Fallout 4

poruka: 2.031
|
čitano: 271.333
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Fallout 4
Mquany kaže...
Rocinante2112 kaže...

¸Ček ček, mislim da ste krivo shvatili.

Nije stvar u tome da ja ne zelim promjene u igri,ja zelim VIŠE stvari nego F3 i NW,a ne manje!

Skyrim uzimam ko primjer jer se desio,imao je MANJE od svog prethodnika. Po meni tako se igre ne rade. Kao da ja sad izbacim šah u kutiji,ali bez laufera. REVOLUCIONARNO,NOVO!

The more stuff in it, the busier the work of art, the worse it is. More is less. Less is more. The eye is a menace to clear sight. The laying bare of oneself is obscene. Art begins with the getting rid of nature.

Osim kad to nije tako.

More is more. Less is less.

17 godina
Fallout 4

Jednostavno, ne igraš igru ako ti ne paše i kreneš dalje ne osvrćući se...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Fallout 4

Samo zato što si to napisao na engleskom ne znači da je tome tako.

I kolko vidim došlo je par ovih koji obično po večini igri kenjaju prije nego izađu(dayz,warz) itd. To sve samo kako bi kasnije mogli reći: "eto jesam vam rekao"

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2015 12:40 (Jack Sparrow).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Fallout 4

Nema nvidia gamowrks...

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2015 12:42 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

"Antialiasing: TAA", moguće da je samo to nvidia feature.

17 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Nema nvidia gamowrks...

Što za igru znači točno što?

(Noob sam, fakat neznam)

17 godina
Jesus kaže...

"Antialiasing: TAA", moguće da je samo to nvidia feature.

Nvidia ima TXAA 

I MFAA, ("4xMSAA") preko control panela/geforce expirienca

kao vidimo da je pod ambient occlusion SSAO, (high) te možda ima HBAO+(ultra) ali nekako sumnjam...

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2015 12:53 (doktor1).
12 godina
neaktivan
HAL kaže...
doktor1 kaže...

Nema nvidia gamowrks...

Što za igru znači točno što?

(Noob sam, fakat neznam)

Fancy stvari kao fizika kose, dlake, možda napredniji fizički efekti (physx). Npr, The Witcher 3 koristi GameWorks za simuliranje kose. Ne mora uvijek izgledati bolje od defaultnog prikaza, doduše.

12 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Nvidia ima TXAA 

I MFAA, ("4xMSAA") preko control panela/geforce expirienca

kao vidimo da je pod ambient occlusion SSAO, (high) te možda ima HBAO+(ultra) ali nekako sumnjam...

TAA, TXAA, isto je.

17 godina
neaktivan
Fallout 4
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2015 12:56 (HAL).

3 0 hvala 0
17 godina
Jesus kaže...

Fancy stvari kao fizika kose, dlake, možda napredniji fizički efekti (physx). Npr, The Witcher 3 koristi GameWorks za simuliranje kose. Ne mora uvijek izgledati bolje od defaultnog prikaza, doduše.

HBAO+ uvelike doprinosi prezentaciji tj "dubini" prikaza i mnogo je bolji od SSAO verzije

Far Cry 4 SSAO vs HBAO+

The Withcer 3 SSAO vs HBAO+

12 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

HBAO+ uvelike doprinosi prezentaciji tj "dubini" prikaza i mnogo je bolji od SSAO verzije

Far Cry 4 SSAO vs HBAO+

The Withcer 3 SSAO vs HBAO+

S time se mogu složiti.
Nisam napomenuo da sam mislio na HairWorks. 

17 godina
Fallout 4

A dobro bi onom psu došao taj Hairwokrs

Pošto izlgeda kao da ga je krava polizala...

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Da, ali onda bi korisnici AMD-a bili na gubitku.

16 godina
Fallout 4

Znači vi ne čitate nas koji smo protiv ovih promjena.

Recimo, mene smeta da nema repaira - to ne znači da mislim da je repair bio odličan feature, bio je loš i promjena koja se ovdje trebala dogodit je da ga se napravi dobrim, recimo da ti nakon dugo korištenja krepa neki kondić na laser rifleu i treba nabavit novi, a popis komponenti koji ga imaju je povelik... pada mi na pamet hrpa elektronske opreme koju redovito nalaziš po svijetu, druga slična oružja... Što bolji repair i elektronics skill imaš to je lakše popravit, održavat, ali i prepoznavat druge "scrap" uređaje iz kojih možeš vadit rezervne dijelove.

Nešto poput craftinga koji također smatram dobrim da su uveli u igru, vidjet ćemo kako će ispast nakraju.

Slijedeće što je moglo bit uvedeno u igru su neka (normalna) vozila. Baš da nijedno ne funkcionira mi je smiješno. Fallout 2 (manje doduše izraženo), te fallout tactics su imali funkcionalna vozila. Ovdje koliko vidim će biti vertibirda (nije loše, dapaće veže se na prethodnike, ali samo ako će biti rijetki), te su pretvorili power armor u vozilo (na moju žalost), to je navodno cool, dodali mu jetpack... Ajmo reć da je tu čaša polupuna, ovisno o izvedbi.

Ima mjesta "promjenama", ali nije poglupljivanje i pojednostavljivanje jedini način da se uvedu promjene. Ja nisam kontra promjena, ali kao nadogradnje i poboljšanja sustava koji rade, te uvođenja novih, boljih, zanimljivih, drugačijih... Ono što oni rade već godinama je poglupljivanje kako igra ne bi bila zahtjevna, jer ko ima vremena danas sjedit i razmišljat o skilovima, buildu itd... Čitat - OMGF - Aint nobody here got time fo' dat!!! Sjedneš i peglaš... ali ljudi moji imate pucačine za to.

Tempom kojim velike kompanije otkupljuju franšize i degradiraju ih radi širokim masa, za 10 godina bumo igrali igre bez teksta, bez opcija, više manje ono što danas zovemo gaming benchmarkom... sve bu se svela na ono kak danas izgleda Rise, son of Rome. Ne kažem da mi je to loša igra, čak sam ju i nahvalio, ali kao takvu, kao originalan naslov koji je netko izdao za publiku koja to traži... Da mi Fallout u to pretvore rekao bih da je to kriminal... a idemo prema tome.

Moj PC  
2 3 hvala 0
12 godina
Jesus kaže...

nemreš izgubit nešto što nemaš

osim po zagorskoj filozofiji - nek mi crkne krava, samo nek susedu crknu dvije

17 godina
ReverseFlash kaže...
Obi Wan kaže...
ReverseFlash kaže...

A da ostave sve isto i samo izmjene priču opet bi bilo onih koji bi srali kako smo dobili kopiju prethodnog fallouta, da samo štancaju jedno te isto kao COD. Tko će sve zadovoljit? Osobno smatram da je svaka promjena dobrodošla, a hoće li se ili neće svakome svidjeti je subjektivno. Ukusi su različiti.

mogu ukusi bit razliciti ali odstranjivanje featura nikad nije dobro... nova verzija trebala bi biti bogatija a ne siromasnija. tako da to nema veze s ukusima. isto da mercedes izbaci novi tip auta koji nema elektronske podizace stakala...

Usporedba je glupa do bola. Elektronski podizači su nešto što je postalo standard. Ako Bethesda smatra da je karma sistem ili repair sistem nešto što ne odgovara ovom nastavku u franšizi a napravili su odličnu igru u Falloutu 3, ja ću vjerovati da je tako bolje. I naravno da ima veze s ukusima.

upravo si sebi odgovorio na svoju izjavu... to je vec postalo standard a ne da feature micemo jer eto radi problem ljudima. ako su se vec pohvalili super crafting sistemom, zasto repair kit ne bi bio medu tim stvarima. s druge strane, dodas perk koji omogucuje da se oruzje manje trosi i sve 5... a koliko je stvari bilo vezano za repair, bilo da se radi o science bilo da se radi o necem drugom sta si mogao popraviti.

ajmo tom logikom izbacit sve sto ljude ''iritira'' jer eto, meni nije to gust. uzmes lipo bf4 ili cod... tamo se nista ne kvari. o cemu mi pricamo? zna se sta je rpg... to sto oni zele ugoditi masama to je sasvim druga prica. mogli smo i na tu tematiku uzet sve sta je bilo u fallout 3, samo prekopirat, stavit novi skin i gotovo. nigdje nije dobro niti preporucljivo da se bilo sta makne. redizajniranje moze, ali brisanje nikako.

sto se tice karme i moralnosti... koliko se ja sjecam u new vegasu to nije igralo neku pretjeranu ulogu. jedino sta mi pada na pamet je cass koja bi kao napustila igraca ako ti karma padne pre nisko ili nisi mogao nekog recruitat. 

bilo kako bilo... trend poglupljivanja i nazovimo ga olaksavanja igara je vec uzeo maha (cast iznimkama) i to je zalosno. nitko ne trazi da bude igra super komplicirana ali ovo je vec smijesno...

It's not who u are, it's who u know.
13 godina

A cuj,to ti je novi take na RPG. Sve veći naglasak na neposrednu akciju,sve manje na sve ostalo što RPG čini RPG-om.

Komercijala sve usere,kao radio što je usro muziku 80ih godina.

Bitno je prodat se,što većoj kolicini ljudi,a naravno velika vecina želi sjediti doma u kaucu ,nbe razmisljati o hrpi statsa koja mu se nudi i provoditi vrijeme na lvl up screenu.

Žalost srednja

12 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Znači vi ne čitate nas koji smo protiv ovih promjena.

Recimo, mene smeta da nema repaira - to ne znači da mislim da je repair bio odličan feature, bio je loš i promjena koja se ovdje trebala dogodit je da ga se napravi dobrim, recimo da ti nakon dugo korištenja krepa neki kondić na laser rifleu i treba nabavit novi, a popis komponenti koji ga imaju je povelik... pada mi na pamet hrpa elektronske opreme koju redovito nalaziš po svijetu, druga slična oružja... Što bolji repair i elektronics skill imaš to je lakše popravit, održavat, ali i prepoznavat druge "scrap" uređaje iz kojih možeš vadit rezervne dijelove.

Nešto poput craftinga koji također smatram dobrim da su uveli u igru, vidjet ćemo kako će ispast nakraju.

Slijedeće što je moglo bit uvedeno u igru su neka (normalna) vozila. Baš da nijedno ne funkcionira mi je smiješno. Fallout 2 (manje doduše izraženo), te fallout tactics su imali funkcionalna vozila. Ovdje koliko vidim će biti vertibirda (nije loše, dapaće veže se na prethodnike, ali samo ako će biti rijetki), te su pretvorili power armor u vozilo (na moju žalost), to je navodno cool, dodali mu jetpack... Ajmo reć da je tu čaša polupuna, ovisno o izvedbi.

Ima mjesta "promjenama", ali nije poglupljivanje i pojednostavljivanje jedini način da se uvedu promjene. Ja nisam kontra promjena, ali kao nadogradnje i poboljšanja sustava koji rade, te uvođenja novih, boljih, zanimljivih, drugačijih... Ono što oni rade već godinama je poglupljivanje kako igra ne bi bila zahtjevna, jer ko ima vremena danas sjedit i razmišljat o skilovima, buildu itd... Čitat - OMGF - Aint nobody here got time fo' dat!!! Sjedneš i peglaš... ali ljudi moji imate pucačine za to.

Tempom kojim velike kompanije otkupljuju franšize i degradiraju ih radi širokim masa, za 10 godina bumo igrali igre bez teksta, bez opcija, više manje ono što danas zovemo gaming benchmarkom... sve bu se svela na ono kak danas izgleda Rise, son of Rome. Ne kažem da mi je to loša igra, čak sam ju i nahvalio, ali kao takvu, kao originalan naslov koji je netko izdao za publiku koja to traži... Da mi Fallout u to pretvore rekao bih da je to kriminal... a idemo prema tome.

U pravu si.
No Bethesdi nije cilj napraviti igru koja će se svidjeti malobrojnim fanovima originalnog Fallout-a (u odnosu na casual gamere, da ne bude zabune). Cilj im je napraviti igru koja će se svidjeti masi što na kraju donosi veći novčani dobitak.
Njima su igre biznis. 
Prema njima:
Dobra igra = Igra koja se mnogo prodaje.

I ja bih volio da je igra kompleksnija, više hardcore ili čak da ima borbu na poteze, ali nećemo vidjeti više takav Fallout.

17 godina
neaktivan
Rocinante2112 kaže...

A cuj,to ti je novi take na RPG. Sve veći naglasak na neposrednu akciju,sve manje na sve ostalo što RPG čini RPG-om.

Komercijala sve usere,kao radio što je usro muziku 80ih godina.

Bitno je prodat se,što većoj kolicini ljudi,a naravno velika vecina želi sjediti doma u kaucu ,nbe razmisljati o hrpi statsa koja mu se nudi i provoditi vrijeme na lvl up screenu.

Žalost srednja

Nije to ništa žalosno. Većina ljudi nema vremena, a igre sve više služe kao filter, ja npr. nakon 10 sati sjedenja pred kompom na poslu niti imam vremena, niti živaca za sjedenje više pred kompom i promišljanjem o buildovima, tako da u jednu ruku 100% shvaćam ljude koji kupuju konzole, jer konzole su: jednostavnost + instant gratification.

Također mislim da treba biti i jednostavnih, ali i više hardcore igara (iako podjela na hardcore vs casual u single player igrama mi je ionako smijurija). Nažalost (kako po koga) većina igrača želi jednostavnije igre, pa to znači da će većina AAA naslova, poput Fallout-a biti sve jednostavniji i jednostavniji.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2015 13:41 (HAL).
12 godina

Pojednostavljivanje igara nema veze sa platformom na kojoj se igraju.

WoW je očiti primjer igre koja je "kežualizirana" do maksimuma, a postoji isključivo na PC-u. 

Wasteland 2 i Dvinity Original Sin, kao primjer povratka korijenima RPG-a  su došle na konzole itd.

Možda da pričekamo da igra prvo izađe pa da onda sudimo?

U Falloutu 4 navodno svako oružje može imati 25-30 modifikacija. Kom to nije dovoljno, možda da proba neku drugu igru, npr.Kerbal Space Program?

PSN - DeniZg80
17 godina
Jesus kaže...
doktor1 kaže...

Ja na Witcheru furam hairworks bez problema.

Ne znam zasto bi AMDovci bili na gubitku.

Bilo je problema sa performansama na AMD (sto je naravno nVidia namjestila) ali je AMD to rijesio preko CCC-a (mora se tweaknut jedna opcija)

Ja bih volio vidjet hairworks u F4.

- Psiho246
17 godina
neaktivan
HAL kaže...

ja npr. nakon 10 sati sjedenja pred kompom na poslu niti imam vremena, niti živaca za sjedenje više pred kompom i promišljanjem o buildovima

Noob.

Pa zato i postoje kompjuteri na poslu, da možeš složiti build tokom radnog vremena pa kad dođeš doma samo peglaš.

17 godina
neaktivan
dekstroza kaže...
HAL kaže...

ja npr. nakon 10 sati sjedenja pred kompom na poslu niti imam vremena, niti živaca za sjedenje više pred kompom i promišljanjem o buildovima

Noob.

Pa zato i postoje kompjuteri na poslu, da možeš složiti build tokom radnog vremena pa kad dođeš doma samo peglaš.

Imaš praf, ali nemrem i buildove i drkat po forumima, pa ne radim u gradskoj upravi. :)

11 godina
odjavljen
Fallout 4

Znao sam da nece biti game works cim Nvidia ne daje uz svoje grafe Fallou 4.

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Fallout 4

Jebes pasa, tko ce svima vama udovoljiti, jednima se ne svidja ovo drugima ovo... Meni je grafika sasvim dovoljna, ima stvari koje su trebali ostaviti ali drukcije napraviti, no opet, nije da mi smeta sto su maknuli takve stvari, i to govorim kao iskusni igrac svih Fallout igara osim zadnjeg faila od Interplaya...
Edit: mozda i bolje da nema GameWorksa, kao korisnik AMD graficke znam kako bi mi bilo, uostalom znamo da nije savrsen, sijetimo se samo TW3 koliko su patile graficke, pa cak i Nvidia zbog hairworksa samo...

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2015 14:36 (Rodić).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Rodić kaže...

Jebes pasa, tko ce svima vama udovoljiti, jednima se ne svidja ovo drugima ovo... Meni je grafika sasvim dovoljna, ima stvari koje su trebali ostaviti ali drukcije napraviti, no opet, nije da mi smeta sto su maknuli takve stvari, i to govorim kao iskusni igrac svih Fallout igara osim zadnjeg faila od Interplaya...
Edit: mozda i bolje da nema GameWorksa, kao korisnik AMD graficke znam kako bi mi bilo, uostalom znamo da nije savrsen, sijetimo se samo TW3 koliko su patile graficke, pa cak i Nvidia zbog hairworksa samo...

Baš i ja čitam i nevjerujem.......nek Bethesda ispriča dobru priču, za ostalo me zaboooliiiii

11 godina
protjeran
doktor1 kaže...

Nema nvidia gamowrks...

Od kud ti ovi screenshoti?

BATTLELOG: http://battlelog.battlefield.com/bf4/soldier/GreenArrow1986/stats/842558983/pc/
16 godina
protjeran
Fallout 4

Bethesda je zakon.

Fallout 4 će biti najbolji do sad - i po grafici i po game play-u i biti će proglašen za RPG 2015. godine i pokupiti će sve moguće nagrade u tom žanru.

Slobodno me citirajte 2016. godine.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
HaM kaže...

Bethesda je zakon.

Fallout 4 će biti najbolji do sad - i po grafici i po game play-u i biti će proglašen za RPG 2015. godine i pokupiti će sve moguće nagrade u tom žanru.

Slobodno me citirajte 2016. godine.

nemoj se zaletit previse... ipak se nesto mora pitat witchera a uostalom igra jos nije ni izasla

It's not who u are, it's who u know.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice