2 tipkovnice... ne mogu se odlučit! F1

poruka: 5
|
čitano: 4.803
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

E ovako :)

Ne mogu se odlučit izmedu dvije tipkovnice...

Logitech Illuminated vs Apple wire keyboard

http://www.gadgeterija.net/wp-content/uploads/2008/11/logitech-illuminated1.jpg

vs

http://jardachrz.files.wordpress.com/2011/09/apple-wired-keyboard.jpg

Imam windows 7...

koristim za surfanje i igranje...

Sto vi mislite??

Na applovoj tipkovnici su mi super tipke... a neznam kakve su na ovoj Illuminated dali nekakav takav đir ili sasvim drugacije tipke??

Tipke su mi savrsene na toj applovoj ali s druge strane si mislim da bi mi bila bolja ova Logitech posto koristim windows...

U dvoumici sam zescoj... a hitno mi treba tipkovnica :)

Molim vas da mi izrazite vasa misljenja i preporuke zasto jedna a ne druga...

zahvaljujem unaprijed!

Vrijedi cuga ;) :D

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: 2 tipkovnice... ne mogu se odlučit! F1

Logitechove skuplje tipkovnice su kvalitetne - imam UltraX, osjećaj tipkanja je odličan, tvrdoća je srednje tvrda (taman kakva treba biti), prag aktivacije se osjeti (hod nije linearan) i tipke su čvrste (tj. ne klimaju se kao kod jeftinijih slim tipkovnica). Koristim ju bez ikakvih drivera i sve radi bez ikakvih problema pod Windowsima XP, 7 i Linuxom - pravi plug and play. Ako ju gdje nađeš, svakako preporučam da ju uzmeš. Illuminated Keyboard je nešto drugačija - ima nešto veći hod tipki, ali i scissor tehnologiju (UltraX je slim scissor tipkovnica, s kratkim hodom) - Logitech kombinaciju zove PerfectStroke - te na netu korisnici uglavnom hvale osjećaj tipkanja.

Kakva je Apple Wired ne znam (budući da nisam radio na njoj), ali na netu hvale osjećaj tipkanja. Ipak, uzmi u obzir da tipkovnica nije potpuno kompatibilna s Windowsima (npr. Print Screen ne funkcionira, kao ni multimedijske kontrole, Windows i Alt tipke su zamijenjene, ...), tako da će ti trebati neki program za mapiranje scan kodova tipki, npr. SharpKeys ili AutoHotkey. Postoje i driveri za tipkovnicu za Windowse, ali hoće li raditi je upitno. Kod nekih korisnika ne rade, kod drugih rade s podosta problema, a kod rijetkih rade bez (većih) problema, iako neke tipke ne rade (prvenstveno fn).

Koju odabrati? Najbolje bi bilo da isprobaš tipkovnice i kakav je osjećaj tipkanja i raspored tipki, ali ako to nije opcija, između dvije navedene, uzeo bih Logitechovu zbog manje problema.

Osobno ne bih uzeo niti jednu od dvije - Appleova ima problema s kompatibilnošću, dok Logitechova ima probleme s rasporedom - veliku Delete tipku, vrlo mali lijevi Shift (veličine obične tipke), stisnuti Enter, funkcijske tipke koje prioritet daju multimedijalnim i ostalim funkcijama (dodatno, za potpuno iskorištavanje funkcijskih tipki nužno je koristiti SetPoint program) i nedostatak Menu tipke (dolje desno, zamijenjena je Fn tipkom, a Menu se dobiva kombinacijom Fn+PrintScreen).

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2011 10:15 (hrx).
14 godina
Zanima me gdje si nasao u rh appleovu wired tipkovnicu
Zaradite novce http://bux.ratovi.net/?r=robimarko
13 godina
neaktivan

Hvala ti na tako opsirnom odgovoru...

Bash na toj applovoj mi se svidaju te low profile tipke odlično mi je pisat na njoj...

Al s druge strane gledam ne tipkam samo na njoj nego i igram i dosta radim u windowsima...

Tako da bi mi treba tipkovnica sa dobrim tipkama za pisanje, ko sto reko svidaju mi se te low profile tipke a opet da bude funkcijonalna sa windowsom...

Zagledo sam tu illumated jer sam ju u linksu zagledo pod akcije:

http://www.links.hr/?naziv=tipkovnica-logitech-illuminated-crna-usb-hr-otisnuta-slova&option=artikl&id_kategorija=101201&id_artikl=101.200.167

Ako imash kakav prijedlog za drugu tipkovnicu slobodno šibni tu... jer još uvijek tražim... teško se je po nekakvim slikama odlucit...

Da bi našo neku tipkovnicu koja bi po tipkama bila slicna applovoj a kompatibilna za windows 7 uzo bi ju odma...

Još sam u velikoj dvoumici... al si mi objasnio puno detalja... hvala ti na tome.

A što se tiće applove tipkovnice našo sam ju na www.istyle.hr

Poslo sam im upit i evo odgovora:

Cijena Apple Wired Keyboard je 462,10 kn (-5% za gotovinu, Maestro ili virmansko plaćanje). Navedena tipkovnica je lokalizirana (ima hrvatsko znakovlje).

Malo prenapuhana cijena za to da mi nece sve radit na njoj za windows 7...

A Illuminated je 379,00 kn isto mi je dosta visoka cijena al bar ce mi sve radit na njoj {#}

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
s4mb4 kaže...

Bash na toj applovoj mi se svidaju te low profile tipke odlično mi je pisat na njoj...

Ako imash kakav prijedlog za drugu tipkovnicu slobodno šibni tu... jer još uvijek tražim... teško se je po nekakvim slikama odlucit...

Da bi našo neku tipkovnicu koja bi po tipkama bila slicna applovoj a kompatibilna za windows 7 uzo bi ju odma...

(...)

Genius SlimStar i222 (potraži na Youtubeu, ima par videa) - liči na Appleovu, ali košta 89 kn (umjesto jedne Appleove, kupiš ih pet i mijenjaš kad se zaprljaju {#} ) - šalu na stranu, ne znam kakva je i222, ali jedna Geniusova tipkovnica (ne i222) bila je u izboru kada sam kupovao novu tipkovnicu nakon gotovo 15 godina korištenja iste (odrastao sam na mehaničkoj tipkovnici - još uvijek radi; zamijenio sam ju zato što ima US raspored, a na poslu sam se naviknuo na HR raspored), ali je Geniusova imala (za moj ukus) dosta mekane tipke; Logitech UltraX je nešto tvrđa i s bolje definiranim pragom - usput, platio sam ju 160 kn, dok je Geniusova bila oko 110 kuna (pred 4 godine).

S tipkovnicama, kao i s miševima, vrijedi da je najbolje isprobati ih prije kupnje odgovaraju li ti veličina, raspored, tvrdoća i odziv tipki - ja sam ih isprobao u Technomaxu, gdje su imali par Logitechovih i Geniusovih tipkovnica izloženih na policama, te u HGSpotu (Logitech i Trust). Kada je susjed kupovao računalo, pred cca 5-6 godina u Vemilu, otvorili su 5-6 tipkovnica da isproba (bez spajanja na računalo) i odabrao je onu koja mu je bila najbolja pod prstima. Pitaj u Linksu je li moguće isprobati tipkovnicu, ako ju imaju u poslovnici.

Genius SlimStar i222 Genius SlimStar i222
The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice