Logitech Cordless Desktop Wave

poruka: 10
|
čitano: 6.641
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
pitanje

Prije par dana dobio sam Logitech Cordless Desktop Wave tastaturu + bezicni mis LX8 (dolaze u paketu).

Prvi dojmovi rada na tastaturi i misu su mi bili odlicni, gumeni odmor za dlanove, gumirane i kvalitetne tipke, dobar mis sa 5 tipki, cool dizajn tastature, ergonomski Wave polozaj tipki. Pronasao sam i recenzije na internetu i sve same rijeci pohvale sto se tice rada i ergonomije. Ma sve 5.  Tastatura je poskupa preko 150 KM.. preko 600 kn

Rad s njima je veoma ugodan, trazilo je malo prilgodjavanje na tastaturu, ali posto se cesto igram CoD2 i CoD4 htjeo sam je probati i u igrama.

Kada sam je isprobao u igrama postao sam razocaran i frustriran.

Tastatura se ne ponasa bas najbolje, npr, u CoD2 nemogu sprintati i mjenjati smjer odjednom, tako cesto sprintam, izbjegavam metke itd, medjutim zabijem se u zid jer nece da registrira pritisak na tipku A ili D za mjenjanje smjera kretanja, te poljubim zid, sto je veoma frustrirajuce. Mis je preosjetljiv, iako sam smanjio osjetljivost misa u windowsima, logitechovom softveru kao i u igri. Jednostavno mi neradi onako kako zelim, zna i kasniti signal (rijetko).

Frustracija postaje sve veca, jer je tastatura odlicna na pogled i ugdona za rad, te je poklon od sestre, ali u igrama nije to to.

Nekako sam uspio "smiriti" misa i smanjio mu brzinu u igrama, ali nikako ne mogu natjerati tastaturu da radi sprint + mjenjanje smjera (lijevo-desno). To se desava samo u igrama dok u windowsima sve normalno radi bez ikakvih problema.

Zanima me moze li se to kako promjeniti, poboljsati itd? Ima li itko iskustva sa ovom tastaturom a da igra malo brze igre (pucacine), ili nekom slicnom Cordless tastaturom pa da je naisao na slicne probleme. Svaki savjet mi je dobrodosao. Jeli inace ove cordless tastature boluju od ovih i slicnih problema?

Vratio sam staru tastaturu i misa neki jeftinjaci, osjecaj je kao da predjes sa konja na magarca, ali one ne prave te probleme u igrama.  Mršti se

Pomagajte ljudi jer nezelim da mi tastatura stoji samo na ormaru i skuplja prasinu a ja je nemogu iskoristiti kad je tako dobra.

http://www.logitech.com/index.cfm/keyboards/keyboard_mice_combos/devices/3072&cl=us,en

http://techgage.com/article/logitech_cordless_desktop_wave/2

"Float like butterfly, sting like a bee" "Suffer now and live the rest of your life a champion" - Muhammad Ali
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Logitech Cordless Desktop Wave

To objasnjava zasto je cijena tog kompleta sad samo 340kn. Manje nego zicana verzija bez misa.

Da, bezicne tastature, a i misevi su znale stvarati probleme u radu, izgleda da se to jos uvijek dogadja.

Mozda zato sto ovo nije laserska? Ili je, pa samo boluje od bugovite izvedbe.

17 godina

Već pola godine imam Logitech WAVE tipkovnicu ali žičanu i stvarno je jako dobra, nemam nikakvih problema s igrama, mislim da se može stisnut 9 tipki odjednom i fakat sam zadovoljan. Ako si gamer NIKAD NEMOJ KUPIT BEŽIČNU PERIFERIJU! Poboljšava se to u zadnje vrijeme al ipak se osjeti razlika, kad poslije MX518 probam igrat nešto sa bežičnim MX1000 jednostavno nije dobro, osjetim da signal kasni....

"Um caruje, Dundo Maroje..."
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.7.2008 16:42 (zv'jer2).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nije baš točno da cordless stvari ne valjaju, tj. da ne rade dobro u igrama.

Imam i ja Logitech LX 501 Cordless Desktop (lx 501 tipkovnica+ Click miš) već najmanje 2 godine i nemam problema s njima.

E sad, baterije su ti valjda dovoljno pune jer suprotno, kada su pri kraju, miš mi doslovno poludi i počne skakati na okolo ikona.

No Set Point te upozori na vrijeme iako još jedno vrijeme baterije drže.

Drugo, reciver ti je vjerojatno na 2.4Ghz.

Dal ti je dosta blizu i da nema između puno metalnih stvari? Pokušaj još koji put na reciveru stisnuti connect i neka bude što bliže-meni je odma kraj monitora.

Još jedna stvar, čul sam da ak imaš još sličnih recivera, da bi mogli nastati konflikti. Ja imam i za Logitech Cordless Rumblepad 2 i nemam problema.

Ne znam kaj bi ti drugo moglo biti-imaš garanciju na 5godina pa nema problema ak ne nađeš riješenje.

Kad ti ju šutnem s 35m, nećeš je ni vidjeti!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar

Ja je nisam kupio nego je dobio na poklon...

Ok, tastatura radi veoma dobro u windowsima, razne kombinacije tipki rade normalno, medjutim kad u igri pritisnem F(sprint) i A ili D (mjenjanje smjera) nece da registruje promjenu smjera, samo trcanje. Reciever je na stolu pokraj monitora, a mis je 15 cm od recivera i nemam nikakvih drugih bezicnih periferija, niti ima metalnih predmeta izmedju. Baterije su tek stavljene Duracel iz pakovanja jer sam je prije dva dana raspakovao i poceo koristiti.

Mis moze proci nekako u igrama, ali tastatura nije za brze pucacine. Ali mi je cudno da npr. skocim u igri, i pritisnem odjednom pucanje, lezanje i jos par tipki i to radi. ali sprint i promjena smjera ne???

U prvi post sam stavio slike ali nisu u postu iako sam sve uradio kako treba.

Evo sad cu ih probati staviti da vidite o kojoj se tastaturi radi.

Logitech 1 Logitech 1
Logitech 2 Logitech 2
Logitech 3 Logitech 3
"Float like butterfly, sting like a bee" "Suffer now and live the rest of your life a champion" - Muhammad Ali
17 godina

Na reciveru imaš tipku connect u sredini, probaj u Windowsima resetirati, također na tipkovnici je imaš ispod nje, crvena je (barem kod mene).

Također, pogledaj na Logitech stranici dal ima neke novije drivere za tvoj model:

http://www.logitech.com/index.cfm/433/3072&cl=us,en?WT.ac=sc|downloads||pd - dalje znaš

Također u SetPointu na postavkama od miša stavi na "Game Detection" - On.

Probaj promijeniti sprint tipku u neku drugu u Cod ili kaj već igraš.

EDIT: Da i pogledaj u Device Manager dal je Device is Working Properly (mislim na tipkovnicu)

Kad ti ju šutnem s 35m, nećeš je ni vidjeti!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.7.2008 21:04 (Armor).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nažalost, moram reći: Ako si ozbiljan GAMER, odustani od bežične periferije- čak i kad uspiješ urediti da ti sve radi, zbog interferencije sa ostalim uređajima (ne moraju biti u blizini) ti se može desiti da "zašteka" i to u "ključnom" trenutku...FRUSTRIRAJUĆE.

Tužan, ružan i dužan
17 godina
neaktivan

Ja imam logitech EX110 cordless i nikakvih kašnjenja nema sve radi za 5, udaljim se 4m i opet sve bez kašnjenja radi

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Već 4 godine koristim bežičnu tipkovnicu i miša i nemam nikakve primjedbe na sporost, štekanje itd.

Inače igram CS 1.6

Nemojte se zamarati oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
17 godina

U Linksu cijena tipkovnice pala na 279 kn, razmišljam o tome da ju kupim. koji bi bio razlog za pojeftinjenje? :)

Wave

h=f^3
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice