Avanture

poruka: 54
|
čitano: 11.654
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Avanture

Jesu li avanture mrtve? To je pitanje koje se već dugo vremena vrti. Razlog otvaranja ovog topica je taj da sam sinoć doma pronašao Syberiu i počeh je igrat. Trebam li uopće reći da me je igra opčarala? Konačno malo od odmora svog silnog ubijanja, jurnjava...

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.2.2008 15:53 (Christian).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Avanture
Volim avanture, ali konkretno Syberia mi se nije svidela. The Longest Journey mi je apsolutno omiljena, a i nastavak, Dreamfall, mi se svideo, m,ada mi je delovao pomalo lak.

Inace slazem se, igre su tu da nas opuste, a ne iznerviraju, sto je jedan od glavnih razloga zasto vise ne igram Football Manager ;)

E, sad, nekog to jurcanje i ubijanje opusta. I ja volim akcione igre, ali u manjim dozama. One sporijeg ritma mi sve vise i vise odgovaraju. Izgleda da vec matorim :P
17 godina
neaktivan
Christian kaže...

Jesu li avanture mrtve?

Prema novinarima, da i to odavno. A opet svake godine izađe nekoliko naslova među kojima se nađe pravih bisera. Pa sad budi pametan Neodlučan
17 godina
Avanture

da covjece,

pa dugo nisam igrao neku avanturu,a cini mi se da i nije izasla neka u posljednjih godinu dana i vise,

mogu misliti kakvu bi avanturu mogli napraviti sa ovakvim hardwareom danas

"Whenever my Boss pisses me off, I secretly change the password to his e-mail account.
When he can't log on, he'll piss and moan for 5 minutes, cursing the computer. Then he'll come groveling to me for my help. Once he's groveled enough, I re-enter the right password from my office, go to his and watch him look like a dummy while I log-on easily.
I just love it. Heh, heh, heh."
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Avanture

call of cthulhu : dark corners of the earth

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
crozoki kaže...

da covjece,

pa dugo nisam igrao neku avanturu,a cini mi se da i nije izasla neka u posljednjih godinu dana i vise

Kako ne, a koliko je već avantura izašlo samo s Sherlock Holmesom ka glavnim likom (4, provjerio), pa avanture po knjigama Agathe Christie, tu su Sam & Max, Penumbra, Next Life, Sinking Island, Nostradamus... Samo u prošlom broju PC Playa recenziraju četiri avanture, a tu ne računam Taličnog Toma kojeg su okarakterizirali kao akcijska avantura.

Ali da, avanture su mrtve, živjeli zombiji Iznenađen
17 godina

Nije da su mrtve, ali ima jako malo kvalitetnih. Prije je svaka druga bila ubitacno dobra i zabavna - danas imas gomilu detektivskih koje nisu nesto, Sam i Max su OK, ali da bas imas neku udarnu koja ce zablistati, bas i ne. Zadnja takva udarnicka koja je izgledala i ponasala se kao avantura, a ipak bila nesto posebno bio je Sanitarium.

Recenzent, urednik, Bugovac, ljubavnik - ne nuzno tim redoslijedom
17 godina
Avanture

jeli autor Syberie izdao neku novu avanturu .. mislim da sam negdje čitao o tome ?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imam Syberiu 1 i 2. Prešao sam ih obadvije. Volim avanture, imaju dobru priču, tijek radnje, zagonetke...

Potpis bez imena, takozvani bezimeni potpis ili potpis koji nema imena...
17 godina
neaktivan
Avanture

Kao što već rekoh, Fahrenheit je po meni najbolja ikad.

No, nažalost, istina je da ih u zadnje vrijeme i nema baš puno...

0 0 hvala 0
17 godina
itf4n kaže...

jeli autor Syberie izdao neku novu avanturu .. mislim da sam negdje čitao o tome ?

Tip se zove Benoit Sokal - nakon Syberie je napravio Paradise i nedavno (ono, prije mjesec ili dva) Sinking Island no Sinking Island nije radio kako radi druge igre nego je samo napisao pricu.

Recenzent, urednik, Bugovac, ljubavnik - ne nuzno tim redoslijedom
17 godina
Goran Racic kaže...
itf4n kaže...

Tip se zove Benoit Sokal - nakon Syberie je napravio Paradise i nedavno (ono, prije mjesec ili dva) Sinking Island no Sinking Island nije radio kako radi druge igre nego je samo napisao pricu.

aha .. jeli ima negdje u HR Paradise za kupiti ?

znam da se tako zove, ali nisam bio siguran kako mu se piše ime pa nisam htio riskirati Smijeh
17 godina
Avanture

Zadnja prava avantura mi je bio nažalost grim fandango. A to nije bila avantura nego film, i dan danas me opčinjava kvalitetom iako ima desetljeće. A što reći za monkey island ( treći dio napose, koji je izgledao poput boljeg diznijevog crtića ) Full throttle? day of tentacles? ili pak za phantasmagoriu?

Na žalost, sa avanturama sam stao sa trećim nastavkom gabriel knighta, jer mi fpsovi i WoW uzimaju previše vremena za igranje.

(p) & (c) Dario - 2008

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Avanture

Syberia i Sanitarium su mi nekako najbolje sjele od 20-tak avantura,sto novijih sto starijih, dosada odigranih.

Sad cekam za otplatit neke racune :D i za par mjeseci uzimam originale Syberie i Sanitariuma,pa makar samo stajali na polici i skupljali prasinu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Avanture

Ja sam tek prije 7-8 mjeseci otkrio svoju ljubav prema avanturama, tako da meni nemogu zastariti. U tom periodu sam odigrao dosta klasika, a i nesto manje poznatih (ali jako dobrih) avantura kao npr. Ankh, Martin Mystere itd. I obozavam The Longest Journey, Sam & Max i Grim Fandango. Monkey Island još nisam igrao, ali to mi je sljedeće u planu.

CORE 2 DUO E4300 @ 1.8GHZ
2 GB RAM 667MHZ
ASUS 7300 GT @ 475/920
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Avanture

Avanture su mi najzanr u igrama, samo sto se rijetko izbaci neki kvalitetan naslov. Ja sam nekako Monkey Island tip, Runaway tip, Broken Sword tip :D

Old school, i like :D

... te uprawo zbog toga se cekam novodolazeci naslov Rona Gilberta, DeathSpank. Mislim da covjek koji je Monkey Island izumio nas jos moze iznenaditi.

"In life there is from 'A' to 'B' to 'C'. In parkour there is no 'B'"

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Avanture

Ne, ne mogu se odlučiti koja bi mi bila najbolja.

The Longest Journey Sanitarium, serijali Gabriel Knight i sve od starog Lucasartsa su bile suho zlato.

Penumbra serijal je definitivno malo pomaknuo stari žanr u novom smjeru, ali tko zna hoće li to zaživjeti. Osobno bi radije da reizdaju sve stare klasike na DS pa da ih mogu ponovo igrati i po tramvajima.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Avanture

Meni je dreamfall bio odličan, al nisam odigrao prvi dio jel zna možda tko kad izlazi nastavak

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sim4 kaže...

Meni je dreamfall bio odličan, al nisam odigrao prvi dio jel zna možda tko kad izlazi nastavak

Nešto se govorka da se Tornquistu dopada epizodni način izdavanja (tipa novi Sam&Max) pa bi nastavci trebali izlaziti pod nazivom Dreamfall Chapters. Možda naprave i MMO.
17 godina
protjeran
Avanture

Ne avanture definitivno nisu mrtve, nedavno je izašla ona avantura Nostradamus, i koliko vidim kažu da je vrhunska, a i budućnost donosi par vrhunskih avantura od kojih bih izdvojio Still Life 2 i The Vampire Story

AMD Turion 64 X2 Dual-Core Mobile Technology TL-58 - 1.9 GHz
ATI Mobility Radeon HD 2600
2GB RAM
160 GB HDD
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Avanture

Avanture sigurno nisu mrtve,dok god bude onih koji ih igrali :D

Od najdražih bi izdvojil Monkey Island serijal,Grim Fandango,Sam and Max te Syberiu.

Trenutno očekujem DeathSpank.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Avanture

nema do majmunskih otoka :D

guybrush ftw

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Avanture

Od novih Fahrenheit...iako ima i drugih zanimljivh naslova. Inace vecina od Lucas Artsa, od majmuna do grim fandanga, pa do day od the tentacle...na zaboravimo i odlican broken sword!

...:::MB Gigabyte M55S, AMD Athlon X2 64 4000+, 2x1GB Kingmax 800Mhz,Gainward GeForce 7900GS 512MB,160GB & 250GB Seagate Baracuda & 750GB WD external,Foltron 500W Blue,Thermaltake Soprano case,MX518 gaming mouse,Audigy2,Samsung SyncMaster 226BW,2X Pioneer DVD/RW:::...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Avanture

Sad vidim baš da ima igra Bone za download.Strip mi je bio odličan nadam se da bude i igra dobra.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Goran Racic kaže...

... Sam i Max su OK, ali da bas imas neku udarnu koja ce zablistati, bas i ne....

Samo OK? A pogledaj mu avatar.
17 godina
neaktivan
Avanture

Syberia je bila super..Glupost je sto moras da izigras i "2" za da vidis kraj ,NO,bila je zabavna...
Samo Point`N`click avantura je DOBRA avantura.

Steta sta su nestali,PlačIT WAS A CARTOON,IT WAS ART,IT WAS FUN. + mala skola za klinci da nauce jezik..Osmijeh
KVALITET :
1.THE CURSE OF MONKEY iSLAND
2.Broken Sword : The Shadow of the Templars
3.Broken Sword 2 : The Smoking Mirror
4.Sanitarium
5.Grim Fandango (oK,nije Point `N`click no jednakvo zabavno)
6.The Dig
7.Day of the Tentacle
8.Full Throttle
9.Discworld II: Missing Presumed
10.Sam & Max (stari i novi)
11.Syberia 1 & 2
12.The Longest Journey
13.The Longest Journey 2 : DREAM FALL
14.Gabriel Knight : Sins of the Fathers
15.Ripper
16.Beavis & Butthead : Virtual Stupidity

Sentient Hyper Optimized Data Access Network
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Avanture

Independent adventuring scena je zato jaka. Već je bila slična tema (point'n'click avanture).

I've got four words for you: I. Love. This. Company! Yeaaaahhhh!
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2008 2:40 (nema_šanse3).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Avanture

Ja igram sve avanture,najviše point 'n click.Igrao sma ih svakakvih od Syberia,Paradisa,Still Life,... pa čak i Midnihgt Nowhere,ali se ne mogu natjerati da zaigram Sam i Max. Ta igra mj je zbog nekog raloga užasno glupa i dosadna i ne mogu izdržati sa njom više od minute.Neznam da li je kriva grafika ili što?

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Avanture

definitvno je najbolji monkey island 1 i 2 kojeg igram u dox boxu

prije 2 tjedna kupila sam  starox sama i maxa i odlično radi u xp

0 0 hvala 0
17 godina
Avanture

uf, nekoc su mi avanture bile zanr br. 1

kad se sjetim balde runnera, sanitariuma, prva 3 monkey islanda i prva 2 broken sworda... pa genijalni the dig i full throttle, i domaci poslanik!!! ma sve me trnci prodju!

sad me hvata nostalgija,  ma morat cu ih opet jednom igrati!

FOR THE HORDE!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice