City building

poruka: 67
|
čitano: 23.898
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: City building

Lijepo izgleda. Btw, ne trebaju ti tolike teretne luke u stambenoj četvrti. Teretne luke staviš što bliže industrijskim zonama. Isto tako teretne željezničke stanice (ranžirni kolodvori) puno pomažu u istim zonama.

Vidim da si nabacao dosta landmarka na jedno mjesto. Preporučio bih ti da oko njih staviš poslovne zone jer njih najviše privlače landmarci.

Ono što ste spominjali da "teška" industrija donosi više profita, ne znam da li je istina. Sve je do poreza. Staviš poreze kakvi ti odgovaraju a da ti ljudi i poslovi ne bježe iz grada. A što se avenija tiče, morao sam ih staviti u stambenu zonu jer sam imao problema sa prometom. Imam ga i ovako, ali manje sa avenijama.

Ako želite vidjeti što ljudi rade i koliko realističan SC4:RH može biti, pratite linkove:

http://sc4devotion.com/forums/index.php?board=161.0

http://sc4devotion.com/forums/index.php?board=14.0

Respect!

EDIT: Pronašao sam SC4 enciklopediju na Wikipedii. Ima dosta korisnih informacija, tutoriala i sl. pa ako imate problema-navratite:

http://www.wiki.sc4devotion.com/index.php?title=Main_Page

I don't belong
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.11.2009 12:21 (ne0n).
16 godina
neaktivan
City building

Zar nitko više ne gradi? Stavio sam post da malo oživim temu.

I don't belong
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ne0n kaže...

Zar nitko više ne gradi?

a čuj, recesija je. nema se para za neke veće investicije... http://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-wink.gif

Atomska bubamara. | tinyurl.com/erepna
16 godina
neaktivan
jurluk kaže...
ne0n kaže...

Zar nitko više ne gradi?

a čuj, recesija je. nema se para za neke veće investicije... http://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-wink.gif

evo ja sam zadnjih par dana igrao tropico3 ali to nije ni blizu SC4

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah .............Slažem se!!!
17 godina
City building

ja sam počeo sa novim projektom, pa tu i tamo nešto radim i slikam.

imaš ti što? da vidimo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HCSC kaže...

ja sam počeo sa novim projektom, pa tu i tamo nešto radim i slikam.

imaš ti što? da vidimo

pitaš mene?Izlanuo se sim city4 više ne igram iako bi lako mogao ponovo zaigrat a trpico 3 sam skužio u roku od pola sata imam blizu 300 stanovnika(što je za tropico velika brojka) i nekih 300000$ napravit cu par screenshot-ova od tropica.

btw. zna li netko kako uradit Screenshots na tropico 3-ci Sramim se

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.1.2010 17:08 (sk8 4 life).
17 godina
neaktivan
City building

ss možeš ili sa xfireom, ili : PRTSC (tipka na tipkovnici), uđeš u paint ili ps ili neki slični program, i klikneš "Paste".

također, postoje i neki programi za to. imaš ih na bug dvdu 2 ovaj mjesec, mislim.

ee ja sam novi što se tiče ovog city builidnga, s kojom igrom da počnem ? imate kakvi savjet ?

Djevojke postaju žene kada duboko u sebi osjete dovoljno čvrst razlog za to.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
puma1400 kaže...

ss možeš ili sa xfireom, ili : PRTSC (tipka na tipkovnici), uđeš u paint ili ps ili neki slični program, i klikneš "Paste".

također, postoje i neki programi za to. imaš ih na bug dvdu 2 ovaj mjesec, mislim.

ee ja sam novi što se tiče ovog city builidnga, s kojom igrom da počnem ? imate kakvi savjet ?

naravno probao sam printscrn ali kad izađem iz igre i otvorim paint ili nešto drugo i stavim paste on mi napravi printscrn od desktopa...nema što ti reci nego skini si Simcity 4 sa expanzijama

17 godina
neaktivan

a neznam, možeš skinut neki program za screenshot. nema smisla da neki preporučim kad su svi isti. ;)

17 godina
City building

što screenshot ne radite sa defaultnom tipkom na tastaturi Prt Scr SysRq? To je po windowsima omogućeno.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HCSC kaže...

što screenshot ne radite sa defaultnom tipkom na tastaturi Prt Scr SysRq? To je po windowsima omogućeno.

neke igrice ne podržavaju PrintScrn...

17 godina
neaktivan
City building

ee može mi netko 'odati tajnu' kako se riješ onim prekriženih autića iznad nekih kuča ? šta trebam izgraditi ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
puma1400 kaže...

ee može mi netko 'odati tajnu' kako se riješ onim prekriženih autića iznad nekih kuča ? šta trebam izgraditi ?

trebaš sagradit cestu...dakle kad staviš neku zonu npr. stambenu na svakom zelenom polju ti je mala stralica uz nju gradi cestu.

16 godina
neaktivan
City building

Ovo je tema o city buildingu. Svaka igra koja ima veze s ovim je dobrodošla. Ne morate spominjati samo SimCity.

U vezi screnshota iz igara, ako to baš želite, instalirajte si FRAPS: http://www.fraps.com/

Osim što možete uhvatiti sliku, možete mjeriti ingame fps, benchmarkirati ili čak snimiti video. Ovisno o jačini računala, fraps vam može oduzeti koji frame, jer i on tereti sustav.

Ontopic:U zadnje vrijeme igram malo Anno 1404, i mogu reći da je igra stvarno dobra. Ima elemente city buildinga i strategije. Ljepota je u tome što možete birati: ako ne želite ratovati, postavite igru da nema ratovanja.

Eo par ss-a:

I don't belong
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ne0n kaže...

Ovo je tema o city buildingu. Svaka igra koja ima veze s ovim je dobrodošla. Ne morate spominjati samo SimCity.

U vezi screnshota iz igara, ako to baš želite, instalirajte si FRAPS: http://www.fraps.com/

Osim što možete uhvatiti sliku, možete mjeriti ingame fps, benchmarkirati ili čak snimiti video. Ovisno o jačini računala, fraps vam može oduzeti koji frame, jer i on tereti sustav.

Ontopic:U zadnje vrijeme igram malo Anno 1404, i mogu reći da je igra stvarno dobra. Ima elemente city buildinga i strategije. Ljepota je u tome što možete birati: ako ne želite ratovati, postavite igru da nema ratovanja.

Eo par ss-a:

probao sam Tropico 3 i brzo mi dosadila, igrao sam i Grand Ages Rome ima dosta elemenata city buildinga ali kao ratna strategija želio sam temu i zato je otišla sa HDD btw tko želi gradit stare rimske gradove preporucam mu ovu igru ako je već igrao cesar, downlodao sam Anno 1404 ali mi se umjesto zemlje i vode nalazila crna pozadina Viče sad mi se neda ponovno skidat !! da opet ne naletim na taj BUG.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2010 23:10 (sk8 4 life).
17 godina
City building
započeo projekt.... slučajno obrisao na kompu glavni File i ode sve u neprovrat, imam samo ovo:

javascript:__doPostBack('ctl00$MainContent$oSlike$ctl02$ctl00','')javascript:__doPostBack('ctl00$MainContent$oSlike$ctl02$ctl00','')

2 0 hvala 0
16 godina
City building

Ja sam malo igrao Lincity-NG, nije loša samo što je malo prejednostavna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HCSC kaže...
započeo projekt.... slučajno obrisao na kompu glavni File i ode sve u neprovrat, imam samo ovo:

javascript:__doPostBack('ctl00$MainContent$oSlike$ctl02$ctl00','')javascript:__doPostBack('ctl00$MainContent$oSlike$ctl02$ctl00','')

zašto su ti na desnom djelu tri brodske luke...ja ih inaće stavljam samo ako mi susjedna mapa ima grad pa da ima neke zarade ...btw sviđa mi se ime grada HmH Smijeh

17 godina
City building
Sa ljeve strane nije išlo (nema prostora), a imao sam u drugoj mapi isto jedan grad

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HCSC kaže...
Sa ljeve strane nije išlo (nema prostora), a imao sam u drugoj mapi isto jedan grad

nije bitno dali je ljevo ili desno, ne treba ti tri luke jedne kraj druge...dosta ti je samo jedna

17 godina
City building
Mislo sam više njih više tereta generira, Okay

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HCSC kaže...
Mislo sam više njih više tereta generira, Okay

ma nije loše stavit tri luke ako ti je industrija razvijena, ali kako sam primjetio na tvojoj mapi je dosta samo jedna. Ma kad vidim tvoj grad hvata me nostalgija da Sim City 4 ponovno instaliram...Izlanuo se

17 godina
City building

Stavi ga i napravi nešto te upload-aj. Ja sam krenuo sa novim projektom

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
City building

ma baš se dvoumim dali da downlodam simcity societies ili 4 Neodlučan

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

U SC4 gradiš grad i održavaš ga, a u Societies gradiš zabavni park.

I don't belong
15 godina
neaktivan
City building

Cities XL je odlicna igra, i da postoji ONA verzija ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
lajK kaže...

Cities XL je odlicna igra, i da postoji ONA verzija ;)

Čini se da da,a uskoro izlazi i novi Cities XL 2011 Evo nekih screensa:

foobar2k
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.10.2010 15:05 (zitzko).
15 godina
neaktivan
City building

izasao vec, al mi je komp preeSlab :S

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
lajK kaže...

izasao vec, al mi je komp preeSlab :S

Cities XL minimalna konfiguracija: