Zadnja 4 PES-a imala su demo, a vjerojatno i oni prije (ne sjećam se više 100%).
Ne vidim razloga zakaj nebi i ovaj.
+ imala ga bude Fifa, mora ga i PES, to i vrapci na granama znaju :)
Zadnja 4 PES-a imala su demo, a vjerojatno i oni prije (ne sjećam se više 100%).
Ne vidim razloga zakaj nebi i ovaj.
+ imala ga bude Fifa, mora ga i PES, to i vrapci na granama znaju :)
jel se možda zna datum izslka..jel neki pricaju 28.9 15.10....????
il demo..?
Neznam za demo,a cjela igra izlazi u Studenom mjesecu ali nije rečeno koji točno dan.
btw, početkom devetog mjeseca izlazi FIFA demo :)
znam za fifu..
PES 2010 je nevjerojatno nerealan po mnogim stvarima, no najviše što se tiče suđenja.....
PES 2010 je nevjerojatno nerealan po mnogim stvarima, no najviše što se tiče suđenja.....
zapeo sam u vremenu pa igram '06...
jos nisam vidio da je golman imao neku glupu reakciju i da mu je prosla lopta 30 cm od noge
cisto me zanima po kojim elementima je tebi on nerealan
Meni jedino suđenje smeta
Lol, pa sad sam napisao. Ali ajd opet, suđenje - nevjerojatno nejednako za obe ekipe. Ja idem jedan na jedan na golmana iza mene suparnički igrač pokosi me ko trimer djetelinu i ovaj ne samo da mu neda crveni nego niti ne svira ništa. Ja jedva da dotaknem suparničkog igrača, on sudi prekršaj. Penali su nevjerojatno rijetki, nesjećam se kad sam zadnji put pucao penal. Zatim problem igranja rukom, neznam zašto to ne uvedu, uopće nije tako često igranje rukom. Potom, UVJEREN SAM, čisti je aut a mene ili korner, on sudi gol aut ili aut za protivničku ekipu. Zatim odbijanja lopte - lopta će se u 95 od 100 odbijanja odbiti suparničkom igraču u noge. Vratari - nevjerojatno tupavi,boksa lopte (iako 5 metara oko njega nema nikoga) koje može samo jednostavno uhvatiti, ma zapravo golmani generalno su tupavi.
Ma sigurno sam zaboravio još milijun stvari, editirat ću kad se sjetim.......
...Potom, UVJEREN SAM, čisti je aut a mene ili korner, on sudi gol aut ili aut za protivničku ekipu...
To je realnost
volio bih kad bi dodali jos animacija, da izleda realnije. meni pes izgleda ukoceno, kao da igraci nisu zivi, dok fifa mi je nekako fluidnija ljepse barataju s loptom i slicno. takodje sudjenje bih promijenio, vec je navedeno zasto u proslim postovima kolega... znaci animacije nove dodati popraviti da to ljepse izgleda a ne kao da igramo lego soccer, ne? eto toliko od mene
1. nikako mi se ne svida sudenje, vidi se da je netko citao pravila sudenja i pokusao, nisu se savjetovali sa ekspertima o sudenju, tako najvise gluposti vidim prilikom zaleda, udaraca, pretrcavanja zadnjeg igraca pa sudenja zaleda...
svaki igrac koji pretrci obrambenog je u zaledu sta je smjesno...
neki korneri uopce nisu dobro dosudeni tako ja izbijem od igraca loptu a on svira korner...
Nevolim sta u replayu ne pise tko je pucao na gol, ili zabio, ono sta je davnih dana bilo aktualno u pesu...
u ML bi dodao statistiku svih igraca koji su igrali ili igraju u mom timu, tako da kad prodam igraca i dalje vidim njegove statistike od sezona kad je igrao za mene i kako sad igra... dakle statistiku samo igraca koji su igrali za moj klub, a sve ostalo standard statistika...
volio bih kad bi dodali jos animacija, da izleda realnije. meni pes izgleda ukoceno, kao da igraci nisu zivi, dok fifa mi je nekako fluidnija ljepse barataju s loptom i slicno. takodje sudjenje bih promijenio, vec je navedeno zasto u proslim postovima kolega... znaci animacije nove dodati popraviti da to ljepse izgleda a ne kao da igramo lego soccer, ne? eto toliko od mene
Pa i nisu živi lol.
@Hacker, da podsjetio si me i na taj problem zaleđa, uopće ne slijede ono pravilo ako igrač kojem je upućena lopta nije bioo u zaleđu u trenutku upućivanja lopte a drugi igrač na drugoj strani jest kojem nije išla lopta, on će svejedno svirati zaleđe, što nije po pravilima. Onda kod replya, da nepiše to tko je pucao, i npr osobno bih volio da se i reply može kontrolirati kao i kad se zabije gol, barem bi ja to volio, dok oni ne samo da to ne naprave, već i imaju taj problem da iz krivog kuta ti daju reply tvog šuta prema golu, no taj problem postoji od kad je PESa.
I porvrh svega - transferi. Mnogi su se veselili micanju bodova kao sredstva plaćanja u ML, dok ja ne vidim nikakav pomak, vrijednosti igrača nisu nimalo realne za nijednog igrača (tu su se trebali ravnati prema transfermarktu, ne bih rekao da je to problem) evo karikiram Messi vrijedi nekih 9 000 000 €, umjesto 80 000 000 € koliko zaista vrijedi prema transfermarktu. Pa onda, neke transfere je nemoguće napraviti, jbt pa ako ja hoću npr Aguera a igram s Tottenhamom, onda njega hoću i gotovo, i mogućnost također da sam nudim iznos koji ja hoću, kao što je to bilo u prijašnjim PESovima stvar s bodovima. Naravno i mogućnost da sam određujem koliku ću mu plaću dati, tj ponuditi. Sad će reći mnogi, igraj Football Manager, ali siguran sam da bi velika, velika većina htjela također ove mogućnosti. Isto se slažem sa Hackerom što se tiče statistike igrača.
I porvrh svega - transferi. Mnogi su se veselili micanju bodova kao sredstva plaćanja u ML, dok ja ne vidim nikakav pomak, vrijednosti igrača nisu nimalo realne za nijednog igrača (tu su se trebali ravnati prema transfermarktu, ne bih rekao da je to problem) evo karikiram Messi vrijedi nekih 9 000 000 €, umjesto 80 000 000 € koliko zaista vrijedi prema transfermarktu. Pa onda, neke transfere je nemoguće napraviti, jbt pa ako ja hoću npr Aguera a igram s Tottenhamom, onda njega hoću i gotovo, i mogućnost također da sam nudim iznos koji ja hoću, kao što je to bilo u prijašnjim PESovima stvar s bodovima. Naravno i mogućnost da sam određujem koliku ću mu plaću dati, tj ponuditi. Sad će reći mnogi, igraj Football Manager, ali siguran sam da bi velika, velika većina htjela također ove mogućnosti. Isto se slažem sa Hackerom što se tiče statistike igrača.
to je stvarno dio FMa, ali bi bilo realno da igraci neidu iz sredina gdje su rezultati i popularnost, ali da bi se o masnoj svoti razmislilo..
mislim da nebi trebalo previse uplitat FM u pes ali trebali bi uzeti neki dio svega toga sta se tice agenata, igraca i popularnosti a i dolazaka...
bilo bi glupo kao fifa 99 :D (zadnju koju sam igrao) igrac dode cim ponudis iznost jednak vrijednosti...
meni se cak i svida, ali bi bilo realno da kao u FMu agent ima svoje zahtjeve koje ako ispunist dolazi, ako nije popularnost, rezultata itd itd...
a i da su pregovori sa klubovima zesci sta se tice toga...
nemoguce da ja za jednog C ronalda ponudim 3 puta njegove vrijednosti i oni me odbiju, pa ipak se svijet ne vrti oko sunca nego oko love
Da evo sad npr uspio sam dovesti Torresa i Silvu u Tottenham ali tek u drugoj godini master lige nakon što sam povećao one levele sa 4 na 5 kod scouta i onih ostalih stručnjaka kao da poboljšaš njihov skill. Ali svejedno mi to nije drago, ja volim sam nuditi pare i pregovarati. Mogli su barem staviti opciju da si prije početka igranja ML izabereš hoćeš li da tvoj čovjek za tebe pregovara ili da ti osobno sve radiš
Premalo fluidnosti, previše su se razvijale nebitne stvari u igri, golmani bez imalo mozga, oduzimanje lopte je drveno bez neke realnosti kao u fifi i da golovi većinom na istu schemu.
Ma šta u KONAMIju jednostavno ne opipaju puls fanova, poslušaju njihove savjete i kritike, izgleda da njih boli briga. No to im je ono njihovo, uvijek ostave mali milijun failova svake godine da bi ih mogli ispraviti iduće godine, i tako svake godine. Marketing. Prokletinje jedne!
Ma šta u KONAMIju jednostavno ne opipaju puls fanova, poslušaju njihove savjete i kritike, izgleda da njih boli briga. No to im je ono njihovo, uvijek ostave mali milijun failova svake godine da bi ih mogli ispraviti iduće godine, i tako svake godine. Marketing. Prokletinje jedne!
Ne brini ove godine će im se to obit u glavu po pitanju zarade i mogli bi onda počet radit pravi posao.
Ne brini ove godine će im se to obit u glavu po pitanju zarade i mogli bi onda počet radit pravi posao.
TRUE!!!
TRUE!!!
mislim da im se vec odbilo...
nedavno je bio turnir u italiji i na turniru sam pricao sa jedno 30 sudionika i svi i dalje igraju 09 ili 06, a turnir je bio na 09...
ja sam 2010 probao demo i totalno se time razocarao, a kad je izasla neki koji su probali cak i kupili su potpuno razoracali i presli na stariji...
tako da mislim da bi trebali pocet slusat kritike i savjete
TRUE!!!
mislim da im se vec odbilo...
nedavno je bio turnir u italiji i na turniru sam pricao sa jedno 30 sudionika i svi i dalje igraju 09 ili 06, a turnir je bio na 09...
ja sam 2010 probao demo i totalno se time razocarao, a kad je izasla neki koji su probali cak i kupili su potpuno razoracali i presli na stariji...
tako da mislim da bi trebali pocet slusat kritike i savjete
pa sslušaju oni,samo nista nežele poduzet...jel misle da imaju najbolju ikonu sporta za ps3 i pc...is
Pa ja sam negdje pročitao da PES 2011 dolazi s novim enginom zar ne? (neznam jel istina) Onda su sasvim sigurne radikalne promjene, nadam se na bolje.
Ma joj, šta bih dao da i FIFAu i KONAMI sjebe 2K tako da napravi svoju simulaciju nogometa, uvjeren sam da bi ih oboje marginilizirao.
Pa ja sam negdje pročitao da PES 2011 dolazi s novim enginom zar ne? (neznam jel istina) Onda su sasvim sigurne radikalne promjene, nadam se na bolje.
hahaha..a gdje si to procitao..sumnjam...
u gotovo nijednoj igrici nisam vidio savjete korisnika, ili jos bolje mastere tih igara...
narocito tu mislim na strategije, ali i simulacije imaju svoje prvake koje ocito nitko ne slusa...
znam da se za jedan NBA (neznam koji) u natjecanju djelila nagrada CUSTOM MADE.
Tj. 1. je dobio svoju simulaciju, imao je nekoliko preinaka po vlastitom odabiru...
toga se sjecam da sam citao negdje ali sad ga nemogu nac
KONAMI je za ovu verziju (PS3, PC?) oformio cijeli novi tim ove godine. Ako me dobro pamćenje služi prije se radila konverzija sa xboxa ili ps2 na pc, a ove godine to rade sa ps3. Isto tako su izjavili da su uzeli svaki feedback u obzir te ce sve greske, nadamo se, popraviti te ce nam pruziti simulaciju nogometa kakvu vec godinama zasluzujemo tj. ocekujemo.
KONAMI je za ovu verziju (PS3, PC?) oformio cijeli novi tim ove godine. Ako me dobro pamćenje služi prije se radila konverzija sa xboxa ili ps2 na pc, a ove godine to rade sa ps3. Isto tako su izjavili da su uzeli svaki feedback u obzir te ce sve greske, nadamo se, popraviti te ce nam pruziti simulaciju nogometa kakvu vec godinama zasluzujemo tj. ocekujemo.
dao ragi nek samo rade ima još2 pol mj da poprave ono sta trebaju inace ce biti FALL
Joj Tommy_123 kaj ga ti voliš s*ati to nisu istine.I kaj se neki od vas tu dežurnih se*atora malo ne potrudi pogledat najnovije vijesti sa wenba, poslušat koji podcast, malo bolje istražit stvari pa onda tek s*at po igri.Ja vam garantirat da je PES 11 bez sumnje najbolji PES ikada nakon PES-a 5,6, i da je bolji od FIFE 10.Za 11 naravno neznam, al od prošlog nastavka FIFE je bolji.
Svaka golmanska intervencija je neću reći nerealna nego antigolmanska. On ne zna što je povaljka niti je ikada koristi. On ne zna pasti već propada na trbuh . On ne zna izaći na centaršut a kada to i napravi napravi kao netko tko je prvi puta na travnjaku. On ne može uhvatiti loptu upućenu njemu u prsa nego je uvijek odbije protivničkom napadaću na noge. On udarce van 16 m pokušava braniti nogama. Moji igrači isto ne bi rekao da su nerealni nego glupi. Oni me ne prate , ne ulaze u prazan prostor , ne otkrivaju mi se niti šire napad već trče na mene ili jednostavno bježe od mene prema svome golu. Sudac ne zna suditi i nije u pitanju aut ili golaut. Jednostavno ne zna što znači riječ prednost. Potom stegovne mjere donosi samo njemu znanim pravilima. Sam idem od centra prema golu i protivnik me sustigne na nekih 18m od gola i sruši s leđa i u najboljem slučaju dobije žuti , nekada niti njega a ja protivniku uletim na centru u gužvi i odmah dobijem crveni. Sasvim sigurno realan nije fliper efekt u kojem se lopta luđački odbija od igrača obiju momčadi što me užasno nervira te robot efekt u kojem se igrači na terenu ponašaju potpuno sinkronizirano i jednolično a takvi su im i pokreti. Jednostavno sterilnost koja uspiješno ubija draž igre ! Trčanje iz godinu u godinu poprima pederske etikete sa štapom u guzici na koje nisam previše obraćao pažnju do trenutka kada sam pokrenuo fifu10 a potom world cup. Nakon toga povratka nema. Smeta me i nerealno trčanje sa štapom u stražnjici. No moram priznati lijepo podšišane iigrače koji njeguju svoje frizure kao i ulaštene kopačke koje odaju brižne nogometaše u čuvanju svoje opreme te realne dresove bez kojih je nogomet nezamisliv. U tim elementima pes je nedostižan samo izgleda da im nitko nije rekao kako su ti elementi nebitni za nogometnu simulaciju te da drugi ( čitaj fifa) igračima ipak pruža nešto više nogometa od frizura , dresova i kopački. Što to prije shvate , šanse za preživljavanjem će im biti veće.
Jednog vijernog igrača su izgubili prošle godine a znam da nisam jedini ...
Jedino sto me nervira je vec spomenuto sudjenje. Jest da su sudacke pogreske sastavni dio nogometa, ali to stoji u kampanji (master league, kupovi...), ali kad odmjeravam snage s nekim u multiplayeru ne zelim izgubiti radi retardiranog suca.
P. S. Jos jedna stvar: odbijanje lopte. Kad je lopta u posjedu Barce, misteriozno se u 95 % slucajeva odbija od protivnickih igraca natrag u njihov posjed. Slicna stvar je i sa Realom. Dok kod Man Cityja se dogadja suprotna star, te je mnogo teze (da ne kazem nemoguce) dobiti utakmicu.
Svaka golmanska intervencija je neću reći nerealna nego antigolmanska. On ne zna što je povaljka niti je ikada koristi. On ne zna pasti već propada na trbuh . On ne zna izaći na centaršut a kada to i napravi napravi kao netko tko je prvi puta na travnjaku. On ne može uhvatiti loptu upućenu njemu u prsa nego je uvijek odbije protivničkom napadaću na noge. On udarce van 16 m pokušava braniti nogama. Moji igrači isto ne bi rekao da su nerealni nego glupi. Oni me ne prate , ne ulaze u prazan prostor , ne otkrivaju mi se niti šire napad već trče na mene ili jednostavno bježe od mene prema svome golu. Sudac ne zna suditi i nije u pitanju aut ili golaut. Jednostavno ne zna što znači riječ prednost. Potom stegovne mjere donosi samo njemu znanim pravilima. Sam idem od centra prema golu i protivnik me sustigne na nekih 18m od gola i sruši s leđa i u najboljem slučaju dobije žuti , nekada niti njega a ja protivniku uletim na centru u gužvi i odmah dobijem crveni. Sasvim sigurno realan nije fliper efekt u kojem se lopta luđački odbija od igrača obiju momčadi što me užasno nervira te robot efekt u kojem se igrači na terenu ponašaju potpuno sinkronizirano i jednolično a takvi su im i pokreti. Jednostavno sterilnost koja uspiješno ubija draž igre ! Trčanje iz godinu u godinu poprima pederske etikete sa štapom u guzici na koje nisam previše obraćao pažnju do trenutka kada sam pokrenuo fifu10 a potom world cup. Nakon toga povratka nema. Smeta me i nerealno trčanje sa štapom u stražnjici. No moram priznati lijepo podšišane iigrače koji njeguju svoje frizure kao i ulaštene kopačke koje odaju brižne nogometaše u čuvanju svoje opreme te realne dresove bez kojih je nogomet nezamisliv. U tim elementima pes je nedostižan samo izgleda da im nitko nije rekao kako su ti elementi nebitni za nogometnu simulaciju te da drugi ( čitaj fifa) igračima ipak pruža nešto više nogometa od frizura , dresova i kopački. Što to prije shvate , šanse za preživljavanjem će im biti veće.
Ti si jedan od onih sta izaberu timove i idu igrat, a formacija strategoja ti je 0, kad to malo promjenis mozda ti igraci i budu ulazili u prazan prostor...:)
Ti si jedan od onih sta izaberu timove i idu igrat, a formacija strategoja ti je 0, kad to malo promjenis mozda ti igraci i budu ulazili u prazan prostor...:)
Daj me nemoj .... Kada kupim pes prvo izgubim sat vremena da si posložim momčad kako ja volim igrati.Kada sve lijepo posložim igru stavim uvijek na najteži nivo i sezonu završim s jednim ili dva poraza , no oni su priglupi i točka. Inače godinama samo igram master ligu i ništa drugo. Čudno kako takvih glupih suigrača nemam u fifi. I tamo sve lijepo posložim i gle čuda ... igra se nogomet. No već kada komentiraš mogao si komentuirati i ostale nedostatke koje sam nabrojio a ne se praviti pametan. Igrao sam pes još kada ti nisi niti čuo za njega ... samo jedan primjer. Stojim na poziciji lijevog veznoga a strana prazna. Moj bočni stoji iza mene i češe jaja, Nema namjeru krenuti u prazan prostor iako mu je u postavkama namješteno probijanje i ofenzivnija igra. Onda se ja moram malo vratiti nazad u njegovu ravninu ili malo iza njega i onda frajer krene ali tada je bok već zatvoren