Slušalice za glazbu - tema za izbor izdvojena tema

poruka: 4.398
|
čitano: 1.395.117
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Slušalice za glazbu - tema za izbor

Samson i Superlux nisu "bas isti". SR 850 su 32Ω dok su HD668B 56Ω. Za portable uredjaje bolji bi izbor bio Samson no i jedne i druge otpadaju zbog velicine.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Slušalice za glazbu - tema za izbor

Istina što se impedancije tiče, komentar je više bio u smislu stila zvuka, kvalitete zvuka i no name proizvođača sa dobrim slušalicama. Samo pripazi da nisam govorio o 668B nego o 681 koje su cak i po impedanciji iste.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.4.2013 17:23 (josipva).
14 godina
neaktivan

Ja nekako mislim da su za njega najbolje Beats {#}

2 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Ajde neka kupi Beats pa će izgubiti sluh.
12 godina
neaktivan

Evo da se nadovežen na preporuku za superlux modele slušalica, za malo novca vrlo dobar zvuk. Osobno imam hd 660 zatvorene od 150Ω i začudo rade solidno

glasno na integriranoj zvučnoj, na xonar dg super, a i na izlazu iz tv-a tako da nema brige zbog veceg otpora. Imam ih vec 2 mjeseca i mogu reči da sada čujem

instrumente u glazbi i zvukove u igrama koje prije nisam uz vrlo povoljnu xonar dg zvučnu. Za razliku od više vrsta gaming slušalica koje nisu uopče u istom

rangu, a i solidnih  pionner i philips slušalica slične cijene koje sam imao ovo je značajno bolji i čistiji zvuk, doslovno neki drugi level.

Extra zadovoljan, cijena 360 kn u hr moje preporuke.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.4.2013 19:45 (nikidr).

1 0 hvala 1
15 godina
protjeran

Koje bi mi preporučili in-ear slušalice do 200 kn rabljene?

Većinom slušam drum 'n' bass.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nema potrebe za rabljenima kad za 200 kn imaš odlične AKG K321 nove u Ronisu.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 0 hvala 0
17 godina

rekao je da sluša drum n bass, neznam kakva je stvar sa jeftinijim akg-icama ali skuplje su u principu sve lagane na bassu

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
josipva kaže...

rekao je da sluša drum n bass, neznam kakva je stvar sa jeftinijim akg-icama ali skuplje su u principu sve lagane na bassu

Znam o čemu pričam, ne brini, te K321 imaju solidan bas :)

Imao sam ih, i sad imam skuplje in ear od AKG-a koje imaju umjereniji (čitaj prirodniji) bas.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.4.2013 0:55 (explorer 4).
14 godina
neaktivan
explorer 4 kaže...
josipva kaže...

Znam o čemu pričam, ne brini, te K321 imaju solidan bas :)

Imao sam ih, i sad imam skuplje in ear od AKG-a koje imaju umjereniji (čitaj prirodniji) bas.

Vas dvojica ocito imate razlicita mjerila. Jednom je bitno a bas zvuci glatko i prirodno a drugom da mu iskacu krmelji kad pocme udarat.

17 godina

Ne bih to baš tako postavio, neznam kakve su te AKGice koje je on naveo ali one skuplje otvorenog tipa su odlicne i ciste kad bi slušao klasiku npr. ali bass je skoro pa nepostojeci, meni je prirodno kad bass postoji u normalnoj mjeri što kod akg k240 i k701 npr. nije slučaj.

Nadalje ako netko najčešće sluša drum n bass tada je logično da želi slušalice koje su dobre u tom segmentu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.4.2013 11:49 (josipva).

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Creative Aurana? Da/ ne - muzika miješana, ali volim da je dobar bass, ne da je onako blag da ga jedva čujem nego da malo jače udara.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Phantom_RI kaže...

Creative Aurana? Da/ ne - muzika miješana, ali volim da je dobar bass, ne da je onako blag da ga jedva čujem nego da malo jače udara.

na prosloj stranici sam stavio 2 linka u vezi njih gdje bi trebao imati sasvim dovoljno informacija

14 godina
neaktivan

Pozdrav,

razmisljam o kupnji nekih boljih slusalica ali ono neke razumne cijene (do 250 kn najvise, a i s tim da estetski izgledaju dobro, jer bi ih i van nosio), zasad su mi ove http://www.sony.hr/product/hpo-classic/mdr-zx300  najbolje, pa jel ima jos netko kakav prijedlog i jel ima neku iskustva s ovim Sonyevim slusalicama?

I'm sorry, I can't hear you over the sound of how awesome I am!
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.4.2013 17:52 (Cirko33).

0 0 hvala 0
17 godina
Cirko33 kaže...

Pozdrav,

razmisljam o kupnji nekih boljih slusalica ali ono neke razumne cijene (do 250 kn najvise, a i s tim da estetski izgledaju dobro, jer bi ih i van nosio), zasad su mi ove http://www.sony.hr/product/hpo-classic/mdr-zx300  najbolje, pa jel ima jos netko kakav prijedlog i jel ima neku iskustva s ovim Sonyevim slusalicama?

Gledaj rabljeno, ove su loše.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
14 godina
neaktivan

Dali su creative aurvana live dobre za izradu muzike, miksanje itd? Imaju li "prirodan" bass?

https://www.facebook.com/pages/Nemoj-dopustiti-da-ti-sru%C5%A1e-snove-jer-ti-nitko-nije-pomogao-da-ih-sagradi%C5%A1/161955973912145
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.4.2013 14:22 (77ari).
14 godina
odjavljen
Ovisi koju vrstu glazbe. Za jazz, blues i rock niti jedne sluške nisu dovoljno dobre zato jer sve imaju malen raspon zvuka i previše basa što je odvratno. Jedino botique tipa top model Sennheisera i AKG ili studijske Audio-Technica za koje treba dodatno pojačalo i još neke stvari.
17 godina
Deawood kaže...
Ovisi koju vrstu glazbe. Za jazz, blues i rock niti jedne sluške nisu dovoljno dobre zato jer sve imaju malen raspon zvuka i previše basa što je odvratno. Jedino botique tipa top model Sennheisera i AKG ili studijske Audio-Technica za koje treba dodatno pojačalo i još neke stvari.

Nonsens.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
14 godina
odjavljen
Ima logike. Kod rock se zvuk proteže od niskih pa do visokih, a slušalice imaju mali raspon tonova pa se nemože dobro čuti kao na studijskim monitorima. A on treba za techno, kako je rekao "prirodni" bas (zapravo nije nimalo "prirodni"). Pitanje, koliko imaš uopće love i koju zvučnu imaš? P.S. ne piše se 'nonsens'.
14 godina
neaktivan

Nebi rekao da creativ aurvana live imaju mali raspon zvuka mislim da idu od 10 do 20 000Hz  (nisam siguran).

Kakve su ove slišalice?

http://www.audiopro.hr/proizvod/numark-red-wave?idPrim=11&idSec=56&idTer=0&idPro=3891

I imam intergriranu zvućnu karticu ali mislim je u skoro vrijeme kupiti.

https://www.facebook.com/pages/Nemoj-dopustiti-da-ti-sru%C5%A1e-snove-jer-ti-nitko-nije-pomogao-da-ih-sagradi%C5%A1/161955973912145
17 godina
Deawood kaže...
Ima logike. Kod rock se zvuk proteže od niskih pa do visokih, a slušalice imaju mali raspon tonova pa se nemože dobro čuti kao na studijskim monitorima. A on treba za techno, kako je rekao "prirodni" bas (zapravo nije nimalo "prirodni"). Pitanje, koliko imaš uopće love i koju zvučnu imaš? P.S. ne piše se 'nonsens'.

"Od niskih do visokih" je širok pojam.
Bas gitare idu od nekakvih 40tak Hz pa ima harmonike do, ako se dobro sjećam, desetak kHz.
Činele imaju harmonike dosta visoko, ali zbog limita ljudskog sluha glazba se brickwalla na nekakvih 20 kHz.

Bit kod slušalica NIJE da budu studijske pa da tek onda možeš raditi miksing i mastering, nego da imaju čim više ujednačen frekvencijski opseg. Ima i jeftinijih slušalica koje mogu poslužiti u tu svrhu (Superlux, recimo, ne mora biti AKG K240) - a ako preslušavaš miks samo na slušalicama ili studio monitorima, nećeš nikada dobiti dobar miks.
I ne, slušalice nemaju mali raspon tonova. Jeftine slušalice (one kaj klinci najčešće kupuju, klasa do 150 kuna) često imaju frekventni raspon sa vrlo velikim tolerancijama. Čim cijena ide malo više, slušalice budu kvalitetnije.

Inače, nonsens

12 godina
Father_Dougal kaže...
Deawood kaže...

"Od niskih do visokih" je širok pojam.
Bas gitare idu od nekakvih 40tak Hz pa ima harmonike do, ako se dobro sjećam, desetak kHz.
Činele imaju harmonike dosta visoko, ali zbog limita ljudskog sluha glazba se brickwalla na nekakvih 20 kHz.

Bit kod slušalica NIJE da budu studijske pa da tek onda možeš raditi miksing i mastering, nego da imaju čim više ujednačen frekvencijski opseg. Ima i jeftinijih slušalica koje mogu poslužiti u tu svrhu (Superlux, recimo, ne mora biti AKG K240) - a ako preslušavaš miks samo na slušalicama ili studio monitorima, nećeš nikada dobiti dobar miks.
I ne, slušalice nemaju mali raspon tonova. Jeftine slušalice (one kaj klinci najčešće kupuju, klasa do 150 kuna) često imaju frekventni raspon sa vrlo velikim tolerancijama. Čim cijena ide malo više, slušalice budu kvalitetnije.

Inače, nonsens

{#}

uBlowMeBro?
12 godina
neaktivan
Bok ljudi, molim vas za pomoć.

Kupio sam mp3 player Philips SA3MXX02K/O2 OD 2GB pošto čita FLAC datoteke i sada bi kupio neke bolje slušalice, konkretnije Sennheiser PX 100 II, pa me zanima ima li smisla kupovati skupe slušalice za taj mp3 i vrijede li tih para? I još nešto, ne mogu nigdje na netu i u uputstvima pronaći koju impednaciju ima mp3, ali mislim da ima 16 ohma, a slušalice 32 ohma, pa ima li to kakve veze? Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
nadimakmarcus kaže...
Bok ljudi, molim vas za pomoć.

Kupio sam mp3 player Philips SA3MXX02K/O2 OD 2GB pošto čita FLAC datoteke i sada bi kupio neke bolje slušalice, konkretnije Sennheiser PX 100 II, pa me zanima ima li smisla kupovati skupe slušalice za taj mp3 i vrijede li tih para? I još nešto, ne mogu nigdje na netu i u uputstvima pronaći koju impednaciju ima mp3, ali mislim da ima 16 ohma, a slušalice 32 ohma, pa ima li to kakve veze? Hvala

Pitaj boga kolika je izlazna impdanca tog playera, no sumnjam da je tako visoka. Bit će prije negdje u rasponu od 1-4 ohm.
PX100 su bile dobre slušalice, MKII su kakti malo poboljšane, no koliko znam, i dalje imaju problem sa srednjima i visokima - to jest, nedostatak istih. Zvuk im je taman, više za slušanje triphopa nego ičeg drugog.
Prije bih ti preporučio PX90 - i duplo su jeftinije. 

12 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru. Znači zeznuo sam s mp3 playerom :( . U protisu su PX100 II na akciji 368 kuna, dok su PX90 253 kune. To nije velika razlika pa ne znam kaj da radim? Kakav je zvuk na PX 90, bas mi nije bitan, nego srednji i visoki? Čitam da su jako tihe..

17 godina
nadimakmarcus kaže...

Hvala na odgovoru. Znači zeznuo sam s mp3 playerom :( . U protisu su PX100 II na akciji 368 kuna, dok su PX90 253 kune. To nije velika razlika pa ne znam kaj da radim? Kakav je zvuk na PX 90, bas mi nije bitan, nego srednji i visoki? Čitam da su jako tihe..

PX90 imaju 108 dB pritiska, to je glasno.

Ne bih te znao savjetovati - znam da su mi PX100 bile malo tamnog zvuka. Kupi pa vidi.

14 godina
neaktivan

Sta je taman zvuk?

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Taman ili pristaje, tj. zvuk mu je bio po 'mjeri'
12 godina
neaktivan

Hvala, mislim da ću te poslušat i kupit PX 90.

14 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

PX90 imaju 108 dB pritiska, to je glasno.

Ne bih te znao savjetovati - znam da su mi PX100 bile malo tamnog zvuka. Kupi pa vidi.

Deawood kaže...
Taman ili pristaje, tj. zvuk mu je bio po 'mjeri'

Ajd opet procitaj.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice