it starts long time ago....
Manic Miner...... Schneider 64....nema ga više
Transport Tycoon Deluxe....i dan danas ga igram sa jednim fenomenalnim modom
Freelancer....još uvijek a i radim na razvoju nekoliko modova za istog (između ostalog i na razvoju najvećeg ikad za FL)
to su moje najdraže ikad a bogami po datumima su stvarno iz prošlih vremena (TTD je izdan 1995.)
Moje omiljene:
-Sid Meier's Pirates! (na C-64 sa 5.25" diskom )
-Tetris (stari, na 286 sa mono monitorom )
Dobra stara vremena.
u vječnom rememberu: Gran Turismo 2, NBA 01, Tiberium Sun,
Na PC-u Diablo 2 te genijalni HF2(uostalom svi half lifovi i ovi noviji), NFS Porsche Unleashed Heroes 3 i 4
Dok recimo na PS1&2 Genijalna igra CRASH ama baš svi po redu pa do onih i sa auticima (Crash nitro car se zvala koda), ma jedna od najdrazih igri mojeg djetinjstva.
Jack and dexter kad se samo toga sjetim te nastavci Jack 2 i Jack 3, Devil May Cray 1,2,3 predobra igra, Metal Gear Solid 1 i 2
Ima ih još puno ali ovo su neke kojih se najrađe sjetim.
nekad jaaaako davno na Commodore 64....Ghost & Goblins,
a do sad na PC-u.....nejegovo velicanstvo....WARCRAFT2 !!!
Dok recimo na PS1&2 Genijalna igra CRASH ama baš svi po redu pa do onih i sa auticima (Crash nitro car se zvala koda), ma jedna od najdrazih igri mojeg djetinjstva.

ja sam čuo da je za dvojku ta igra sa chrasom uništena, i da je sa psx (koju imam) bolja...
Quake 3 sam igrao aktivno prije par godina,još ga i danas zaigram koji put multiplayer
Prosla vremena? Vremena u kojima su informaticki casopisi ocjenjivali "IGRIVOST" i "IDEJU"? Stara, dobra vremena... *SOB* ;-)
Evo ih nekoliko...
Sa PC-a:
Syndicate (RTT, 1993.)
Dungeon Keeper (RTS / God Game, 1997.)
Magic Carpet (FPS / God Game, 1994.)
Sid Meier's Alpha Centauri (Turn-Based Strategy, 1999.)
Sid Meier's Colonization (Turn-Based Strategy, 1994.)
Command & Conquer: Tiberian Dawn (RTS, 1995.)
Sim City 2000 (Simulation, 1993.)
Blade Runner (Adventure, 1997.)
Sanitarium (Adventure, 1998.)
Lemmings (Puzzle, 1991.)
Wolfenstein 3D (FPS, 1992.)
Heretic (FPS, 1994.)
Wing Commander II (Space Simulation, 1992.)
Warcraft II (RTS, 1995.)
Diablo (Hack & Slash RPG, 1996.)
Starcraft (RTS, 1998.)
...
Sa Commodorea 64
Blue Max
Boulder Dash
Pirates!
Arkanoid
...
Ima ih jos prilican broj, ali ovo je valjda dovoljno.
Svakako san dosta vrimena potrošija na Diablo II i Lord of Destruction.
Al samo jedna igra me totalno odešivila od prve minute i izgubija san na nju godinu dana, od čega šest miseci doslovno u komadu, svaki dan kolko god san ima vrimena, a to je Morrowind.
Od ostalih favorita:
Oblivion
Bookworm Adventure (jedna od najoriginalnijih i najsmišnijih igara ikad)
Commandos 2
Desperados
Nebrojene FIFA-e i PES-ovi
edit:
skoro zaboravih GTA 2 i GTA Vice City i Mafiu koju nikad nisan priša
Sa Amige, ima ih previse...
Syndicate, Monkey Island I i II, Simon The Sorcerer, Benath the Steel Sky.
No jeli tko igrao Hired Guns?!
Tu smo otkrili medjusobno napucavanje, prije nego sto je ostatak svijeta to otkrio! :)
Definitivno jedna od najbiljih igara ikad!!
Meni definitivno naj igra svih vremena je Counter Strike,igra san je dok san bija na faksu a koliko san vrimena proveja na de_dust moga san završit dva faksa a ne jedan
BTW, šta nismo već ovu temu iscrpili, ili ćemo joj još piti krv.
Moje omiljene:
-Sid Meier's Pirates! (na C-64 sa 5.25" diskom )
Seriali Grand Turismo, UT (lan makljaza), Quake 1-3 ukljucujuci Arena. CS Source (to jos vrtim online), Diablo 2,
Drago Galić je napisao odličan tekst o igrama Manic Manir i Jest Set Willy, zaboravio sam u kojem broju BUG-a.
Uglavnom taj raspored tipki s kojima se igralo i melodija - užaš koliko potrošenih živaca.
Commodore 64 :
= = = = = = = =
Defender of the Crown
Forbiden Forest
Wizards of War
Creatures 2
3D Pinball
Barbarian
PC :
= =
The Curse from Monkey Island
Broken Sword 1 & 2
System Shock 2
Sanitarium
Quake 2
Sjecam se kad sam sa 7 dobio ps 1 joj budio sam se u 7 sati i igrao s bratom coop...
igrao sam medievil i spiro need for speede ne medievil total warrior!
Half-Life serijal
Morrowind
Red faction sam prošao valjda stoput, to je uspjelo još jedino Half-life-u
Diablo II Expansion, bez puno razmišljanja.. Fakat svevremenska igra.. Dnevno minimalno 2 sata..
A to konzumiranje me opalilo u 1. razredu srednje.. pola razreda je bilo na diablu..
i držalo do 3-eg.. Assassin, paladin, druid, sorceress, barbarian, amazon.. Vječne legende..
Pa hodanje na Mephista, lorda 3. grada.. Znao je baciti dobre stvarčice..
Oj mladosti moja..!
Quad Core QX9650 clockani na 4GHz, 2 x 1 GB DDR3 (Patriot Extreme 1333MHz), 2 x Ati Radeon HD3870X2 (Crossfire način rada), 2TB HDD - bih želio imati : D
Maj jedino mi pada na pamet jedna igra koju sam mogao satima igrati, a to je naravno SUPER MARIO .... joj kad se samo toga sjetim...
Joj al da vidite, sta ja znam imao sam oko 5-6 godina i igram ti ja super maria na velikom tv-u u dnevnom boravku i mami dodu komsinice i pocnu komentarisati, vidis li kako to on Sve se one uzive dok ja igram, pa pocnu govoriti: skocij, pucaj, pazi, bravo, svaka cast i tako dalje
... ali kad se samo sjetim pocnem se sam sebi smijati... kad bude GAME OVER ja pocnem plakati i pocnem se nervirati, bacim jostik i slicno
uf kad se sjetim UT-a i 56k modema,pa ti igraj online,jebote led...
Pa Red Alert 2 na lanu obavezno... zakon
Sa Commodora 64: Definitivno najbolja Defender of the Crown, pa ostale: Airborne Ranger, Creatures, Conquest for the Crown - ovo smo igrali ko ludi, kao i Johny Reb II, Strike Fleet, Samurai Warrior: Usagy Yoimbo - super igra, North & South, Ikary Warriors i dosta drugih.
386 - DOS: Commanche, Red Baron, Day of Tentacle, Monkey Island, Gobblins 1,2 i3, Doom, Indiana Jones, Civilisation, Centurion ..itd
Pentium era: Sid Meyer's Gettisburg, GTA 1, Red Baron II, Lords of Magic, Panzer General, Colonisation, Fantasy General, Red Alert I & II, Dune II, Warcraft I & II, NBA Live 99, Close Combat serial,
Pentium II-IV: Ghost Recon, Counter Strike, Warcraft III, NBA Live 2004, 2005, Battlefield 1942, Strategic Command: European Theater, AmA, Lords of Rings: Battle for Middle Earth I & II....
ahhh! to su bila vremena.