A ove ostale zaobilazim po defaultu jer su US non-HR. Tu specificno mislim na RGB see-through capse, nemam vise koristi od non-see-through verzija...
Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice
- poruka: 4.940
- |
- čitano: 1.380.770
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
A ove ostale zaobilazim po defaultu jer su US non-HR. Tu specificno mislim na RGB see-through capse, nemam vise koristi od non-see-through verzija...
Nije da provociram, ozbiljno me zanima, zašto su vam hr znakovi na tipkama tako bitni? Pretpostavljam da većna ljudi na ovom forumu računala koriste više godina i da ne traže vizualno gdje je koji znak na tipkovnici.
Ljudi nabrajaju kakvu bi tipkovnicu željeli i hrpa odličnih odgovara onom šta hoće i onda dođe stavka hr znakovi na tipkama i izbor se svede na nijednu :-)
Nije da provociram, ozbiljno me zanima, zašto su vam hr znakovi na tipkama tako bitni? Pretpostavljam da većna ljudi na ovom forumu računala koriste više godina i da ne traže vizualno gdje je koji znak na tipkovnici.
Ljudi nabrajaju kakvu bi tipkovnicu željeli i hrpa odličnih odgovara onom šta hoće i onda dođe stavka hr znakovi na tipkama i izbor se svede na nijednu :-)
Bez brige, ima nas i bedastih
Koristim računala oko 35 godina, svaki dan nekoliko sati. Imam prvu tipkovnicu bez naših slova, i 30-40% naših znakova pogriješim, brišem i tipkam ponovno
Lijepljenje naljepnica i/ili napikavanje pa brisanje me isto tako ne zanima, imam pametnijih stvari za zezat se.
Ja sam se dosta brzo navikao, česte znakove u principu ne fulavam, ono šta rijetko koristim malo lovim :-) ali sve skupa brzo se čovjek navikne.
Bilo bi odlično da imamo izbor "naših" tipki, ali na žalost inzistiranje na našim znakovima jako sužava izbor onoga šta je dostupno.
Inače danas mi baš došla Monsgeek M1 V3 QMK/VIA, odlična je, jako sam zadovoljan :-)
Na akko.de
:-))))))))))))
Ja sam ubo prošle godine u 12 mj ASUS ROG Strix Scope RX u Linksu, krepala plava boja na lijevom Shiftu,y,u,k,š,č,9,F5 i brojci 8 na numeričkoj.
Sad sam si stavio da svijetle te tipke zeleno i živim sa time, ne nosi mi se na garu jel bit 2 tjedna bez nove tipkovnice ne hvala.
Razočaran u ASUS jer tipkovnica nije bila baš jeftina.
Leobog...tipke/switchevi su nebeski...Thock
Nimbus Linear switch
Odlična je, bila mi je u najužem izboru, jedino zašto je nisam uzeo je via
Wrist rest je DIY?
Da, sam sam ga napravio
Jedino je imala originalno napravljen ISO HR layout see-through, tvornički kako treba bez graviranja uz UK/DE znakove. Znači ipak se može...
Leobog...tipke/switchevi su nebeski...Thock
Nimbus Linear switch
Najs
Jedino je imala originalno napravljen ISO HR layout see-through, tvornički kako treba bez graviranja uz UK/DE znakove. Znači ipak se može...
Dvoklik je standardni feature svih Cherry MX type switcheva. Kada krene, samo lagano alkohola u switch i razraditi, da se očisti, onda mir neko vrijeme.
Nego, evo HyperX Origins TKL Aqua. ANSI bez RH dijakritika.
...ukoliko pitaš za akko.de ili .eu, metni u košaricu, stavi adresu i pokazat će ti koliko treba platiti, dodatnih troškova nema garant, ja sam kupovao s akko.eu i nisam platio centa više od onoga što je pisalo na računu iako je došlo iz kine.
Ne bi trebalo biti dodatnih troškova.
Kad odabereš zemlju na Check Out-u obračunaju odgovarajući porez za tu zemlju.
Dva puta sam od njih naručivao i oba puta nije bilo nikakvih dodatnih troškova.
Niti ja sa Epomakera nisam imao dodatnog troška
Uz standardno (akko, epomaker, keychron...) baci pogled i na aliexpress, recimo
Aula f75
https://a.aliexpress.com/_ExeNAA1
Akko 5075b
https://a.aliexpress.com/_EGUVN5j
Ajazz ak820
https://a.aliexpress.com/_EyeWG0H
Nisam ih osobno probao ali čine se ok.
Ovo su sve linkovi sa službenih dućana proizvođača pa bi trebalo biti pouzdano, sa alija nikako nemoj kupovati od nekoga ko ima lošu ocjenu ili malo pratitelja.
Ima toga još hrpu pa malo pogledaj. I vidi da li trenutno ima kakvih kupona jer se ponekad može dosta ušparati.
Ako malo podigneš budget možeš kupiti i aluminijsku tipkovnicu tipa Leobog Hi75 koja je za klasu iznad ovih plastičnih pa ako ovih 80 eura nije fiksno razmisli i o tome :-)
U svakom slučaju svakako odi na YouTube pa vidi recenzije prije nego kupiš.
Pričekaj do sutra kada se vratim sa posla izvadit ću Aulu iz kutije pa javim, nisam je ni otvorio još....izvadio prvo Leoboga i tako je ostalo....nisam ni provjerio dali radi....napišem sutra subjektivni dojam o njoj
Kako misliš dizajn.....ako na farbu i freske, imaš različitih motiva, ako je do ovih udubina na tipkama.....savršene su vjeruj mi
Ovako, nebudem ju ni palio....jedina prednost nad Leobogom je što je bežična.....tu sve staje. Kvaliteta materijala/tipki, switcheva, sama izrada, zvuk tipkanja je lošiji......da se razumijemo miljama je bolja od Redragona i sličnih, no nije me oduševila jer kako rekoh ovaj leoBOG je Bog posebice za te novce. Ide Aula nazad u kutiju, mada svakako nije loša onako na prvi dojam.
Tko ima velike ruke odnosno deblje ruke naročito mu neće odgovarati jer su tipke dosta stisnute jedne uz druge i male su površine, odnosno normalne su no navikao sam na ova krupna zrna na Leobogu tako da mi je sada ovo normalno pomalo čudno. Možda su mrvu sitnije od normale, trebalo bi izmjeriti na par uzoraka. ......... "čevap" prsti tražite dalje od Aule F75 jbga