DayZ (standalone)

poruka: 7.754
|
čitano: 1.064.190
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: DayZ (standalone)

Svi se slazemo u cinjenici da dayz radi nešto što nijedna druga igra ne radi. Atmosfera je nenadmašiva,ali nazalost presporo to sve ide,optimizacije je smeće,nedopustivo je da igra u 2015oj (skoro 2016oj) ima 20ak fps u gradovima .

Pa samo da se prebace na novi render i da optimiziraju igru bila bi igriva za 80% ljudi koji je neigraju jer im se jednostavno neda tako igrat.

PA u zadnjih pol godine su 2 patcha valjda bila,samo 2. Sad bi trebo 0.59 s 3 nova vozila izac. Meni se zivo yebe za vozila,ja samo zelim smooth gameplay u svim aspektima igre,lako za stvari...

11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Bio sam jako skeptican al ovo dosta dobro izgleda

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

ma samo da izbace taj render i halanje pocije :D

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
DayZ (standalone)

Zalite se na dayz pa sama arma 3 jos nije optimizirana kako treba a kamoli da bude dayz.Bas  me zanima koji to danas pc ima ali evo navodim armu 3 u ovome postu i temi ispricavam se za mozda pogresnu temu da moze imati 60-70fps kad sve sve podigne na ultra plus vidljivost stavi na 12km ja osobno mislim da taj hardwer ne postoji za tu igru.

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
dreadmoore kaže...

Zalite se na dayz pa sama arma 3 jos nije optimizirana kako treba a kamoli da bude dayz.Bas  me zanima koji to danas pc ima ali evo navodim armu 3 u ovome postu i temi ispricavam se za mozda pogresnu temu da moze imati 60-70fps kad sve sve podigne na ultra plus vidljivost stavi na 12km ja osobno mislim da taj hardwer ne postoji za tu igru.

Nije čak ni stvar hardvera.

Kad imas igru i pratis joj potrosnju resursa i vidis da igra trosi jedva 35% graficke i 40-50% procesora skuzis da ima jos mjesta za napredak.

Isto vrijedi za armu 3. Stranso loše koristi resurse kojim komp raspolaze. Simple as that. To je greška engine-a ,developera,a ne restrikcija računala tj. hardvera.

15 godina
Rocinante2112 kaže  Nije čak ni stvar hardvera.

Kad imas igru i pratis joj potrosnju resursa i vidis da igra trosi jedva 35% graficke i 40-50% procesora skuzis da ima jos mjesta za napredak.

Isto vrijedi za armu 3. Stranso loše koristi resurse kojim komp raspolaze. Simple as that. To je greška engine-a ,developera,a ne restrikcija računala tj. hardvera.

Nisam ja ni rekao da je to do hardwera nego same igre e to je najveci problem citave bohemie i njihovog engina i uz sve sto ide.Pitanje je dali bi im dx12 ista pomogao pa po mom opet misljenju mozda bi svi mi dobli neki 10-20% boost ali i to je pod velikim upitnikom.

13 godina
dreadmoore kaže...

Nisam ja ni rekao da je to do hardwera nego same igre e to je najveci problem citave bohemie i njihovog engina i uz sve sto ide.Pitanje je dali bi im dx12 ista pomogao pa po mom opet misljenju mozda bi svi mi dobli neki 10-20% boost ali i to je pod velikim upitnikom.

naravno da bi pomogao. trenutno engine na dx9 koristi samo 1 jezgru proca da filla grafičku. JEDNU. zato intel korisnici imaju nesto bolje performanse,zbog boljeg single core performansa.

Novi render,na dx11 bi trebao otkloniti ovaj problem i igra bi prodisala.

Samo šta su spori,lijeni

14 godina
neaktivan
Ovaj predator trailer je heben...
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
11 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...

Problem je sa njihovim serverima, ja u King of The hill imam preko 80fpsa okolo po mapi na +100 playera, ali cim se odvezemo do grada di je misija (Kavala 90% slucajeva) padne mi na 30ak... što je još dobro naspram kako je bilo sa starijim procevima. Singleplayer radi savršeno ali multiplayer je blagi užas

13 godina
D3lBoy kaže...
dreadmoore kaže...

Problem je sa njihovim serverima, ja u King of The hill imam preko 80fpsa okolo po mapi na +100 playera, ali cim se odvezemo do grada di je misija (Kavala 90% slucajeva) padne mi na 30ak... što je još dobro naspram kako je bilo sa starijim procevima. Singleplayer radi savršeno ali multiplayer je blagi užas

problem u gradovima je druge prirode.

Engine rendera sve sjene od zgrada i unutar njih,i koje se vide i koje ne. Logično je da na otvorenim predjelima igra dobro radi,u gradovima nastane haos.

11 godina
neaktivan

Neznam mislim da je nesto bas do servera+enginea jer singleplayer mogu u gradu bez beda, i multiplayer na pocetku matcha u naj vecem gradu 45fpsa ali nakon sat vremena je puno lošije

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.12.2015 13:07 (D3lBoy).
17 godina
DayZ (standalone)

super je igra, atmosfera spooky isve 5, al neču igrat dok bar neuđe u debelu betu, jer nemam živaca, tolko me nasekirala da je to strahota

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

http://i.imgur.com/ETewFL5.jpg

http://i.imgur.com/h3AbTWa.jpg

http://i.imgur.com/VYLKd0F.jpg

http://i.imgur.com/o0aWWj7.jpg

http://i.imgur.com/A1i45wr.jpg

http://i.imgur.com/X3hKTqv.jpg

neznam ako ste vidili al to su screenovi s novog rendera na kojem rade jel... 
kako kazu novi render dolazi iza nove godine xD e sad.. zivi bili pa vidili jel 

inace s ovim 0.59 patchom sa -newui opcijom malo se poprave performanse ( al u gradu ista stvar)
i valda se popravio broj igraca, dok nije doso patch igralo je 5000 ljudi a sad je skocilo na 15-20k valda, iako je to smijesno kad vidis da je igru kupilo 4m ljudi xD

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

Ma ja neznam šta oni otežu tolko,razumijem da je mali studio,ali s parama koje su dobili od prodaje igre u EA mogli su vec zaposliti neke nove ljude ili makar outsourcat da prebace na novi render.

Nemogu naglasit kolko bi playerbase porastao da igra nema problema s optimizacijom i da je smooth...Pa bila bi u top 5 najigranijih na steamu SIGURNO.

14 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

ovo -newui se ukuca pod launch options ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
ZeNGe_CRO-mt kaže...

ovo -newui se ukuca pod launch options ili?

da

mamice su štrukle pekle. meni nikaj nisu rekle
11 godina
neaktivan
Rocinante2112 kaže...

Ma ja neznam šta oni otežu tolko,razumijem da je mali studio,ali s parama koje su dobili od prodaje igre u EA mogli su vec zaposliti neke nove ljude ili makar outsourcat da prebace na novi render.

Nemogu naglasit kolko bi playerbase porastao da igra nema problema s optimizacijom i da je smooth...Pa bila bi u top 5 najigranijih na steamu SIGURNO.

Nisu više uopce mali studio, doslovno su se poduplali naspram izlaska early accessa koji je btw ovih dana tocno prije 2 godine. Ni ja ne kuzim cemu 16 vrsti kalaša, wc papira i ostalih debilnih modela ako engine prakticki nisu pipnuli od izlaska, nije fps problem vec glitchevi, bugovi (ogromni bugovi), desync konstantni... Sve nekako unazad rade

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2015 20:03 (D3lBoy).
15 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Problem je sta je lakse radit kalase od renderera, a nije tako jednostavno zaposlit 100 programera da rade na rendereru kad ne poznaju izvorni kod od Bohemije, tu je bottleneck i onda oni stancaju kreativni sadrzaj (kojem redovito treba 4 patcha da proradi kako treba), a renderer kad stigne, stigne.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

a neznam sta da kazem na to ... slazem se skroz s vama sve do jedne rijeci, al ajde pustite ih neka rade, znate ono da u alpha fazi se sve krca sa svime i svacime a u beti dolazi optimizacija i rad na performansama... uostalom nemojte rage-at ako se neka igra radi 2-3 godine, ja to podrzavam odnosno hocu rec da ako izbace igru za godinu dana na sta bi to licilo? vjerovatno na nista, pa ajmo bubnit neki banalni primjer ( eo kolko godina je proslo od izlaska gta4 do gta5??) vise od 5 godina, ako cemo iskreno oni su odmah nakon gta 4 poceli polako s radom na petici, i uzeli su si par godina da sve sloze na svoje mjesto naprave concept art i sva vec ide uz to, nerazumijem se tolko, al eto na kraju su izbacili arkadu za koju niko nemoze rec da je losa... isto tako i za dayz, pustite igru da se polako radi, a vald ce ju napravit kak spada kroz narednu godinu a ja jos i dve mogu cekat samo da igra ispadne kak treba... uostalom nije to toliko losa igra, jest mene najvise ubija od svega taj mrtvi desync, cak mi ni fps neide tolko na zivce jel u gradu budem tocno mozda oko pola sata i onda bjezim u unutrasnjost a tamo imam 60+ fps-a
imaju oni dosta velik studio, imaju preko 100 ljudi valda koji rade na DayZ-u samo nekuzim zasto su tako usporeni, mene samo to muci... ili su prelijeni ili im nije stalo do izrade igre... al drzim fige i nadam se da ce fkt napravit ono sto svi zeljno iscekujemo, a to je hard core prezivljavanje... 
inace igram ovaj 0.59 nakon nekih mjesec i pola pauze i mogu rec da je fora... uvjek sam na 50/50 serveru i moze se zabavit dost dobro u 2-3-4 h igranja :D probajte malo

Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
DayZ (standalone)

Jedina igra uz wow koju danas volim a sutra mrzim i tako u krug :)

live and let live
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Ja je nekida ne mrzim, samo me nekad nervrira.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Ma dobra je igra nema šta, zabavno je, danas me samo vesele igre u kojoj sam kreiram svoju "pricu" zato cu radje igrat nešt super staro nego GTA Online koji ima "to, to i to" i to je sve. Ali su se jako zeznuli sto su izdali taj rli akses a znali su da nece moc igru dovršiti skoro, a današnji igrači sve sude na prvu bez imalo razmišljanja tako da je ta igra stigmatizirana i da se završi full igra bez i jednog buga ostat ce zapamcena ovako kako je... Nažalost takav je narod iako ti piše na sto strana da je Early Acces

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.12.2015 23:44 (D3lBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Ma dobra je igra nema šta, zabavno je, danas me samo vesele igre u kojoj sam kreiram svoju "pricu" zato cu radje igrat nešt super staro nego GTA Online koji ima "to, to i to" i to je sve. Ali su se jako zeznuli sto su izdali taj rli akses a znali su da nece moc igru dovršiti skoro, a današnji igrači sve sude na prvu bez imalo razmišljanja tako da je ta igra stigmatizirana i da se završi full igra bez i jednog buga ostat ce zapamcena ovako kako je... Nažalost takav je narod iako ti piše na sto strana da je Early Acces

Ma tak je, igrači su nezahvalni gadovi, samo su dali novce, a igra se godinama ne pomiče s mrtve točke.

U biti sami smo si krivi, mi igrači, jer smo popušili foru sa early accessima, crowd foundingom i sličnim sranjima.

Samo si mogu zamisliti ovakvo ponašanje, kakvo pokazuju developeri u igrama, u bilo kojoj drugoj industriji - ne samo da bi propali, već bi dosta njih popušilo tužbe.

12 godina
neaktivan
HAL kaže...

Ma tak je, igrači su nezahvalni gadovi, samo su dali novce, a igra se godinama ne pomiče s mrtve točke.

U biti sami smo si krivi, mi igrači, jer smo popušili foru sa early accessima, crowd foundingom i sličnim sranjima.

Samo si mogu zamisliti ovakvo ponašanje, kakvo pokazuju developeri u igrama, u bilo kojoj drugoj industriji - ne samo da bi propali, već bi dosta njih popušilo tužbe.

Ja sam za svojih 200 kuna dobio i više nego dovoljno zabave iz ove igre, tako da se ne osjećam nimalo prevareno

Steam: http://steamcommunity.com/profiles/76561198041491341/
16 godina
DayZ (standalone)

Evo jedan odličan album jednog korisnika koji je upload-ao neke od najboljih SS koje je skupio tokom ove godine igrajući DayZ SA.

Link na album.

E samo da je igra malo bolje optimizirana.

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
Moj PC  
8 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

:D

Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Bogati sta ne idete u elektro pucat se ko ljudi, a ne tu nije metak opalio 3 ure i onda mora na jadnom liku  izivljavat.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Jonja kaže...

Bogati sta ne idete u elektro pucat se ko ljudi, a ne tu nije metak opalio 3 ure i onda mora na jadnom liku  izivljavat.

zato jer u elektru i dalje ima 20 fps-a i neigrivo je.

11 godina
neaktivan
Jonja kaže...

PVP na NW je zapravo zabavan, i ima ljudi koji su full gear, a ne bambiji sa glokovima po elektru sa 15fps

15 godina
neaktivan
Rocinante2112 kaže...

zato jer u elektru i dalje ima 20 fps-a i neigrivo je.

kako kome 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice