Pa jedna od onih sto stvari koje sam ti nabrojao.
Mozda te koci kakav softver koji radi u pozadini.
Aha... Možeš li mi još reći za fps? Znači, njemu počinje lag nakon što mu fps padne ispod 30, a meni počne čim padne ispod 60..
Pa jedna od onih sto stvari koje sam ti nabrojao.
Mozda te koci kakav softver koji radi u pozadini.
Aha... Možeš li mi još reći za fps? Znači, njemu počinje lag nakon što mu fps padne ispod 30, a meni počne čim padne ispod 60..
Zašto su uopće nas nabrijavali s nečime(mantle) što nisu u mogućnosti osposobiti?
Em što već dugo teasaju nas s R9 grafičkama i kolko smo ih dugo čekali em taj faking mantle rendering od kojeg nema ništa, te su nam faking beta drivere dali?
ŠTA STVARNO?! BETA DRIVERE STE TEK NAPRAVILI A TOLKO DUGO NAJAVLJUJETE OVO?! Stoka jedna neodgovorna. Ja sam stvarno vjerovao da je to gotov proizvod(mantle) i da je problem u DICE-u što nije bacio patch van za bf4.
Film se prvo napravi i uredi, onda se tek nabrijavalja narod s trailerima i teaserima.
Neke stvari se nikada neće promjeniti, od 3xxx serije sam na AMD-u, al sve mi se čini da ću odustat od njih - barem što se tiče grafičkih kartica, podrška im je strava!
Mantle meni donosi beskonačno velik porast performansi. Toliko velik da je nemjerljiv.
Ono, pokrenem BF4 s Mantleom i igra zablokira pri ulasku na mapu. Točnije, cijeli komp zablokira.
Ista stvar i s Oxide Stress Testom, tim za Mantle. Potpuni blok.
Prvi put mi se događa da potpuno ispravno računalo potpuno zablokira.
Neznam kako da kažem na hrvatskom, štekanje valjda... mislim, igrica ne ide glatko...
u opisu za driver 14.1 lijepo piše da R9 290 ima dobitak 45% bf4 dok za ostale gpu samo da ih podržava i ništa više,stoga ljudi bolje deinstal nego problemi
evo decki i tema o doticnom benchu pa se mozete i tamo prebaciti i usporedivati skorove
http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/mantle-star-swarm-stress-test-benchmark/203555.aspx
lp
Ako si isprobao sve ono sto sam do sad spomenuo, onda vise nemam ideja.
Igra ruši kad uđeš u ''polovan'' lav ili tenk jel tako?
Ti reci meni
Meni i Carapi se jednom srusilo kad smo usli na mjesto gunnera.
A drugi put nije.
Tvoj zakljucak je vrlo logican!
Ti reci meni
A drugi put nije.
Ja trčim unlav jučer i dama trči, ja utrčim i kreša mi se igra i meni i njemu.
A mapu prije ueltim u tenka na gunnera i sve bude ok, lol!
Ti reci meni
A drugi put nije.
Ja trčim unlav jučer i dama trči, ja utrčim i kreša mi se igra i meni i njemu.
A mapu prije ueltim u tenka na gunnera i sve bude ok, lol!
Ispravak netočnog navoda: "Dama se spawna na tebe i bude u trećem mjestu u LAVu, tebi se chrasha igra, a Dama pametnjaković stisne F2 da dođe na omiljeno mu gunner mjesto da poveća sebi K/D, kad ono , nu vraga, i Dami se chrasha....".
Ispravak netočnog navoda: "Dama se spawna na tebe i bude u trećem mjestu u LAVu, tebi se chrasha igra, a Dama pametnjaković stisne F2 da dođe na omiljeno mu gunner mjesto da poveća sebi K/D, kad ono , nu vraga, i Dami se chrasha....".
Znaš da sam ja patološki lažljivac i uvijek lažem.
ruši se i na azavodu igra ako uđete u tenkove.
Morat ću si ispisat mape koje ruše da znam si ne syebat runde.
O dice kraljevi.
Meni nekim cudom sve radi OK, ni jedan crash od peča.
Meni se od samih početaka pa sve do sada igra nije crashala.
Sve power saving opcije u BIOS-u su isključene...cijelokupan hardware je na stock frekvencijama i temperature su u granicama normale.
Drivere uvijek uninstaliram iz Safe Moda sa Driver Sweeper-om.
Nemam (imao sam) instaliran Afterburner, Fraps, itd., nikakve fix-eve po Registry-u nisam radio (niti Windowsi niti igra).
Dok igram radi samo Origin, Logitec Gaming Gear, Intel RST (mislim da mi ni to ne treba)...sve ostale stvari gasim (preko Task Managera).
Imao sam sinoć prvi i jedini crash zbog spawnanja na gunner poziciju u tenku, ali to je već dobro poznato.
I ako mi na nekom serveru igranje djeluje čudno (ubiju me "prebrzo", povremeno trzanje itd.) umjesto da se živciram odem na neki drugi server dok ne nađem onaj na kojem se to ne dešava, a hvala k.... ima ih dovoljno!
Uglavnom za nas najbolji serveri su Njemački (pogotovo za one koji su na T-com i Iskon) i igram samo na njima.
Ovako, nakon zadnjeg patcha, par dana je radilo čisto ok.
Danas krenem igrati - užas!
Koje god postavke stavim - bilo Ultra, bilo Low, FPS je skoro jednak, a to znači - neigrivo!
Ne znam uopće što se dogodilo.
OFF-topic:
Odlučio sam rušiti Windowse i sad me zanima, ima li kojim čudom način da ostavim instalirane igre (Steam i Origin) da ne moram opet skidat?
Odlučio sam rušiti Windowse i sad me zanima, ima li kojim čudom način da ostavim instalirane igre (Steam i Origin) da ne moram opet skidat?
Predugo si na forumu da to ne bi znao
Oboje prekopiras na sigurno.
Steam samo vratis i pokrenes Steam.exe il kak se vec zove i on sve obavi.
A Origin moras ponovo instalirat, i onda samo presnimis igre u prave direktorije, i kad ce zapocet download odma ce skocit na 100%
Predugo si na forumu da to ne bi znao
Oboje prekopiras na sigurno.
Steam samo vratis i pokrenes Steam.exe il kak se vec zove i on sve obavi.
A Origin moras ponovo instalirat, i onda samo presnimis igre u prave direktorije, i kad ce zapocet download odma ce skocit na 100%
Hvala, no Repetitio est mater studiorum!
Našao sam sve potrebno i provjerio, i eto, čekam da se .iso s Windowsima skine
FPS u BF-u s mantle-om je 20 max, +što je govno od FX-a lockano na 100% bez ikakvog razloga.
Je*o mantle sliku svoju, ne diraj mi igru moju.
P.S. Stavio na tynipic sliku jer me upload od foruma opet prca.
Imam konfu pod moj pc i imam jaki lag odnosno frame dropove probao sam oc grafu i proc ali i dalje isto ako ne još gore igram na 1080p na high.Fps mi skače sa 70 na 20 i tako svakih 5 sec.
Imam konfu pod moj pc i imam jaki lag odnosno frame dropove probao sam oc grafu i proc ali i dalje isto ako ne još gore igram na 1080p na high.Fps mi skače sa 70 na 20 i tako svakih 5 sec.
Probaj sve na low setingse stavit pa vidi onda da eliminiraš graf. postavke u startu.
Fraps mi ruši igru wa ta ef?
iskljuci ga
iskljuci ga
Jedan forumaš me tražio da mu bencham i sa frapsom kad ono keka u usta.
Jedan forumaš me tražio da mu bencham i sa frapsom kad ono keka u usta.
Vec sa pisao na forumu.
Meni isto
Onda drugi dan radi... pa onda opet rusi.. i tak :)
Probaj restartati komp
Ugasi Afterburner
Izgleda da BF4 na svakoj konfiguraciji radi drugačije. U mom slučaju nemam nikakvih zamjerki prije ni poslije zadnjeg patcha. CPU i GPU su na stock postavkama, grafa 98-99%, rezolucija 1920x1200, sve na ULTRA. Nemam nikakvih frame dropova, crashanja igre, ne izbacuje me na desktop, sve radi kako bi i trebalo. Sa takvim postavkama vidio sam u Afterburneru da mi je zauzeće rama oko 5,5gb.
Sve to mogu zahvalit samo komentarima onih koji su probali ATi beta drivere 14.01 i naišli na 100 problema. Ja sam odlučio ostati na 13.12 dok god ne izađe službena verzija i dok taj Mantle ne proradi kako ga i reklamiraju. Nije mi se dalo eksperimentirati mada neki i vide poboljšanja, a ja mislim da ni ne bih osjetio tih +10%. Druga stvar da sam na granici igrivosti pa da me taj Mantle izvuče, a ovako ništa ne diram jer radi odlično. Ne pamtim kad mi je BF4 prestao raditi za razliku dok sam imao stari dual core i 4gb rama i česti kreš igre.
Negdje sam pročitao da je BF serijal posebno osijetljiv na clockane procesore i grafičke.... pa probajte staviti sve na stock pa onda pokrenuti. Čudna je biljka taj BF, toliko različitih problema nisam vidio već jako dugo.
Isto tako svima koji imaju ATi i problema sa novim beta driverima, vratite se na 13.12 jer sa njima radi odlično, (barem meni)... Bit će vremena za Mantle.... jednog dana, možda. U nadi je spas. Još jedan dokaz da ne treba trčati odmah čim nešto najnovije izađe.
Neki su imali sreće i proradilo im je, mada koliko vidim većina je nezadovoljna. Meni dovoljno da počekam. Imam vremena.
To stjepanj radi kolekciju bencheva valjda,neznam kaj je to s igrom al fakat na svakoj konfi drukcije radi,ja sam betu sa frapsom benchal,pa prije ovog zadnjeg patcha i poslje i sve ok,nisam imal rusenja nikakva al valjda je to po sreći kolko mi se čini.
Jeste, i mene je Stjepanj zamolio da bencham i igra mi se rušila s Frapsom upaljenim.
Rješio sam tako što sam ugasio Afterburner totalno, što mi je poništilo OC pa sam u CCC clockao privremeno i uspio sam odbenchat.
Paracel 64p 10 minuta bench, jel tako?
Moram priznat, s obzirom da je 1024x768 rezolucija manja od makovog zrna još sam solidno i odigrao rundu. Nekak mi je bilo lakše uočiti ljude kad su bili neki bucmasti haha. Sad na 1080p ko čoro čoravi trčim, ništa ne vidim.
Nevjerovatno, sinoć me yebe fraps. Danas ugasim msi i sve to, krenem benchat to, kad ono 40 puta zaredom me disconnecta.
Yebem ti igru i sve više!! nebi da si Isus odradio nešto kad trebaš.