- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
koji volan uzeti?
mene samo zanima jedno...jel igra ovisi dosta o procesoru?
Ja derem sve na max 1680x1050 bez AA. Inace grafika nije nest posebno, mogli su ju jos malo sredit
Igra je bila predobra dok su se oni furali na FAST AND FURIUS, kasnije kad su presli na ova sranja, realnost neka i too, sve je otislo u PM.....Sve sto su trebali da naprave je jedan dobar upgrade undergrounda 2....
Igra je bila predobra dok su se oni furali na FAST AND FURIUS, kasnije kad su presli na ova sranja, realnost neka i too, sve je otislo u PM.....Sve sto su trebali da naprave je jedan dobar upgrade undergrounda 2....
pa to su i radili sve ove godine i kaj su napravili nist neke bezvezne igre
Ja s ovim kompom imam od najmanje 20 fpsa do najvise 50 fpsa na 1680X1050, sve high, 2X AA. Neznam zašto tako loše radi, pogotovo na početku utrke kad ima puno auta bude 20-ak fpsa.
Izgleda stvarno da je problem grafe HD4850, jer vidim na forumu da se dosta njih žali da na ovoj grafi slabo radi. I još me u ovoj igrici živcira loading koji traje 40-ak sekundi što je puno, bar meni.
Valjda će te probleme riješiti EA i Ati u duetu. Jeli možda netko jeli postoji neka caka da se skrati loading?
Mozda je stvar do dualca, takav pad bi se osjetio i na 4870 ali nista kod mene..doduse na jednoj ili dvije staze ima po jedan zavoj gdje padne fps, kao da previse stvari odjednom uleti, al' to je to
Sve super,samo što je igra preeeeteška.Igram na profi postavkama i svaki put sam zadnji.Fakat preteško.Kak se može brisat profil u igri,nisam uspio skužit ?Još jedna stvar je iritantna,nemože se izać iz career moda,nigdje nema exit ili quit ?!?kakve su to šeme..
Ja s ovim kompom imam od najmanje 20 fpsa do najvise 50 fpsa na 1680X1050, sve high, 2X AA. Neznam zašto tako loše radi, pogotovo na početku utrke kad ima puno auta bude 20-ak fpsa.
Izgleda stvarno da je problem grafe HD4850, jer vidim na forumu da se dosta njih žali da na ovoj grafi slabo radi. I još me u ovoj igrici živcira loading koji traje 40-ak sekundi što je puno, bar meni.
Valjda će te probleme riješiti EA i Ati u duetu. Jeli možda netko jeli postoji neka caka da se skrati loading?
Ako imas najnovije catalyst 9.9 onda dolazi do pada performansi na hd4850 karticama... najbolje da stavis catalyst 9.8 ... inace meni igra radi sve na high rezolucija 1280x1024 8XAA, 16XAF , prosjecno 60FPS-a
Sve super,samo što je igra preeeeteška.Igram na profi postavkama i svaki put sam zadnji.Fakat preteško.Kak se može brisat profil u igri,nisam uspio skužit ?Još jedna stvar je iritantna,nemože se izać iz career moda,nigdje nema exit ili quit ?!?kakve su to šeme..
ma daj molim te kako nema??? Samo sto prvo trebas zavrsit onu prvu "misiju" u career
volan podesis u tuning opciji stavi na 91, a po defaultu je 50...
Znaci maloumnici da ja nesto kazem, posto vidim da kenjate o simulaciji :)
ovo je odlicna simulacija mozda najbolja do sada i staze me jako podsjecaju na dobri stari Gran Turismo 2 ps1.
svako ko kaze da je similacija losa, vara se jako! ladno, koliko je vas vozilo na ovakav nacin kao u igrici? :) ..
vrhunac simulacije cete doziviti samo sa kamerom iznutra, a sto se tice grafike i dizajna tu 10 cista obraza!
O kakvoj simulaciji ti pričaš!!!!!! Kakvi maloumnici!!!!!! Čemu takav bezobrazan stav!!!!!!
Jel ti znaš što je SIMULACIJA!!!!!! Gdje je habanje guma, gdje je podešavanje auta od visine, gear rati-a, krila, diferencijala, količine goriva , brake biasa (podešacvanja kočnica), taktički odlasci u boks i još deset tona šta nude simulacije kao GTR2, rFactor GTREvo...
Nebi se bio mješo, ali nakon ovakvog tvog uvjerljivog stava o maloumnicim i simulacije jednostavno sam morao. To pokazuje tvoje poznavanje auto simulacije na kompjuteru!!!!
EDIT: a nisam spomenuo da kada prilikom udarca autom sa 200 na sat pogodiš zid u simulaciji nećeš više taj auto pokrenut, a kamoli nastavit vozit bez ikakvuh posljedica!
Fiziku vožjne neću niti komentirat jer ako u simulaciji svaki zavoj prolaziš u boku i kočiš jedan metar prije zavoja...ma čistokrvna simulacija!
P.S. u ovom postu ne pljujem po NFS SHIFTU nego o pametovanju jednog čovjeka o simulaciji!!!!!!!!!! Zato bez nepotrebnog pametovanja i to je to!
sve to sebi podesis na tuning opciji- volan, mjenjac, kocnice, gume, visinu...
posto vidim nisi ni igrao, ne znam zasto me demantujes
Mozda je stvar do dualca, takav pad bi se osjetio i na 4870 ali nista kod mene..doduse na jednoj ili dvije staze ima po jedan zavoj gdje padne fps, kao da previse stvari odjednom uleti, al' to je to
Ako imas najnovije catalyst 9.9 onda dolazi do pada performansi na hd4850 karticama... najbolje da stavis catalyst 9.8 ... inace meni igra radi sve na high rezolucija 1280x1024 8XAA, 16XAF , prosjecno 60FPS-a
Ja mislim da je igra dosta procesorski zahtjevna, ali to jos moram prvo testirati pa cu tek onda moci reci sa sigurnoscu. Ja isto imam 4850, ali Toxic verziju i jos malo clockanu, tako da vise naginje prema 4870 nego 4850. Quad core je na 3.4 i DDR2 na 1Ghz. Sve na apsolutni max (1680x1050) i da igra zna zastekat. Drivere neznam tocno koje imam, sigurno nisu 9.9, ali su sigurno 9.7 ili 9.8. Tako da svi koji imaju dual/quad core procesore ispod 3Ghz i neke slabije grafe tipa nvidia serija 8/9 i ati 46x0 i 3xx0, fakat neznaju sto pricaju kad kazu da im sve leti na full. Kakav full? Mozda na 640x480 lol! Ali kad smo vec kod reze, probao sam ju spustit na 1280x800 i dobio par fps-ova. To bi trebalo znaciti da je procesor usko grlo, jer 1680x reza je dosta visa i tu bi trebali fps-ovi jos vise padati da je do grafe, ali to nije slucaj. Ali s druge strane, ako igri nije dosta 2x3.4Ghz (a kamoli 4x3.4=13.6Ghz), onda neznam sto da kazem. Neoptimiziranost? Jedino jos ostaje upitan ram, zbog kojeg je vjerojatno duzi i loading time. Mozda da se pojavi netko sa DDR3 na 1800Mhz pa da moze testirati loading time i performanse sa quad core procom i 4850... mislim da bi se s tim moglo odgovoriti na podosta pitanja.
ovo je odlicna simulacija mozda najbolja do sada i staze me jako podsjecaju na dobri stari Gran Turismo 2 ps1.
svako ko kaze da je similacija losa, vara se jako! ladno, koliko je vas vozilo na ovakav nacin kao u igrici? :) ..
vrhunac simulacije cete doziviti samo sa kamerom iznutra, a sto se tice grafike i dizajna tu 10 cista obraza!
O kakvoj simulaciji ti pričaš!!!!!! Kakvi maloumnici!!!!!! Čemu takav bezobrazan stav!!!!!!
Jel ti znaš što je SIMULACIJA!!!!!! Gdje je habanje guma, gdje je podešavanje auta od visine, gear rati-a, krila, diferencijala, količine goriva , brake biasa (podešacvanja kočnica), taktički odlasci u boks i još deset tona šta nude simulacije kao GTR2, rFactor GTREvo...
Nebi se bio mješo, ali nakon ovakvog tvog uvjerljivog stava o maloumnicim i simulacije jednostavno sam morao. To pokazuje tvoje poznavanje auto simulacije na kompjuteru!!!!
EDIT: a nisam spomenuo da kada prilikom udarca autom sa 200 na sat pogodiš zid u simulaciji nećeš više taj auto pokrenut, a kamoli nastavit vozit bez ikakvuh posljedica!
Fiziku vožjne neću niti komentirat jer ako u simulaciji svaki zavoj prolaziš u boku i kočiš jedan metar prije zavoja...ma čistokrvna simulacija!
P.S. u ovom postu ne pljujem po NFS SHIFTU nego o pametovanju jednog čovjeka o simulaciji!!!!!!!!!! Zato bez nepotrebnog pametovanja i to je to!
Što si se uzvikao? Čemu spam tim uskličnicima? Zašto se pjeniš?
Nije u redu da pola foruma naziva maloumnicima i to je riješeno, ali isto tako je malo smiješno da ti tu vrištiš s tim uskličnicima, a blage veze...
Jesi ti ikad sjeo u auto brži od Škode? - Ja jesam, vozio sam se 210kmph, a vozio sam se i u rally autu. Iz tog, stvarnog iskustva, iako ne pri suludim brzinama i na pravoj utrci, mogu ti reći da se, barem što se tiče takvih auta, igra simulira vožnju baš fino. Ako treba, mogu se voziti i u 911-ici (nažalost ne svojoj), ali uvjeren sam da će biti uvjerljivo kao i u Shiftu. Kada sjedneš u Z3 i provozaš se malo, onda se javi o simulaciji. (P.S. Proda ti jedan 911 iz '92 za 35k eura).
Kakve odlasci u boks imaju veze sa simulacijom vožnje? Vozni model je odličan. Za trošenje guma, nisam testirao, ali mislim da nije ni kritično bitno s obzirom da se svi eventi svode na 3 kruga ili par minuta. Utjecaj potrošnje guma je uglavnom minimalan u takvim vremenskim rasponima.
Sudari? Pa da, ali ovdje nikoga ne zanima zabijati se u zid. Znam da je najveći gušt nekima razbijati se, ali eno vam Destruction derby za to. Ovdje je cilj simuliranje vožnje, ne sudara.
Podešavanje auta? - Ne znam za vas koji imate ukradene verzije igre, ali original sve to fino ima i ako čovjek nije totalni idiot, to sve može pronaći unutar igre, kao što vidiš na priloženim slikama.
Shift uopće nije daleko od simulacije. Dapače, mene je prilično uvjerio i to više nego GRID kod kojeg sam imao dojam da, kao i mnoge igre, pretjeruje.
Uzmi si bolje auto i svrati do Grobnika (ako imaš dovoljno godina, ako nemaš, zamoli starijeg), nije ti daleko. Provozaj se, pa se javi s dojmovima. Ovako je sve te kritike na račun simulacije smiješno čitati, a pogotovo kritike na nepostojanje opcija (i njihov vrlo stvari efekt) koje sam ja pronašao u roku od 5 sekundi od ulaska u izbornik igre.
Igra mi se ruši nakon odvožene prve trke, stavio novi catalyst i niš ne pomaže.
Što si se uzvikao? Čemu spam tim uskličnicima? Zašto se pjeniš?
Nije u redu da pola foruma naziva maloumnicima i to je riješeno, ali isto tako je malo smiješno da ti tu vrištiš s tim uskličnicima, a blage veze...
Ne moraš mi pametovat o autima jer sam profesionalni vozač i da vozio sam aute brže od Škode i samo znam da u takvom autu vozeći se jadranskom magistralom neću kočit jedan metar prije zavoja i u svaki zavoj ući u boku!
A ti već sa tim piratskim i originalnim (ukradenim) igrama si smješan i ne moraš biti svakom loncu poklopac!
Ova igra nije simulacija, a pogotovo ne najbolja simulcaija ikada.
Btw, ne moja ukradena igra nema to podešavanje jer to valjda dobiju kupci originala. Hm, da.
EDIT: a po tebi je onda očito da je 80% ljudi sa NoGrip foruma, (od kojih neki i voze auto utrke ili su vozili) u krivi jer ti sve znaš, a ovi šta kažu da to nije simulaciji su balavci koji nikad nisu sjeli u auto ili nemaju pojma kako simulacija treba izgledat.
Ja mislim da je igra dosta procesorski zahtjevna, ali to jos moram prvo testirati pa cu tek onda moci reci sa sigurnoscu. Ja isto imam 4850, ali Toxic verziju i jos malo clockanu, tako da vise naginje prema 4870 nego 4850. Quad core je na 3.4 i DDR2 na 1Ghz. Sve na apsolutni max (1680x1050) i da igra zna zastekat. Drivere neznam tocno koje imam, sigurno nisu 9.9, ali su sigurno 9.7 ili 9.8. Tako da svi koji imaju dual/quad core procesore ispod 3Ghz i neke slabije grafe tipa nvidia serija 8/9 i ati 46x0 i 3xx0, fakat neznaju sto pricaju kad kazu da im sve leti na full. Kakav full? Mozda na 640x480 lol! Ali kad smo vec kod reze, probao sam ju spustit na 1280x800 i dobio par fps-ova. To bi trebalo znaciti da je procesor usko grlo, jer 1680x reza je dosta visa i tu bi trebali fps-ovi jos vise padati da je do grafe, ali to nije slucaj. Ali s druge strane, ako igri nije dosta 2x3.4Ghz (a kamoli 4x3.4=13.6Ghz), onda neznam sto da kazem. Neoptimiziranost? Jedino jos ostaje upitan ram, zbog kojeg je vjerojatno duzi i loading time. Mozda da se pojavi netko sa DDR3 na 1800Mhz pa da moze testirati loading time i performanse sa quad core procom i 4850... mislim da bi se s tim moglo odgovoriti na podosta pitanja.
kolki su taktovi ja svoju gainward HD4850GS drzim na 750/1300 za 0/24 rad, inace mogu ju max stavit na 800/1400. cito sam malo po forumima i svi pišu ako imaš problema s niskim FPS-om na ATI karticama,trebaju izbrisat physx drivere i instalirat najnovije s nvidia-ne stranice.
I ako nisi uspio naći tuning opcije, imaš problem veći od mog komentiranja da simulacijski dio igre nije smeće.
@naxeem
daj nam opiši malo kakav je MP
usporedi ga s nekom igrom ili čisto napiši svoje dojmove
zanimam me jer ak je dobro možda je i kupim, s obzirom da me SP nije baš oduševio
I ako nisi uspio naći tuning opcije, imaš problem veći od mog komentiranja da simulacijski dio igre nije smeće.
Ono za tuning ocije je bilo preneseno značenje u pogledu piratskih i originalnih igara. Hvala ljepo i doviđenja.
Odigrao pol sata i izbrisao igricu definitivno jos goriji serijal nfs ,jedino sto mi je dobro u igrici je grafika ,grafika je odlicna pogotovo unutrasnjost bolida ,jedino to je dobro u igrici ali sve ostalo cista nula pogotovo upravljanje kao da sam na ledu ne na cesti nikako nemogu zadrzati polid na cesti kada je u vecoj brzini ili kada kocim onda me zanosi sve u svemu za moje misljenje cista nula .
kolki su taktovi ja svoju gainward HD4850GS drzim na 750/1300 za 0/24 rad, inace mogu ju max stavit na 800/1400. cito sam malo po forumima i svi pišu ako imaš problema s niskim FPS-om na ATI karticama,trebaju izbrisat physx drivere i instalirat najnovije s nvidia-ne stranice.
Pogledaj pod "Moj PC". Ja ne mogu ni blizu 800/1400 (makar bi mogao dizanjem voltaze i boljim hlađenjem), ali barem bi mogao probat reinstalirati Physx drivere, iako imam najnovije.
Meni ovo ne izgleda kao preneseno značenje, već kao histerična reakcija osobe koja u jednostavnom konzolaškom izborniku nije uspjela pronaći par opcija.
Još me zanima i neka fotografija tebe u autu koje je barem slično ovima u Shiftu. Evo moja, da nebi bilo da serem. Sada, s obzirom da si profi vozač, od tebe očekujem isto.
Nakon kaj sam deinstaliral full igru, jučer sam se malo smiril i pomislil da možda nekaj ne valja sa full verzijom pa sam skinul i instaliral demo.
Prvo me dočeka preiritantni video, koji se nemre maknuti, a isti trabunja o visokim ocjenama koje su igri dodijelile korumpirane stranice...ajd, to sam nekak izdržal.
Drugo, smanjim grafičke detalje i moram naravno restartati igru da bi poprimilo efekt (u puno, većini igara to se ne mora). Vratim se u igru kad me kreša na desktop!!
Idem ponovno, ali opet isto...DEINSTALL zauvjek.
@naxeem, zbog čega ljudima soliš pamet i uvjeravaš ih da je igra ono kaj nije?
Evo ti Spa, BMW M3; GTR 2
I evo ti "Armani - Gucci"" Shift verzija Spa
power drifters team EA...
I ja sam se slikal kraj Ferrarievog bolida - sad sam znači mega kul i sve kaj velim je istina s točkom na kraju, jel naxeem?
Meni ovo ne izgleda kao preneseno značenje, već kao histerična reakcija osobe koja u jednostavnom konzolaškom izborniku nije uspjela pronaći par opcija.
Još me zanima i neka fotografija tebe u autu koje je barem slično ovima u Shiftu. Evo moja, da nebi bilo da serem. Sada, s obzirom da si profi vozač, od tebe očekujem isto.
Daj nemoj biti naporan, mislio sam na ovo u odgovoru na tvoj post prije, a to podešavanje je baš dorađeno, nema šta. I sada da ja tu tebi nešto dokazujem mi je smiješno. A sa tim zamućenim licima si sve dokazao.
Neda mi se više o ovome...
Nema smisla prepirati se. Ja ne lažem, niti imam razloga za to. Slika je pred odlazak. Lica su zamućena iz prostog razloga što moj identitet nije bitan na forumu ni u cijeloj priči.
Za razliku od "profesionalnog vozača", nisam se "slikal kraj", nego "vozio u", i tu postoji kritična razlika, a time samo želim reći da iz prve ruke znam kako se takvi auti ponašaju na cesti. Divlje.
Ta dva videa mi ništa ne pokazuju i dalje, na osnovu iskustva u stvarnosti i vožnje igre, smatram da je Shift sasvim pristojna simulacija. To je moje mišljenje, ne činjenica.
Na tom prvom videu malo mi je smiješno što taj BMW poskakuje kao da je na federima, a zavojima prolazi kao vlak na tračnicama - s obzirom na takvo skakutanje i grozne (očito) amortizere, prvi onaj bump na rubniku trebao ga je odbaciti u crnogoričnu belgijsku šumu.
Što se tiče tvojih tehničkih problema, ja ih nemam. Možda da nabaviš bolji crack, drivere, pitaš support?
evo odigro sam igru neka 2 sata (ukupno) i moram priznat da mi se svidja!
1.igra je bar malo odmakla od arkade, ali ljudi moji, pa cilj nfs serijala nije cista simulacija(!) vec arkadna simulacija
2.igra ce mi vjerovatno biti zanimljivadok bude ovih sporiji auta (tier 2) jer se mogu uzivit , i makar na malo razmisljat da i ja mogu imat jednog. mislim sanse da ja po kvartu vozam gtr, ford gt, bugati, ili gtr 2 nisu bas najvece!!!
3.igra me samo razocarala po pitanju ostecenja, mislim ako su vec radili ista mogli su bar ugledat se na GRID!
4. nos je prilicno dobro rijesen koliko sam vidio (na evo 9 serije) nema onog (cirkuskog) vatrometa iz auspuha, a brzina se dosta poveca.
5.grafika- nemam rijeci-cisto dovoljno!
6. pogled iz kokpita je nesto sto je nfs serijal trebao imati vec davno, kolicina detalja i adrenalin dok vozis tako nemoguce je usporedit sa pogledom iz vana!!!(pogledate gamemasterov video sta on kaze o tome )
i za kraj: dobar nastavak nfs-a koji ga barem na kratko vraca na stare puteve slave.
Jedan prijedlog: zamislite nfs slican undergroundu (2) kao mmo u kojem ce se moci okupiti svi nfs-ljubci. svijet podjeljen u tri djela:1.arkada,2.simulacija,3.nes izmedju!