Shogun 2: Total War

poruka: 365
|
čitano: 70.981
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Shogun 2: Total War
Cirko33 kaže...

Kad bu bilo ove igre u Hrvatskoj?? Kaj je grafika usrana bez AA?? Hmm...Ak bum kupovao igru kak cu znat jel ima AA??

Igra nema dx10/11 nikako još, pa tako ni AA ni u dx9. Imali su nekih problema sa dx10/11, rekli su da će to ubacit sa patchem u naredna 4 tjedna.

AsAsiN kaže...

ljudi imam pitanje vidio sam po stranicama da je igra jako zahtjevna pa se pitam hoće li na mojoj konfi ići bar na med na jedno 30-40 FPS-ova??

Napoleon total war mi je išao bez problema na med/high na jedno 30FPS-ova

Napoleon TW je bio dosta grafički ispolirana igra pa onda nebi ni trebao imat problema sa Shogunom, ali pošto nisam vidoviti Milan to je samo nagađanje dok god zakrpa ne izađe i vidimo igru u punom sjaju.  :)

15 godina
neaktivan

Probao sam igru jucer na pola sata i super sam zadovolja.
Sto god da izgradite, dobijete filmić o tome.
Dobivaju se i one mini misije. Prosao sam 10 turnova i dobio vec pet misija, to mi je jako zanimljivo.
S grafikom sam zadovoljan, al zeljno iscekujem dx11.
Vrtim sve na max., igra radi ko podmazana.

Poceo sam igrati sa Dojo klanom, on je najsjeverniji.
Za pocetak mi se cini kao jedan od boljih izbora, zbog svog polozaja.
Vec sam zaratio s nekim susjednim klanom.
Tu sam stao.
Daljnje dojmove javim kasnije, dok jos malo proigram igru.
Za sad sam s igrom jako zadovoljan.

Я умираю, но не сдаюсь!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Ali stvarno ako nema AA u punoj verzji oni nisu normalni! Ma ne normalni, oni su idioti. Šljiviš grafiku, (ne baš, ali moram tako reć jer će me odmah napast da nikome grafika nije bitna, a svi imaju 5850+ i GTX460+ grafičke kartice), ali 2011 godine izbacit PC ekskluzivu bez mogućnosti forsiranja AA....? NULA BODOVA.

Ne sumnjam da je igra fenomenalna, ali po ovome se vidi koliko im se žurilo zaradit novce (ako je to istina da nema AA jer nemam igru)....

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.3.2011 15:38 (doktor1).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Igrao sam dalje.
Moram priznat da je AI dosta bolji nego u prijasnjim TWima.
Stalno ratuju jedni s drugima, osvajaju dosta teritorija...
Kad napadaju mene, nikad ne napadaju s malom vojskom, ne napadaju male gradiće u regiji, idu direkt.
Koriste bolje taktike, lijepo se rasporedjuju po bojistu.
Jako mi se svidja novost, da mozemo upgrejdat generale i agente.
Igram na normal, a tezina je ko high u Napoleonu, dosta je tesko. A valjda se treba priviknut. Nemogu zamislit kakva je Legendary tezina.

Jako me zivcira ona hrana na koju treba paziti da bude u plusu.
Meni je u minusu i stalno mi se revolti dizu.
Ti rebelsi su dosta jaki i dosta ih bude, a tesko se koncentrirati na suzbijanje pobuna ako ste u ratu.
Trebam jos skuzit kako da odem u plus s tom hranom. :P

Na igru se treba priviknuti.
Koristi potpuno drukciju taktiku i tehnologije od npr. Napoleona i na to se treba naviknuti.
Treba raspolagati s dosta raznolikim jedinicama, jer ako npr. imate strijelce i katana samuraje, a neprijatelj neku kombinaciju s konjima, on dobiva bitku.

Borbe obrane tvrdjave su puno bolje i jako zanimljive, a neprijatelj napada sa svih strana, pa treba biti snalažljiv. :)

Takodjer treba paziti da se ne ratuje puno, jer ako vam fame naraste previse, Shogun ce vas shvatiti kao prijetnju i sve klanove okrenuti protiv vas.

Sa igrom sam jako jako zadovoljan, svidja mi se setting i novosti, ali treba se na to naviknuti.

MP je nov, tako da to tek trebam probati, ali po onom sta sam cuo i procito, jako mi se svidjelo, bit ce puno zanimljiviji i bolji.
Я умираю, но не сдаюсь!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ti odabereš jedan od klanova i deri ali tko je Shogun?

Nekakav najjači klan ili??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Shogun je u Kyotu.

To je ko papa u medievalu, moraš održavati dobre odnose, ali kad osvojiš Kyoto, ti postaješ Shogun.

Kyoto je taman negdje na sredini Japana. :)

Da, nema AA i DirectX 10/11.

Taj patch dolazi početkom 4. mjeseca.

Nema veze što nije izdan s igrom, nije CA kriv što ih SEGA pritišće da izdaju igru kad SEGA to želi.

Igra sad radi super.

Я умираю, но не сдаюсь!
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Majko mila 15gigi treba skidat ovo. Ko ce docekat kraj..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Dobio igru... odmah me je oduševio art i sve to skupa.... jedva čekam da zaigram malo... UI je fenomenalan, ona enciklopedija.... jedino bi im takvu šamarčinu zaljepio zbog te žurbe i AA/dx-a...

Na mojoj konfiguraciji ULTRA postavke rade solidno, ali vidi se da to ne teče glatko. Stavio na High, HD rezoluija i radi fenomenalno i izgleda bolje od prethodnika, (bez obzira na nedostatak AA koji doslovno bode u oči).

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pozz ljudi, zanima me dali je igra vrijedna kupovanja jer sto kazete nedovršena je, i btw jel mogu ja igru vrtit.

Proc: Dual core E6300 2.80 GHz

grafa: Nvidia geforce 9500 gt( 1 gb)

Ram: 2 gb

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2011 9:12 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
doktor1 kaže...

Na mojoj konfiguraciji ULTRA postavke rade solidno, ali vidi se da to ne teče glatko. Stavio na High, HD rezoluija i radi fenomenalno i izgleda bolje od prethodnika, (bez obzira na nedostatak AA koji doslovno bode u oči).

Ispravak netočnog navoda. Na mojoj konfiguraciji ULTRA (very high)/1920x1080 postavke rade jako dobro. Naravno to je dx9 ultra bez AA, ali dobio sam osjetan porast FPSa nakon šta sam isključio forsiranje AA iz nvidia control panela koji je ostao uključen još od čačkanja po DEMO verziji, (ubija performanse, a u izgledu nema nikakve razlike).

@Bera

Ja sam ljubitelj serijala i igrao sam prvi Total War u kojem sam uživao, a čitajući po službenom forumu, CA je napravio najbolji TW naslov do sada (kao i šta kažu u recenziji iznad). A šta se tiče performansi na tvojoj konfiguraciji nemoj očekivat eye candy jer ta grafička kartica ne valja za igranje.

Evo dole korištenje procesora i memorije te broj FPSa na Very High postavkama

opterećenje prilikom turn base načina igre (mapa) opterećenje prilikom turn base načina igre (mapa)
opterećenje u real time akciji opterećenje u real time akciji
ššššš - možda su u šumi
15 godina
neaktivan

Ma igra je predobra, nemam zamjerki. :)

Я умираю, но не сдаюсь!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
doktor1 kaže...
doktor1 kaže...

Ispravak netočnog navoda. Na mojoj konfiguraciji ULTRA (very high)/1920x1080 postavke rade jako dobro. Naravno to je dx9 ultra bez AA, ali dobio sam osjetan porast FPSa nakon šta sam isključio forsiranje AA iz nvidia control panela koji je ostao uključen još od čačkanja po DEMO verziji, (ubija performanse, a u izgledu nema nikakve razlike).

@Bera

Ja sam ljubitelj serijala i igrao sam prvi Total War u kojem sam uživao, a čitajući po službenom forumu, CA je napravio najbolji TW naslov do sada (kao i šta kažu u recenziji iznad). A šta se tiče performansi na tvojoj konfiguraciji nemoj očekivat eye candy jer ta grafička kartica ne valja za igranje.

Evo dole korištenje procesora i memorije te broj FPSa na Very High postavkama

Pitao sam zbog konfe, jer igram Starcarft 2 na high a moj battle.net frend isto igra ali igra ju na low/medium, i sad kaze da igra shogun, ako on moze igrat mogu i ja, mozete li mi savjetovati koja je grafa dobra, sto moja nije bas tak dobra?

16 godina
neaktivan

Za ove koji imaju limited edition, jeste dobili kod u kutiji kojim aktivirate te posebne stvari?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
dedaa kaže...

Za ove koji imaju limited edition, jeste dobili kod u kutiji kojim aktivirate te posebne stvari?

Da, dobiješ malu knjižicu, s onim kako instalirati bla bla, na poleđini koje je jedan kod, i onda dobiješ još jedan letak da se tako izrazim na kojem ti je još jedan kod.

It is better to be hated for who you are, than to be loved for someone you are not.
16 godina

Evo instalirao bez problema i probao malo pošto nemam baš vremena pošto moram na predavanja uskoro. Za sada oduševljen, uzeo sam Chosokabe klan pošto inače favoriziram strijelce u vojsci i uništavanje na daljinu i onda kada su oslabljeni charge s pješadijom te konjicom s bokova. A i izgledaju mi kao da imaju dobru poziciju na svom malom otočiću. Igram sve na medium i izgleda mi prekrasno.

Uf ne mogu dočekati da dođem kući večeras pa nastavim igrati. {#}

It is better to be hated for who you are, than to be loved for someone you are not.

0 0 hvala 0
17 godina

Počeo sam igrat kampanju i jednostavno sam oduševljen sa igrom. Ovo je najbolji Total War naslov do sada. Sve je razrađeno i napravljeno u detalje. Game Art je fenomenalan, svi podaci su ljepo objašnjeni i napisani, sa onom opcijom davanja skilova generalu koji skuplja iskustvo u bitkama daje mu još veću važnost. Sada treba pazit na generala jer ima mnogo skilova za unaprijedit i zamislite da ga zbog glupe pogreške izgubite.

Diplomacija je odlična kao i "Mastery Of The Arts". Enciklopedija je fantastična. Real Time borbe odlične, a osvajanje utvrda je jednostavno fantastično, (odigro u tutorijalu pošto sam tek krenuo kampanju). Pošto je mapa sada "samo" karta Japan, (napsram recimo Empirea gdje je bila europa, dio azije i sjeverne amerike) ta mapa je odlično napravljena, puna detalja i jednostavno ogromna.

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da, ova mapa je od one u Napoleonu veća najmanje 3 puta, a regija je podjednako. Jako je detaljno razrađena... Svaka čast CA!

Ja sam s igrom oduševljen.

Я умираю, но не сдаюсь!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Ljudi zanima me,pošto nemogu igrati TW shogun 2 piratski jer imamo problema s crackom.to jest sa save games.Dali ako od nekoga tko je kupio TW posudim Dvd i instaliram kodkuce ocu moci s njegovim Cd keyom koji je on koristio instalirati sebi igru.Znaci on kupi igru a da ja i on mozemo instalirati s istim keyom koji se dobije s igrom????I dalise taj dvd moze przit???Jer previse mi je dati 350 kuna za tu igru radije bi dao nekome 100kn ko je vec uzeo.tako da smooboje u plusu.

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan

Igrao sam svaki Total War, ali ovaj mi je nekako poseban. Super odradjena igra.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Gdje ga ima za kupiti najeftinije ? Mislim na key. Da li ce ga biti u base hostu?

http://tridizajn.com/index.php
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2011 17:06 (thechosenfreak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
moze li raditi na laptopu: DELL XPS L501x 15.6in FHD B+RGLED True-Life 1920x1080 Intel
i5-460M 2.53GHz 2x2GB DDR3 1333MHz Dual Channel 640GB Serial ATA
7200okretaja NVIDIA GeForce GT 420M 1GB

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Chosenone1 kaže...

Ljudi zanima me,pošto nemogu igrati TW shogun 2 piratski jer imamo problema s crackom.to jest sa save games.Dali ako od nekoga tko je kupio TW posudim Dvd i instaliram kodkuce ocu moci s njegovim Cd keyom koji je on koristio instalirati sebi igru.Znaci on kupi igru a da ja i on mozemo instalirati s istim keyom koji se dobije s igrom????I dalise taj dvd moze przit???Jer previse mi je dati 350 kuna za tu igru radije bi dao nekome 100kn ko je vec uzeo.tako da smooboje u plusu.

igraj si ti samo wowa na magicku :D

16 godina

Uf uživam u ovoj igri. Zadnji TW koji sam igrao, i to pravo igrao, su bili Rome i Medieval 2. I ova igra je fecking awesome. Toliko je novih stvari da sam oduševljen. I imam osjećaj da je AI jaaako dobar bez obzira na težinu. Igrao sam na normal s Shimazu klanom i kako su me razbili, još ni sada ne mogu vjerovati. {#}

Jedina mi je zamjerka dužina kampanje, nekako mi to izgleda prekratko vremena za ispuniti, od 1545. do 1580. zauzeti 25 provincija + Kyoto i s tim da treba izdržati 4 turna kada se svi ostali klanovi okrenu protiv tebe. Ja se inače volim sporije razvijati i ići malo po malo pa mi je zato ovo nekako kratko.

Ali osim toga ne mogu naći zamjerku. Sviđa mi se ovo ograničavanje zgrada u gradu, nema sada da svaki grad može imati ama baš sve zgrade.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

imam samo jedno pitanje... buduči da ima više klanova i svaki ima specijalnost za neku vrstu jedinice (tako sam barem primjetil iz demića)

mene zanima kako se to primjeti koji klan ima koju specijalnost... jer na netu ništa ne piše... (inače igru mislim kupit tek 2.4. kad mi sjedne plača :D :D :D )

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

U full igri, kada počinješ novu kampanju, i kada biraš klan, dobiješ ukratko sve napisano o klanu te što su njihove specijalnosti. Ne brini ne možeš promašiti opise i da hoćeš. Ali iz glave se sada mogu sjetiti, Chosokabe - strijelci, Hittori - ninje(iako je ovaj klan dostupan samo ljudima s LE ja mislim), Hojo - dvorci, Takeda - konjica, Shimazu - katana samurai, Mori - mornarica... i to je to što se mogu iz glave sjetiti.

14 godina

Koji k je magic?migth and magic>?

15 godina
neaktivan

thx rhox...

aaaaaa... tako je prava igra a ja sam do kraja mjeseca u bankrotu...

još bum na kraju kupil na karticu igru i otišel u minus... aaaaaaaaaaaaaaaa...

idem pisat neki haiku da na nagradnoj ifri osvojim igru :D :D :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Vidim da je pitanje postavljeno vise puta, ali ne odgovoreno. Gdje je najjeftinije za uzeti igru?

Gamers Don't Die, They Respawn.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

imam pitanje hoću li moć igrat shogun 2 na ovoj konfi koju imam na jedno medium bez trzanja ili detalji na high a rezolucija manja??

FrankY
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice