Stavio i ja skidati da ćemo vidjeti. Nek me uvjeri da ove godine dam pare njima. Neymar je i dalje na naslovnici
Meni je beta izgledala grafički srozana, a obzirom da demo teži svega 5 GB, vjerovatno ni on neće biti grafički impresivan.
Vjerujem da će u konačnici biti vidljivog pomaka, ali kada je Konami u pitanju, sve treba uzeti s rezervom.
To da trolaju ove "fanbojeve" koji pizde čim netko stavi da je Neymar dao gol za PSG.
Odigrao dvije brzinske tekme stoga neću ništa komentirati no nisam mogao a da ne zapazim da nakon tri odigrana kola u PSG Neymar i dalje nosi dres barcelone u demou? Za grafički dojam ne treba odigrati deset tekmi, stoga po onome što sam vidio fifa tu izgleda neusporedivo bolje. Sve golove kaj sam primio sjebao je golman. Uopće ne sumnjam da će ljubitelji pesa doći na svoje kao i oni koji nisu ljubitelji pesa da neće pronaći niti jedan razlog zašto bi promijenili igru. U svakom slučaju, dobra zabava svima!
Stavio i ja skidati da ćemo vidjeti. Nek me uvjeri da ove godine dam pare njima. Neymar je i dalje na naslovnici
Lako za naslovnicu, u igri i dalje zabija za barcu?
Lako za naslovnicu, u igri i dalje zabija za barcu?
Pa PES tek u prosincu updatea ljetni transferni rok.
nego jel demo potpuno isti kao ona beta? ako je,onda nemam bas nekakvog razloga ni skidat...
Ne. Promjenili su naziv igre.
Onako na prvu mi ne izgleda puno drugačije. Jedino što sad mogu protiv nekoga igrati offline.
S obzirom da je bilo rasprave oko pozicioniranja nekoliko postova u nazad, a isto tako se slične rasprave vode i na stranim forumima, stoga evo jedan primjer iz RL nogometa, koje je jedan autor na stranom forumu postao, kako bi malo spustio na zemlju ove sa negativnim komentarima i koji lagano prelaze u nešto više...
Na kraju posta isti autor je napisao:
"Finally, I would like to ask something to the community so I understand some reactions better:
Do we want a Football video game that is FUN, challenging, and resembles football or do we want a football video game that simulates football and that is fun and challenging because of that?"
S obzirom da je bilo rasprave oko pozicioniranja nekoliko postova u nazad, a isto tako se slične rasprave vode i na stranim forumima, stoga evo jedan primjer iz RL nogometa, koje je jedan autor na stranom forumu postao, kako bi malo spustio na zemlju ove sa negativnim komentarima i koji lagano prelaze u nešto više...
"Finally, I would like to ask something to the community so I understand some reactions better:
Do we want a Football video game that is FUN, challenging, and resembles football or do we want a football video game that simulates football and that is fun and challenging because of that?"
Situacije nisu usporedive i ovako reagiranje PSG ima u sezoni jednom ili dva puta a u fifi ovo gledaš svaki dan tijekom cijele godine i to je pravilo. Bez obzira kaj su pogriješili PSG drži liniju obrane, baš kao i barca. No očito je kako pique ne može pratiti napadača jer je prespor kao što je i vidljivo da tri igrača PSG u liniji stoje preusko a da niti jedan ne markira protivničke napadače.
Što lik nije izvadio par situacija iz prve tekme da vidimo koliko puta je pogriješila i krivo stajala obrana PSG? Ako se ne varam, nije imao kaj izvaditi. Naravno da se griješi. Da nitko ne griješi ne bi bilo golova. No problem je kada se griješi stalno i kada to igra radi kako bi ti izgubio. Uostalom, sam si rekao da te igra jebe i da je nećeš više zbog toga igrati.
Inače, ja samo želim igru koja me ne jebe u mozak i pravi budalu od mene..
Situacije nisu usporedive i ovako reagiranje PSG ima u sezoni jednom ili dva puta a u fifi ovo gledaš svaki dan tijekom cijele godine i to je pravilo. Bez obzira kaj su pogriješili PSG drži liniju obrane, baš kao i barca. No očito je kako pique ne može pratiti napadača jer je prespor kao što je i vidljivo da tri igrača PSG u liniji stoje preusko a da niti jedan ne markira protivničke napadače.
Što lik nije izvadio par situacija iz prve tekme da vidimo koliko puta je pogriješila i krivo stajala obrana PSG? Ako se ne varam, nije imao kaj izvaditi. Naravno da se griješi. Da nitko ne griješi ne bi bilo golova. No problem je kada se griješi stalno i kada to igra radi kako bi ti izgubio. Uostalom, sam si rekao da te igra jebe i da je nećeš više zbog toga igrati.
Ovo što sam postao odnosi se na PES, a ne na fifu. Btw., fifa tj., fut mi se zgadio ne zbog lošeg pozicioniranja, nego zbog varanja u smislu što premium igrač tj., kartica ne može dati gol iz 7-8 zicera, a za takvo što EA nema opravdanje.
Na loše pozicioniranje se uvijek može utjecati, ako ne 100%, onda sigurno 75%, ako se na vrijeme prebaci na određenog igrača. Na pesu ima jedna zgodna fora pomoću koje na d-pada možeš povlaćiti def. liniju naprijed ili nazad tokom cijele tekme, što je jako korisno.
Svi to zelimo, ali dok god njima pravljenje budala od igraca donosi zaradu, necemo to dozivjet...
Svi to zelimo, ali dok god njima pravljenje budala od igraca donosi zaradu, necemo to dozivjet...
Tko ti daje pravo da govoriš u ime sviju. Ja ne želim.
Ja hoću onu koja pravi budalu od mene i ima nas još takvih.
Ovo što sam postao odnosi se na PES, a ne na fifu. Btw., fifa tj., fut mi se zgadio ne zbog lošeg pozicioniranja, nego zbog varanja u smislu što premium igrač tj., kartica ne može dati gol iz 7-8 zicera, a za takvo što EA nema opravdanje.
Na loše pozicioniranje se uvijek može utjecati, ako ne 100%, onda sigurno 75%, ako se na vrijeme prebaci na određenog igrača. Na pesu ima jedna zgodna fora pomoću koje na d-pada možeš povlaćiti def. liniju naprijed ili nazad tokom cijele tekme, što je jako korisno.
Već kada govoriš o zgodnim forama, dobra mi je ova na pesu kada upravljam jednim igračem igra mi sugeira na kojeg sljedećeg možeš prebaciti. Na fifi to prebacivanje zna biti noćna mora. Neki put prebacuje na sve igrače osim na onoga na kojeg želiš. Dok konačno uspiješ popiješ gol. To se događa i kada samostalno prebacuješ.
Lako za to kaj neki put ne možeš zabiti. Veći problem je bar meni kada se obrana ponaša kao da je prvi put na terenu. Točno vidiš da je raspad sistema i da nitko nikoga ne čuva. Svi ti suigrači stoje daleko od protivnika a protivnikovi istovremeno tvojima jašu na leđima. Tvoj golman ne može obraniti niti loptu koja mu ide drito u trbuh a protivnički brani nemoguće. Tako valjda mora biti...
350 kuna dođe fizička verzija, ali nisam baš siguran da se isplati toliko dati. Eventualno kad bih bio 100% siguran da mogu bez problema prodati za 2-3 mjeseca kad mi dosadi. Demo je ipak samo offline i teško mi je na temelju toga donijeti konkretni zaključak, ali open beta mi je bila čist fora. I dalje je u mnogo elemenata to miljama iza EA-ovog proizvoda, ali ajd, barem nude nešto drugačije.
Fakat je tema otišla k vragu. Danas izašao demo bez ijednog konkretnog osvrta o igri. Niti bonbona niti pljuvačke...
Pa sve izgleda isto ko u prvom demu, ne vidim šta bih komentirao.
Nisam mislio na tebe. S obzirom da nitko nije komentirao niti prvi demo a i broj stranica sugerira da je tema propala. Nekada se po izlasku demoa moglo pročitati po desetak stranica mišljenja igrača pa i svađe, danas igrača više niti nema. Da se ne ubacimo nas par s fifa teme na ovoj ne bi došli do druge stranice... to sve govori o pesu...
Nakon što sam odigrao još par tekmi, meni pes niti smrdi niti miriši. Ovo je i dalje dobru stepenicu ispod fife u svim pogledima. Koliko god da sam nezadovoljan fifom, prelazak na pes bi bio s konja na magarca.
Na mene je demo ostavio pozitivan dojam. Imao sam osjećaj kao da sam pokrenuo neki nogometni simulator. Odigrao sam 5-6 tekmi i gorio sam od želje za još, ali kako mi se djete rodilo, stalno netko dolazi pa tako i jučer. S obzirom da ovih dan peglam PES 2017, ovaj novi mi se činio nekako drugačiji. Prvo što sam primjetio je da su modeli igrača drugačiji u odnosu na prethodna izdanja ili mi se bar tako čine. U prethodnim pesovima modeli igrača bili su dosta nabijenij, dok ovi malo bacaju na fifu. Isto tako sam primjetio mnogo novi animacija koje dolaze do izražaja zbog brzine gameplaya, koja se da podešavati, tako da istu svatko može podesiti i na taj način uživati.
Što se tiče grafike, moram priznati da sam tu u raskoraku i ne znam što bi mislio. Tokom higlightsa igra mi izgleda super, kao i za vrijeme izlaska igrač na teren, ali dok igram sve mi nekako izgleda zastarjelo i smuljano, te poslije igranja fife, ponovo mi se učinilo kao da se radi o pc verziji prethodnih izdanja. Ne mogu se oteti dojmu da su i za vrijeme gameplay mogli sve to malo zategnuti, jer ne treba im mnogo. Navedeno mi neće mnogo parati oči, jer đipanci to kompenziraju svojim osjećajem za prostor, pa tako cijelo vrijeme imam osjećaj kao da se nalazim na Signal Iduna parku. Osjeti se taj kapacitet stadiona, veličina terena i dubina prostora. Igračima treba vremena da pretrče određenu distancu, a lopta putuje i putuje..., i tu im skidam kapu jer to je ono što mi nedostaje u fifi. Nije im pomogao ni frostbite engine te idalje izgledaju plastično i površno, za razliku od PESa gdje sve više djeluje organski i na trenutke sve izgleda vraški realno.
Ovo što sam imao priliku vidjetu u 5-6 tekmi, vratari mi izgledaju odlično i neke animacije nisam vidio do sada niti u jednom virtualnom nogometu. Prerealno mi sve to izgleda dok ih gledam, a tome doprinosi brzina gameplaya, kao i brzina njihovih reakcija za razliku od onog refleksaša na fifi.
Na jednom stranom forumu su se žalili na šuteve, kao od 10, 8 u okvir gola i to 8 bombi, ali ja nemam takvo iskustvo. Šutiram kada god mi se pruži prilika i bilo je svega. Od traljavi udaraca pa sve do bombi kao da je sam Adriano ponovo u napadu Intera. L1 i trokut mi djeluju OP, ali budem se pozabavio tim kroz detaljnije taktičke postavke u full verziji. Lako sam probijao bok, jer mi je cpu to dozovljavao i postigao sam sa Icardiem jedan prekrasan gol glavom Barceloni. Lijepo je to odsjelo u mrežu, + djelovalo realistično...
Vidim radilo se nešto malo na samim mrežama, ali fali još malo da ih se dovede u realno stanje. Nekad izgleda ok poslijee zgoditka, a nekad ponovo plastično, a sve u svemu bolje.
Bojaao sam se driblinga, jer sam mislio da će izgledati zbrzano, ali sve ok.
U prvoj tekmi sam odmah naštimao na Superstar i sve strelice ka gore i izgubio sa Interom od Barce 3-1, drugu sam također izgubio 1-0 od BVB, a sa Liverpoolom odigrao 1-1. Poslije toga nisma više gubio, te sam ponovo igrao sa Barcom i pobjedio 2-1. Svaka tekma je bila za sebe i posebna. Nije bilo golova na isti način. CPU me jednom momački zeznuo na način što sam očekivao dribling Suareza, skoro sam bio uvjeren, ali zastao je i opalio u rašlje sa nekih 18m. Uz pogodak glavom Icardia, izdvojio bi još jedan sa istim igračem i to sa nekih 20m, koji je stisnuo oštro po zemlji, tik uz stativu.
Debilni intervenicja vratra nisam još vidio, čak me vadio 3x od čega je jedan skinuo Reusi,a a drugi Aubi u sitiaciji 1 na 1 sa vratarom.
Kao što je moj frend već primjetio, ovo kada ti igra sugerira na kojeg slijedećeg igrača možeš prebaciti, prava je stvar i može značiti mnogo.
Za sada sam "inPESioniziran" i za mene je ovo jedan osjetan korak naprijed za pes serijal. Očekivao sam dobru stvar i zadovoljan sam, tako da ću definitivno kupiti PS4 verziju igre.
Sada ostaje da vdim da li će me raspametiti na drugom frontu, jer ovaj PES 2108 demo je definitivno nešto najbolje što sam ikad igrao, kada je u pitanju virtualni nogomet.
Nisam mislio na tebe. S obzirom da nitko nije komentirao niti prvi demo a i broj stranica sugerira da je tema propala. Nekada se po izlasku demoa moglo pročitati po desetak stranica mišljenja igrača pa i svađe, danas igrača više niti nema. Da se ne ubacimo nas par s fifa teme na ovoj ne bi došli do druge stranice... to sve govori o pesu...
Teško pisati na kontroleru a KONAMI se potrudio da nema kritika ne izdavši DEMO za PC
Moramo čekat što kažu ljudi koji imaju para sa PS ili XBOX.
Sudeci po demu nema sanse da kupim igru po punoj cijeni, eventualno tamo oko bozica ako padne cijena na 100 i kusur kuna, ali i to ovisi o tome kakav ce proizvodit izbacit EA. Izgleda da su usporili igru, dodali su neke nove animacije igraca i golmana koje su dobro odradene... Nakon par utakmica mogu rec da iritantno postaje pozicioniranje igraca o kojem je vec bilo rijeci. Igrao sam na najtezoj razini i sa igracima u formi u obje ekipe (crvena strelica prema gore) i da se to desava, ok je u jednoj utakmici, jednom na tekmi, ali par puta u utakmici kao da igraju ekipe pionira mi nije jasno. Najiritantnije mi je kad se dva vezna "drze" za ruke kao na treningu i zajedno trcakaju, gdje trci jedan, tu je i drugi maksimalno dva metra od njega. Isto tako kada vezni krene prema protivnickom golu, veznjak iz suprotne ekipe ga prati do kojih 25-30m od gola i onda stane i pusti ga, ono wtf?
Pomaka u ovom pesu ima, neke stvari su ispeglane, ali je pomak nekako mali. I dalje je veliko zadovoljstvo pucat po golu, onako je muski raspalit pa kud puklo da puklo solidna je i fizika lopte, kad je neki fliper ili slicna situacija nikad ne znas gdje ce se i kako lopta odbit, ali ono sta me takoder bode u oci i sta ne kuzim kako nisu ispravili u godinu dana je zamisljena linija od zaleda. Ne mozes ne primjetit da u nekim situacijama linija ide kroz sredinu igraca, doslovno kroz njegove noge umjesto od vrha kopacke ili glave, ovisi sto je blize golu...
Transfere igraca nije nuzno komentirat, tko je god pokrenuo igru, jasno mu je...
Primjer prvog pozicioniranja kod nabacivanja
Primjer veznog igraca kojem je valjda moto its not my job...
Ali to su situacije kojih ima minimalno 3-4 na tekmi sto je ipak malo previse, ni u zupanijskim ligama ih ne bude toliko na utakmici...
Nakon što sam odigrao još par tekmi, meni pes niti smrdi niti miriši. Ovo je i dalje dobru stepenicu ispod fife u svim pogledima. Koliko god da sam nezadovoljan fifom, prelazak na pes bi bio s konja na magarca.
Razumijem svakog kome je nezamislovo trenutno preći sa FIFE na PES, pogotovo mlađim igračima, ali meni je dosta i pravim pauzu sve do trenutka dok EA ne napravi iskorak od samog coda igre. Kada nastupi ta promjena, odmah ću znati tj., primjetiti jer znam što ih hebe.
Šiša fifa pes u mnogo čemu, ali kada usporedim sam gameplay i način kako on klizi u obe igre, eee tu se osobno ne mogu oteti dojmu da je PES kao slavonski lipicanac, a FIFA dalmatinski tovar koji uz to još voli zaj*bavati.
Nakon par utakmica mogu rec da iritantno postaje pozicioniranje igraca o kojem je vec bilo rijeci.
Shvatio sam i pomirio sam se s time da je pozicioniranje igrača u obje igre napravljeno tako da bi padali golovi. Ako već ne možemo ti i ja pogriješiti, tu je igra da nas gurne u grešku, Nije mi jasno zašto to rade? Izvuci iz igre maksimalno što možeš a onda pusti igrače neka igraju i neka pobijedi bolji.
Tako malo treba da bi obje igre bile bolje.
Lijepo je maverick primjetio kako golmani imaju neke do sada neviđene animacije i jako mi se sviđaju. Generalno, ovo su najbolje napravljeni golmani do sada u ovoj igri. No ima par intervencija gdje su ostali tragovi prošlosti. Recimo kada izađe na centaršut i u paradi pobere loptu pada neprirodno, kao pero. Ako su mogli napraviti neke sjajne animacije, nije mi jasno da nisu mogli i ovo srediti?
Nisam s igrom baš na ti niti sam kopao po postavkama ali me smeta kada se na poziciji centralnog veznog nađem ispred gola a mojih igrača nigdje. Uvijek su negdje iza mene. Pokušavam ih dozvati kao na fifi ali ne znam je li to vrijedi a nisam išao gledati u postavke. Nije da igra nema šarma ali ima neke sitnice koje me odbijaju od igre.
Grafički je igra izgleda s ovim engineom dosegla svoj vrhunac. Daljnji napredak možemo očekivati samo promjenom enginea. Ovog rabe već nekoliko godina. U tom periodu fifa je promijenila tri enginea. Možda je vrijeme da i konami poradi po tom pitanju. Kako sam rekao, nema sumnje da će ljubitelji pesa biti zadovoljni kao i što sumnjam da će biti previše prebjega s jedne na drugu igru, u oba smjera mislim.
Nisam s igrom baš na ti niti sam kopao po postavkama ali me smeta kada se na poziciji centralnog veznog nađem ispred gola a mojih igrača nigdje. Uvijek su negdje iza mene. Pokušavam ih dozvati kao na fifi ali ne znam je li to vrijedi a nisam išao gledati u postavke.
Ako nije ništa minjano po tom pitanju od 2017. imaš 3 eazine gdje to namještaš.
1. Kod osnovne taktike tima kakav im je osnovni stil igre ( napadački, neutralan, obrana, kontre i sl.) Te koliko se igrači priključuju naprijed.
2. Same obrambene igrače možeš selektirati koji će ići često naprijed. Tipa Reala koji to najčešće primjenjuje u RL (Ramos, Marcelo, Crvajal) koji često kampiraju pred golom protivnika
3. Tokom same tekme imaš instrukcije ekipi koje lagano promjeniš u letu. ( Svi u obranu, neutralno, napadački, svi u napad)
Uglavnom na 16/17 je već to lijepo iskoristivo. Koliko sam vidio na videima od 18 isto lijepo radi.
Ovaj svi u napad pod 3. želiš koristiti samo ako u zadnjim trenucima nešto loviš. Jer fakat svi odjure i najčešće završava golovima u tvojoj mreži
Kolega Shivi, nemoj me shvatiti kao da pokušavam dokazati kaako je pozicioniranje koje si priložio u vidu slika normalno, ali ja mogu do ujutro izvlačiti tekme u kojim nailazimo na slične stvari svakodnevno:
Evo uzmimo finale CL između Juventusa i Reala:
Pauziraj na 0.38, 0.55, 0.53, 1.01, 1.34 (posebno), 1.39, 2.14, 2.15, 2.24 (posebno) pa zatim opucaj screenshotove i vidjet ćeš što ćeš na kraju dobiti.
Pazi, ovu tekmu odabrao jer sam znao da ću uloviti najmanje 5 sličnih situacija kao na tvojim slikama, a gle čuda ne radi se o županijskoj ligi, nego o finalu Lige prvaka, u kojoj su se sastale dvije momčadi od kojih jedna od njih navodno ima granitnu odbranu, a druga vrhunski napad i sredinu i više nego solidnu odbranu. Nisam stigao ni do 5min. a gle gore što sam uhvatio...
Malo proanaliziraj, usporedi sa svojim slikama u gornjem postu i pokušaj shvatiti što se dešava, pa možemo dalje konstruktivno raspravljati...
EDIT:
Gle situacije na 5:18
Ako nije ništa minjano po tom pitanju od 2017. imaš 3 eazine gdje to namještaš.
1. Kod osnovne taktike tima kakav im je osnovni stil igre ( napadački, neutralan, obrana, kontre i sl.) Te koliko se igrači priključuju naprijed.
2. Same obrambene igrače možeš selektirati koji će ići često naprijed. Tipa Reala koji to najčešće primjenjuje u RL (Ramos, Marcelo, Crvajal) koji često kampiraju pred golom protivnika
3. Tokom same tekme imaš instrukcije ekipi koje lagano promjeniš u letu. ( Svi u obranu, neutralno, napadački, svi u napad)
Uglavnom na 16/17 je već to lijepo iskoristivo. Koliko sam vidio na videima od 18 isto lijepo radi.
Ovaj svi u napad pod 3. želiš koristiti samo ako u zadnjim trenucima nešto loviš. Jer fakat svi odjure i najčešće završava golovima u tvojoj mreži
Ma znam to ali nisam ziher može li se kao u fifi pojedini igrač poslati u prazan prostor ili da ti priđe pa da nešto odigrate. Stisnem L1 i određeni igrač mi utrčava u prazan prostor a ako stisnem R1 određeni igrač će mi priči kako bi nešto odigrali. Ne znam kako to u pesu funkcionira i dali mogu tako manipulirati sa samo jednim igračem? To mi je uvijek dobra fora a s pojedinim igračem mogu manipulirati neovisno o taktici.
Hvala kolega na videu, cijenim ovakve argumentirane odgovore i drago mi je kada me netko demantira ili pokaze da nisam bio u pravu jer svi smo ljudi i svi grijesimo. Naravno da ima gresaka, ali da li je netko od veznih igraca ikada pratio igraca, onda ga pustio i krenuo trcat u nazad? Odigrao sam tek par tekmi, danas i sutra cu odigrat bar jos desetak. Ona situacija sa prve dvije slike se desava u RL, utrci ti igrac jer obrana zaspe, to tako protumacim, ali da tako neometan utrci 4-5 puta na utakmici, tu mi vec nesto ne stima, pogotovo kada se radi o svjetski poznatim igracima. Isto tako cesto veznjak utrcava sam na prostor od 25m, da li natrcava na povratnu ili u prazan prostor izmedu dva stopera, ne bitno, ali je sam ko duh jer je protivnicki veznjak koji ga je trebao pratit odlucio stat, ali doslovno stane, niti da seta za njim...
Posto se to tebi ne desava moguce da se eto zalomilo u tih par utakmica ko kako su se nekome zalomili losi golmani. Ja zasada na golmane nemam prigovora, imaju prekrasne animacije, pogotovo mi se svidaju refleksi kada uputis udarac iz blizine, stvarno vrhunski odradeno, dok se neki zale da su golmani trube, da svasta nesto dobiju itd...
BTW cestitke na djetetu
Kolega Shivi, nemoj me shvatiti kao da pokušavam dokazati kaako je pozicioniranje koje si priložio u vidu slika normalno, ali ja mogu do ujutro izvlačiti tekme u kojim nailazimo na slične stvari svakodnevno:
Više puta sam rekao, greške se događaju i da ih nema ne bi bilo golova. Taj isti juventus je odigrao cijelu ligu prvaka do finala da su primili samo dva ili tri gola. Jedna barca im nije stvorila šansu u dvije tekme. Dođe i njima loša tekma ali to nije pravilo i način kako juve uvijek igra dok je u ovim igrama to pravilo i to se događa iz tekme u tekmu, iz dana u dan i to je problem. Kako netko kaže, uvijek se dogodi da igrač zaspi, ne isprati svog igrača itd. Dogodi se. No ako se to u ovim igrama događa svakodnevno onda tu nekaj ne štima. Uzeo si primjer juventusa. Prati ih cijelu sezonu pa na kraju sezone reci koliko su puta ovako diletantski ispali. Ja ću pratiti igru i vidjet ćeš da juve kiksa u cijeloj sezoni koliko moji ili protivnički igrači u jednom danu.