Avanture

poruka: 54
|
čitano: 11.710
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Avanture
Zabushant kaže...

Osobno bi radije da reizdaju sve stare klasike na DS pa da ih mogu ponovo igrati i po tramvajima.

Vidim da je tema mrtva, al samo bih želio napomenuti da je ovo moguće zbog fenomenalnog emuatora za DS koji emulira stare Lucas Artove avanture, podržava touchscreen, ma raj.

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Avanture

Ne znam za većinu igara,vjerojatno je i tada trebao puno jači komp nego ga ja sad imam.One koje znam(ako se to smatra avanturom)Gothic 2 i 3,Overlord,Oblivion i sl.Da su  avanture mrtve;nevjerujem.Kako bilo da bilo avanture sigurno opuštaju i uvijek su igrive iznova(bar meni)...

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Avanture

Sada se očekuje vrlo originalni i dizajnom zanimljivi 'Machinarium', a i Lucas Arts će ako bog da napraviti remake svojih starih hitova (kako su i Monkey Island jedinicu prije nekoliko mjeseci).

16 godina
neaktivan
Avanture

Ovaj mechanarium izgleda predobro, međutim meni je selling point kod avanutra ona čarobna atmosfera koju mogu stvoriti. shadow of the templars.... jednostavno prekrasno... a to da su avanture mrtve ili ne: definitivno nije sad zlatno doba istih, ali mjesečno, a dobro, nije sad mjesečno, ali često (relativno) izlaze nove avanture, samo što nisu praćene pompom koju dobiju fpsovi (štajaznam, imaju sam n max epizode, ono nešto s vampiricom nekom, sad i monkey islandi), međutim nisam odigrao nijednu tako da nisam siguran o kvaliteti....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Avanture

jel mi moze neko preporucit neku avanturu za pc (akcijsku ako moze) da je zanimljiva nema puno pucacine i zanimjljiva prica...nes ko Assassins creed,prototype,itd...

il nes ko god of war ili shadow of the colssus samo za pc...

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.12.2009 1:16 (decko1987).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
decko1987 kaže...
jel mi moze neko preporucit neku avanturu (akcijsku ak moze) da je zanimljiva nema puno pucacine i zanimjljiva prica

Akcijska avantura ti je totalno drugi žanr od klasičnih, o kojima se ovdje raspravlja. Uglavnom, ako nemaš konzolu zaboravi na veći izbor - na PC-u imaš nešto sigurno što možeš i sam izgooglati. Prince of Persia je meni bio dobar :)

"In life there is from 'A' to 'B' to 'C'. In parkour there is no 'B'"
16 godina
Avanture

tek sad vidim temu i ne mogu vjerovat da nitko, al bas nitko, nije spomenuo indiana jones serial, pogotovo at the fate of atlantis koji je onako UBER avantura, pogotovo hard mode... nije toliko smijesna (iako ima svojih trenutaka) ali mozgalice su tako dobro poslozene....

ne kazem da nema boljih, ali ono, c'mon,

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Avanture
broken sword 4
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Avanture

a joj, a joj, a loom, a gobliiins? cijeli serijal tj.

ma ima toga jos... moram se sjetit.... bas ste mi dali razmisljat, imam takav osjecaj da ste pola toga izostavili sta valja...

gobliiins je oduvijek bio prestavljan kao nesto naj.... gobliins2 i goblins3 su isto ok, ali prvi dio

jos mi fali toga....

prije su mi avanture bile naj zanr... onda sam odkrio RPG...

ma koji dx11, koja grafika, dajte mi dobru pricu i bilo kakav rpg ili avanturu koji traju preko 80h i tu sam....

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Avanture
ja stvarno ne razumijem kako mozete igrati te igrice sa rezolucijom od 3x3 i 2fps
Moj PC  
0 6 hvala 0
16 godina
neaktivan
Avanture

Obozavam avanture. Nisam ih bas dosta igrao,ali neke naslove sam sa gustom pres'o. Syberia,Grim i jos jedna,ne sjecam se imena.

Volim point 'n' click avanture,sa odlicnom i misterioznom pricom. Ne odmaze ni dobra glazbena podloga,da poveca utisak misterije.Osmijeh

Moze par preporuka Point 'n' click avanture,sa opisom kojeg sam naveo?

siptoP
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Avanture

Možda Still Life? Nisam igrao cijelu, samo demo, ali mi se jako svidjelo. Također i Paradise nešto, igra Sokalovog studia; to nisam uopće igrao, ali su slike primamljive :D

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Avanture

Syberia 1 i 2

The Longest Journey 1 i 2

A Vampyre Story

Moji favoriti.

http://www.youtube.com/watch?v=icIygHdSGFc&feature=PlayList&p=04E802B01DFA9487
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.12.2009 21:48 (MegaMass 2000).

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...

Syberia 1 i 2

The Longest Journey 1 i 2

Moji favoriti.

Dreamfall: The Longest Journey. To je 2. dio je li?

No need for reply.

siptoP
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2009 9:15 (VirtUoso).
16 godina
decko1987 kaže...

jel mi moze neko preporucit neku avanturu za pc (akcijsku ako moze) da je zanimljiva nema puno pucacine i zanimjljiva prica...nes ko Assassins creed,prototype,itd...

il nes ko god of war ili shadow of the colssus samo za pc...

assassinns creed i prototype nemaju veze sa avanturama, ove druge sto si naveo nisam igro, netko?

imam osjecaj da si fulo temu

17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

assassinns creed i prototype nemaju veze sa avanturama,

Kako ne? To su akcijske avanture... OK, fulao je temu, ali u krajnjem slučaju i tema ima pomalo krivi naslov. :)

...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2009 9:11 (Danny_HR).
16 godina
Avanture

u onom smislu u kojem mi raspravljamo o avanturama, sto mislim  da je svima ostalima ovdje jasno, nemaju ama bas nikakve...

a ako cemo krenut o assassins creedu i prototype-u ko o avanturama uskoro cemo prec i na witchera i slicne naslove, to uopce nije ideja ovdje

point'n'click, still grim fandanga

EDIT: svi koji su bili u zanru '90ih jako dobro znaju, od 2002 nadalje je zanr polako gubio bitku, ali jos ima ljubitelja i ljudi koji ga znaju cijeniti

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2009 9:39 (Rhodin).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Avanture

Syberia...jedinicu nisam igrao (jesam gad ...) dvojku nisam prošao...

to su moje jedine avanture na PC-u. U dvici sam stao kod onog srušenog aviona i obješenog pilota kojeg moraš radiom probuditi...tu sam zapeo i formatirao hard, i odustao od svega :D ...

Nostalgija...morat ću nabavit jedinicu i dvojku te proć u jednom dahu.

EDIT:

lažem, igrao sam i sam&max...al mi nije valjalo...

i Dracula:origins...prelagana igra, ali zanimljiva.

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2009 14:05 (doxy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

EDIT: svi koji su bili u zanru '90ih jako dobro znaju, od 2002 nadalje je zanr polako gubio bitku, ali jos ima ljubitelja i ljudi koji ga znaju cijeniti

Kako ne, ima ih ima.

Veliki sam ljubitelj p'n'c avantura. Igrao sam to od kad znam za sebe i uvijek se veselim novoj igri u tom pomalo zamrlom žanru.

Zadnje dobro što sam igrao bilo je Dracula: Origins. Jako dobra i zanimljiva pnc avantura. Prije toga odličan Black Mirror.

Uf... definitivno meni najbolji žanr.

Čak sam prije nekoliko mjeseci odigrao ponovno sve Broken Swordove. :)

16 godina
neaktivan
Avanture

Sto se tice Monkey Island sage,koliko nastavaka ima? Googlao sam ali nisam nasao kronoloski redoslijed.

siptoP
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Avanture

Kronološki kažeš?

hehe

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
VirtUoso kaže...

Sto se tice Monkey Island sage,koliko nastavaka ima? Googlao sam ali nisam nasao kronoloski redoslijed.

Slab si u googlanju, hehe.

Imaš 5 nastavaka :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Monkey_Island_%28series%29

Tu imaš i kronološki graf.

"In life there is from 'A' to 'B' to 'C'. In parkour there is no 'B'"
16 godina
neaktivan
Avanture

Hvala obojici. :)

Ima toga dosta. The Secret of Monkey Island(1990)

Monkey Island 2: LeChuck's Revenge(1991)

The Curse of Monkey Island(1997)

Escape from Monkey Island(2000)

...i Tales of Monkey Island u 5 nastavaka(chaptera). (2009)

Bogataš

siptoP
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2009 10:30 (VirtUoso).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Avanture

Ako zelis igrat prvi nastavak ima remake u puno ljepsoj grafici

@Dany, nisam reko da ih nema samo da polako gube bitku... ozbiljnijeg nastavka dugo nije bilo... Dracula: Origins je zackon, ali je proso nezapazen...

mnoge p'n'c avanture prolaze tako... Vampire story koji bi trebao biti smijesan i vise za djecu je nekako... podbacio. djeci je interesantniji CoD, a odraslima je bio predjetinjast...

svi frendovi su ga odbacili kroz sat-dva igre kao ..."njaaaah"...

ja osobno obozavam p'n'c igre... mozgalice su, obicno su zabavne, cesto imaju odlicnu pricu ili barem dovoljnu kolicinu humora da te drze pred ekranom i ne mozes docekat onaj tren kad ju predjes... onda ti bude zao i googlas u potrazi za slicnim naslovom

BTW sad sam se sjetio sto niste spomenuli... Leisure suite Larry... jedan od najzanimljivijih Danny DeVito likova (mali smijesni covjek patuljasta rasta koji glumi facu i lovi zgodne zene)

koliko sam se smijao uz taj serijal....

nekako mi je najbolji nastavak ono krstarenje gdje si trazio usput one hrenovke, nesto u stilu where's Wally

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2009 0:38 (Rhodin).
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice