Dali vas zivcira sto sve igre koje izađu za konzole za pc izađu tek pola godine kasnije npr.RE4 ps2(2005)-RE4 PC (2007)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne živcira me nimalo.
To je logičan potez jer recimo za PS3 nema piratluka i zarada je zagarantirana.
Igre koje izlaze prije obično su hit naslovi za pojedinu konzolu.
Kao recimo GoW za Xbox360.
I PC ima svoje naslove koji prije izađu na njemu, a tek kasnije na konzolama - one su stvorene za igre i nema tu nikakvih zamjerki.
Wii i PS portable će dobiti ove godine F1 2009, next-gen konzole i PC druge godine ali pod naslovom F1 2010 - dobit ćemo puno kvalitetniji proizvod što obećava i sam Codemasters
Eto to je samo primjer
Ne živcira me nimalo.
To je logičan potez jer recimo za PS3 nema piratluka i zarada je zagarantirana.
Igre koje izlaze prije obično su hit naslovi za pojedinu konzolu.
Kao recimo GoW za Xbox360.
I PC ima svoje naslove koji prije izađu na njemu, a tek kasnije na konzolama - one su stvorene za igre i nema tu nikakvih zamjerki.
Wii i PS portable će dobiti ove godine F1 2009, next-gen konzole i PC druge godine ali pod naslovom F1 2010 - dobit ćemo puno kvalitetniji proizvod što obećava i sam Codemasters
Eto to je samo primjer
pa to znaci da su naprednije u odnosu na prethodnu generaciju..
nesmeta me tolko jedino ako je neki hit pa jedva cekam da izadje uglavnom ja bih bio sretan da FUFU 2010(mislim na FIFU) naprave ko na engineu od ps3 konzole a ne od ps2 pa oni nisu mjenjali taj engine odkad je izaso ps2 mislim ono stvarno za obijesit...
Igram igre već godinama, intenzivno i uvijek sam bio protiv konzola, međutim ono što je činjenica je da konzole osim bolje podrške imaju stvarno zanimljivih naslova i dobijaju nova izdanja ranije.
Baš sam zbog toga nedavno nabavio xbox 360 i zadovoljan sam. Iako ću i dalje prvenstveno igrati na PC-u konzola je tu čisto da me ne nerviraju ovakve stvari, nego da ako baš moram što prije odigrati naslov to napravim na konzoli.
Ma nesmeta ni mene toliko nego izađe pola godin kasnije i jos nema nikakvih novina(grafika i td.) kao GTAIVPC igra je skkroz neoptimizirana a radili su je skoro pola godine više
U isto vrijeme velika većina onih koji ga imaju na konzoli imaju ga legalno.
Dakle, definitivno im se više isplatilo to napraviti za konzolu.
Da većina ljudi kupi GTA4 i na pc, garantiram da bi se više trudili optimizirati igru. SIGURNO!
Nije loše da izlaze kasnije zbog toga što se ostavlja vremena autorima da poprave bugove i unaprijede igru (slučaj s GTA 4).
Ali opet nije uredu da neka igra koja je izašla za PS3 i X360 (GH 4) u 10. mjesecu 2008 godine izađe za PC tek u 6. mjesecu 2009. godine.
Smatram da bi bilo dobro da se igra izda recimo 30.6.2009. za X360, PS3, Wii ili nešto drugo, a za PC mjesec dana kasnije.
Uopće me ne živcira to što igre dolaze kasnije na PC u odnosu na konzole. Kao prvo, nisam neki "gejmer", a kao drugo to mi je s ekonomske strane logičan potez. Dakle, kad god igra da se pojavi, ako je dobra, ona je dobrodošla u moje računalo!

Još jedan primjer:
Uskoro će izaći Street Fighter 4 na PC, na konzolama je već dugo ali...
Bit će optimiziran za PC i kaj je najvažnije, nakon mnogo godina napokon dolazi neka "šora" na kompove.
Bez obzira na to kaj kasni, vjerujem da će svi poklonici tog žanra biti presretni kad napokon stigne na njihov HDD
Nije važno samo da stignu na pc ,ali samo one dobre kao mass effect recimo.
Najviše me pogodilo to što star wars force unleashed nije došao na pc(a vjerovatno ni neće).
U isto vrijeme velika većina onih koji ga imaju na konzoli imaju ga legalno.
Dakle, definitivno im se više isplatilo to napraviti za konzolu.
Da većina ljudi kupi GTA4 i na pc, garantiram da bi se više trudili optimizirati igru. SIGURNO!
A to rade redovito... Pa ti sad smisli.
Uostalom postotak piratstva je puno manji na xbox 360 nego na PC. PUNO manji.
Svatko ima svog favorita, svatko nekaj preferira, netko PC, netko PS3, netko Xbox360, a netko Wii.
Sve su to legende (mislim na novije konzole jer starije svakako jesu) kojima je svrha - gaming, rekel sam već to i prije ali sad idem u "dalje u šumu"!
Recimo, jedan PS3 fan, a ima ih mnogo, neće se oduševiti činjenicom da će Tekken 6 osvanuti i na Xbox360 - po meni loš potez jer Tekken je jedna od 3 ikona PS povijesti.
No vremena se mijenjaju, marketing doslovno luduje i jedna takva vijest pobudi mnoge strasti, za izdavače zaradu, znači biznis.
Race Pro nije niti neće izaći za PC iako se dobro zna da većina korisnika istog ima barem kakav-takav gamepad ili volan.
To je upravo ta strategija konzola kao gaming mašina, PC-a kao sveopće zarade...