Fallout 3 Crash - moguća rješenja!

poruka: 3
|
čitano: 950
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav.

Ako ste iste sreće kao i ja, te ponekad poželite baciti komp kroz prozor van jer vas Fallout 3 baca van na desktop, kako legalan tako ilegalan, prilikom nečeg od sljedećeg: savinga, fast travela, dolaženja do određene lokacije, napadanjem određenog neprijatelja.. onda vam možda mogu pomoći.

Prikupljao sam razna rješenja preko neta i ispod su moguća rješenja koja sam pronašao. Većina je sa stranih foruma pa ako ste gledali za rješenjem i sami, vjerojatno će vam izgledati poznato. Neke od ovih stvari će vjerojatno zvučati banalno, ali kolko sam primjetio nekome pomažu.. dakle prijeđimo na stvar:

• ffdshow_ audio i video decoder. Neki vjeruju da se ffdshow codeci ne slažu s Falloutom 3 pa preporučuju da ili izbrišete codece ili da fallout3.exe dodate na ffdshow exception listu. Meni najlakški način je da otvorim neki film (korisitm BSPlayer) i da u system trayu nađem dvije ikonice od ffdshowa (plava i crvena). Desni klik na jednu od njih od njih i klik na "ffdshow Video Decoder". Sad imate window sa konfiguracijama i u lijevom stupcu odaberite "DirectShow control", sad u desnom okviru imaš opcije, označi "Don't use ffdshow in: ...", klik na Edit pokraj toga i ako već nemate unutra "fallout3.exe" onda ga dodajte klikom na Add i jednostavno upiši fallout3.exe. Istvu stvar učini s audio decoderom. Ovdje vidi kako je to pravilno objašnjeno :)
  • water multisampling_ dakle launch game/ Options/ Advanced/ Water/ Water multisapmling -low
  • isključi autosave_ na fast travel, sleep i wait
  • izbriši savove_ osim onih zadnjih, ja sam si ostavio samo autosave i quicksave
  • FALLOUT3.ini_ otvori /Documents/My Games/Fallout3. Otvori taj .ini file pomoću notepada i pod grupom "[general]" nakon svih parametra (zadnja linija nakon koje sam to umetnuo bila je "sLanguage=ENGLISH") umetni ove dvije linije:
bUseThreadedAI=1
iNumHWThreads=2
backup je naravno preporučen, te ako ni to ne radi, promjenite iNumHWThreads=1
  • update_ video drivere, sound drivere.. znate već
  • downgrade_ možda se nisam dobro izrazio, ali mislim na izraz suprotan updateu. Negdje sam pročitao da bi čak i to moglo pomoći.
  • AGP texture acceleration_ e sad, ako imate DirectX 11, pretpostavljam da će i vama to biti teže.. radi se o tome da isključite AGP texture acceleration. Kako doći do tog? Idi na Start, pa Run. U Run upiši dxdiag. Sad je dxdiag otvoren, otvori tab pod imenom "display" i dolje pri dnu iznad dijela "Notes" se nalazi taj DirectX feature. Trebalo bi biti moguće samo kliknuti na tu kućicu ili nešto i on će se isključiti. Ne znam u čemu je problem kod mene, ali to je jednostavno nemoguće, jel to zato jer koristim Windows 7 ili DirectX 11, ne znam, ali znam da ima alternativno rješenje. To možete naći ovdje, znači to je isprobano za dx10 ali ne i za dx11. Nažalost, meni ne šljaka.

Evo, ovo nije nešto puno, ali nadam se da će vam možda pomoći. Nisam neki wiz za takve stvari pa vam ne mogu mnogo više reći nego što već jesam.

Pa, šaljite rješenja i sami ako nađete jer  moglo bi pomoći drugim ljudima, a i meni osobno. Da, ja sam isprobao sva ova moguća rješenja, osim zadnja dva, ali ništa od ovog nije u potpunosti riješilo crasheve, ali smanjili su se ipak!

Ispričavam se za možda malo nespretan kompjutorski rječnik i off-topic, i nadam se da sam pomogao. Ugodan dan {#}

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Pozz prije par mjeseci sam presao Fallout 3 pa sam pobjegao na NV; moj problem je sljedeci dakle igrao sam Fallout 3 (no dlc) bez greske nakon prelazka sam ga izbrisao...

Sad ga pokusavam instalirati opet da probam i dlcove no nakon instalacije sve pet krenem na NewGame igra crash, bez upozorenja i icega.

Probavao sam 4-5 razlicitih pirata ali svi imaju isti problem pa me zanima Sto Kud Kako?

Hvala

If anything just cannot go wrong, it will anyway

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mislim da piratija nije dopuštena na forumu. Igra se može za bagatelu kupit na bilo kojem većem steam popustu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice