Guild Wars 2

poruka: 8.363
|
čitano: 1.299.778
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Guild Wars 2!
Exprince kaže...

Naravno to je sve istina,niko nije rekao da ce biti lose.Ja sam ogroman fan GW2 i vec duze vremena cekam igru i vjerujem da ce arenanet ispuniti ocekivanja,ali takodje vjerujem da netreba ni sljepo vjerovati da ce sve biti savrseno zato sto su oni "ArenaNet".Uvjek ima i nenamjernih gresaka ili ljenosti ili obadvoje pomalo kod svakog developera.Sad evo jedan smjesan primjer ali eto cisto da dadnem.Dragon Age origin igra je perfekcija (barem za mene) i kad sam cekao drugi dio i on se cinio da ce biti takav a ono kad je izasao goli k**** da prostis.Sve u svemu napred ArenaNet nase molitve su sa vama {#}

Zaboravljaš da ArenaNet nije "BioWare" i da nemaju EA nad glavom koji ih gazi da isporuče profit što prije i bezbolnije. ArenaNet ima skroz drugačiju filozofiju pristupa i to ih čini toliko različitima od ostalih. Iako sam se nauživao njihovih kikseva i gluposti tijekom godina u GWu, vjerujem da GW2 neće razočarati. Naprotiv.

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.
17 godina
neaktivan
imo da:o je bio solidna igra, a za da2 se otpočetka vidjelo da će bit fejl.

ja sam inače skeptičan oko te optimizacije jer dosad nijedan tim nije napravio neki značajan pomak u optimizaciji kad bi prelazili iz betu u release verziju(osim ako bi cb bila totalna katastrofa), te se stvari nebi poboljšale dok ne izađe bolji hardver. najbolji primjer za to je WAR, volio sam tu igru i igro ju prilično puno, ali je bio totalni neglekt od strane devova, što zbog njih samih što zbog već gore spomenutog EA-a.
17 godina
neaktivan
RangeR kaže...

ja sam inače skeptičan oko te optimizacije jer dosad nijedan tim nije napravio neki značajan pomak u optimizaciji kad bi prelazili iz betu u release verziju(osim ako bi cb bila totalna katastrofa), te se stvari nebi poboljšale dok ne izađe bolji hardver. najbolji primjer za to je WAR, volio sam tu igru i igro ju prilično puno, ali je bio totalni neglekt od strane devova, što zbog njih samih što zbog već gore spomenutog EA-a.

Jesi igrao orginalni GW?

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
17 godina
neaktivan
Langsdorff kaže...

Zaboravljaš da ArenaNet nije "BioWare" i da nemaju EA nad glavom koji ih gazi da isporuče profit što prije i bezbolnije. ArenaNet ima skroz drugačiju filozofiju pristupa i to ih čini toliko različitima od ostalih. Iako sam se nauživao njihovih kikseva i gluposti tijekom godina u GWu, vjerujem da GW2 neće razočarati. Naprotiv.

Amen! {#}

Zapravo je fascinantno koliko razvojne slobode Ncsoft (kao izdavac) daje Arenanetu (kao developeru). I to u danasnje doba rushanih igara koje izlaze u stanju poludovrsene bete.

17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
RangeR kaže...

Jesi igrao orginalni GW?

yup

i da, prilično je zanimljivo da im ncsoft tolko slobode daje, zašto je to tako? :/

16 godina
RangeR kaže...
1domagoj1 kaže...
RangeR kaže...

Jesi igrao orginalni GW?

yup

i da, prilično je zanimljivo da im ncsoft tolko slobode daje, zašto je to tako? :/

zbog pumpe za bicikl

17 godina
neaktivan
RangeR kaže...

yup

Hm, onda mi je cudno zasto se toliko cudis glede optimizacije GW 2, GW je bio fantasticno optimiziran. Lijepa grafika, a opet sljaka bez problema na ovom mojem skartu od laptopa. Da to ne mogu ponoviti i s nastavkom, ne bi niti obecavali. I kao sto vec rekoh, optimizacija ide zadnja, pred izlazak. Sad jos poliraju i dovrsavaju igru jer tek sad vide u vecim betama kako se neki mehanizmi ponasaju, pa sukladno tome ih korigiraju. I onda tek ide zavrsno poliranje i optimiziranje i onda... tadaaaa, izlazak igre :D :D :D

Ovo drugo ti ne znam odgovoriti, ocito imaju neke dogovore, a i moras imati na umu da je NCSoft izdavac MMO-ova te da imaju jos par drugih MMO-ova. Kao sto su Blade & Soul, Lineage (III), Wildstar... To su sve MMO-ovi koji tek trebaju izaci i definitivno ne zele da jedan pokopa drugi, stoga vjerojatno i daju studijima da vise manje sami procijene vrijeme developmenta i izdavanja.

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
13 godina
neaktivan
Guild Wars 2!
Malo mi samo smeta ove neprirodne kretnje nekih mobova, kao da se nikako ne uklapaju, al valjda ce to ispraviti, ipak je ovo prva beta...
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RangeR kaže...

Po mom misljenju imaju povjerenja u Arenanet, ko prvo zbog velikog uspjeha prvog GWa (ulaganje/ocekivanja=nikakva + zarada=ogromna), ko drugo jer im je GW2 jedini MMO koji ce se dobro prodavati na zapadnom trzistu. Blade & Soul i svi ostali MMOi koje je domagoj naveo su fokusirani uglavnom na J.Koreju i okolicu.

17 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Ima li govora od strane developera o 'smanjivanju' efekata? Gledajući ovaj 'dungeon run' (video ispod) i ostale videoe čini mi se da su malo pretjerali.

I Totalbiscuit je spominjao (drugi video ispod) da malo bode oči ovo trenutno rješenje (vatra, dim...).

the jackie stallone melted plastic barbie face!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.3.2012 16:32 (Gaus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

particle effect je previse izrazen... tribaju ga malo brenzat, nista se zivo ne vidit...

It's not who u are, it's who u know.
17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
RangeR kaže...

yup

Hm, onda mi je cudno zasto se toliko cudis glede optimizacije GW 2, GW je bio fantasticno optimiziran. 

bio je optimiziran zato što nije bio open world, već je sve bilo instancirano, također me kod gw enginea nervira što kad trčiš i klikneš na neki objekt da ga character aktivira, vrati ti lika metar-dva unazad. ista mi se stvar katkad dešava i s nekim skillovima i to nije bilo zbog pinga.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.3.2012 16:57 (RangeR).
17 godina
neaktivan
NightShadow kaže...

Naš i vaš omiljeni builder je zasjao u novome ruhu:

http://gw2.luna-atra.fr/skills_tool/?lang=en

Nota Bene: u onom predstavljanju navedeno je da će svaka linija imati 12 "major traitova" tako da je trenutno poznato samo možda 2/3 svih mogućih..

Ovaj novi builder mi je pomogao da napokon shvatim traits sistem {#} Mozes citat Anet blog postove kolko oces, ali tek kad pocnes klikat po ovome sjedne sve na svoje mjesto.

17 godina
neaktivan

Lik sto komentira ovaj drugi video je totalni smijeh posebno kad komentira weapon rack...

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.3.2012 23:45 (drocketman).
13 godina
Guild Wars 2!

gledan ove videe i mislin se u sebi "majko moja kako ce ova igra bit dobra" i još f2p. nisan igra jedinicu, al za dvjku san siguran da cu je peglat (uz diabla 3 naravno) samo nekao to meni zvuci pre dobro da bi bilo istinito,nisam bas skroz na cisto s onom shemom microtransactions (neznam jel san tocno napisa) ugl. zanima me samo hoce li netko tko ne kupuje  mt moci okusit svih 100% igre ili ce onaj tko uzima to imat pristup nekakvim podrucjima ili itemimi koje ovi nema, naravno boljim po izgedu i statsima?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Ee ljudi, zanima me ako je istina da su orginalni developeri GWa (bar neki od njih) radili na WoWu i dobili otkaz pa su se zainatili i napravili GW? Tu priču sam čuo par puta puno godina prije, dok sam još igrao GW na veliko. 

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Squall Dvopek kaže...

gledan ove videe i mislin se u sebi "majko moja kako ce ova igra bit dobra" i još f2p. nisan igra jedinicu, al za dvjku san siguran da cu je peglat (uz diabla 3 naravno) samo nekao to meni zvuci pre dobro da bi bilo istinito,nisam bas skroz na cisto s onom shemom microtransactions (neznam jel san tocno napisa) ugl. zanima me samo hoce li netko tko ne kupuje  mt moci okusit svih 100% igre ili ce onaj tko uzima to imat pristup nekakvim podrucjima ili itemimi koje ovi nema, naravno boljim po izgedu i statsima?

Ne moras nista kupiti i dalje ces imati iste sanse kao i svi. Igra nije f2p vec B2P iliti buy to play. Kupis igru i igras koliko hoces, sve sto je u online trgovini nema veze sa ikakvim upgradeima, jacim itemima i slicno. Sve sto mozes kupiti u online ducanu su stvari kozmeticke naravi, tj. armor drugacije boje i slicno. Nikakav jaci armor ili sto vec. Sve to mozes dobiti ingame, kupuju se jedino stvari kozmeticke naravi.

Septah kaže...

Ee ljudi, zanima me ako je istina da su orginalni developeri GWa (bar neki od njih) radili na WoWu i dobili otkaz pa su se zainatili i napravili GW? Tu priču sam čuo par puta puno godina prije, dok sam još igrao GW na veliko. 

Je, istina je, vise manje. Troje likova koji su radili u Blizzardu su dali otkaz i osnovali svoju firmu imena ArenaNet. To su bili Patrick Wyatt (u Blizzardu je bio podpredsjednik Research and Developmenta i senior programer, bio je voda Battle.net mreznog programiranja i jedan od vecih pridonosioca mreznih dijelova Starcrafta, Diabla te Warcrafta), zatim Jeff Strain (bio je lead programer na World of Warcraftu te je napravio campaign editor za Starcraft, a i radio je na Warcraftu 3 i Diablu) te Mike O'Brien (koji je bio direktor te lead programer u Blizzardu gdje je razvio 3D rendering engine za Warcraft 3 te je vodio razvoj Battle.net-a, a radio je i na Starcraftu, Warcraftu i Diablu). Trenutno je samo Mike O'Brien u ArenaNetu te je trenutno predsjednik.

Tako da, kad kazem da ArenaNet to moze, onda je zbilja to i istina. ;)

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.3.2012 3:03 (1domagoj1).
16 godina
Squall Dvopek kaže...

gledan ove videe i mislin se u sebi "majko moja kako ce ova igra bit dobra".... meni zvuci pre dobro da bi bilo istinito...

I meni ovo sto vidim po raznim videima izgleda predobro da bi bilo istinito :)

Gledao sam video Warriora (to namjeravam igrati) i izgleda predobro i prezabavno

If you're not paranoid, you're not paying attention
16 godina
neaktivan

Tamnica sa yogcastom i nekim devovima:

14 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Joj, sve što više gledam ovih klipova, sve sam sigurniji da ću igru uzeti. Ako može neko da mi potvrdi, da li su u GW1, kada su izbacili neku ekspanziju ( ne znam o kojoj je tačno riječ ) sjebali igru?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

PvP je super, ali sve ostalo je ništa. Igra se vrti samo oko PvPa,a koliko sam čitao biti će shop gdje možeš kupovati neke stvari sada koliko se to isplati kupit igru i kupit nešto u shop da nemoraš bezveze trošit vrijeme vidit ćemo.

www.mmo-balkan.com
13 godina
neaktivan
Bejtman kaže...

PvP je super, ali sve ostalo je ništa. Igra se vrti samo oko PvPa,a koliko sam čitao biti će shop gdje možeš kupovati neke stvari sada koliko se to isplati kupit igru i kupit nešto u shop da nemoraš bezveze trošit vrijeme vidit ćemo.

Aj molim te ne valjaj gluposti...

17 godina
neaktivan

@garamel ne. štoviše, meni su nightfall i eotn(zadnje dvije instalacije) najbolje u serijalu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.3.2012 15:08 (RangeR).
13 godina
protjeran
Gozz kaže...
Bejtman kaže...

Umjesto da pišeš bezveze komentare uvjeri me u suprotno.

www.mmo-balkan.com
14 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Ima cash shop.

Baci oko na GW1 cash shop i vidjeti ces da su sve nekakvi kostimi, char slotovi i trans stone ( ili tako nes, uglavnom prebacujes izgled jednog itema na drugi ).

Tako nesto ce biti i u GW2.

Svakako bolje od ovih grindara gdje prodaju stvari tipa gear upgrade, gear craft, gemove i ostala sranja koja daju ogromnu prednost.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Bejtman kaže...
Gozz kaže...
Bejtman kaže...

Umjesto da pišeš bezveze komentare uvjeri me u suprotno.

kažeš ostalo je ništa, pa mislim ako si pratio ovu temu da si se razuvjerio, a šta tebi pod PVE se samo raidanje podrazumjeva?

13 godina
protjeran

Osobno mislim da se gw2 80% vrti oko pvp,a za ostalo 20%. Neznam, svatko moće svašta govoriti dokle igra ne izađe, ali kada izađe vidit ćemo :)

www.mmo-balkan.com
13 godina
neaktivan
Bejtman kaže...

Osobno mislim da se gw2 80% vrti oko pvp,a za ostalo 20%. Neznam, svatko moće svašta govoriti dokle igra ne izađe, ali kada izađe vidit ćemo :)

A dobro, i moje je mišljenje da je igra više pvp orijentirana ali ne toliko, ja, iako sam teži pve player ovo dosad viđeno me zadovoljava što se tiče pve-a

13 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Ja se iskreno nadam da je PVP orijentisana.Danas je veliki manjak igara (MMO-ova) koji imaja balansiran PVP,ako je igra stvarno PVP orijentisana onda se sigurno trude i da sve bude balansirano,a za to sam voljan zrtvovati jedan raid vise manje.Samo da nebude kao u Wow-u.Udjes u BG,vidis Frost mage-a ili Blood DK-a i samo mozes pobjeci...ahem mislio sam reci takticki se povuci...da...

Treat men generously or destroy them completely. For small wounds they will seek vengeance, for great ones they cannot.
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.3.2012 19:12 (Exprince).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Exprince kaže...

Ja se iskreno nadam da je PVP orijentisana.Danas je veliki manjak igara (MMO-ova) koji imaja balansiran PVP,ako je igra stvarno PVP orijentisana onda se sigurno trude i da sve bude balansirano,a za to sam voljan zrtvovati jedan raid vise manje.Samo da nebude kao u Wow-u.Udjes u BG,vidis Frost mage-a ili Blood DK-a i samo mozes pobjeci...ahem mislio sam reci takticki se povuci...da...

Pa svaki mmo ima pvp samo što je to deset puta teže izbalansirat nego pve, PvP u temelju treba biti dobar da bi igra mogla biti balansirana kao takva

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice