Scanner HP 4600

poruka: 4
|
čitano: 1.116
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
offline
Scanner HP 4600

Pozdrav,

 

imam navedeni scanner koji je na win 10 do prije predzadnjeg update-a radio bez problema. Nakon  tog update-a ne mogu ništa skenirati i os ne vidi scanner uopće. Driver koji mogu naći je za Vistu x64.

Ima li još kakav trik da scanner proradi pod win 10?

 

Hvala unaprijed.

 

Pozdrav

Ne tretirajte ljude kao budale ali nikada nemojte zaboraviti da oni to jesu! People who drink light beer do not really like beer. They just like to piss a lot.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
offline
Re: Scanner HP 4600

-trebaš certificiran (whql) driver.. ili reboot+shift, f7.. install necertificiranog drivera.

 

.. no problem je po opisu 'dublji'.. npr možda uopće nema veze s update (upgradeom), možda je kvar koji se sad desio.

-win maanger mora vidjeti neki uređaj-device.. makar i ne prepoznat, ako ga nema, tad ..

-ako ga vidiš, tek tad možeš instalirati driver + strogoća za certifikaciju ili reboot..

+ali nije to sve!! .. tek postaje zabavno :)) .. naravno, upravo takav tip softwarea-drivera je najgora stvar, tj to nije samo driver nego i aplikacija-frontend za scan tj sve ostale app koriste tu app i da bi se ta app instalirala ona mora prepoznati os a pošto tad nije postojao w10 ona ga ne prepozna.. (da je samo app može ono as/kompatabilni mod xp-w7.. mod ali ne za driver itd.).

-važno, ako je os 64 bitni tad moraš imati x64bitni driver, ideš po starosti unazad, w10, w8, w7.. i kažeš ima vista x64.. tad koristiš njega, može i xp tj to je privi koji ima wddm dirver model ali za xp je 99% isklučivo 32bitni pa je vista često jedini iz tog vremena koji postoji.

 

-ali.. imaš dva moda, twain i wia win bi trebao sam podržavati wia, naravno mora prvo vidjeti uređaj, tad može windowsov scaner.. umjesto aplikacije proizvođača (koja nije kompatibilna s winver tj w10..).

-svi uređaji kojima je driver + app tako povezana imaju isti problem, driver je čak manji problem, veći što je to većinom neki setup.exe paket koji instalira oboje, ne samo driver tj nije odvojena app a upravo je app nekompatibilna ili nešto nedostaje npr smb 1.0 .net 2.0 itd.. (stvari koje uključiš u win 10 .. programi-win..).

 

-nekad je u win7 korišetn xp-mod tj virtualac.. to je ipak nepraktično ali xpmod je bio 'bešavan'-integriran pa je bilo zadovoljavajuće.

-koristiš os s kojim radi, tj kompatibilnost, može bilo što osim w10 mada je do 'jučer' radilo... no nakon +10 godina nitko nema ni moralnu obvezu supportati, najmanje MS koji pomalo gasi kompatibilnost unazad još manje proizvođač po isteku jamstva, želi prodati novi scaner-uređaj.. i vjerojatno ćeš to napraviti-kupiti. Alternativa je pronaći noviji model koji može/možda podržava i navedeni.. pa install prođe no tad ne smiješ forisrati install jer možeš ubiti win-os.. (pogrešan driver može biti kao pogrešno gorivo u autu..).

-inače kod nadogradnje postojeće drivere pokupi nadogradnja.. prije godine+ je počelo s time da je npr vga driver posebno označen za npr 1703-1803.. sad je 1903 tu. Printeri, scaneri i sl.. često ni ne prežive toliko dugo kao kod tebe .. za utjehu, nisi jedini koji može baciti nešto staro-ispravno, biznis + vrijeme supporta.

-alternativa? linux, ubuntu-mint.. ubodeš uređaj i ako je ispravan, radi. (naravno, kroz driver, ali tamo nema takve politike-biznisa..), drugo računalo koje tad služi za takve stvari npr s xp-vistom.. ili virtualac, vbox.. no nije praktično a xp mod je za win7.

 

+ postoji i jedna mala šansa.. ako imaš orgigi instal medij cd-dvd..  ne ovaj skinut s neta tj driver.. tad postoji šansa da bi install + automatika obavilo svoje. Drugi način, raspakiraj isntaller, vidi drivere, ima li neki .inf .. to je običan text file ali najbolji način installa koji ne ovisi o kompatibilnosti aplikacije tj instalira samo driver.. tj nije problem da installer detektira pogrešan os i ništa ne napravi.

+ na na početak, win mora vidjeti neki uređaj.. ako ga ne vidi, tad je kvar.

 

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
offline
Scanner HP 4600

Već se lagano pripremam za neku novu mašinu ali ovaj hp mi je baš prirasao srcu pa rekoh idem probati, možda postoji neka šansa.

Ali sad kad si spomenuo, da, ni device manager ga ne vidi kao unknown device....

 

Hvala na iscrpnom odgovoru i trudu.

 

Živio care..

Ne tretirajte ljude kao budale ali nikada nemojte zaboraviti da oni to jesu! People who drink light beer do not really like beer. They just like to piss a lot.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
offline
Scanner HP 4600

Samo da napišem...konačno uhavtio vremena i odnio scenner na posao. Instalirao driver za Vistu x64 (kao i inače) na Win 7 os i scenner radi bez problema ...bilo je par novih updateova na Win 10...sad ga nosim nazad doma...možda proradi :D

Ne tretirajte ljude kao budale ali nikada nemojte zaboraviti da oni to jesu! People who drink light beer do not really like beer. They just like to piss a lot.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice