Steel Armor - Blaze of War (simulator)

poruka: 1
|
čitano: 2.189
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Steel Armor - Blaze of War (simulator)

Izašao je "Steel Armor-Blaze of War ". Perfektno! Za sve ljubitelje ratovanja tenkovima, fps, rts, strategija, simulacija, planiranja... Nema klasičan sistem dizanja igre i odabira misije nego si sam lijepo složiš opaku situaciju na terenu, uđeš u tenk i pogineš k'o heroj! {#}

Dakle, imamo na raspolaganju teren od 60 kvadratnih kilometara. Pokriveno je razdoblje "modernih" ratova, na bojišnicama Irak-Iran ('81.), Afganistan ('84.) i Angola ('87.). Misije su dinamičke i pobjeda zavisi o vašoj snalažljivosti, domišljatosti kao i o spretnosti upravljanja tenkovima. Moguće je mijenjati poziciju u tenku odnosno, biti na pozicijama vozača, zapovjednika nišanđije...Prije same bitke potrebno je pametno odabrati i razmjestiti svoje postrojbe, jedinice za potporu, artiljeriju i sl. Za "staru gardu" haklera da spomenem: Nema vidljivih hexagona na mapi (Gary Grisby serijal i sl.) ali je princip isti uz razliku što ne čekamo na potez neprijatelja već se po završetku svojih poteza prebacijemo u 3D okruženje.

Tek kada sve posložimo i pripremimo se za bitku, klinemo na start i - u tenku smo. Rokanje i strategija su na vrhuncu, zvukovi, teren, teksture i fizika tenka, balistika gađanja. Naravno, u ratu je sve dopušteno pa ćete vrlo brzo osjetiti  snagu neprijateljske artiljerije, pješaštva, avijacije ili poginuti radi vlastitih brzopletih odluka. Uglavnom, dobra peglaona sa svih strana! Na veliko špricaju blato i geleri pa je duže zadržavanje sa tenkom na jednom mjestu isto što i natpis na leđima: "dead man walking" )

U ulozi smo zapovjednika te možemo tijekom bitke zapovijedati razmještajem i djelovanjima svojih jedinica koje smo odabrali prije bitke, pozivati pomoć ili se pak prebaciti u neko od vozila i pokušati sami taktizirati.

Dakle, cilj je zadan ali ne i klasični "respawn point" kao niti predefinirane rute ili "potezi". Sami odabiremo taktiku, vrijeme, način i mjesto fajtanja ili pak povlačenja, pregrupiravanja, potpore našim ekipama na terenu...

Uglavnom, milina od igre. Za svakoga po nešto ali smatram da igra ipak nije baš za svakoga. Potrebno je upregnuti sive vijuge, puno taktizirati i brzo improvizirati. Nemam još paravi filing kakav zapravo AI ali sam vidio da nisu priglupi botovi koji zaglave na nekoj prepreki. Pokušavaju nas flenkati, frontalno napadati, povlače se pa udare protunapadom....Ustvari, imam dojam da stvarno razmišljaju od kuda da nam (ga) uvale! {#}

Ovo je spoj gejmova Steel fury, Red Orchestra, Hearts of Iron, Steel Panthers, R.U.S.E., T-34 vs. Tiger, T-72...Dalo bi se nabrajati.

( BTW, sretan Božić! {#} ) 

Malo fotki i video, da lakše slinite!

Jedini hrvatski ArmA2 klan! Prijave za regrutaciju na www.mrcine.org -
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.12.2011 1:45 (Mrljavi).
Moj PC  
2 0 hvala 3
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice