi.Ovdje su mi pali na pamet modeli od Sennheisera HD 515 i 555,međutim ne zadovoljavaju ono što sam nabrojio pod dva i tri.

2).Bilo bi dobro da su slušalice zatvorene (zvuk ne izlazi van,a ništa od vanjskog zvuka ne ulazi unutra).

3).Idealno bi bilo (ne i nužno) da je zvuk koje te slušalice reproduciraju ujednačen,znači bez naglaska na bass itd....

Slušalice bi koristio na kompjuteru (gledanje filmova,slušanje mp3-ica dok radim),i koristio bi ih na liniji.

Udobnost i zatvorenost ne idu ruku pod ruku, a tražiš oboje. Morat ćeš se na jedno od toga dvoje odlučiti jer su redovito otvorene slušalice udobnije (malo varira od-do proizvođača), ali i boljeg zvuka (to je već činjenica).
Ujednačenost zvuka ćeš s HD555 dobiti možda i više no što bi dobio s bilo kojim drugim modelom u tom cjenovnom razredu, pa s time i moja preporuka ide baš njima. One bi bile moj odabir.
Od zatvorenih modela mogu preporučiti možda HD215 koje su donekle udobne, imaju ujednačen zvuk jer su napravljene da ulaze u entry-level monitoring klasu pa nemaju nafrljen niti bass niti treble.
Pogledaj, poslušaj, ali pazi - znaju biti nezgodne za dužu upotrebu baš zbog toga što su zatvorene a i donekle ravni frekvencijski odaziv bi ti mogao biti nezanimljiv. Ovisno o glazbi koju slušaš, naravno.

Od drugih proizvođača, preporuka da pogledaš i poslušaš što Denon ima za ponuditi. Možda AH-D1001 koje su već nahvaljene posvuda baš zbog svoje udobnosti, a i zatvorene su.

Treći proizvođač kojem bi trebao svakako dati priliku je Philips.  Imao sam samo ugodnih iskustava s njihovim slušalicama, a dobre stvari čitam o SHP 8900 modelu koji ti odlično ulazi u budžet (600njak kuna).
Još jedan plus je taj što ne plaćaš ime toliko koliko ga plaćaš s Denon i Sennheiser proizvodima.

Za kraj, zvuk je jaaako subjektivan i probaj poslušati koje god slušalice ćeš uzimati. Ne idi na blef ili nedaj Bože dizajn :)
17 godina
neaktivan
motom2772 kaže...
MegaMass 2000 kaže...

Udobnost i zatvorenost ne idu ruku pod ruku, a tražiš oboje. Morat ćeš se na jedno od toga dvoje odlučiti jer su redovito otvorene slušalice udobnije (malo varira od-do proizvođača), ali i boljeg zvuka (to je već činjenica).
Ujednačenost zvuka ćeš s HD555 dobiti možda i više no što bi dobio s bilo kojim drugim modelom u tom cjenovnom razredu, pa s time i moja preporuka ide baš njima. One bi bile moj odabir.
Od zatvorenih modela mogu preporučiti možda HD215 koje su donekle udobne, imaju ujednačen zvuk jer su napravljene da ulaze u entry-level monitoring klasu pa nemaju nafrljen niti bass niti treble.
Pogledaj, poslušaj, ali pazi - znaju biti nezgodne za dužu upotrebu baš zbog toga što su zatvorene a i donekle ravni frekvencijski odaziv bi ti mogao biti nezanimljiv. Ovisno o glazbi koju slušaš, naravno.

Od drugih proizvođača, preporuka da pogledaš i poslušaš što Denon ima za ponuditi. Možda AH-D1001 koje su već nahvaljene posvuda baš zbog svoje udobnosti, a i zatvorene su.

Treći proizvođač kojem bi trebao svakako dati priliku je Philips.  Imao sam samo ugodnih iskustava s njihovim slušalicama, a dobre stvari čitam o SHP 8900 modelu koji ti odlično ulazi u budžet (600njak kuna).
Još jedan plus je taj što ne plaćaš ime toliko koliko ga plaćaš s Denon i Sennheiser proizvodima.

Za kraj, zvuk je jaaako subjektivan i probaj poslušati koje god slušalice ćeš uzimati. Ne idi na blef ili nedaj Bože dizajn :)
  Znači ništa od zatvorenosti i udobnosti.Ako smijem pitati zašto je to tako?
Failure is never an option I'm sorry, but if I want your advice on a gaming rig, I'll ask for it. I make a quarter-million in salary, I can afford the top of the line. Poor people should not be allowed to play this game, like the guy above me.
17 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...
  Znači ništa od zatvorenosti i udobnosti.Ako smijem pitati zašto je to tako?

Naravno, pa stvar je potpuno logična: Ako je ušna školjka okružena prostorom iz kojeg ne može izlaziti zrak, a niti ulaziti - onda se vrlo brzo ustali temperatura tijela u tom zraku koji ostane zarobljen između slušalice i uha.
E sad, problem je što se temperatura još dodatno malo po malo povisuje s obzirom na to koliko dugo tako držiš slušalice i onda se pojavi efekt "grijanja" slušalica, a nakon toga ide i lagano znojenje.
Ovisno o modelu, proizvođaču i kvaliteti slušalica to će te smetati manje ili više. One Denonice koje sam naveo kao preporuku slove kao dosta udobne iako su zatvorene pa ako ti je to uvijet, počni od njih.

Kod otvorenih slušalica tog problema nema jer topli zrak slobodno izlazi van, a isto tako nema problema rezonancije pa se čini kao da je zvuk puno prirodniji - što u stvari i jest. Sennheiser se tu ističe, jer slove kao prva firma koja je to napravila sa slušalicama i eto - zauvijek promjenila slušalice. Velika većina high-end modela, ako ne i svi su baš otvorenog tipa.
Dok za studio potrebe, i potrebe rada vani u bučnim uvjetima su otvorene slušalice beskorisne i tu su još uvijek standard zatvorene.
17 godina
neaktivan

Ok,hvala

16 godina
neaktivan
Slušalice

Ja imam jedno pitanje u vezi slušalica. Molim vas nemojte mi se smijati. Jel postoji produžni kabel za slušalice?

PS: E da još nešto. Jel postoje bežične slušalice koje su "duple", znači da imaju dvije slušalice, a ne onakve za mobitel za samo jedno uho?

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2010 23:55 (feniks0809).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da naravno da postoji produžni. Odi u bilo koji dućan koji ima kablove ili računalnu opremu i kupi 3.5 mm produžni kabel.

Bežične sa obje slušalice naravno da postoje.

When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice