Emulatori PS4 i WII U

poruka: 11
|
čitano: 1.448
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Emulatori PS4 i WII U

Da ni netko zna postoji li emulator koji radi za ove konzole?

0 0 hvala 0
17 godina
Emulatori PS4 i WII U

S obzirom da su to novije konzole gdje PS4 ima gotovo identičan hardver onom na PC-u (u suštini to jest PC neke mid jačine) - teško da će postojat emulator koji troši resurse računala da bi emulirao nešto što traži iste resurse ili u nekim slučajevima više nego samo računalo ima. Emulatore možeš tražit za PS2, nisam siguran da ih ima za PS3 koji rade za večinu igri, kamo li PS4.

Wii U također, mislim da postoji nešto emulatora za wii, ali budući da (pretpostavka) nemaš upravljač ni to nije najsretnije izvedeno. Stariji brat ima također relativno kompliciran upravljač, ali mislim da ništa što ne bi moglo bit emulirano na PC-u. Ipak, smatram da je još rano za to, nisam siguran ni da su uspjeli pročitat DVD-e još, kamo li emulirat igre na PC-u. Za wii je stvarno dugo trebalo samo da ih mogu čitat, onda je još oko pola godine do godinu trebalo da probiju sustav da se mogu kopirat igre i snimat ih se na vanjski disk (da se uopće nauče formatirat disk da se na njega mogu snimat igre, te da konzola zna prepoznat vanjski disk i pokretat igre sa njega - U-loader za konzolu).

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2015 14:38 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Emulatori PS4 i WII U

Emulator za Wii U imaš i možeš ga naći decaf wii u ... http://darkumbra.net/forums/topic/59783-wiiu-emu-decaf/

Što se tiče PS4 mislim da teško da će to tek tako brzo izać mada razlike između same konzole i PC gotovo nema nikakve razlika je u tome što sony je napravio nekakav svoj OS koji gura tu konzolu.

O kvaliteti emulacije neću pričat jer to u mnogome ovisi kakvo računalo posjeduješ :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Emulatori PS4 i WII U

To radu čudo za Wii U? Mislim mogu se igrat sve igre ili imaš 2-3 koje rade?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Emulatori PS4 i WII U

High end PC i dalje ima nekih 5x snažnije komponente od PS4, a o WII U da ne govorim.

Jesi probao taj WII U emulator, i na kojoj igri?

BTW nemojte spominjat piratske igre jer je to zabranjeno na bug forumu. Emulatori se mogu koristiti i s originalima.

0 0 hvala 0
17 godina
Emulatori PS4 i WII U

To bih ja nazvao ultra high-end PCem sa 3-4k eurića uloženim u njega, moguće i više... recimo da su mainstream računala tu negdje u rangu bila kad je izašao PS4, a i danas se ne drži loše. Ipak, emulatori tu nisu zato da bi radili na nekoliko K eurića vrijednim strojevima, već da ih večina ljudi može koristit.

Što se tiče Wii U, moram priznat nisam bio svjestan da postoje emulatori, niti da nešto radi na njima. Iskreno više me zanima PS3 radi nekih ekskluziva koje nisu na PC nikad došle. Jednako tako će me za koju godinu zanimat probat neke PS4 ekskluzive na PCu, budući ne vjerujem da ću uzimat konzolu. Posudit igru od frenda nije problem, nosit konzolu doma... nemam nikad vremena da nešto odigram kroz tjedan dana, a i ne volim posuđivat takve stvari, svi problemi koje nakon toga ima konzola bit će iz vremena dok je bila kod mene :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Emulatori PS4 i WII U
Rhodin kaže...

To bih ja nazvao ultra high-end PCem sa 3-4k eurića uloženim u njega, moguće i više... recimo da su mainstream računala tu negdje u rangu bila kad je izašao PS4, a i danas se ne drži loše. Ipak, emulatori tu nisu zato da bi radili na nekoliko K eurića vrijednim strojevima, već da ih večina ljudi može koristit.

Što se tiče Wii U, moram priznat nisam bio svjestan da postoje emulatori, niti da nešto radi na njima. Iskreno više me zanima PS3 radi nekih ekskluziva koje nisu na PC nikad došle. Jednako tako će me za koju godinu zanimat probat neke PS4 ekskluzive na PCu, budući ne vjerujem da ću uzimat konzolu. Posudit igru od frenda nije problem, nosit konzolu doma... nemam nikad vremena da nešto odigram kroz tjedan dana, a i ne volim posuđivat takve stvari, svi problemi koje nakon toga ima konzola bit će iz vremena dok je bila kod mene :D

PS4 ima oko 1.8 Tflops a sama fury x ima 8.6. Tako da je razlika vidljiva.

I meni su razlog ekskluzive. I ne volim ni ja posudbe.

16 godina
neaktivan
Emulatori PS4 i WII U

Dakle posjedujem Wii U što se tiče emulacije moguća je samo ponavljam s orginalima je to nemoguća misija jer medij na kojem dolaze igre su na posebnom formatu tako da o legalnoj emulaciji nema ni riječi stoga svak ko spominje emulaciju o wii u je sama po sebi piratske naravi osim ako već neko (kao što je to u mom slučaju ne posjeduje orginal igricu pa eto čisto probaje mogućnosti samog emulatora). Malo da pojasnim o čemu se dakle radi https://en.wikipedia.org/wiki/Nintendo_optical_discs ... igrice za wii u koje dolaze na tim medijima dakle nije moguća čak i ako posjedujete blue ray disk jer riječ je o sasvim različitim standardima.Igrice se mogu jasno skinuti s nintendovog stora dali tu opciju posjeduje emulator čisto sumljam usput to bi značilo da je I sam FW konzole posve razvaljen ... mada to nije tako. Usput ni ja ne podržavam piratstvo ... mada se ni meni ne sviđa kako je nintendo podjelio podjelio tržište na regije tako da sve da imate konzolu neke igre nemožete igrat jer ne podržava reguju vaše konzole. Usput svaka igrica ima stanovitu enkripciju ...nešto poput DVD zaštite stoga ako počmete neku priču o Wii U emulaciji vrlo vjerovatno podržavate piratstvo.

Nadam se da se neće sudionici rasprave nać uvređeni. Dakle ovo nije situacija recimo kao kod wii-ja pa recimo da ste 'posudili' od nekoga igricu pa sad to igrate na emulatoru ... dakle wii-u ima varijantu a) da se igrica nalazi na mediju Nintendo optical disk-u ili opcija b) da se igricu kupili preko stora (ili ste dobili promo kod kojeg isto morate ukucat u stor da bi skinuli orginal igru.

Što se Sony-a tiče i njegove 4 nisam baš bio posebno zainteresiran za njegove franšize. Ukratko što se tiče emulacije ... iskustvo igranja na emulatoru ovisi o samom stoju kojeg posjeduješ, poneki emulatori poprave iskustvo same igre mada sasvim je drugčije to odigrat na stroju za koje je namjenjena sama igrica ... stoga ja spadam u staru školu ... volim i dalje arkadne aparate ma koliko got emulatori boli moćni sasvim je drugo iskustvo kad u aparat ubaciš novčić :)

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Emulatori PS4 i WII U

ja bi isto volio probat neke igre sa ps-a tipa mlb the show, red dead redemption, nhl,... i davno sam zadnji puta trazio emulatore i - nije ih bilo.

sad sam malo cackao i cini se da je stvar, na moje iznenadjenje dosta bolja. 

http://esxemulator.com/

ako neko proba nek javi dojmove.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Emulatori PS4 i WII U

Da bi se emulirao PS4, potrebno je skinuti njegov hipervizor i vidjeti kako radi (jer je cijeli PS4 softver u osnovi virtualna mašina koja se vrti na x86-64 hardveru iza tog hypervisora). Ukratko, neće ići.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Emulatori PS4 i WII U
lizard_ago kaže...

Dakle posjedujem Wii U što se tiče emulacije moguća je samo ponavljam s orginalima je to nemoguća misija jer medij na kojem dolaze igre su na posebnom formatu tako da o legalnoj emulaciji nema ni riječi stoga svak ko spominje emulaciju o wii u je sama po sebi piratske naravi osim ako već neko (kao što je to u mom slučaju ne posjeduje orginal igricu pa eto čisto probaje mogućnosti samog emulatora). Malo da pojasnim o čemu se dakle radi https://en.wikipedia.org/wiki/Nintendo_optical_discs ... igrice za wii u koje dolaze na tim medijima dakle nije moguća čak i ako posjedujete blue ray disk jer riječ je o sasvim različitim standardima.Igrice se mogu jasno skinuti s nintendovog stora dali tu opciju posjeduje emulator čisto sumljam usput to bi značilo da je I sam FW konzole posve razvaljen ... mada to nije tako. Usput ni ja ne podržavam piratstvo ... mada se ni meni ne sviđa kako je nintendo podjelio podjelio tržište na regije tako da sve da imate konzolu neke igre nemožete igrat jer ne podržava reguju vaše konzole. Usput svaka igrica ima stanovitu enkripciju ...nešto poput DVD zaštite stoga ako počmete neku priču o Wii U emulaciji vrlo vjerovatno podržavate piratstvo.

Nadam se da se neće sudionici rasprave nać uvređeni. Dakle ovo nije situacija recimo kao kod wii-ja pa recimo da ste 'posudili' od nekoga igricu pa sad to igrate na emulatoru ... dakle wii-u ima varijantu a) da se igrica nalazi na mediju Nintendo optical disk-u ili opcija b) da se igricu kupili preko stora (ili ste dobili promo kod kojeg isto morate ukucat u stor da bi skinuli orginal igru.

Što se Sony-a tiče i njegove 4 nisam baš bio posebno zainteresiran za njegove franšize. Ukratko što se tiče emulacije ... iskustvo igranja na emulatoru ovisi o samom stoju kojeg posjeduješ, poneki emulatori poprave iskustvo same igre mada sasvim je drugčije to odigrat na stroju za koje je namjenjena sama igrica ... stoga ja spadam u staru školu ... volim i dalje arkadne aparate ma koliko got emulatori boli moćni sasvim je drugo iskustvo kad u aparat ubaciš novčić :)

Ne radi se tu o pozivu na piratstvo nego o problemu s ekskluzivama. Jer ako netko želi odigrati 1-2 igre s neke konzole nema smisla da kupuje cijelu konzolu. Ali  sve je detaljno objašnjeno, i izgleda da drugačije ne ide. Hvala na obrazloženju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 15:17 (axos).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice