Farming Simulator 2013

poruka: 3.453
|
čitano: 1.010.168
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Nova karijera na farmi napreduje!

Uz puno rada i chaffanja, te milijuna raznih misija, malo smo 'ponovili' dio mehanizacije. Ovako je PUUNO lakse i brze! {#}

P.S. Ovo je 9-metarski cutter za Big-X. Do sada sam na raznim farmama koristio 17-metarski. Shvatio sam da mi to kvari dozivljaj igre, pa sam od sada ogranicio sirinu cuttera na big-x-u i Claas Tucano kombajnu na max 9 metara.Mozda kasnije 12 metarski za zito (slama!). Isto 9 metara za razne sijacice i kultivatore. Ovako mi je puno zanimljivije i zabavnije.

Na 2 rivers sam za manje od 100 sati u igri dostigao 3000 krava koje mogu redovito prehranjivati na 110% ucinkovitosti, te dnevnu proizvodnju od 1.3 milijuna litara silaze za BGA (toliko tamo otprilike proguta na dan ona jama). Nasao sam se sa 7 milijuna u kasi, puni silosi i nedostatak volje da idem dalje. Ovdje na Hagenstedtu to zelim izbjeci.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.5.2013 20:49 (BULIGO).

2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Farming Simulator 2013
Pda Pda
12 godina
neaktivan

Mapa odlicno izgleda! Kao Vojvodina ali mi se cini vise doradjena. Kakva su polja? Moze ih se spajati? Ima li misija?

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.5.2013 16:18 (BULIGO).
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Na kompu mi je ali nikako da ubacim...

EDIT: Kontam da se vecina polja moze spojit..

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.5.2013 16:35 (Xperiax1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Xperiax1 kaže...

Na kompu mi je ali nikako da ubacim...

EDIT: Kontam da se vecina polja moze spojit..

Ma, jedino je visinska razl;ika izmedju polja moguci problem. I to se editorom moze ispeglati, da dodju fini prijelazi a ne stepenice. Ali ko ce to raditi. Ako mi se dopadne, i budem igrao, sigurno me par stabala i ograda za kokosi nece sprijeciti da spajam polja.A mozda niti ne treba ih spajati.

Skida se. Prokl..grrr..*&^%$ ako nemas premium accounts na uploadedu, skida se puzevom brzinom. 150MB!! Pa kad ce vise...

A ja evo, krenuo u biznis s ofcama. Bas i nije neki biznis i uvijek ga eliminiram cim se pocnem baviti kravama  balama i vodoim, ali eto, da se ima sto raditi kad se ..nema sto raditi. Za kositi travu koristim onaj mali pojacani profi hopper (kosilica). Autor joj je stavio kapacitet 10000L sto je nerera;isticno do bola, ali eto. Ima mod Big-500 Cargo koji kosi sirokim nozevima i odmah sprema u bunker, ni  on nije bas realistican.

Smetalo me sto sam morao stalno svakog sata sa viljkuskarem za bale prtljati oko bala sa vunom, skidati je sa betonske podloge i tovariti na kamion. Kolega s njemackog FS13 foruma mi je dao par ideja kako citavu operaciju znacajno pojednostavniti. Metoda jemalo kaubojska ali..vidjet cemo kad se bale pocnu gomilati.

Evo nije bas elegantno ali hranjenje s travom radi :)

Jbg, ako krenem u rikverc, ne mogu nikako aktivirati trigger za kipanje trave a s nosom mogu. Trebao bih jednostavno uci u editor i premjestiti tip-trigger na drugo mjesto, ali neda mi se.

Nije neko varanje, jer hranjenje ovaca nije nikad bilo problem. Tovariti bale na prikolicu i voziti u Varteks je nesto zahtjevnije. Sa ovim samo-tovarecim prikolicama za bale/palete i to je macji kasalj. Koliko se ono dobije za punu paletu vune? 5000? Zalosno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.5.2013 17:23 (BULIGO).
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Pocelo neko nevrijeme tu u Os i komp mi se ugasio...Udjem u FS kad imam sta i vidit,izgubio 4 sata igranja..Koliko mi se isplati sadit krompir i secernu repu? Vidim da se jako malo dobije..

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.5.2013 17:20 (Xperiax1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Xperiax1 kaže...

Pocelo neko nevrijeme tu u Os i komp mi se ugasio...Udjem u FS kad imam sta i vidit,izgubio 4 sata igranja..Koliko mi se isplati sadit krompir i secernu repu? Vidim da se jako malo dobije..

Ma, kad govorimo o isplativosti (ekonomska i profitna isplativost) onda treba odvojiti stvaru isplativost i onu virtualnu u igri. Ja vjerujem da se u stvarnosti isplati uzgajati krumpir, repu, luk i persin, ali u igri..U igri se najvise isplati uzgajati....silazu. BGA proguta oko 1.3 milijuna litara toga na 'dan', i po cijeni od oko 0.8 po litri, mozes se zbilja obogatiti ( i ostati bogat) da nis drugo pod milim Bogom ne radis nego sadis/chaffas 1.3 milijuna litara recimo kuruze na dan. Ili jos i puno manje, samo kosis travu i to je to.Navodno je sada vec vecina multiplejer partija bez pasworda cisto chaffanje trave i nis drugo.

Buduci da cilj igre (valjda) nije nagrmaditi pare (ok malo jest dok se malo ne obnovis sa mehanizacijom i kupis polja i curi zlatnu ogrlicu) ali inace... Mislim da je naj-naj-vaznije sto se TEBI najvise da raditi u igri. Ja volim uzgajati krave. Tisuce njih, iako ih odjednom vidim samo pet-sest. Netko voli raditi s ovcama, ili saditi nes specijalno. Mene jako zabavjla posao sa balama, dosta sam se izvjestio s radom na viljuskaru, pa mi nikad nije dosadno.

Planiram poceti saditi repu i krumpir. Po drugim forumima upozoravaju da je to malo isplativo. Jos k tome da je sama masa iskopanih krumpira toliko velika da s u neki smanjili polja na kojima su sadili krumpir i repu jer im je dosadila ogromna masa proizvoda koju su svaki 'dan' morali prevoziti u silos a tek jao majci kad je velika potraznja imoras 5 milijuna kila krumpira prevesti do prodajnog mjesta za (mislim) 60 minuta (kad cijena drasticno padne). Bile su tamo neke formule i dzidze-midze, jedino sto je moj seljacko-primorsko-ribarski mali mozak shvatio je da se radi otprilike o dvostrukoj masi proizvoda u odnosu na zito i jecam. A to mogu vjerovati jer je i cijena krumpira jako niska pa MORA da ga bude ..masa.. da bi se isplatilo.

Svejedno cu pokusati, privlace me one Tectron-Maxtron mrcine za berbu krumpira i repe :)

P.S. Znas postoji auto-save mod koji ti sejva igru mislim svakih 5 minuta (valjda se vrijeme moze podesiti).

Skuplja verzija (koju ja koristim) je koristenje UPS uredjaja (neprekidnno napajanje). Odrzava ti komp ukljucen koliko dugo, ovisi o potrosnji i velicine akumulatora, i k tome mozes ukljuciti u njega i telefonsku liniju pa ti stiti sve i komp i telefone od udara struje (groma). Problem je sto dobri UPS evi (ja koristim APC-ov 1400, APC je jako dobra marka) imaju paprenu cijenu. Kod nas je znala nestat struja, ali su tel. linije jos radile (maju svoje baterijsko napajanje), pa je meni sve radilo. To je bilo jos vrijeme pocetka Warcrafta. Presmijesno je bilo kad smo raidali, vecina iz Hrvarske, negdje recimo u Istri nevrijeme, i PUF odjednom nestane pola raida lol. I onda ti drago sto to imas. A jadna satisfakcija :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.5.2013 17:53 (BULIGO).
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

I mene zanima najvise kako to radi :D Skupit cu neku lovu pa cu probat..

Na Kansas mapi sam imo malo vise od 70 krava.Ja nisam zaradu nikakvu vidio a bas sam se posvetio silazi i hranjenju krava...

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.5.2013 17:52 (Xperiax1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Xperiax1 kaže...

I mene zanima najvise kako to radi :D Skupit cu neku lovu pa cu probat..

Na Kansas mapi sam imo malo vise od 70 krava.Ja nisam zaradu nikakvu vidio a bas sam se posvetio silazi i hranjenju krava...

Krave ti se isplate nakon otprilike 5 dana u igri. Svaka krava donosi onda dnevni profit od oko 500 dolara. Znaci prodano mlijeko minus sijeno, minus slama, minus silaza itd.

Ja sam imao u 2 rivers uglavnom 2000 krava i dobijao sam nesto vise od milijun dolara dnevnog profita, pola ujutro, pola navecer, kad bi mljekar dolazio. No, mapa ima bug pa se mljekar odmah kod mljekare na prvom raskrscu zabije u lampion pored ceste i tako ne dolazi na kravlju farmu,pa ti lovu daju na kraju dana, u ponoc, cijeli iznos. Ja sam u editoru pratio cijelu mljekarevu rutu metar po metar i nasao inkriminirani lampion, pomakao ga za pola metra i sad sve radi ko puska :)

Inace,  evo bas igrao tvoju novu mapu, i moram rec da mi je super! Najbolja koju sam igrao do sada!! Polja su solidne velicine, ne treba ih spajati. Ima dosta caka koje druge mape nemaju, npr. mozes uzgajati krave. Ne mislim samo hraniti, vec one prave telice koji za nekoliko dana hranjenja s mlijekom narastu u kravu i pojave se u kravljem toru, pa ih imas sve vise svakim danom. BGA je super ima 5 bunkera za silazu, u sklopu farme je. Ima kokosi, neke nove kucice za kokosi gdje kokosi nesu jaja pa ih ne moras ganjati po dvoristu. I ma i drugih stvari kkoje nisam otkrtio jos.

Nazalost, meni i na LOW postavkama radi jako kilavo, pa iako je priroda super, meni to ne moze 'potegnuti' zadovoljavajucom brzinom (Core2-Duo i XP). Eh dodje mi da si kupim novi PC samo zbog ove igre i ovakvih mapa :)

Za sada mapa se seli na externi disk, u FS13 arhivu, skupa s ostalim modovima, da je mogu zaigrati jednog dana kad kupim novu masinu.

P.S. Cudi me da nema kupovine polja?!?! Prikacio sam noz na kombajn zapicio se na neku njivu sa zitom i udri, kombajnirao a nisam nikog nis pitao.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.5.2013 21:15 (BULIGO).
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Sad cu je ubacit :) De mi reci kakva vozila dobijes?

EDIT: Super je mapa samo vec sam poceo igrati na originalnoj tako da ce ova malo pricekati jel mi se neda skakat sa mape na mapu...

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.5.2013 21:29 (Xperiax1).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Nova farma na Hagenstedtu (original mapa ali kao mod) ide sve OK. Nabavljen novi 'radni konj' i pripadajuci kultivator za njega, podesene brzine i snaga, i sada su nerazdvojni dvojac koji ce me (nadam se) sluziti jako dugo! {#}

P.S. Ovo nije obicni IH600, ovom su sva 4 kotaca upravljiva, nema onaj uzasan zglob za upravljanje i ima i sprijeda hidrauliku!! (na koju cu objesiti fertilizator hehe).

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.5.2013 1:07 (BULIGO).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
BULIGO kaže...

Mapa odlicno izgleda! Kao Vojvodina ali mi se cini vise doradjena. Kakva su polja? Moze ih se spajati? Ima li misija?

Ne vjerujem da ima misija no mapa je Beta V2, znači da će se još doradjivati pa su moguće i poneke misije. Nije problem da je skineš i probaš.

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Gumicar, vidi par postova iznad, napisao sam da sam probao mapu i kombajnirao zito itd. Misija nij bilo, potkova ima lol.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

e pozz ljudi nije me dugo bilo,sam da pitam jel neko instaliro ovaj mod http://www.ls2013.com/farming-simulator-2013/placeable-pile-v-2-0-mp.html i kako radi??{#}

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Farming Simulator 2013

Super radi, ima ga i netko sa ove teme. Buligo ili Karlo666 mi se ćini.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

ima BULIGO a imam i ja :) mod radi odlicno, kupis to nesto (nalazi se u placeable mods) i postavis na mapi gdje hoces kipati nesto... znaci postavis taj stupic na nekoj njivi i kad napunis prikolicu iskipas kod tog stupica na zemlju... ne moras vozit u silos ako si daleko od kuce :) poslje samo utovarivacem potovaris u neku veliku prikolicu i vozis... ili ako se radi o repi i krompiru, mozes koristit onaj Ropa Maus :) dobro je to samo me malo nervira to postavljanje stupića, zato je tipanywhere mod za 2011 bio puno bolji, jer je prikolica sama kreirala to podrucje gdje hoces kipati, al i ovo super posluzi :)

Remember Remember The 5th Of November, The Gunpowder, Treason and Plot. I Know Of No Reason, Why The Gunpowder Treason, Should Ever Be Forgot.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

instaliro sam ga,odlican je za repu,nemoram daleko vozit stalno {#}

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Ja to trenutno ne koristim, jer me smeta poslije vaditi iz te hrpe i tovariti u kamione. Radije koristim onaj pokretni silos sa tekucom trakom za tovarenje. Samo iskipam unutra a kad mi treba, podvucem kamion ispod trake i samo se natovari. Jos nesto, npr. kas pokrenem istovarivanje na Perard prikolici, cim odem u drugo vozilo, Perard odmah prestaje sa istovarivanjem. Kod pokretnog silosa nije tako, on utovaruje u prikolicu sve dok je ne napuni ili dok sve ne istovari, sto mi jako odgovara.

Taj mod za istovarivati bilo gdje je potencijalno JAKO koristan na kravljoj farmi! Zamisli: jedna hrpa sa slamom, jedna sa silazom,  jedna sa sijenom.. i onda kupis onaj samovozni mixer i samo 'usisavas' sto i koliko ti treba za savrsen mix!!{#}

Jos nemam krave ali cu to svakako isprobati! Ne trebaju nikakve bale ni viljuskari. samo 3 hrpice i to je to. A slamu i sijeno je lako prevoziti onim stalama na kotacima, zamo zakacis za traktor...  svakako cu koristiti big-500 za travu, a slamu samo pokupim iza kombajna i to je to. Silaza direkrno iz BGA bunkera, ne trebam niti raditi na bunkeru kod krava.

P.S. pronasao sam novi mod za onaj samohodni mixer. Verzija XL, mnogo je veci od originala, stane 25.000L mixa i novost: uz normalne 3 vrste hrane za mix, on dadaje i cetvrtu: kukuruz! :) Nije da nam fali hrane ali ja jos nisam nikad vrsio kukuruz osim sa silazu. Veseli me da konacno dio tog silnog sjeckanog kukuruza zapravo uberem u zrnu i koristim za krave :)

P.P.S. Prije nego me netko pocne zezati, da kazem: DA, jos volim raditi s balama, jako. ALi zelim probati i onaj 'drugi' nacin :)

Ne mogu nac link grrr..

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.5.2013 14:36 (BULIGO).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Skinuo, stavio u editor i eto.

Cini se da je kompletna hrpa vec formirana i nalazi se izpod zemlje! :)

Samo je nevidljiva. Kako mi trpamo unutra tako se polako podize iz zemlje i izgleda da 'raste'. Super, jednostavno i valjda bez greske. Zato se nemojte cuditi ako je ne mozete postaviti na pola metra od zida kao ja, jer zapravo postavljate KOMPLETNU hrpu, u punoj velicini (cudio sam se zato joj treba toliko prostora izmedju 2 hrpe. Eto zasto, ove su vec max velicine dok ih postavljamo!!).

OK, triger je na sredini hrpe pa valjda mozemo kipati/grabiti s bilo koje strane itd.Treba jos pokusati staviti na svaku hrpu  jedan od onih conveyora-pokretne trake za tovarenje i ako radi, bit ce to mod i pol!!{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.5.2013 14:56 (BULIGO).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

e BULIGO koju mapu igras orginal ili si neku skinio da mi preporučiš{#},jer ja od pocetka igram orginalnu

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.5.2013 15:01 (DM-969).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

skinuo sam još neke placeable modoove no kad ih odaberem u shopu ne mogu ih postaviti..što treba pritisnuti?

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.5.2013 15:22 (gefufna).
12 godina
neaktivan
DM-969 kaže...

e BULIGO koju mapu igras orginal ili si neku skinio da mi preporučiš{#},jer ja od pocetka igram orginalnu

Ja bih ti preporucio za sada dvije: moju omiljenu (skoro 300 sati na joj) Two Rivers -english i cini mi se ona o kojoj smojucer pricali, neko mjesto u njemackoj, izgleda super. Nisam mogao puno igrati (oko sat) jer mi trza i na niskim postavkama a od tog me hvata mucnina pa sam prestao.

Trenutno (prije par dana) sam opet poceo igrati na Hagenstedtu jer sam na netu nasao istu tu mapu ali kao mod, tako da onu originalnu koja dodje s igrom ne moram ni taknuti. Vazno jer sam poceo prckati editorom po mapi, npr, uzasno su me smetala ona glupa stabla nasred oranice pa sam ih pomaknuo u stranu pored njive i sada jos bolje izgledaju a Meksikanci se vise ne zabijaju u njih s traktorima i kombajnima. I jos neke sitnice. Dobro mi ozgleda ona mapa verzija Hagenstedta koju je dugo igrao Karlo, mislim OGF Hagenstedt se zove. Puuno vise zelenila, ogromna farma/gospodinjske zgrade na vise levela, npr imas i prvi kat ne samo prizemlje, ima rampa na prvi kat gdje je ogromno skladiste (tavan) gdje mozes spremiti sto  ti drago, od strojeva do tisuca bala itd. Odlicna je, meni mrvicu nedostupna zbog kompleksnosti.

Jos bih ti preporucio i Vojvodinu, ako volis ogromne oranice. Tamo ti je fora da je svaka veelika oranica podijeljena u dijelove, npr 8 dijelova svaki ima broj. A ti, koliko novaca skupis, toliko komada zemlje kupis, i mozes ih odmah obradjivati. Na kraju se nadjes sa kompletnom oranicom, od kojih su neke zbilja velike. Kazu preko 80% su oranice u Vojvodini, pa eto. LOL meni se dogodilo da sam se jednog maglovitog jutra izgubio i ne bi pronasao svoj vlastiti kombajn nasred oranice u magli da nisam morao pogledati na mapi gdje je bestraga :)

Evo da pocnem malo o novom "HRPE" modu:

- Prerdienne chaser moze bez problema iskipavati tu.

- Moj mod-utovarivac moze bez problema grabiti iz hrpe kao sto se vidi.

- SRB velika 150.000L prikolica je iskipala 150000L CHAFF-a unutra, sad je hrpa velika oko 200.000L. Ne znam koliki je kapacitet, ali se u .lua spominje brojka od 700.000. Ako je to to, onda cemo po potrebi to povecati, jeli. :)

Skinuo sam onaj BrestonConveyer tekucu traku za tovarenje pa da jenakeljim nasred hrpe da vidim moze li tovariti prikolice automatski. Ako ne, ima neki mod s tim trakama koji to moze.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.5.2013 15:41 (BULIGO).
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Malo sam eksperimentirao, i, u nedostatku neceg boljeg, ova kombinacija meni radi dobro.

-Tekucu traku (mod) postaviti (sa viljuskarom) nasred buduce (ili posojece ali je onda malo kilavo)hrpe. Ako stavimo traku pored hrpe, s vremeneom kako se hrpa smanjuje kad uzimamo sardzaj, tako ce tekuca traka izgubiti 'kontakt' sa hrpom i prestaje tovariti kamion.

- Nikad ne uzeti SAV sadrzaj hrpe, ostaviti bar nekoliko 'kila' sadrzaja da se hrpa zapravo i pojavi na tlu, inace kad se pojavi iz nicega, hoce prevrnuti tekucu traku.

- Prikolicom/kamionom proci ISPOD tekuce trake ali s unutrasnje strane (uz samu hrpu) da se ne aktivira trigger trake koja bi sad htjela prazniti  u nas Perard ili prikolicu koju zelimo isprazniti u hrpu. Izgleda smijesno kad se traka podize is pusta ovisno koliko ima u 'hrpi' ali eto.

Jos nesto: sama crvena traka ima kapacitet od 1000L. Vec sam pokusao i mogu povecati taj kapacitet do beskonacnosti ako treba, tako da ako se hrpi ne moze povecati kapacitet, moze se traci, jer su to 2 odvojena moda. Traka samo 'grabi' iz hrpe pa je to ok.

Ovaj sistem meni odgovara jer zauzima mnogo manje mjesta nego onaj betonski pokretni silos, pa mogu imati tih hrpa koliko i gdje zelim. Po potrebi premjestiti par stabala nije mi problem.

P.S. Jasno da se traka moze postaviti da 'kipa' u stranu, tako da ne smeta kao na mojoj slici, ali ovako mozemo sloziti cijeli red hrpa na malom mjestu.Ja ne planiram na jednom polju uzgajati 99 kultura vec samo jednu ili iznimno dvije, pa tih hrpa nece biti nikad vise od dvije, osim kod krava gdje ce ih biti 4: slama, sijeno, silaza i kukuruz ako uspijem opet naci onu veliku mijesalicu koja uzima i kukuruz :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.5.2013 16:39 (BULIGO).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

e buligo aj mi stavis link od elevatora sa slike,ja sam ga vidio al sam zaboravio na kojoj stranici pa da sad nevrdam ak znas ti 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
DM-969 kaže...

e buligo aj mi stavis link od elevatora sa slike,ja sam ga vidio al sam zaboravio na kojoj stranici pa da sad nevrdam ak znas ti 

Sistem ima manu!! :(

Svaki puta kad ucitam igru, elevator je skoro prevrnut, stoji kojekako! Valjda mu je neprirodno da stoji nakeljen na hrpi a ne na zemlji pa ne zna sto bi. Ako ga se ostavi ukljucenog u (onaj najjeftiniji crveni) viljuskar, onda je ok, ali  ga svejedno treba svako malo premjestiti, ja sam ga mjestio svakih otprilike 150.000L iskipanih. Nije strasno ali..

Bolje ide sa utovarivacem plus rampa betonska. To ide OK. Svejedno, pokretni siloz je jos uvijek car za te stvari.

Zakljucak: najucinkovitije ( i nadosadnije) je uzeti najvecu prikolicu koju nadjete, neku od 100.000-150.000L i s njome pratiti kombajn/BigX-1000. Kad se napuni, osdloziti prikolicu u blizini, i zakaciti praznu i opet jovo-nanovo.

Zatim dolazi Perard+ iste te velike prikolice, njih pet-sest u red, i Perardom puniti. Kad je gotovo, Meksikance staviti da tanjuraju i siju a mi vozimo proizvod u BGA, ili silos ili kamo vec.

Ove hrpe..meni su super korisne samo kod krava. Evo bas isprobao: postavio dvije hrpe tik kod hranilice za krave (ona korita, tocku sredine hrpe sam postavio 'u brdo' tako da mi samo pola hrpe viri iz brda i ne zakrcuje mi prolaz do bunkera sa silazom :)

Za sada idu samo Silaza i trava (to je minimum za praviti TMR-mix za krave. I radi. Koristim onaj Kuhn mijesac na kotacima, ima samo par metara za voziti pa ide brzo.Jos nisam pronasao onaj veliki za 3 osovine ali hocu, nisma bas puno trazio.

Nista sijeno, nista bale nista slama za sada. 100% postizem uz upotrebu moda Voda za krave. Kad bude i slama, bit ce 110%. Za travu koristim onu malu turbo-kosilicu dok ne skupim nofce za Big-500 Attach, pa cu s njome kupiti travu za ovce i krave. Ovaj puta nista baliranja (za sada).

Zivot na 'mracnoj strani' farme je fora (bez baliranja).

P.S.

Skoro zaboravio. @DM: evo ti link:

http://lsmod2013.com/farming-simulator-2013-ls-mods/conveyor-belt-pack-v-2-0-featured/

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.5.2013 22:45 (BULIGO).
17 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

ne kuzim zasto ne koristite CP za takve stvari pogotovo za prijevoz...i onda nema daleko mi je silos daleko mi je farma

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
pancurak kaže...

ne kuzim zasto ne koristite CP za takve stvari pogotovo za prijevoz...i onda nema daleko mi je silos daleko mi je farma

Pa da, automatizirajmo prijevoz, oranje, tanjuranje, sjetvu, prijevoz robe na trznicu...i ajmo svi na pecanje, hebes igru..nek se igra sama a mi idemo na Black Ops {#}

A ti bi da nema Course Playa vec odavno prestao igrati FS13.{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.5.2013 12:11 (BULIGO).
17 godina
neaktivan

Nisam to reko nego vidim svi kazete volite igrat igru a msrko vam je vozit tamo vamo stalno i onda jos preradjujete prikolice od 100 do 150 tisuca i to vam nije dosta.

Ko onaj sto je napiso da mu cjela mapa zita stane u jedan bunker kombajna :P

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Ma, mi to kukamo onako, ko stare babe ali zapravo uzivamo u svakoj sekundi (bar ja).Ja sam cak ogranicio helpere na 2 odjednom :)

Evo link za XL-verziju Kuhn mijesalice:

http://www.modbox.us/farming-simulator-2013-mods/5471-kuhn-spv-xl-v10-beta.html

Uzima u mix i kukuruz u zrnu, izgleda mi ok.

EDIT:

Stigao je i odlican je!!

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.5.2013 13:07 (BULIGO).

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Ah, sto nece lijencina izmislit!!

Najjednostavniji ( i najgluplji) sistem hranjenja krava koji sam mogao izumiti. i jos i radi bez greske {#}

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice