Pa iskreno,krenulo je nekim tempom patchanje igre.
Jos nedavno je bio 0.54,pa je sjeo 0.55,na exp branch vec dolazi 0.56 s kojim bi mozda mogl idobit loot na zombije napokon itd..:)
Mislim da ovolko patchanja nije u 2 mjeseca inače znalo bit.
Pa iskreno,krenulo je nekim tempom patchanje igre.
Jos nedavno je bio 0.54,pa je sjeo 0.55,na exp branch vec dolazi 0.56 s kojim bi mozda mogl idobit loot na zombije napokon itd..:)
jednoliki tempo je.. svaki mjesec + 0.01
Ja igram nakon OC-a procesora na max postavkama i taman fluidno u gradovima, al opet nije skroz smooth.
Otkad su uveli pokazatelje težine svih itema, budite uvjereni da nam sa nekim od novih updatea stiže i limit na težinu koju možemo nositi.
Npr. 30kg ili slično. Što je posve ok..
Otkad su uveli pokazatelje težine svih itema, budite uvjereni da nam sa nekim od novih updatea stiže i limit na težinu koju možemo nositi.
Npr. 30kg ili slično. Što je posve ok..
vjerujem da nece bit limita na tezinu nego vjerojatno na run speed itd. što je po meni sasvim u redu!
Može malo pojašnjenja o tim stvarima, molim vas.
Zanima me ukoliko stavim šator na neko mjesto i krcam ga stvarima, dali će taj šator nestati:
1. Nakon resetiranja servera? (svaka 4h ili kako je već naznačeno)
2. Svake srijede nakon redovnog održavanja?
3. Nakon što poginem?
4. Moram pazit da server bude Pers. ON ili pers. OFF?
5. Kombinacija ovih točaka?
Fala :)
Još uvijek tražim odgovore od vas :)
Ajmo bar koji odgovor, jučer mi bio rođeni dan :)
Može malo pojašnjenja o tim stvarima, molim vas.
Zanima me ukoliko stavim šator na neko mjesto i krcam ga stvarima, dali će taj šator nestati:
1. Nakon resetiranja servera? (svaka 4h ili kako je već naznačeno)
2. Svake srijede nakon redovnog održavanja?
3. Nakon što poginem?
4. Moram pazit da server bude Pers. ON ili pers. OFF?
5. Kombinacija ovih točaka?
Fala :)
Još uvijek tražim odgovore od vas :)
Ajmo bar koji odgovor, jučer mi bio rođeni dan :)
Dakle ajmo ovak.
1: Ako se radi o public serveru koji se restarta ajmo reć svaka 4h :
Kad se server restarta dnevno ostaje ti šator koji si digo i ostaju ti i stvari koji si dropao bilo gdje na mapi. Za trajanje stvari tj. njihov life span nisam siguran ali meni je jedan backpack koji sam dropao u jednoj kuci ostao 2 dana up sigurno. Life span itema bi trebalo čekirat.
Takodjer kad se server restarta novi itemi se NE spawnaju nego se itemi spawnaju sami od sebe nakon odredjenog vremena na mjestima di se inače spawnaju ako su lootane. Dakle ako si prošao kroz neki grad prije 3 dana velika vjerojatnost je da su se neke stvari opet spawnale na nekim lokacijama.
2: Svake srijede ako je server bio up a ne dead onda se wipeaju sve stvari koje su bilo gdje ostavljene,ukljucuje spawnable iteme,iteme koje si dropao i šator. Ne wipea se jedino u slucaju da je server bio down cijeli dan za vrijeme maintenancea (istestirano sad u ovu srijedu,nas server je bio down od uto popodne,cijelu srijedu i dignut u čet i ostalo je sve kak je bilo).
Ako zelis spasit iteme preporucujem da se nakrcas svim itemima što više mozes,(primarno municija do koje je teško doć+hrana) i iskoristis foru da uzmes neku stvar u ruku (recimo šator) prije srijede. Recimo mozes imat mosin na ledjima,mp5 u high cap vesti i mozes takeat kalaš u ruke ili bilo koji drugi item ,ostaće ti. Sve ostalo neće.
3: Nakon što pogineš gubiš ono na sebi,iako tvoje tijelo ostane. Ako znas di si poginuo (recimo pao si s visine) velika vjeorjatnost je da te niko neće lootat ako je bilo neko zabaceno mjesto.
Šator i sve ostane nakon pogineš naravno,igru zaboli lijevo mudo što si ti poginuo,nije bindala šator za tebe.igra nezna ciji je šator
4: Server pers ON ili OFF trenutno nema smisla jer su od patacha 0.55 svi forcani da budu ON. Ovo jedino ne drzi vodu ako igras na privatnom serveru koji ima svoj hive,tamo host moze nariktat da bude respawn itema svaki server restart
zadnjih 5 smrti:
1. od gladi
2. ubila me 2 zombija
3. hodajuci na zgradi (vjerojatno sam pao radi desynca)
4. zombi mi slomio nogu te sam dopuzao do drugoga da se nahrani sa menom do kraja.
5. u kamionu kad sam usao u njega
dosta do lita...
Protip za zombije,kad ih vidite na mapi u crouchu iz zaobidjite. Nemojte nipošto pucat po njemu jer cete privuc samo jos vise na sebe.
Mozete ih zatvorit u zgradu.
Headshot ih ubija sa svakim itemom.
Oni se mogu umorit kad trče za vama i izgubit aggro,dobro je i preskakat ograde pa stvorit distance.
With that said zombiji nebi trebali biti problem. I nemojte se libit uć u melee,udarice vas u najgorem slucaju jednom al kad ih jednom napadnete mozete im shebat animaciju za napad jer kad ih udarite malo se recoilaju.
eto.
evo nakom oko tjedan dana i 10-15 sati igre moji neki zaključci:
neću o bugovima jer igra je alpha
ja stvarno nemogu stvari nać.. znam da sam noob al nikako neč konkretnoga.
neko u dev timu ima fetiš na toplomjere i igle..
smijem se sam sebi kad trčkaram okolo sa crvenom jaknom zelenom kapom i plavom diječjom torbom..
mislim stvarno.. izgledam ko stariji emo pedofil...
a to nam namijerno rade.. ne snalazim se uopće po toj karti al to će vijerojatno doć sa vremenom
čemu sliže vitamini? imam ih oko 2ipol ljekarne!
eto tolko za sad crko sam pa idem opet.. nisam znal da je toliko opasno skočit sa PRVE stepenice
Svaka visina je hazard.Morali bi malo popraviti to da te ne ubije onako padina od jednog metra,makar da nogu slomim al baš smrt...teško.
Uglavnom,nalazis igle i toplomjere i vitamine jer su ostali igrači popalili sve šta valja pa imas dojam da se samo to stvara.
Što se mape tiče lagano se navigirati,samo trebas kompas i sve muke si riješio. Moze se čak i bez kompasa al to ak si baš hardkor igrač.
Što se stvari tiče zna bit zajeebano ih nać,al opet ovisi gdje trazis,neke lokacije su spawn lokacije pa naravno da nema niš kad svaki igrač koji se stvori tamo odma sve pretrazi.Savjetujem da se jednostavno zaputiš prema sjeveru,što dalje od mora.
par pitanja:
1. dal sve kuće lootat?
2. u većim gradovima ima li smisla tražit po zgradama tj ić po katovima?
3. odem na server di nema nikog i opet teško stavri nać
4. ima kakv server za preporuku?
par pitanja:
1. dal sve kuće lootat?
2. u većim gradovima ima li smisla tražit po zgradama tj ić po katovima?
3. odem na server di nema nikog i opet teško stavri nać
4. ima kakv server za preporuku?
1. Da
2. U vecim gradovima nema nista
3. Idi na sjever
4. Ne
Svaku kuću,svaki wc ,svaki auto detaljno lootat.
Veće gradove treba izbjegavat,puno zombija itd...mada vecina igrača ih sad izbjegava,nekad se zna nać stvari unutra..
završio na nekakvom otoku s ruševinama... uglavnom ništa umro od gladi....
Par fotki od danas...
Ko kaze da nema hrane? bundeve žanju
http://i.imgur.com/v0uUoi0.jpg
http://i.imgur.com/PF6BOhM.jpg
da vas još malo gnjavim :)
imam mosin i 20 metaka, nekakvu sačmaricu bez municije, p1 i makarov pištolje al za njih valjda
nemama šaržere jer nemogu stavit u njih municiju i naravni malo mjesta u inventoriju
šta bacam ća?
koji je grad sa nekakvim tornjem sa kuglom?
EDIT: danas sam pričao sa zombijem!! stavrno sam mislil da je neki newspawn dok me nije napao!
grad se zova *orka bar mislim neznam koje je prvo slovo
izbaci me sa servera, probam se par puta logirat al ništa.. newspawn.. ode sve
gorka vjerojatno
http://dayzdb.com/map/chernarusplus#3.069.074 Imena gradova na latinici i cirilici da ne lutas vise. Jednostavno kad udjes u novo mjesto na ulazu pogledaj tablu pa procitaj gdje si.
Sto se tice disconnecta vjerojatno se resetovao server, NIKAD nemoj odmah ulazit na njega zbog velike sanse da se spawnas kao bambi. Serveri ne uspostave momentalno komunikaciju s master serverom pa ti ne ocita lika, tj gear! Uvjek swacekaj koji minut i pusti par ljudi prije tebe.
jbt niste se mogli malo zbuksati za sađenje vrta? ili mislite da vas nebu nitko jer ste u grupi?
jbt niste se mogli malo zbuksati za sađenje vrta? ili mislite da vas nebu nitko jer ste u grupi?
Kad bi ti reko gdje smo onda bi kuzio zas smo pored ceste. xD
šanse da netko naleti tamo su minimalne,a i da naleti šta bi napravio s 6 budala koje se valjaju po travi i žderu bundeve
Odustao sam od ove igre (i teme) na neko vrijeme, al vidim da nema svadja oko stanja igre. Znaci li to da su konacno zombiji sredjeni, da je bilo dosta pomaka na bolje i da je sada sve skupa igrivo u nekon "zombie survival" izdanju, ili je sve po starom samo su se privremeno strasti smirile?
Odustao sam od ove igre (i teme) na neko vrijeme, al vidim da nema svadja oko stanja igre. Znaci li to da su konacno zombiji sredjeni, da je bilo dosta pomaka na bolje i da je sada sve skupa igrivo u nekon "zombie survival" izdanju, ili je sve po starom samo su se privremeno strasti smirile?
Zombiji su fora sad. Ne prolaze kroz zidove,ne vuku aggro na blesavim udaljenostima,umore se kad trče za tobom,uspore ako ih upucas u nogu,i dalje umru ako ih headshotas s bilo cim,inace ih treba zatuc više puta (nije više firefighters axe naj i ne ubija ih u jednom hitu osim ak nije hs)... Moze se proc pored zombija ako čučiš i sporo se krećeš itd,nekad ih je bolje zaobić.
Zombija se sad i spawna 3x više nego prije,zapravo i pruzaju neku nesigurnost a ne samo inconvenience ko prije,znaju cesto ruinat stvari do kojih je sad tesko doc,znaju polomit ti noge itd...Nisu za salit se,pogotovo kad imas vise od 2 na sebi :))
Hrane ima malo,treba sadit,snalazit se kako znas i umiješ,opcenito itema ima malo,pogotovo što se tjedan pocne blizit kraju (tj. srijedi) otkad su server restarti.
Igra ima drugacije ruho trenutno,više je survival nego što je prije bilo. Umiranja od gladi kad si bambi su česta itd... Sad je počelo ovo ličit na neki survival i feeling je odlican :)
Moje misljenje je da je igra napokon sa ovim patchom napravila one bitne promjene.Tako da,sada igra izgleda na nesto.I ne iritira vise kao prije sa glupim bugovima i sl.
što mene trenutno najviše živcira.. evo bas malo prije... krenem iz Kamishowa prema Elektru.. fps 75.. prilazim prema kranu... 50... limeni hangar... 35... dolazim do policijske 18-20 fps... :s katastrofa... al ajd valja će ovaj renderer to sredit
Ma da render srede nemoraju ni niš novo stavljat unutra,da vidiš kako bi se igra igrala...Baš ono kak treba.
Ma da render srede nemoraju ni niš novo stavljat unutra,da vidiš kako bi se igra igrala...Baš ono kak treba.
da da... igralo bi se sve dok ti Bohemia ne vrati pare koje si trazija... onda bi ju igrali dovoljno da napuni jedan server.