Prije par dana dobio sam Logitech Cordless Desktop Wave tastaturu + bezicni mis LX8 (dolaze u paketu).
Prvi dojmovi rada na tastaturi i misu su mi bili odlicni, gumeni odmor za dlanove, gumirane i kvalitetne tipke, dobar mis sa 5 tipki, cool dizajn tastature, ergonomski Wave polozaj tipki. Pronasao sam i recenzije na internetu i sve same rijeci pohvale sto se tice rada i ergonomije. Ma sve 5. Tastatura je poskupa preko 150 KM.. preko 600 kn
Rad s njima je veoma ugodan, trazilo je malo prilgodjavanje na tastaturu, ali posto se cesto igram CoD2 i CoD4 htjeo sam je probati i u igrama.
Kada sam je isprobao u igrama postao sam razocaran i frustriran.
Tastatura se ne ponasa bas najbolje, npr, u CoD2 nemogu sprintati i mjenjati smjer odjednom, tako cesto sprintam, izbjegavam metke itd, medjutim zabijem se u zid jer nece da registrira pritisak na tipku A ili D za mjenjanje smjera kretanja, te poljubim zid, sto je veoma frustrirajuce. Mis je preosjetljiv, iako sam smanjio osjetljivost misa u windowsima, logitechovom softveru kao i u igri. Jednostavno mi neradi onako kako zelim, zna i kasniti signal (rijetko).
Frustracija postaje sve veca, jer je tastatura odlicna na pogled i ugdona za rad, te je poklon od sestre, ali u igrama nije to to.
Nekako sam uspio "smiriti" misa i smanjio mu brzinu u igrama, ali nikako ne mogu natjerati tastaturu da radi sprint + mjenjanje smjera (lijevo-desno). To se desava samo u igrama dok u windowsima sve normalno radi bez ikakvih problema.
Zanima me moze li se to kako promjeniti, poboljsati itd? Ima li itko iskustva sa ovom tastaturom a da igra malo brze igre (pucacine), ili nekom slicnom Cordless tastaturom pa da je naisao na slicne probleme. Svaki savjet mi je dobrodosao. Jeli inace ove cordless tastature boluju od ovih i slicnih problema?
Vratio sam staru tastaturu i misa neki jeftinjaci, osjecaj je kao da predjes sa konja na magarca, ali one ne prave te probleme u igrama.
Pomagajte ljudi jer nezelim da mi tastatura stoji samo na ormaru i skuplja prasinu a ja je nemogu iskoristiti kad je tako dobra.
http://www.logitech.com/index.cfm/keyboards/keyboard_mice_combos/devices/3072&cl=us,en
http://techgage.com/article/logitech_cordless_desktop_wave/2