Problem - Subwoofer membrana

poruka: 9
|
čitano: 15.885
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Evo donio sam staro kucno kino i spojio ga na kompjuter - SVE U REDU

Pustio pismu cujem krčanje i pogledam dolje kakve je prirode problem i vidim da je membrana odlipljena. Kako bi to mogao rjesit, postoji li neko kvalitetno ljepilo ili nesto tako?

Unaprijed hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem - Subwoofer membrana

Na kojem mijestu je odljeplena? Oko centra ili po obodu? Jel mozes uslikati?

A poet who reads his verse in public may have other nasty habits. Lazarus Long
16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Na kojem mijestu je odljeplena? Oko centra ili po obodu? Jel mozes uslikati?

na zapovijed kapetane Osmijeh

1. tu je u redu

2 i 3 tu je problem

17 godina
neaktivan

Ha,bas prije neki dan sam imao ekspoziju (bukvalno) jednog od spolnjih ovjesa basova jednih no name zvucnika.

Ali to je bilo zbog temperaturnih razlika i starosti materijala i (ne)kvalitete samih zvucnika.

Bilo kako bilo, ako ti se isplati idi kod nekog sto premotava zvucnike i trazi da prelepi ceo ovjes na oba zvucnika. Oni koriste specijalna otapala za to da bi odljepeli sve to i (valjda) specijalna ljepila. Ne brini se, bit ce sve centrirano i nece grcati.

Za sada mozes djelovati preventivno tako sto ces te odljeplene dijelove zaljepiti sa ljepilom za gumu. Sledi upute i ne razmeci se sa nanosenjem, vise ljepila ne znaci bolje leplenje (naprotiv)

I nemoj ih terati u clipping (preglasno, da mehanicki ne mogu podnjeti). Ne preteruj sa EQ-om, osobito ne sa basovima

16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Ha,bas prije neki dan sam imao ekspoziju (bukvalno) jednog od spolnjih ovjesa basova jednih no name zvucnika.

Ali to je bilo zbog temperaturnih razlika i starosti materijala i (ne)kvalitete samih zvucnika.

Bilo kako bilo, ako ti se isplati idi kod nekog sto premotava zvucnike i trazi da prelepi ceo ovjes na oba zvucnika. Oni koriste specijalna otapala za to da bi odljepeli sve to i (valjda) specijalna ljepila. Ne brini se, bit ce sve centrirano i nece grcati.

Za sada mozes djelovati preventivno tako sto ces te odljeplene dijelove zaljepiti sa ljepilom za gumu. Sledi upute i ne razmeci se sa nanosenjem, vise ljepila ne znaci bolje leplenje (naprotiv)

I nemoj ih terati u clipping (preglasno, da mehanicki ne mogu podnjeti). Ne preteruj sa EQ-om, osobito ne sa basovima

hvala, sad cu otici do ovog ducana/servisa pa se dogovorit s njima. Inace ovo je 10 godišnji Pioneer Smijeh

17 godina
neaktivan

Situacije :)

Sta se desava kada:

1. Ste vi najpametniji na svijetu i kada upotreblavate "specijalna" otapala da bi postigli vecu gibljivost membrane. Uglavnom bazirana na tekucem silikonu. Vremenom ovjes ukruti, izgubi svojstva i jednostavno se raspada.

2. Kada na takvim zvucnicima opalite muziku do daske

Dobio sam fine lepe konfete. Nisu ovo moji zvucnici, sada cekaju na nove basove da bi ih ja ugradio. Entuzijazam kod moga frenda je ucinio svoje, prvo je izgubio 100 godina da bi ih napravio i sada ih nakon 5-6 godina neko lep i pametan kao mene osine svom snagom na muziku iz filam August Rush (fenomenalan film, pogledajte ga)

Necete vjerovati ali ovi basovi na slici jos rade, prde ali rade :)

Situacija 1 Situacija 1
Situacija 2 Situacija 2
Situacija 3 Situacija 3

0 0 hvala 1
17 godina

Dvokomponentno Epoxy ljepilo? Sa time se dosta zvučnika popravlja, a možeš i bilo koje ljepilo za gumu koristiti samo ne pretjeruj.

@Lazarus

Ne mora biti do ljepila, ti pjenasti ovjesi općenito nisu baš dugotrajni, ako su zvučnici dože vrijeme stajali u prostoru di je prevelika/premala vlaga/teperatura ili tako nešto i taj ovjes brzo izgubi integritet. Primjetio sam po forumima da dosta ljudi izbjegava subwoofere sa pjenastim ovjesom baš zbog toga što lako pucaju, butyl (gumeni ovjes) je puno bolji za velike pomake membrane.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

odnio sam sub do servisea pea ce oni tr napravi t. sve ok tema mote po d lock..

p:s. ljudi oprosti ete ali amlo asm previse oppio

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima! Da ne otvaram novu temu pitat cu u ovoj.

Imam Genius SP-HF1800A zvucnike kupljene prije tocno godinu dana, do sad nisam imao nikakvih problema s njima, ali eto danas kad sam krenuo slusat muziku u desnom zvucniku se krenulo cuti nekakvo ''krckanje'' iz podrucja woofera. Kad dodirnem membranu krckanje prestane. Mozda je problem jednostavne prirode ali ne usudim se sam ici otvarat kutiju i dirat po njoj da nebi napravio jos vecu stetu pa reko prvo da pitam vas koji se razumijete vise u to.

Evo video da vidite o cemu se radi

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice