Da ste proizvođač igara, kakvu igru bi napravili?

poruka: 280
|
čitano: 54.872
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Da ste proizvođač igara, kakvu igru bi napravi
Izvini, što je unity?
12 godina
neaktivan

"program" za izradu igara.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Dobru

16 godina
neaktivan

Mislim kako to da nikom još nije palo na pamet da napravi neku edukativnu avanturu ili prg u kojoj će lik moći koristiti svoje znanje iz informatike, servisiranja računala, mrežnog administriranja, web dizajna, itd. Bilo bi zanimljivo napredovati kroz avanturu u kojoj kroz rješavanje zagonetki možeš koristiti DOS narebe, podešavati BIOS, ghostati image, ili se poslužiti nečim kao što je CISCO paket tracer. Sve to može biti umotano u neku priču tako da se igra ne zove baš "PC serviser". Evo na primjer: U toku noći u tišini ste provalili u neku firmu u kojoj treba provjeriti nešto na jednom računalu ali kadgot upalite to računalo zbog buke koju ono radi uhvati vas redar. Da bi ste završili misiju morate smanjiti buku koju računalo proizvodi. Mislim da bi tako nešto s obzirom da je edukativno podržalo i ministarstvo obrazovanja. A zamislite koja je zarada ako igrica bude preporučena u školskim klupama kao dobra vježba za buduće informatičare.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
skyrider kaže...

Mislim kako to da nikom još nije palo na pamet da napravi neku edukativnu avanturu ili prg u kojoj će lik moći koristiti svoje znanje iz informatike, servisiranja računala, mrežnog administriranja, web dizajna, itd. Bilo bi zanimljivo napredovati kroz avanturu u kojoj kroz rješavanje zagonetki možeš koristiti DOS narebe, podešavati BIOS, ghostati image, ili se poslužiti nečim kao što je CISCO paket tracer. Sve to može biti umotano u neku priču tako da se igra ne zove baš "PC serviser". Evo na primjer: U toku noći u tišini ste provalili u neku firmu u kojoj treba provjeriti nešto na jednom računalu ali kadgot upalite to računalo zbog buke koju ono radi uhvati vas redar. Da bi ste završili misiju morate smanjiti buku koju računalo proizvodi. Mislim da bi tako nešto s obzirom da je edukativno podržalo i ministarstvo obrazovanja. A zamislite koja je zarada ako igrica bude preporučena u školskim klupama kao dobra vježba za buduće informatičare.

Lol ja sam ovako nesto poceo raditi u Unity-u ali ne ide mi 3D modeliranje toliko dobro da napravim detaljne modele komponenti,a i zahtjeva tonu posla. Znaci nesto u stilu Suregon simulatora, "PC Building Simulator"

15 godina
neaktivan

Ja sanjam od sandboxu (doctor who) pokretano cryengine3-om..

8 godina
protjeran

Moja najveca zelja je combo wing commandera privateer i star trek online-a. Sva mehanika borbe iz star treka, dakle energetska oruzja protiv stitova a torpeda protiv hulla, s tim da bi igra bila iz prvog lica i gledali bi sto se dogadja sa svog zapovjednog mosta u svom brodu, i posada bi izvrsavala naredbe. Posada bi bila poput ajtema iz hack n slash igrica, svaki clan bi imao statove i bio unique ili rare, i svaki bi imao posebnu pricu, a ako bi jednog odjebali, drugi igrac bi ih mogao uzeti sebi ili ih cak nagovoriti da oni odjebu vas i odu raditi za njih. A svijet bi bio iz wing commander serijala, sa third person kretanjem po futuristickim planetima, bilo naseljenim ili ne, sa fora birtijama i klubovima s elektronskom glazbom, kao u wing commander 4. Napravio bih neke fora planete i male kutke svukuda po svemiru sa prelijepim krajolicima, da igrac moze otici kad mu je dosadno na neki pleasure planet ili neki samo njeni znani melankolicni kutak.

Druga zelja mi je nesto tipa tomb raider/terminator/fallout/parkour. Da imam lika ili likicu i da se mogu pentrat svukuda, skakat, plivat, ronit, u biti identicno tomb raider jedinici i duji, u nekom open world postapokalipticnom svijetu. Rusevine zgrada, pustinje, s obavezno relativno cestom maglom, kisom i tajfunima, olujama i raznoraznim virusima koji su utjecali na prezivjele. U ovoj igri bi doslovno mogli izvesti naslovnu scenu iz Fallouta jedinice, popeti se na neki zidic i s njega pucati po gomili zarazenih koji vas okruze. U igri bi bilo potrebno otkriti tajne baze normalnih ljudi, kao iz stalkera ili metroa, a mozda bi ubacio u pricu i neki agresivni AI koji bi htio istrijebit ljude.

I jednu i drugu bih napravio u najnovijem cryenginu, i obje bi bile third person. Likovi ne bi bili vjecni, nego bi imali odredjeni zivotni vijek. Recimo 75 godina od star date-a kreiranja do smrti. I sve sto su postigli za zivota bi bilo u hall of fame koje bi drugi igraci mogli vidjeti i eventualno se usporediti s njima. Ne ajtemi, nego bas postignuca, tipa CV. Ne samo unique kvestovi koje su rijesili nego bi omogucio i da igrac moze craftati unique stvari i biti poznati kao crafteri doticnih jer bi jednom israftani takvi ajtemi bili potpisani njihovim imenom. I ne bi svaka pizda mogla kraftati nego samo oni koji su skolovani i u mogucnosti za tako nes. I likovi bi starili i na kraju bi umrli igrali vi s njima ili ne. Obje bi naravno bile mmo. I jedna i druga bi se bazirale na atmosferu u igri, imale bi odlican soundtrack i bile bi opustajuce, a ne drzale igraca na rubu zivaca...recimo u ovoj u svemiru bih umjesto smrti kad vam brod eksplodira omogucio da vas pronadju zive u rescue pod-u, a u ovoj drugoj bi za dva osnovna pistolja imali neogranicen ammo. Obje bi imale neku vrst automatskog nisanjenja. U prvoj posada, a u drugoj jednako rijeseno kao u tomb raideru.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.10.2017 21:28 (Gorstak79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Pade mi maloprije na pamet jos jedna ideja. Hack 'n' slash, izometrija.

Na pocetku birate samo oruzje s kojim se zelite boriti, i nakon odabira oruzja, gledate intro kako dolazite kod nekog pustinjaka i doticni vam daje magicni kamen sa nekakvim simbolom na sebi i kaze vam da u tamnici ispod mozete dobiti drugi. Spustate se u tamnicu i igra pocinje. Tutorijal vas uci osnovama, i na kraju, klikom na kamen dobijate prvi skill, a to je sprint. Da biste dosli do drugog kamena, potrebno je povuci polugu i iskoristiti skill da stignete do drugog kamena, prije nego se vrata automatski zatvore. Drugi kamen ima neki drugi simbol na sebi i zacujete glas pustinjaka koji vam kaze da kamen mozes kombinirati s onim prvim. Kombinirati se daju maksimalno 4 kamena, jedan s drugim, jedan zasebno, ili svi skupa, i vi to napravite i dobijete jos dva skilla. Prva tezina igre je easy i kroz nju dobijete tri kamena, te na iducoj tezini jos tri i tako do finalne, cetvrte tezine. Prva tri kamena na easy tezini su stamina, druga tri su hatred kamenje, treca tri su rage kamenje i cetvrta tri su mana kamenje i svi skilovi koje iskombinirate od jedne vrste, su bazirani na toj vrsti. Naravno, mozete kombinirati recimo jedan hatred sa jednim rage i jednim stamina kamenom. Takvi skillovi su visebojni. Mozete koristiti maksimalno dva skila od svih skillova koje skupite kroz igru i mozete ih raspodijeliti bilo na lijevu, bilo na desnu tipku misha. Da bi dobili level, potrebno je ubiti ravno 100 neprijatelja. Sa levelom vam se apgrejdaju svi vasi statovi, ukljucujuci tu i level skilova. Ukoliko koristite dva stamina skila, vas stamina pool dobija dva boda, a ukoliko koristite visebojne, ti visebojni poolovi dobijaju po jedan bod. Dakle mozete levelat sve poolove odjednom po jedan bod, ili ako koristite dva ista skilla jedne vrste, dva boda za taj pool. Kad ispraznite pool, ne mozete koristiti skil dok se ne napuni (regen je jedan od statova). Maks level cap ne postoji, tko duze igra igru ce biti puno visi level, ali ne mora nuzno pobijediti nizi level od sebe jer moze ispraznit pool ili koristiti drugacija dva skilla. Moze takodjer imati jedan pool ekstra visoko ili ekstra nisko. Skilove ne mozete mijenjati jednom kad ste usli u mapu, samo "u gradu". Oflline singleplayer je mukte, dok se multiplayer online naplacuje. Prednost multiplayera je mogucnost kreiranja partija. Jednom u partiju, mobovi su skalirani na nivo igraca najnizeg levela i ovisno o kolicini igraca u partiju, nije vise potrebno ubiti sto mobova za level, vec se kill svakog igraca u partiju zbraja i level se postize kad kill count pool svih igraca dogura do sto, neovisno tko ih je koliko pobio. Jos jedna prednost multiplejera je ta sto netko moze koristiti aoe i heal skillove i regen, tako da se, uz dogovor da cistitit vrlo brzo, a jos jedna prednost je armory, gdje se igraci mogu kurciti svojim likovima. Jos jedna prednost multiplayera je mogucnost pvpa, arene i slicno. Mape su nasumicno generirane, s tim da se neprijatelji mijenjaju ovisno o settingu same mape, bila to pustinja, prasuma, dungeon ili astral plane i levelu igraca. Korisnici koji placaju multiplejer, povremeno dobijaju fresh blood to kill, nove mobove, te kozmeticke promjene na njihovim likovima ukoliko ih zele.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.12.2017 18:38 (Gorstak79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

FPS RPG slican stalkeru. Jugoslaw wars, 3 strane ili frakcije sa razlicitim questovima i zavrsecima, po tome bi mozda najbolje bilo da je smjesten negdi u bosni. Da pokriva mozda cijelu bosnu sa gradovima, to bi onda bila ogromna i zahtjevna igra..

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Nema potrebe za tim. Vec je napravljena savrsena igra. P U B G ! ! !

Eye In The Sky
Moj PC  
0 6 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice