S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

poruka: 784
|
čitano: 212.134
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
Ne trebam ni jedan 💪
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
Rocinante2112 kaže...
forumaš kaže...

ma kakvi modovi, samo vanila a problem sa NPCovima više ni ne primjetim. Igra godine i više od toga...ovo je za sada u rangu prvog dijela koji mi cijelo desetljeće bio najbolja igra ikada.

Nisam se nadao da će uspjetii, ali rasturili su. Sa ekspanzijama i popravcima kroz godine opet će postati gaming legenda.

modovi cine stalker serijal....

Ljudi zaboravljaju da je Anomaly i Gamm jedan veliki mod i sad u dvojci je veči dio stvari Ukraden/posuđen baš iz tih modova jer funkcionira s ovakvom igrom i setup-om kak treba - tak da gaditi se modova mogu samo oni koji nisu igrali "napredniju" jedinicu stalker-a

16 godina

Nevjerojatno. Prvi veći bug. Zalutao na Cordon. Nemam ključ za zelena vrata za Garbage. Gaffer nula. Ne daje mi ključ.. Nexus Mods... Neki light parkoure mode.. Preskočio zelena vrata i ajmo dalje😁kako li ljudi osjete tih modova

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Gubili su vrijeme na izradi cutscenes koje vjerovatno zauzimaju dosta od ovih 160gb. Nek se igra odigra sama najbolje.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine

Malo niže skrolajte i tu piše što će se sve ispraviti (ako) s prvim patchem koji treba za koji dan izaći.

Evo, kome se ne da 

Crash Fixes, including:

• Issues and memory allocation failures, which previously caused the game to exit unexpectedly, particularly around rendering, skeletal meshes, and quest-related cutscenes.

Main Quest Progression Fixes, including:

• Several bugs blocking the main quest progression, NPCs getting stuck in objects, incorrect quest markers, and issues with quest cutscenes.
  • Revision of the main quests (like Visions of Truth or A Minor Incident) to ensure smooth transitions, avoiding rare cases of players not being able to proceed further.

Gameplay & Balance Adjustments, including:

• Fixing the price of the weapons with upgrades installed compared to their value without attachments.
  • NPCs behavior, including the way they act when lacking a shelter during the Emissions.

Cutscenes & Visual Fixes, including:

• Rarely missing facial animations, misplaced NPCs, and visual inconsistencies like detached heads and clothes clipping.
  • Quality and stability improvements of the visual effects.

Softlock Fixes, including:

• Issue where players were unable to close the trade screen after putting ammo in a wrong slot while playing on a gamepad.

User Interface Improvements, including:

• Quest notifications now showed correctly during dialogues.
  • Corrected texts and missing interaction prompts.

Noted to be addressed in future updates:

• Analogue sticks dead zones bugfixes.
  • A-Life system bugfixes.
合氣道
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.11.2024 15:36 (Zaporožac).

1 0 hvala 1
15 godina
Marko008 kaže...

Ja nemam problema dobiti 60 Fps-a u igri i to na high postavkama bez Frame gena ali mi u određenim dijelovima igre odjednom padne GPU i CPU usage i ne ide više gore. Znači doslovno mi i grafa i proc rade u leru.

Markane ova spomenuta na ss dole je jača od tvoje 25% a ima problema pa gdje onda nečeš ti imat,bugovito je danas vrijeme.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.11.2024 15:45 (dery).
5 godina

Meni grafička poludi kad otvorim PDA mapu, vrti se na najviše, ali samo mapu.

HAIL TO THE KING, BABY!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Srce Isusovo kaže...

Kako poludi šta se dogodi?

5 godina
dery kaže...
Srce Isusovo kaže...

Kako poludi šta se dogodi?

Zavrti ventilatore ko da će odletit, a imam gainwardovu koje su inače jako tihe, nisam imao upaljen afterburner pa ne znam što se u biti dešava, ali ću večeras baš popratit da vidim što je u pitanju.

HAIL TO THE KING, BABY!
15 godina
VooDooZg kaže...
Ljudi zaboravljaju da je Anomaly i Gamm jedan veliki mod i sad u dvojci je veči dio stvari Ukraden/posuđen baš iz tih modova jer funkcionira s ovakvom igrom i setup-om kak treba - tak da gaditi se modova mogu samo oni koji nisu igrali "napredniju" jedinicu stalker-a

Igrao sve vanila a call of pripyat nekih pola godine prije izlaska za zapadno tržište, verziju na ruskom bez prijevoda :D

https://www.techpowerup.com/forums/threads/stalker-call-of-pripyat-release-date.110579/

"German and Russian editions of Call of Pripyat were released earlier this year."

Probao sam modanu verziju, ali sobzirom da su ubacili vreču za spavanje koju si mogao korisiti kak ti paše, to mi je bilo čisto varanje originalne verzije, tak da nema šanse.

Jedino kaj sam koristio su čisto grafički modovi, bez diranja u originalni gameplay.

15 godina

Evo dobar mod instaliran pa čemo vidjet

Moj PC  
1 0 hvala 0
5 godina

Ipak je proc... Iz nekog razloga poludi, skoči mu usage pa ga ventovi pokušavaju držat na 75-76°C, i to samo kad otvorim mapu.. U igri ide normala, ne zavrti ovako ventove nikad

HAIL TO THE KING, BABY!
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.11.2024 18:31 (Srce Isusovo).
Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
Srce Isusovo kaže...

Ipak je proc... Iz nekog razloga poludi, skoči mu usage pa ga ventovi pokušavaju držat na 75-76°C, i to samo kad otvorim mapu.. U igri ide normala, ne zavrti ovako ventove nikad

Jel ja to dobro vidim da ti je grafa na 40%? a cpu na 78%

15 godina
Srce Isusovo kaže...

Koja je rezolucija i kakve su ti postavke? Izgleda da si na nativ dlaa.

5 godina
Boris grozni kaže...

Jel ja to dobro vidim da ti je grafa na 40%? a cpu na 78%

Da, ali samo u PDA mapi...

dery kaže...
Srce Isusovo kaže...

Koja je rezolucija i kakve su ti postavke? Izgleda da si na nativ dlaa.

Sve epic, DLSS QL i frame gen on, 1440 reza, frame cap na 60

HAIL TO THE KING, BABY!
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.11.2024 20:07 (Srce Isusovo).
15 godina
Srce Isusovo kaže...

Meni je obratno smanji se gpu i cpu na 30% ide na hlađenje. Možda jer sam modirao. 

Uživam igrajuči kao nekad, efekti i grafika su vrh. Pokrenio se A life dok sam bio na tornju napale živine one bandite i onda još pseta dolutala.

5 godina
dery kaže...
Srce Isusovo kaže...

Meni je obratno smanji se gpu i cpu na 30% ide na hlađenje. Možda jer sam modirao. 

Uživam igrajuči kao nekad, efekti i grafika su vrh. Pokrenio se A life dok sam bio na tornju napale živine one bandite i onda još pseta dolutala.

je bolje sa tim alife modom?

HAIL TO THE KING, BABY!
15 godina
Srce Isusovo kaže...
dery kaže...
Srce Isusovo kaže...

je bolje sa tim alife modom?

Sad je to kako treba bit.

5 godina
dery kaže...

Daj link, jel ih ima više na nexusu

HAIL TO THE KING, BABY!
15 godina
Srce Isusovo kaže...
dery kaže...

Daj link, jel ih ima više na nexusu

https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/273

Stavio da dan duže traje, ne treba se saginjat za nožem otvarat kutije,duže trčanje itd

15 godina

znači cheats codes

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
forumaš kaže...

znači cheats codes

A razumijem ih igra je sjebana u nekim segmentima, sad u zatonu moram ici pjehe na misije od 1.5km udaljenosti, stamina se potrosi brzo i onda čekaj pa opet trči, a tih 1.5km prazno nema nigdje nikoga :D

15 godina

Tak i treba biti,  ne da je lik terminator i da može trčati sa 90 kg opreme kilometar u punom šprintu.

15 godina
forumaš kaže...

znači cheats codes

Kad probaš cheats code nastane fix game and bugfix code.Ajd sjeti se koliko je u originalu trajao dan. Ovde su okrenili i sjebali. Modovi samo ispravljaju umjesto devova šta su ukenjali i to instaliram.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2024 17:19 (dery).
13 godina
forumaš kaže...

Tak i treba biti,  ne da je lik terminator i da može trčati sa 90 kg opreme kilometar u punom šprintu.

Ali ti je realno da nosi 4 puške u dječjem ruksaku + 2 puške na ramenu i pištolj - sve skupa 80kg ili ajd 50kg i trčat ---- to ti je ok !???  Ili da te našodraju sa 7 metaka pa ti stisneš magičnu injekciju i odmah si super - problem je da igra postane storage simulator na vanilla opciji !!

Prvi put ću isprobati sve puške i sve opcije da znam kaj želim i kak ću igrati drugi put kad izoptimiziraju igru i to na najtežem modu jer sad mi je i Veteran prelagan i to je po meni glavni problem a ne koliko nosim ili da li su metci teški 10deka ili 2 kile, da su htjeli napraviti da ti economy nije nošenje 10 pušaka natrag i prodaja nego da dobiješ najnormalnije lovu kod svakog ubijenog humanoida i to na random količinu onda mogu staviti i da mogu  nositi samo te 2 puške plus max jednu u ruksaku i to ovisi o veličini ruksaka ..

Developeri mogu zapaliti svaki dan svijeću jer da im nema moddera masa bi već odustala od igre s obzirom koliko su ažurni sa hotfixovima - za mene je to sramota pa bili oni mali studio ili veliki a i te price o ratu u Ukrajni ( rade u Poljskoj već 2 godine ) - buraz onda nemoj radit igru nego odi zemlju brani ( onak jel budu dali 50% zarade za obranu zemlje onda ?? )...  Navest ću samo npr The first decident koji sam igrao, koja je besplatna igra, isto su u određenom trenutku imali problem sa memory leak na GPU i igra je isto padala na 10-20% frame-ova - znači to je počelo nakon patcha u 17:00 taj dan i do 23 sata taj dan su izdali hotfix koji je riješio problem tak da nemoj me batje, isto je UE5 !!

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2024 19:03 (VooDooZg).
11 godina
VooDooZg kaže...

...isto su u određenom trenutku imali problem sa memory leak na GPU i igra je isto padala na 10-20% frame-ova 

kak ti memory leakovi i krešanja uopće ferceraju, nekima se igrica kreša svako malo, zapunjava se vram, a meni i nakon 20 sati igre niti jednom se igra nije srušila, a vram i nakon 4-5 sati igre u komadu ne prelazi 60 i par posto 

kak to nekima radi normalno, a nekima jad i muka... o čemu ovisi

15 godina
VooDooZg kaže...
forumaš kaže...

Ali ti je realno da nosi 4 puške u dječjem ruksaku + 2 puške na ramenu i pištolj - sve skupa 80kg ili ajd 50kg i trčat ---- to ti je ok !???  Ili da te našodraju sa 7 metaka pa ti stisneš magičnu injekciju i odmah si super - problem je da igra postane storage simulator na vanilla opciji !!

Uz "mod" može sve to i onda još duže sprintati?!!??!! Onda je još nerealnije??!??!??!?

13 godina
picajzla0707 kaže...
VooDooZg kaže...

...isto su u određenom trenutku imali problem sa memory leak na GPU i igra je isto padala na 10-20% frame-ova 

kak ti memory leakovi i krešanja uopće ferceraju, nekima se igrica kreša svako malo, zapunjava se vram, a meni i nakon 20 sati igre niti jednom se igra nije srušila, a vram i nakon 4-5 sati igre u komadu ne prelazi 60 i par posto 

kak to nekima radi normalno, a nekima jad i muka... o čemu ovisi

ovisi koju karticu imaš ( što više memorije to manje problema ) i koliko daleko guraš grafiku - naročito dlss, sad igram na balanced pa mi dugo traje gotovo skoro da ne osjetim a dok sam igrao na DLAA me hebao svako malo - ono maltene neigrivo !!

Mislim da ima problema sa nekim meshevima npc-a pa sad pitaj boga kaj može biti nešto kaj ni ne vidiš a to puni memoriju x10 i meni konkretno kad napuni prek 11.500 znam da bu palo - sad na balanced može durat svašta..

sad zašto sam igrao na DLAA - zato jer igra izgleda osjetno bolje a fps mi je cca 80-85 normalno i 60-68 u bazama a meni je to ok fps za single player 

11 godina
VooDooZg kaže...

ovisi koju karticu imaš ( što više memorije to manje problema ) i koliko daleko guraš grafiku - naročito dlss, sad igram na balanced pa mi dugo traje gotovo skoro da ne osjetim a dok sam igrao na DLAA me hebao svako malo - ono maltene neigrivo !!

grafika mi je mix epic i high, dlss na quality

vram je prvih sati bio na cca 52-53%, kasnije je otišao na 61% i taman sam mislio kako se počeo zapunjavat, no preko 61-62% još nije išlo i nakon 4-5 sati gejmanja

isto tako i kreševi, doslovce od prve minute do sad, nekih 20+ sati u igrici, niti jednog kreša, a gledao sam više videa i mnogima se igra ruši, pa čak zablokira i cijeli komp

nisam naišao niti na neke gamebreaking bugove, tu i tamo polude osvjetljenja i sjene u poluotvorenim prostorijama, jednom su neki npc banditosi ostali stajati u mjestu i to je otprilike to, što se mene tiče, više nego igrivo i neproblematično

13 godina

I sad sam došao u igri do onog di te onaj prof. Lodočka treba pustiti u bunker ali vrata ostanu zatvorena i moš ga jebat - vidim pun steam svi imaju isti problem pa onda nekaj sa game console kemijaju da ih teleportira ali nema šanse da bum sad još po tome prtljao..  jebo ih izdavanje bete ......

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice