Prijatelj mi je nedavno rekao kako je piranha bytes dobila prava na novi nastavak gothica, nakon razočaravajuće arcanije. Zna li itko da li je to istina? I hoće li uopće biti petog nastavka?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

uf, to bi bilo jako cool... iako već imamo risen ali rađe bi dostojan završetak gothic serijala.

i ja isčekujem gothic5,risen mi je dobro sjeo ali nikako se nisam mogao naviknuti na combat u risenu 2,nekako mi je nedorađen,arcania mi je bila tako-tako nije imala otvoreni sandbox svijet i mogao si se izgubiti u nekim dijelovima kasnije igre
Ako ipak naprave peti nastavak, bi li radnja trebala biti povezana sa besmislenom radnjom i pričom četvorke? Mogu li oni jednostavno ignorirati tzv. Gothic IV? I hoće li biti Risen trojke, ili je taj serijal gotov?
Gothic 4 zapravo ne postoji..arcania gothic tale se vodi kao gothic 4,ali posve nova priča,nameless hero je nebitan tamo,mogli bi da žele napravit neki prequel gothica ili nastavak gothica 3 direktni,arcania nije od piranhe,nego od jowooda,a risen je koncipiran kao gothic,ali nije gothic,pomalo su konfuzno na kraju složili imena,ali svi se slažu da bi to trebao bit punokrvni gothic sa istim herojem,xardasom,pokojim zalutalim sleeperom xD,itd itd..
DAJTE MI VISE PETI DIO!!!!!!!!!!!!!!
Risen 2 i Risen 3 su ispali najadniji RPG-ovi zadnjih godina,
a to su im i zadnje dvije igre od Piranha bytesa,
mislim da vise nemaju onu iskru da naprave dobar RPG...
Nazalost moram se slozit s tobom.Risen 2 i 3 su stvarno bile dosta lose igre.Ali i dalje se nadam da ce izdat Gothica 5 i da ce biti barem kao Risen 1.Doduse cou sam da rade na novom projektu koji nema veze sa Risenom niti sa Gothicom.Evo linka pa si pogledajte malo:
http://nichegamer.net/2014/08/piranha-bytes-working-on-new-project-not-a-gothicrisen-sequel/
DAJTE MI VISE PETI DIO!!!!!!!!!!!!!!
jako sumnjam da će biti ove godine jer su pred tek 6 mjeseci dali van Risen 3, a treba ima barem 3 godine po igri...
Istina.Ako ce mo ista i dobit nacekat cemo se.
Malo sam se naježio kad sam vidio naslov ove teme, bilo bi to predivno. Ali Michael Hoge jedan od glavnih developera u Piranha Bytesu nije radio na Risen 3 nego vec neko vrijeme radi na jednom projektu o kojem se nije puno pricalo, ali rekao je da ce poslje Risen 3 raditi novi rpg koji nece biti povezan ni sa Gothicom ni sa Risenom. To sam procitao prije par mj. sad ako se nesto promjenilo neznam. Kako god, ogroman sam fan njihovih igara, pogotovo Gothic 2, Gothic 3, Risen 1... Naj atmosfericniji i posebniji rpgovi koje sam igrao, Risen 2 i 3 su mi ok ako ih ne usporedjujete sa starim PB igrama. Iskreno da naprave nesto kao Risen 1 ja bi eksplodiro od srece :D
Ako naprave nesto kao Risen 1 sto god to bilo bit ce mo sretni :D
ja sam propustio serijal, druzio sam se samo sa gothicom 3, a evo nedavno sam na nekoj akciji uzeo risen serijal i krecem od jedinice.. ne sumnjam u kvalitetu al bome se tesko natjerat igrat tako stariju igru s obzirom na danasnje standarde.
ako nista bar mi vrti 70+ fps-a na 4k rezoluciji
Haha.Probaj ignorirat grafiku i probaj Gothic 1 i 2 i bit ces odusevlje.Vec jako jako dugo godina nisam igrao takav RPG niti cu najvjerojatnije igrat :(
Haha.Probaj ignorirat grafiku i probaj Gothic 1 i 2 i bit ces odusevlje.Vec jako jako dugo godina nisam igrao takav RPG niti cu najvjerojatnije igrat :(
veliki sam ljubitelj gothica 3 i risen-a (risen 2 i 3 nisam igrao)...
danas sam malo probao gothic 2 i vjerujem da je dobar ali nekako mi se neda ga igrat... nezz, rađe bih opet zaigrao gothic 3 enhanced edition i napokon našao bluprinteve za legendary pure ore swords :P
Risen 2 i 3 nisu bas vrijedni naseg vremena ali Gothic 1 ili 2 definitivno zaigraj jednog dana :D
evo sad sam instalirao gothic 3 i malo potražio na netu i vidio da ima dosta toga novog... skinuo sam preko 3 GB patcheva i content moda pa će sada biti zanimljivije... vidim da ima tonu novih stvari
ako ikome dođe želja za gothic 3 instalirajte onda obavezno... (samo googlajte)
-gothic 3 community patch 1.75 - 1.4GB
-gothic 3 quest pack 4.2 - 600MB
-gothic 3 content mod 2.6.3 - 950MB
evo sad sam instalirao gothic 3 i malo potražio na netu i vidio da ima dosta toga novog... skinuo sam preko 3 GB patcheva i content moda pa će sada biti zanimljivije... vidim da ima tonu novih stvari
ako ikome dođe želja za gothic 3 instalirajte onda obavezno... (samo googlajte)
-gothic 3 community patch 1.75 - 1.4GB
-gothic 3 quest pack 4.2 - 600MB
-gothic 3 content mod 2.6.3 - 950MB
Tako je.Te 3 stvari su "must" ako hoces uzivat u G3.
Najgori dio tih igara su bili brzi neprijatelji jer te svaki hit koji primaš zaustavio nakratko i prekinuo ti animaciju napada. Primjer je čopor vukova maltene sa početka igre koji je u stanju pojest za doručak full geranog mid-late game heroja jer ga stunlockaju do smrti.
Malo karikiram, ali ne puno, bilo je tako blesavih situacija gdje sam umiro od nekoliko brzih slabih neprijatelja jer se nisam uspio maknut ni lupit ih na vrijeme.
Također jedan Gothic je imao čudnu shemu sa osvajanjem Orc utvrda i pokretom otpora, jer si morao (maltene) solo osvojit utvrdu sa 30ak orcova koji su se ponašali na isti način ko ranije spomenuti "brzi neprijatelji" , ako ništa drugo zato što si napao orca i svi su te krenuli ganjat, lupat i onemogučavat te da izmjenjuješ udarce... Na sličan način je doduše bilo moguće i stunlockat sporog neprijatelja, ali samo ponekad.
Igra ko igra je bila dobra do odlična, ali imala je tako čudno neke stvari posložene da sam često gasio igru iz frustracije i kleo se da ju neću ponovo upalit... ipak onda bih se ohladio i prošao taj dio. Isplatilo se uglavnom.
Nakon Risen 3 vise od Gothic 5 ne očekujem ništa.Dapače da izađe sutra i da se kunu da je polishana, ne bih lipe za nju dao dok ju ne "isprobam". Risen 3 je bio hladan tuš već u tutorialu.
Donekle se slazem s tobom.Sijecam se Gothic-a 1 koji je bio toliko ne dovrsena da se to moglo vidit iz aviona.Bilo je mnogo likova,lokacija,dialoga koji su trebali imat neko znacenje,jos neku svrhu,a nisu.O bugovima da i ne pricam.Doduse to ti sve govori koliko su bili financijski slabi tada,ali opet su uspijeli napravit tako dobru fransizu.Osobno moju najdrazu.Sto se tice Risen-a to je istina.Risen 1 je jako dobar,ali Risen 2 i 3,koliko god volim Piranhu nikad te dvije igre ne bi mogo nekom preporucit.Trenutacno rade na novom projektu.Rekli su da bi svaki Gothic fan to trebo pogledat.Sad kad su se napokon maknuli od Risen-a mislim da bi mogli napraviti nesto dobro.Kako god bilo drzim im fige