Cyborg R.A.T. 7 Gaming Mouse

poruka: 475
|
čitano: 411.814
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen

ovo s lijevom ili desnom tipkom na misu moram reci da nisam primjetio.. ne kazem da nije ali fakat nisam to primjetio. gle, sad cu vam nesto reci al nemojte se smijat: ja sam si ostavio defaultni dpi. i igram na najnizemSramim se

nikad mi nije palo na pamet da si povecam dpi i smanjim osjetljivost u windowsima... ah, ali ni to me nije sprijecilo da vam ga umocim u bc2

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Cyborg R.A.T. 7 Gaming Mouse
Meni su lijeva i desna potpuno jednako krute. Zbilja, baš sam sad obratio pažnju na to.
When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
17 godina

Koja je uopce poanta tih visokih rezolucija.

Malo maknes misem a kursor bjezi 5 km. Sram me rec al ja radim na najnizoj rezoluciji :) Seljak ostao seljak :)

Biljezim se sa stovanjem...

3 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
tnakir kaže...

Malo maknes misem a kursor bjezi 5 km. Sram me rec al ja radim na najnizoj rezoluciji :) Seljak ostao seljak :)

navodno, povecas to u postavkama misa ali zato smanjis u windowsima i onda dobijes "gladji" filing pri pomicanju misa. valjda

ovo sam tek danas shvatio, da se razumijemo.. ni meni nije bilo jasno. zato sam i napisao ono gore

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.10.2010 14:07 (skank666).
17 godina
skank666 kaže...
tnakir kaže...

navodno, povecas to u postavkama misa ali zato smanjis u windowsima i onda dobijes "gladji" filing pri pomicanju misa. valjda

ovo sam tek danas shvatio, da se razumijemo.. ni meni nije bilo jasno. zato sam i napisao ono gore

Ajd kad skuzis javi :)

16 godina
odjavljen

alo, danny, co7 malo nam objasnite!! jel to to ili vi igrate tako da pomicete misa po mm vamo mm tamo

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Co7 kaže...

Ja sam ga namijestio da radi kao tipka 2 i 3 (up 2, down 3). Tako da mogu brzo vratiti na pusku ili na pistolj,bez da provrti sve moguce.

Ti vjerovatno imas vise claw tip drzanja misa? Meni ruka vise lezi na misu.

Vrlo je nebicno sto je mis tako "iskidan" a tako lijepo lezi u ruci. 

Jos uvijek se prilagodjava, i imam potrebu odizanja misa od podloge!? Nema smisla ali sam ga vec par puta odigao, da bih skrenuo ?! Iako ima vise dpi-a nego Deathadder.

Onda kabal je stvarno cvrst, i tvrd. I osjeti se otpor kada pridje tipkovnici, ili zidu. I vec par puta sam se uhvatio kako zakrecem zadnji kraj misa.

Velika je to promjena i u tezini i u konturama misa, kao da se ovaj naginje na lijevu stranu u odnosnu na deathadder (iako nije tako, ali tako mi zakrece zglob).

To nije minus, samo je drugacije. 

Igrao sam jucer malo bfbc2 i sa sniperom sam znatno losiji, ali ono znatno. A sa assault rifle sam isti ili bolji (vjerovatno zbog veceg dpi-a).

Sve u svemu sam zadovoljan misem, iako mi je za sad Deathadder drazi.

Ja samn čitao na stranim forumima, da mu je senzor lošiji u odnosu na druge senzore u kvalitetnijim (čitaj - skupljim) miševima, i  da svi imaju problema kod odizanja miša, odnosno strelica im pobjegne malo dole-desno, i navode da na nekvalitetnim podlogama miš reagira jako loše, te mu se kursor miče, iako miš miruje, i čitao sam da su ljudi često napisali kao Co7, da se još navikavaju na miš ali da je dobar, i onda se jave nakon 2 tjedna i jave da se nikako nisu mogli naviknit na miš i da ga se rješavaju, stoga molio bih još više utisak od trojke koja ima dotični miš, i ja ozbiljno razmišljam o kupovini istog, ali ne želim dati tolike novce i da se na krju moram reć: Super je miš, svašta se da namjestit, ali i nakon pola godine još se privikavam, i nikako da uspijem!?

Google je pametan samo onoliko koliko je pametan i onaj koji ga koristi!?
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.10.2010 14:23 (Ivsa).
16 godina
odjavljen
Ivsa kaže...

Ja samn čitao na stranim forumima, da mu je senzor lošiji u odnosu na druge senzore u kvalitetnijim (čitaj - skupljim) miševima, i  da svi imaju problema kod odizanja miša, odnosno strelica im pobjegne malo dole-desno, i navode da na nekvalitetnim podlogama miš reagira jako loše, te mu se kursor miče, iako miš miruje, i čitao sam da su ljudi često napisali kao CoJ7, da se još navikavaju na miš ali da je dobar, i onda se jave nakon 2 tjedna i jave da se nikako nisu mogli naviknit na miš i da ga se rješavaju, stoga molio bih još više utisak od trojke koja ima dotični miš, i ja ozbiljno razmišljam o kupovini istog, ali ne želim dati tolike novce i da se na krju moram reć: Super je miš, svašta se da namjestit, ali i nakon pola godine još se privikavam, i nikako da uspijem!?

pa to je normalno, ako ga dizes, normalno da nece hvatat dobro

imam golijata od razera starog godinu dana i nema pomaka strelice, probao i po stolu - isto nema pomaka.

ne kuzim zasto se podize mis pri igranju?

16 godina
neaktivan
skank666 kaže...

alo, danny, co7 malo nam objasnite!! jel to to ili vi igrate tako da pomicete misa po mm vamo mm tamo

lol :), meni je sve u postavkam win na standard i igram na 2200 dpi-a.   Probao sam na 5600 i kontam da bih se mogao navici ali bi mi trebalo jedno mjesec dana da bih bio dovoljno dobar da bih mogao igrati. Ipak je 5600 pretjerano, jedino za neke stvari koje se jako sporo okrecu inace (npr. tenk ili helic). 

Probat cemo to ovako napraviti, stavis ravnalo pred mis i gledas recimo na kabal, i u igrici se vrtis oko svoje osi. Nakon 360 stupnjeva ili potpunog okreta pogledas koliko si cm presao.

Pa cemo to tu usporediti.  Ali mislim da je meni dovoljno oko 6 - 8 cm za 360 stupnjeva (ako se dobro sjecam).

Sve ima svoje prednosti i nedostatke, manji dpi je laksi za brze nisanjenje jer su relativno veliki pomaci, te time je manja mogucnost promasaja. Ali suproto tome ti je respones time dulji, tako da u CloseQ situacijama ce ti vremenski vise trebati da se okrenes i nekog pogodis, nego onom tko ima vise dpi-a. Isto tako kod pokretnih meta itd.

Ovisi kako kome odgovara, ali ako se ispraksiras na vecim dpi-ima biti ces sigurno bolji nego na nizima (govorim za FPS).

VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT.
17 godina
neaktivan
skank666 kaže...

Osobno igram na 2000 DPI, tako mi paše jer sa manjim pokretom napravim veći pomak, to mi dobro dođe kod brzih FPS igara. Kad igram strategiju, smanjim DPI na oko 1000 i automatski mi se podigne preciznost jer je miš manje osjetljiv na pomak.

Na 5600 stavim kada sam npr u avionu na BF2 ili u tenku na BC2, jer tako mogu kupolu od tenka pomicati višestruko brže. Praktički ju okrenem za jednako vrijeme kao da se okrećem van tenka.

Ivsa kaže...

Ja samn čitao na stranim forumima, da mu je senzor lošiji u odnosu na druge senzore u kvalitetnijim (čitaj - skupljim) miševima, i  da svi imaju problema kod odizanja miša, odnosno strelica im pobjegne malo dole-desno, i navode da na nekvalitetnim podlogama miš reagira jako loše, te mu se kursor miče, iako miš miruje, i čitao sam da su ljudi često napisali kao Co7, da se još navikavaju na miš ali da je dobar, i onda se jave nakon 2 tjedna i jave da se nikako nisu mogli naviknit na miš i da ga se rješavaju, stoga molio bih još više utisak od trojke koja ima dotični miš, i ja ozbiljno razmišljam o kupovini istog, ali ne želim dati tolike novce i da se na krju moram reć: Super je miš, svašta se da namjestit, ali i nakon pola godine još se privikavam, i nikako da uspijem!?

Miš se pomiče jednako kao i bilo koji drugi, ali čim ga vratiš na podlogu i on se vrati na isto mjesto. Stvar je u podlogama, ne paše svakom mišu jednaka. Ja ga osobno koristim na bijelom stolu malo naboranom i to je navodno najpovoljnija podloga za ovaj miš.

Ja sam se naviknuo u potpunosti, a imam ga tjedan dana. Iskreno, ovo je najudobniji miš koji sam imao.

Ako se čovjek ne navikne kroz par dana nikada ni neće i takav miš jednostavno nije za njega.

Ali objektivno, ovaj miš možeš prilagoditi svojim potrebama tako da ako ti ne paše u ruci znači da nisi dovoljno dobro podesio sve parametre.

16 godina
odjavljen

a-ha.. pa to mi onda i nije napeto. dobar sam si i ovako. ja kad igram masem s rukom sve u 16, sve leti sa stola. tako mi vise pase. znaci ono gore sto sam ja rekao, u vezi povecanja dpi i smanjivanja osjetljivosti u widowsima je totalno sranje...

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
skank666 kaže...

a-ha.. pa to mi onda i nije napeto. dobar sam si i ovako. ja kad igram masem s rukom sve u 16, sve leti sa stola. tako mi vise pase. znaci ono gore sto sam ja rekao, u vezi povecanja dpi i smanjivanja osjetljivosti u widowsima je totalno sranje...

Ne, zapravo je točno, neki to rade tako.

17 godina
skank666 kaže...

Da znaci za nas je mis sa visokim dpi zapravo bacanje novaca :D

17 godina
neaktivan
Ako ne radiš ono što sam ja opisao gore onda da, onda ti je praktički svejedno.
16 godina
neaktivan
skank666 kaže...

pa to je normalno, ako ga dizes, normalno da nece hvatat dobro

imam golijata od razera starog godinu dana i nema pomaka strelice, probao i po stolu - isto nema pomaka.

ne kuzim zasto se podize mis pri igranju?

E sad, tu ima vise stvari.

Prvo, kod kvalitetnijih miseva bi senzor trebao hvatati samo do 2 mm od tjela misa. Znaci cim se malo odmakne da prestane hvatati, te pri tome nema pomicanja strijelice (ili je skoro neprimjetno).

Mis se odize kada ti nije dovoljno brz, pa da ponovis pokret. Znaci kod miseva koji imaju 200 ili 400 dpi-a, a igras pucacine, onda ti je cesto trebalo podizati i spustati mis da ponovio potez (primjer brisanja stola, povuces jednom, vratis na pocetnu poziciju i opet ponovis da bi ti kursor presao 40 cm po "monitoru", a inace moze samo 20 zbog ogranicenja podloge i brzine)

Ja sam to radio sa ovim zato sto mi nije bio dovoljno upravljiv, i nisam uspio napraviti ono sto sam naumio. Pa sam refleksno isao ponoviti potez! A to nemozes napraviti ako mis vratis po podlozi!

16 godina
odjavljen
Danny_HR kaže...

Ne, zapravo je točno, neki to rade tako.

tnakir kaže...

Da znaci za nas je mis sa visokim dpi zapravo bacanje novaca :D

jeeee, ipak sam dobro shvatio! i ipak nije bacanje novaca... mislim je ali opet... u bc2 i jedino koristim najveci dpi (za tenka naravno). i sad pokusavam zamisliti da mi je mis ogranicen na 1500 dpi ili 2000.... pa poludio bi dok bi ga okrenuo

16 godina
neaktivan

Sada sam malo igrao i jos ga podesavao, vise podesavao :). 

Svejedno sam misljenja da je P.aim trebao biti on/off prekidac. Jer za ovo je premali i relativno veliki pritisak se treba primjeniti. 

Sada sam ga bio intenzivno koristio i mogu reci da je funkcionalan, i stvarno dobro dodje. Ali opet napominjem, samo da je veci i meksi.

Sto si tice prednje lijeve tipke i tvrdoce, sada su podjednake! Valjda malo dok se nije razradilo.

Jos sam ga olaksao za jedan uteg i primakao mu palm rest naprijed za jedan.

I testirao sam nesto, uzeo sam pinky rest i skinio vijak te sam ga pomaknu za jednu rupicu nazad (znaci nije ga moguce vise usarafiti u tom polozaju), i odlicno pase. Super je udoban u tom polozaju.

16 godina
neaktivan

Kakve onda koristi ako bi p.aim bio na on/off?to ti je onda isto kao da promijenis dpi tipkama, bolje je dok drzis lijepo se smanji i naciljas, puknes headshot i pustis tipku i pukas dalje :)

Jahao sam pješice.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa nije, posto je ovo samo on ili off. A ne moras mijenjati izmedju 4 rezolucije. 

Jedino ako mozes u jednoj sec to napraviti onda je opravdano, inace po meni nije. Ako traje dulje od dvije sekunde onda bi ti bilo lakse da stisnes i pustis, a najcesce traje 5 ili vise sekundi! Zar ne?

Edit: Scroll mi je predobar, poprilicno nazubljen i tocno se osijeti svaki zubac. Nemoze se dogoditi da ga odvrtis vise nego je planirano.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.10.2010 17:03 (Co7).
17 godina
neaktivan
Scroll je jedan od najboljih na svim miševima koje sam koristio. Čvrst je savršeno, lijepo se klika...
16 godina
protjeran
Danny_HR kaže...
Scroll je jedan od najboljih na svim miševima koje sam koristio. Čvrst je savršeno, lijepo se klika...

si probo na g9? lud je misonja

16 godina
odjavljen
dokly kaže...
Danny_HR kaže...

si probo na g9? lud je misonja

tamo si se morao i malo potruditi da ga stisnes... tu je zericu laksi, taman

16 godina
neaktivan

Slazem se da je to najbolji scoll koji sam koristio, a najgori (od normalnih miseva) je od Razer Krait.

Njega moja cura ima, svaki put prije scrolanja moram polizati prst inace proklizuje kao da je premazan uljem! 

Inace mi je ovaj mis dosta slicno lezi u ruci kao g9! 

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.10.2010 17:16 (Co7).
16 godina
odjavljen
Co7 kaže...

Inace mi je ovaj mis dosta slicno lezi u ruci kao g9! 

istina, to sam prvo primjetio... i izgledom podsjeca

15 godina
neaktivan

ja sam ga jucer kupijo i mislim da je to najbolji miš ikad. nije problem ni za ljude s večom šakom, može se podešavat po dužini i visini. preporučam!

1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

ovako... malo sam si podignuo defaultne dpi-e tj samo prva 2 (na 1000 i 2000) dok sam ove vece ostavio kakvi jesu i u windowsima sam smanjio osjetljivost misa. i sad bi ja kao trebao dobiti fluidnije kretnje - ne znam bas. filing mi je isti. ako su i fluidnije kretnje ja to ne kuzim..  to je sve stvar kako nekom pase i amen. 

nisam si mjerio koliko mi treba u bc2 npr da napravim puni krug oko svoje osi ali znam da mi ona podloga golijat nije dovoljna... ja drugacije ne mogu igrat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

:), lakse ti je igrati na manjoj rezoluciji. Ali kazem, kad naucis na vecoj znatno si bolji. Ja sam 1800 vecinom pravio headshoot sa sniperom.

16 godina
odjavljen
Co7 kaže...

:), lakse ti je igrati na manjoj rezoluciji. Ali kazem, kad naucis na vecoj znatno si bolji. Ja sam 1800 vecinom pravio headshoot sa sniperom.

ne znam bas... mislim mozda i je ali ne vidim smisla. jedino sto se s manjim pomacima misa vise okrenes.. iliti za samo koju stotinku sekunde si brzi od mene... i uzimajuci u obzir da npr tebi treba malo vise da precizno nanisanis a da meni treba malo vise da se okrenem za 360 mislim da na kraju dode na isto... bar priblizno

17 godina

dpi je manje vise nevazan. jer imas i u igri sens... i svatko si to porikta kak nekom pase.. al nije istina da ces imat vise fragova ili hs-ova sa vise dpia ili obrnuto... btw. placebo efekt..

ista shema ko sa fps-om u igri..

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.10.2010 11:55 (toxic).
Moj PC  
1 2 hvala 1
16 godina
neaktivan
toxic kaže...

dpi je manje vise nevazan. jer imas i u igri sens... i svatko si to porikta kak nekom pase.. al nije istina da ces imat vise fragova ili hs-ova sa vise dpia ili obrnuto... btw. placebo efekt..

ista shema ko sa fps-om u igri..

Ne slazem se s tobom.

Veca je vjerojatnos da ces dobiti vise HS  na 400 dpi nego na 4000! 

A sa manje dpi (recim 400 koliko je na vecini low end miseva) jednostavno se neces ni stici okreniti, pogoditi nekog u trku (na blizu), ili pratiti njegovp "srefanje".

Sens u igri i sav ostali softverski podignut dpi nije ni priblizno slican pravom! Isto tako web camera koja ima 5mpx  softverski  nema ni priblizno kvalitetu slike kao fotoaprat koji ima 5 mpx cisto, odnosno hardverski. Isto tako kao i zum koji je softverski i koji je hardverski!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice