UVOD
Steelseries je danska tvrtak koja se bavi proizvodnjom periferija i dodataka i sponzorira nekoliko velikih CS:GO timova.
Kinzu V3 je navodno razvijen u suradnji s fNaticom, NiP-om i NaVi-em.
KINZU V3
Senzor: Pixart ADNS-3050 (ne-IR optički)
Težina (bez kabela): 77 g
Dimenzije: 64 x 117 x 36 mm
Miš u ruci ostavlja dojam čvrtoće.
Dimenzijama veći od KPM-a, ali imam dojam da je manji, uglavnom zato što je stražnjica na Kinzu nešto niža i nemogu ga claw gripat udobno. Masa je bolje raspoređena nego kod KPM-a.
Sa svojim šapama mogu jedino fingertip grip koristiti.
Senzor je solidan, nije najbolji koji je mogao biti u mišu ove cijene, ali je solidan. Nisam ga uspio natjerati na malfunctioning pri višim brzinama na QCK mini. Osjeti se blaga negativna akceleracija, ali stvarno slabo, dok prediction nisam osjetio. Također, miševe inače koristim na 800 DPI, a ovaj ima samo korake od 250 DPI krenuvsi od 250 pa do 2000, ali iz nekog razloga nema 750 DPI pa sam ga koristio na 1000.
Na scrollwheel nemam primjedbe, ali ga ne bih ni posebno pohvalio
PREDNOSTI
+ mala masa
+ izrada/dojam
+software
NEDOSTATCI
-nema 750/800 DPI step
-nema FW i BW button (koliko sam puta u početku stiskao po stranici misa i čudio se zašto ne ide nazad u browseru)
-neujednačeni lijevi i desni klik - jednostavno imaju drugačiji "feel", desnog kao da je teže stisnut
-negativna akceleracija (iako, jako blaga)
QCK mini
Dimenzije: 250 x 210 x 2 mm
Podloga je hrapavija nego što sam očkivao (što je malo pomoglo pri nedostatku 800 DPI stepa na Kinzu-u) i mogla bi biti malo deblja. Sve u svemu, odlična za svoju cijenu.
OCJENE:
Kinzu V3: 7/10
QCK mini: 8/10
EDIT1: Malo snižena ocjena Kinzua.